Ceketlerde Neden Alt Düğme Kapatılmaz?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 22, 2023

Ceketlerde Neden Alt Düğme Kapatılmaz?

Size komik gelebilir ama ceket ilikleme şekliniz sizin hakkınızda çok şey söyleyebilir. Ceketi ilikleme ilkeleri, şişman bir insan olan Edward VII (Britanya kralı) zamanından beri moda oldu. Kolaylık sağlamak için, ceketinin ve yeleğinin alt düğmesini her zaman açık bırakırdı ve hayranları ve kraliyet ailesi, kralı taklit ederek ya saygıdan ya da korkudan aynısını yaptı. Artık ceketin alt düğmesini açık bırakmak adet olmuştu.

Blazer Ceket Hangi Düğme Kapatılır?

Bugün moda ve giyim tasarımcılarının bu kurallara uyması ve ceketleri alt düğmenin genellikle açık bırakılacağı şekilde tasarlaması ilginçtir. Erkek ceketlerinin düğmelerini nasıl kapatacağınızı öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin; Göreceksiniz ki bunca yıldan sonra yine Kral Edward'ın tarzı izleniyor.

Blazer Ceket Hangi Düğme Kapatılır?

Ceket İlikleme Neden Önemlidir?

Dürüst olmak gerekirse, bu size ayrıntılara dikkat etmeniz için bir sinyal göndermek gibidir. Bu kuralları ihlal eden erkeklerin çoğu düzenli giyinmeyenlerdir. Bu küçük kurallar, detayları bilenler ve bunlara uyanlar tarafından kullanılır. Özenli Görünmek ve daha yakışıklı görünmek istiyorsanız, ceketinizin düğmelerini daima ayaktayken ilikleyin; Ancak düğmelerin çıkmasını önlemek için otururken düğmeleri açmak daha iyidir, böylece daha rahat edersiniz ve böylece ceketiniz kırışmaz.

Ceketlerde Neden Alt Düğme Kapatılmaz?

Ceket ilikleme kurallarından biri de alt düğmenin kapanmamasıdır. Ceketler çoğunlukla alt düğmenin hiç kapanmaması düşüncesiyle yapılır ve modern ceketlerde iki düğmeli ve üç düğmeli ceketlerde alt düğme kapatıldığında cekt kalıbının dağıldığı ve aynı zamanda ceketlerin düşmesine neden olan kesimler bulunur. Spor ceket ilikleme yöntemi diğer ceketlerle aynıdır, tek fark bu ceketin kurallarının çok daha kolay olmasıdır çünkü bu ceket daha çok casual tarz için tasarlanmıştır. Önemli olmasalardı bu kurallardan bahsetmeyeceğimizi ve bu kuralların aşağıdaki resimlere bir göz atarak anlaşılmasının yeterince kolay olduğunu unutmayın.

Blazer Ceket Hangi Düğme İliklenir? 
Ceketlerde neden alt düğme kapatılmaz?

Genel olarak ceket düğmelerinizi ne zaman ve nasıl açık veya kapalı tutmanız gerektiğini belirleyen iki faktör vardır:

Giydiğiniz ceketin bir tarafı mı düğmeli yoksa iki tarafı mı düğmeli?
Ceketinizin bir tarafı düğmeli ise, ceketinizin kaç düğmesi var?

ceket ilikleme nasıl olmalı?

Tek Düğmeli Ceket İlikleme:

Aslında ceket ilikleme düğme sayısına bağlıdır ve çoğu erkek tek düğmeli ceketleri sever. Bu ceket türü, yalnızca bir düğmeye sahip olmasıyla karakterize edilir. Genellikle tek düğmeli ceketler diğer ceketlere göre biraz daha uzundur. Bu tür ceketlerin düğmelerini her zaman kapalı tutun ki dengeyi sağlayabilin. Tabii ki, bir düğme ile onu nasıl kapatacağınıza karar vermenize gerek yok. Bu montların düğmesi ayakta dururken daima kapalı olmalı ve montunuzun kırışmaması için otururken düğmeyi açabilirsiniz.

Ceketlerde Neden Alt Düğme Kapatılmaz? Blazer Ceket Hangi Düğme iliklenir?

İki Düğmeli Ceket İlikleme

İki düğmeli bir ceketi iliklemenin geleneksel kuralları, üst düğmenin kapalı ve alt düğmenin açık olmasıdır.  Tabii ki montunuzun kırışmaması için otururken de üst düğmeyi açıp ayağa kalktığınızda tekrar kapatabilirsiniz. Alt düğmeyi kapatırsanız, ceket iliklemeyi bilmeyen biri gibi görüneceksiniz ve büyük olasılıkla yanlarınız veya ekleminiz cekete baskı yapacak ve bir süre sonra ceketin alt kısmı eski haline dönecektir. gevşek, ki bu hiç iyi değil. Elbette, alttaki düğmeyi kapatabileceğiniz istisnalar vardır: Uzun İngiliz yakalı ceketlerden hoşlanan erkekler alt düğmeyi kapatabilir çünkü bu ceketlerin yakası muhtemelen üst düğmeyi tamamen kapatamayacak kadar geniştir. Bu durumlarda, en az bir düğmenin görünür olması için alttaki düğmeyi kapatabilirsiniz. Bazı alışılmadık uzun kabanlarda alt düğmeyi kapatmak daha iyidir. Uzun boylu erkeklerin alt düğmeyi diğer erkeklere göre daha fazla kapatması gerekir çünkü bu, belin fazla dışarı çıkmasını ve pantolonun ön kısmının ve kemer tokasının ortaya çıkmasını engeller. Elbette bu durumda üç düğmeli ceketler kullanmanızı öneririz.

Blazer Ceket Hangi Düğme İliklenir?
Ceketlerde Neden Alt Düğme Kapatılmaz?

Üç Düğmeli Ceket

"İsteğe bağlı, her zaman ve asla", yukarıdan aşağıya bu üç düğmenin her birine atıfta bulunan üç kelimedir. Ayakta dururken üst düğmeyi kapatmak isteğe bağlıdır, orta düğme her zaman kapalı olmalı ve son düğme asla kapatılmamalı; Ancak otururken tüm düğmeleri açabilirsiniz. Birçok üç düğmeli ceket ilk düğmenin üzerine yerleştirilmez ve alt düğme her zaman hareketi kısıtlayacak bir konumda dikilir ve diğerlerinde üst düğme yaka tarafından gizlenir. Üst düğme ceketin yakasını rahatsız ediyorsa açık bırakmalıyız; Bu nedenle, bu düğmeyi kapatmak isteğe bağlıdır. Dört ve daha fazla düğmeli ceketleri önermiyoruz ama canınız herhangi bir nedenle giymek isterse alt düğmenin asla kapanmaması gerektiğini unutmayın.

Blazere Ceket Hangi Düğme İliklenir?
Ceketlerde 

Çift Taraflı Düğmeli Ceketler

Genellikle iki tarafı düğmeli ceketler kapalı olmalıdır; Diğer ceketlerin aksine. Çift düğmeli ceketler, ceketin ön kısmında toplam sayıda düğme bulunmasıyla bilinir ancak bunlardan sadece birkaçı işlevsel ve kullanışlıdır. Örneğin altı düğmeli bir cekette sadece dört düğme açılıp kapanıyor. Ancak kraliyet aileleri de dahil olmak üzere daha üst seviyedeki erkekler alttaki düğmeyi kapatmamayı tercih ediyor ama kraliyet ailesinden olmayan bizler seçim yapmakta özgürüz.

ceket düğmeleri nasıl kapatılır?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster