En İyi Balayı Nerede Yapılır?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Mar 10, 2023

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

Balayı gezisi hayatınızın en güzel olayı değilse de şüphesiz en iyilerinden biri olarak kabul edilir. Bu, dünyanın çoğu yerinde bir gelenektir ve genellikle insanların yaşamlarında bir yeri vardır.  Yeni yaşam treninde birlikte seyahat etmenin ilk deneyimi çok tatlı ve iç açıcı bir deneyim olabilir. Yurtdışı balayı tatili size ve eşinize çok iyi gelebilir. En güzel balayı yerleri yurtdışını sizlerle paylaşmaktayız.‏ ‏

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

1. Bora Bora Adası

Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Bora Bora'nın fotoğraflarına bakıldığında hemen herkes bir gün bu adayı yakından görmeyi umuyor. Muhtemelen bu adanın adını duymuşsunuzdur ve güzel doğasının ve berrak suları ile sakin kumsallarının birçok fotoğrafını görmüşsünüzdür. Bu tropik ada, Pasifik Okyanusu'nda Amerika ile Avustralya arasında yer alan Fransa'ya ait adalardan biridir. En iyi balayı yerlerinden biri de kesinlikle bora bora adasıdır.‏ Bu adayı araştıran birçok kişi, Bora Bora'nın pahalı bir turistik yer olmadığını umuyor. Ama ne yazık ki öyle! İki kişi için bu adaya seyahat etmenin ve bir hafta kalmanın ortalama maliyeti 11.000 dolar olarak tahmin ediliyor. Genellikle bu bölgede villalarda kalmanın gecelik maliyeti 800 ile 2000 dolar arasındadır. Bu adaya gitmek de ucuz değil, Avrupa'dan bu adaya ekonomik bir uçuş 2500 dolara mal olacak. Lüks ve pahalı bir yer olarak kabul edilen bu ada, güzelliği ve maliyeti nedeniyle dünyadaki birçok insanın bu adada bir hafta kalabilmek arzusudur.

En iyi balayı nerede yapılır?

2. Santorini Adası, Yunanistan

En iyi balayı yerlerinden biri de santorini adasıdır. "Thera" olarak da bilinen Santorini adası (Santorini), Ege Denizi'nde Yunanistan'a 200 km uzaklıkta yer almaktadır. Nüfusu 15.000'den az olan bu ada, adanın bulunduğu yer ve evlerinin rengi ile ünlüdür. En iyi Yurtdışı balayı tatillerinden biri olan Santorini adası çok güzel bir manzaraya sahiptir ve bu adayı dolduran devasa turist dalgasına rağmen herkesin hayatında en az bir kez görmesi gereken coğrafi olarak benzersizdir. Yüzyıllar boyunca Yunanlılar, Santorini'nin yüksek volkanlarının keskin kenarlarına köyler inşa ettiler. Bu büyüleyici topluluklar, pürüzsüz kayaların ve masmavi koyların nefes kesen manzaralarının yanı sıra Santorini'ye herkesi bu manzaralara aşık eden bir güzellik katıyor. Bugün bilindiği gibi, Santorini adası 3500 yıl önce devasa bir volkanın bugün patlayarak adanın büyük bir bölümünü atmasıyla oluşmuştur.

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

3. Tahiti, Fransız Polinezyası adası

Pasifik Okyanusu'ndaki Society Adaları'nda yer alan Fransız Polinezyası adalar grubunun en büyük adasıdır. Tahiti volkanik faaliyetlerle oluşmuştur ve mercan tepeleriyle kaplı yüksek ve dağlık bir adadır. Tahiti ve Fransız Polinezyası'nın başkenti, adanın kuzeybatı kıyısında yer alan ve bölgenin tek uluslararası havalimanının bulunduğu Papeete şehridir. Tahiti'nin yüzölçümü 1.047 kilometrekaredir. En güzel balayı yerleri yurtdışı olarak tahitiyi tanıtabiliriz.

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

4. Maldivler

Her yıl genç çiftlere ve rüya gibi bir balayı için önerilen bir diğer ülke ise Maldivler. Maldivler, Hint Okyanusunda başkenti Male olan bir ada ülkesidir.  Maldivler takımadaları, Hindistan kıyılarının güneybatısında yer alır ve Hindistan kıyılarına en kısa mesafesi 600 km'dir. Maldivler 1192 küçük, düz ve alçak mercan adasından ve sadece 202 adada yerleşim olan çok sayıda su kayasından oluşur, toplam 298 kilometrekarelik bir alana sahiptir ve Maldivler topraklarının sadece %0,3'ünü kaplar.

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

5. Maui, Hawai

727,2 kilometrekare yüzölçümü ile Maui adası (Maui), Hawaii'nin ikinci, Amerika'nın ise on yedinci büyük adasıdır. Bu ada en güzel balayı yerleri yurtdışı olarak bilinir. Maui adası Hawaii eyaletinin bir parçasıdır ve Maui bölgesini oluşturan 4 adanın en büyüğüdür. 2010 yılında bu ada yaklaşık 145 bin kişilik bir nüfusa sahipti ve Ohio ve Hawaii'den sonra Hawaii'nin en kalabalık üçüncü adasıydı. Hawaii yerlileri bu adaya Polinezyalı bir denizci olduğu anlaşılan ve Hawai Adalarını ilk kez keşfeden Hawaiian adlı bir efsanenin onuruna adını verdiler. Bu efsaneye göre Hawai, adalardan birine oğlu Maui'nin onuruna, aynı zamanda tanrılardan birinin adı olan Maui adını verdi. Maui aynı zamanda "vadi adası" olarak da bilinir çünkü kuzeybatı ve güneydoğu volkanları arasında devasa geçitler vardır ve bu dağların içinde de geniş ve bol vadiler oluşmuştur.

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

6. Fiji

En güzel balayı yerleri yurtdışı olarak bilinen Fiji, Pasifik Okyanusu'nda 110'u yerleşim yeri olan 332 adadan oluşan bir ada ülkesidir. Fiji adasının yüzölçümü 194.000 kilometrekaredir ve bu, arazinin yaklaşık %10'una tekabül etmektedir. Bu adadaki en geniş alanlar Viti Levu ve Vanua Levu adalarıdır. Bu adalar, Melanezya adalarının bir kısmına aittir. Fiji adalarının çoğunun yaklaşık 150 milyon yıl önce volkanik faaliyetlerle oluştuğunu da belirtmekte fayda var. Bugün Fiji'de 1.200.000 kişi yaşıyor. Fiji'nin başkenti, Yueti Luo adasında bulunan Suva'dır. Bu güzel ülke, Hint, Avrupa ve yerel Fiji kültürünün birleşiminden oluşan zengin bir kültüre sahiptir. Fiji'de iklim tropikaldir ve iki mevsimi kapsar.

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

7. Bali, Endonezya

Bali, Endonezya ülkesi olan dünyanın en büyük takımadalarının küçük bir adasıdır. Bu ada Pasifik ve Hint Okyanusu olmak üzere iki okyanusu birbirine bağlıyor ve bu bağlantı sonucunda çok farklı bir iklime sahip ve Endonezya'daki diğer birçok ada gibi kendine ait bir dünyası var. Bu adanın bu adını dünyanın en iyi turistik yerleri listesine yerleştiren bir dünya. Bali en güzel balayı yerleri yurtdışı olarak bilinir. Bu adanın nüfusu yaklaşık üç milyondur ve bunların çoğu Endonezya'dandır, ancak son yıllarda turizm endüstrisinin büyümesi nedeniyle Avustralya ve Avrupa'dan birçok insan bu adaya göç etmiş ve Bali'de yaşayıp çalışmıştır. 5620 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu ada volkanik olarak aktif ve toprağı tarım için oldukça verimli. Ancak Bali'deki volkanların en ünlüsü, "Dağın Anası" olarak adlandırılan Godan Agang Dağı'dır. Bu dağ aktif bir volkandır ve yüksekliği 3000 metreden fazladır. Bu adanın en ünlüleri Kota (KOTA), Bali ve Ubud (UBUD) olmak üzere farklı bölgeleri vardır. Bu adanın orta dağlarının kuzeyinde ve güneyinde, pirinç ekimi için kullanılan birçok verimli tarım arazisi vardır. Bali'nin teraslı pirinç tarlaları da dünyaca ünlüdür ve bu dünyevi cennetin turistik cazibe merkezlerinden biridir.

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

8. Britanya Virjin Adaları - Britanya Virjin Adaları

Bu, Karayip Denizi'nde, Karayip Denizi ile Kuzey Atlantik Okyanusu arasında, Porto Riko'nun doğusunda ve ABD Virgin Adaları'nın kuzeydoğusunda bulunan bir takımadadır. Britanya Virjin Adaları'nın başkenti, 9.400 nüfuslu Road Town'dur (İngilizce: Road Town). Britanya Virjin Adaları'nın yüzölçümü 417 kilometrekare ve nüfusu 30.600 kişidir. Britanya Virjin Adaları, 20'den fazlası ıssız olan 36 adadan oluşur. İngiliz Virgin Adaları'nın en önemli adaları Tortola, Virgin Gorda, Angada ve Jost Van Dyke'dir.

En İyi Balayı Nerede Yapılır?

9. Floransa, İtalya

Ancak genç çiftler için tavsiye edilen bir diğer destinasyon ise Avrupa'nın tam kalbinde yer alıyor. Floransa, kuzey İtalya'da güzel, tarihi ve hoş bir şehirdir. İtalya seyahati denilince mutlaka programa dahil edilmesi gereken yerlerden biri de Floransa'dır. Bu çekici şehrin birçok özelliği var: Milano'dan daha güzel, manzaraları Roma'dan daha fazla ve yemekleri Venedik'te yaşadıklarımızdan daha lezzetli. Floransa'daki turistler, Avrupa'nın en muhteşem mimarilerinden birini görebilirler. Ünlü İtalyan mimar Filippo Brunelleschi tarafından 15. yüzyılda yaptırılan ve yapıldığı dönemde İtalya'nın en büyük binası sayılan ünlü Duomo manastırı, Floransa'nın cazibe merkezlerinden biridir.

En iyi Balayı Nerede Yapılır?

10. Venedik, İtalya

Balayı için bu listede önerilen onuncu destinasyor ise İtalya'daki başka bir şehir. Şöhreti konuşulan şehir ortak ve özeldir ve Venedik'ten başka yer yoktur! Venedik şehri, İtalya'nın kuzeyinde ve Adriyatik Denizi'nin ortasında yer almaktadır. Venedik küçük adalar şeklinde ve karalar kanallarla ayrılmış, şehir içi trafik teknelerle sağlanıyor. Venedik, dünyanın en turistik şehirlerinden biridir ve her yıl milyonlarca turist bu şehri ziyaret etmektedir. Bu şehrin görülecek yerleri arasında San Marco olarak bilinen İsa'nın havarilerinden Markos'un mezarının bulunduğu San Marco Meydanı'nı sayabiliriz.

en iyi balayı nerede yapılır?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster