Dünyanın En Pahalı Düğünleri!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Mar 6, 2023

Dünyanın En Pahalı Düğünleri!

10. Donald Trump, Melania Nas

(1 milyon dolar)

Donald Trump'ın 2005'te ABD, Palm Beach'teki düğünü, gösterişli ve pahalı bir düğündü. Sadece düğün pastaları 900 kg ağırlığındaydı ve bu 4 metrelik gelinlik, damat için 200.000 dolara mal oldu. 1500 renkli dekoratif taş ve incilerle süslenmiş bu elbisenin ağırlığı 27 kg'a ulaştı. Bu partinin konukları arasında Bill ve Hillary Clinton da vardı ve o programda birçok şarkıcı ve sihirbaz sahne aldı. Donald Trump daha önce birkaç kez evlendi ama hiçbirinin maliyeti bu düğüne yetmedi. Bu düğün dünyanın en pahalı düğünlerinden biridir.

en pahalı düğün

9. Tom Cruise, Katie Holmes

(2 milyon dolar)

Hollywood süperstarı Tom Cruise ve Amerikalı aktris eşi Katie Holmes'un nikah töreni 18 Kasım 2006'da İtalya'nın en güzel turistik yerlerinden biri olan Odescalchi adlı 15. yüzyıldan kalma eski bir sarayda yapıldı. Gelinin muhteşem elbisesi, Maison Armani ve Giorgio Armani'nin kendisi tarafından tasarlandı. Forbes bu törenin adını hemen dünyanın en pahalı düğünleri arasına kaydettirdi.

dünyanın en pahalı düğünleri

8. Elizabeth Harley, Aaron Nayar

(2,5 milyon dolar)

Amerikalı aktris Elizabeth Harley ve Hintli tekstil varisi Arun Nayar, Asya ve Avrupa olmak üzere iki kıtada gerçekleşen 8 günlük bir kutlamayla 2 Mart 2007'de dünyaevine girdi. Kutlamalarına Harley'in ailesi ve arkadaşları İngiltere'nin Glasgowshire kentindeki Sodley Sarayı'nda ve Nayar ailesi için Hindistan'ın Jadpur kentindeki Omidbhavan Sarayı'nda katıldı. Harley, geleneksel Hint kıyafetleri içinde Hint kutlamasında hazır bulundu ve tören bu ülkenin geleneksel tarzında yapıldı. Bu düğün şüphesiz dünyanın en pahalı düğünleri arasında yer almayı hakediyor.

 

7. Paul McCartney, Heathermills

(3 milyon dolar)

Şarkıcı Paul McCartney, 2003 yılında İrlanda'nın Glaswegian şehrinde en sevdiği kız Heathermills'e evet demek ve onunla evlenmek için 3 milyon dolar harcadı. 300 konuk bu evliliğe tanık oldu ve programlarında havai fişekler, bir gösteri ve tabii ki özenle hazırlanmış bir akşam yemeği yer aldı. Düğün töreni, kendisi 20 milyon dolara mal olan güzel bir yolcu gemisinde yapıldı. Ne yazık ki bu pahalı evlilik hayatı uzun sürmedi ve 2008 yılında ayrıldılar. Ancak Paul McCartney, Heather Mills'e 50 milyon dolar ödemek zorunda kaldığı için boşanmaları da maliyetli oldu. Bu düğün dünyanın en pahalı düğünlerinden biridir.

en pahalı düğün törenleri

6. Lisa Maneely, Belirgin Konuk

(5 milyon dolar)

Bu pahalı düğün töreni 16 Mart 2002'de Manhattan'daki bir kilisede yapıldı. Bu kutlamada 850'den fazla kişi hazır bulundu. Düğün pastaları 12 katlı ve 6 fit yüksekliğindeydi. Sadece bu pastanın maliyetinin 40 bin dolar olduğu bildirildi. Çiçek almak için 700 bin dolardan fazla para harcandı. Elbette bu maliyet, çiftin birlikte yaşama gücüne katkıda bulunmadı ve bir yıl sonra ayrıldılar. Bu lüks düğün dünyanın en pahalı düğünlerinden biri olarak bilinir.

5. Delphine Arnold, Alessandro Vallarino Gancia

(7 milyon dolar) Büyük Fransız iş adamı Bernard Arnault'nun kızı Delphine Arnault, 24 Eylül 2005'te Fransa'nın Cote d'Azur kentinde babasının büyük mirasının sahibi Alessandro Vallarino Gancea ile dünyaevine girdi. Gelin, gelinlik gece elbisesini Jean Galliano'nun sahibi olduğu ünlü bir moda tasarımcısı evinden sipariş etti.  5000 adet beyaz gül ile süslenen düğün salonunun ünlü konukları arasında Elizabeth Harley ve Karl Lagerfeld de yer aldı. Bu kutlama yılın evliliği olarak tanındı.

dünyanın en lüks düğünleri

4. Wayne Rooney, Colin McLaughlin

(15 milyon dolar)

İngiliz televizyon sunucusu ve yapımcısı Colin McLaughlin ile İngiliz futbol yıldızı ve Manchester United kulübü Wayne Rooney'nin nikah töreni 12 Haziran 2008'de İtalya'nın Portofino kentinde gerçekleşti. Çift, törenle ilgili resim ve içerik yayınlama izni almak için OK dergisinden 5 milyon dolar aldı.  4 gün boyunca güzel bir yolcu gemisinde gerçekleşen düğüne 64 davetli katıldı ve hepsi özel jet uçakları ile mekana götürüldü. Bu pahalı evliliğin garip yanı, bu gelin ve damadın sade ve sıradan bir nikah töreni yapıp akşam yemeğinde herkese pizza vermeleri, ancak ünlü ve pahalı bir ev sahibi tarafından tasarlanıp dikilen gelinlik dahil diğer harcamaların fırlaması. Bildirildiğine göre 3 milyon dolar değerindesin.

3. Vikram Chatwal, Priya Sachdu

(20 milyon dolar)

Hintli zengin bir otelcinin oğlu olan Vikram Chatwal, 18 Şubat 2006'da New York'ta Hintli aktris Priya Sachdu ile evlendi. Bu ikilinin 10 gün süren evlilik törenleri Hindistan'ın üç farklı şehrinde (Bombay, Udaipur ve Delhi) gerçekleştirildi. Bu düğüne dünyanın 26 ülkesinden 600 davetli davet edildi ve hepsi özel jet uçakları ile kutlama yerine gitti. Bu partinin konukları arasında Bill Clinton ve Naomi Campbell da vardı.

en lüks düğünler

2. Aleksandra Kokotovich, Andrey Melnichenko

(30 milyon dolar)

Rus milyarder ve MDM Bank'ın kurucusu Andriy Melnichenko, 3 Eylül 2005'te Yugoslav güzellik kraliçesi Aleksandra Kokotovich ile dünyaevine girdi. Tören, Fransa'nın Cote d'Azur sahil salonunda yapıldı. Lüks bir kilisede solist eşliğinde gerçekleştirilen nikah gecesinde iki ünlü Amerikalı şarkıcı özel jet uçakları ile ayrı ayrı seferlerle salona giderek program icra etti. Bu şarkıcıların her birinin maaşı 6,3 milyon dolardı. Dünyanın en pahalı düğünleri arasında bu düğün de yer alır.

1. Vanisha Mittal, Amit Bhatia

(78 milyon dolar)

Şu anda dünyanın en pahalı düğün töreni rekoru, ünlü Hintli milyarder Lakshmi Mittal ile bankacı ve yatırımcı Amit Bhatia'nın kızı Vanisha Mittal'in evliliği. Bu tören 18 Kasım 2006'da Fransa'da 17. yüzyıldan kalma lüks bir salon olan Versailles Hall'da yapıldı. Bu lüks ve görkemli kutlama, prestijli Forbes web sitesi tarafından en pahalı düğün olarak hemen tescillendi ve şu anda Guinness Rekorlar Kitabı'nda. Bu tören 5 gün sürdü. Masrafları arasında gümüş defter şeklinde 20 sayfalık bir davetiye, Kalküta'nın önde gelen şefinin hazırladığı 100 çeşit yemek, 1,5 milyon dolar değerinde içki ve tabii ki bu unutulmaz düğüne tanık olan bin misafir var.

dünyadaki en pahalı düğünler

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster