Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Dec 27, 2022

Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Yastığı Kim İcat Etti? Yastık Nereden Gelir?

Bugün hep beraber yastık tarihçesine göz atacağız. Rahat bir yastık olmadan rahat uyumak artık mümkün değil. Yüzyıllar önce, sadece zengin insanlar yastık almanın avantajlarından yararlanabiliyordu ve fakirler böyle bir lüksü düşünmüyordu bile. Bu yazıda okuyucuya yastık tarihçesi (kısaca) anlatılmaktadır. Klasik, dekoratif, koltuk ve yastık-oyuncak ürünlerinden bahsedeceğiz. Öyleyse başlayalım. Sizce yastık nereden gelir? Yastığı kim icat etti? Veya yastık ne zaman icat edildi? Bu soruların hepsini yanıtlamaya geldik.

Yastık Tarihçesi, Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Yastığın görünümü ile ilgili ilk bilgiler, eski Mısır firavunlarının saltanatına işaret eder. Yastıklar modern görünmese de işlerini masanın üzerindeki tahta levhalar yapıyordu. Firavunu karanlık güçlerden korumak için, hükümdar günün endişelerinden sonra huzur içinde dinlenebilsin diye üzerlerinde tanrılar tasvir edildi. Japonya'da 19. yüzyılda ahşap, metal, taş veya porselenden yapılmış yastıklar kullanılmıştır.

Yastığı kim icat etti?

Yastığı kim icat etti? Yastık Nereden Gelir?

Bir yastığın yaratılış tarihi, antik Yunanistan topraklarında, lüks bir çevrenin ortasında uzun felsefi konuşmalar yapmak için ilk yumuşak ürünleri dikme fikrini sunduğu söylenir. Asil vatandaşların rahat bir şekilde eğlenmesi için yastık ve şilteler kullanılmaktadır. Soylunun statüsüne göre değerlendirilirler ve nişanın zenginliği mali yeteneklerini vurgular.  Kumaş veya deri minderler giyerlerdi, farklı şekilleri vardı. Dolgu maddesi olarak kuş tüyü veya çürüğü ile hayvan kılı kullanılmıştır. Antik Roma'da yastıklar kısa sürede popüler oldu. Yavaş yavaş, kabuklarla dolu ürünler Romalılar arasında benzeri görülmemiş bir popülerlik kazandı. Savaş ağaları üzerlerinde kalmayı o kadar çok seviyorlardı ki, astlarını yastık olsun diye geyiklere gönderiyorlardı.

Yastık Nereden Gelir? Yastığın Sihirli Özellikleri Nelerdir?

Yastığın tarihi de ilginç çünkü çok eski zamanlardan beri bu ürünün sihirli güçlere sahip olduğuna inanılıyor. Dinlendirici bir uyku için İmparator Nero, yastığının altına yılan derisinden bir bileklik koydu. Octave Augustus geceleri uyuyamadı, bu yüzden iflas etmiş avukatlardan birinden yastık almak istedi. İmparator, yastığa ek olarak dinlendirici ve tatlı bir uyku sağlayacağına inanıyordu çünkü borç içinde uyumaktan inanılmaz derecede ölme yeteneğine sahipti.

yastık nereden gelir?

Yastığı Kim İcat Etti? Yastık Nereden Gelir?

Orta Çağ'da, soğuk mevsimde onları sıcak tutmak için ayaklarının altına küçük yastıklar batırılırdı. Böyle bir buluş, şöminelerin büyük mahzenleri ısıtamadığı ve cereyanların yaygın olduğu taş kalelerde soğuktan kurtarıldı. Ayrıca insanlar çok dindardı ve herkes namaz sırasında dizlerinin üzerinde birkaç saat geçirmemeli. Bu nedenle, konfor için, gece anormalliklerine direnmek için yastıklar kullanılır. Rusya'da minderler yardımıyla olayın olduğu sürünün üzerine gelin adayı uyusun diye süpürge dalı konur.  Noel için, yıl boyunca mutluluk ve sağlık sağlamak için yastığa bir ladin dalı gizlemek gerekiyordu. Bir çok örgü yastık her zaman bir kıza kendini değerli hissettirir. Yabani at veya samanla fakir mahsullerle dolu mahsuller ve zengin zengin kızlar, değerli kumaştan bayraklar ve yastıklar aldı.

Dekoratif Yastıklar - Yüzyılların Derinliklerinden Gelen Güzellik

Yastığı kim icat etti? Dekoratif yastıkların tarihi, ilk kez aristokratların evlerinde ve Arapların kraliyet evlerinde göründüklerini söylüyor. Gümüş veya altın işlemelerle süslenmiş birçok çekici ipek ürün, mavi masalara ve gösterişli sandalyelere çılgınca dağılmıştı. Çeşitli şekil ve boyutlarda yastıklar koydular ve çoğu oradaydı, cömert ve zengin bir hükümdar kalesi. Göğüs Müslümanları, lüks ve refahın genel arka planına karşı dikilmiş yastıkların öne çıktığı evin içini dekore etmekle de ilgileniyorlardı.

yastık ne zaman icat edildi?

Minderler Nasıl Ortaya Çıktı? Yastık Nereden Gelir?

Ve Rusya'da ilk kanepe çeşitlerine "dumki" adı verildi. Yastık yastığının tarihi, Rusya'da kanepenin ilk versiyonlarının "Duma" olarak adlandırıldığını söylüyor. Özenli ev hanımlarının odalarını dekore etmesi, sahiplerinin zevkinin bir göstergesiydi. Daha sonra "dumas" dan minder oldular. Oturma odası, yatak odası, dolaplar kanepe, bank, kanepe ve benzeri mobilyalarla yapılmış, bu da farklı yastık bolluğuna yol açmıştır. Aşk mektupları yazarken ya da geçicilik üzerine meditasyon günlerinde insanlara eşlik etmeye başladılar.

Yastık Ne Zaman İcat Edildi? Yastığı Kim İcat Edildi?

19. yüzyılda, yoğun ve konforlu bir oda anlamına gelen Biedermeier stili gelişti, bu nedenle oturma odalarında minderler daha popüler hale geldi. Tek bir kompozisyon elde etmek için aynı malzemeden yapılmış yastıklar üzerindeki döşemeler ve yastık kılıfları. Bulut, ipek, kadife, pürüzsüz işlemeli desenler, Richelieu veya canlı aplike ile süslenmiş günlük yastıklar üretilir. Biraz sonra haç işlemeye başladılar: basit veya "Bulgar". Detaylı işlemelerle süslenmiş yastıklar, oturma odasının iç kısmının gerekli bir parçasıdır. Birbirlerine verildi, tığ işi tasarımlar paylaşıldı, moda mağazalarından satın alındı.

yastık ne zamandan beri var?

60 Yaşın Yoğunluğu Ve Şeffaflığı

1960 on yılı doğdu, her yerde katı bir özlü tarz vardı ve "damas" ın varlığı hoş karşılanmıyordu, hatta bu geleneksel bir isyanın işaretiydi. Ancak kanepelerde süslemesiz çok fazla yastık vardı, bu da malzemeleri daha ucuz ve daha çekici hale getirdi. Bir an için modern dünyanın uyanış çağını karşılamak için gölgede kaldılar. "Dumas" yine moda, oturma odalarını ve ofisleri dekore ediyor. Onlar sayesinde aristokrasinin sınırları olmayan çekicilik ve başka hiçbir şekilde mümkün olmayan içten gelen sıcaklık olan zarif lüks yaratılır. Böyle bir "ecstasy" dikmek için pahalı malzemelere ve mücevherlere para harcamanıza gerek yok, sadece biraz sabır ve farklı nakış becerileri.

Oyuncak Yastık Tarihçesi, Yastığı Kim İcat Etti?

Yastığın "dumas" görünümünün yanı sıra yastık oyuncakları da vardı. Zanaatkarlar onları eğlenceli cihazlarla süslenmiş kumaştan dikmeye başladı. Artık çocuk uykuya dalmadı, zeka bir köpek ya da kedi gibi komik bir yastıkla mutlu bir şekilde uyudu. Böyle bir yastık sadece çocukları değil yetişkinleri de gülümsetecektir. Evde eğlenceli yastıklar özel bir rol oynar, rahatlık hissi yaratırlar, sahiplerinin yaratıcı yeteneklerini geliştirme yeteneğine sahiptirler. Komik oyuncaklar, bir iş gününün ardından gerginliği azaltır, huzur ve mizah getirir. Komik kaplanlar, kedi yavruları, kurbağalar, inekler şeklindeki yastık oyuncaklar, en sevilen dinlenme yerlerinde - kanepede, sandalyede veya tuvalet masasında ayrıştırılabilir. Özellikle el yapımı malzemelerden kendi yastığınızı yapmaya çalışırsanız, sevdikleriniz için de eğlenceli bir yastık olur. Böyle bir sunum başka kimsede olmayacak; Çünkü saf niyetle yapılır ve sıcaklık vericinin elindendir. Şu anda satışta olan battaniyenin bir duvardan veya küçük bir sıradan yerleştirildiği eğlenceli yastıklara sahip olmak mümkün. Uzun bir araba yolculuğunda yardımcı olacaklar. Yolda çocuk böyle bir oyuncakla oynayabilir ve şekerleme yapmak istediğinde battaniyeye sarılır.

yastık özellikleri

Yastık Kullanımı İle İlgili Araştırma, Yastık Nereden Gelir?

Yastığın tarihi de tatsız anlar içeriyor. Örneğin, 19. yüzyılın sonlarında Otto Steiner, ürün itibarına olumsuz bir ürün ekledi. Tanınmış bir doktor araştırma yaptı ve sonuçlar "Yatak" kitabına not edildi. Hava nemi biraz artarsa kalem yastığı kötü kokmaya başlar. Steiner, bunun deri, yağlı et ve kümes hayvanlarının tüylerindeki kalıntıların varlığından kaynaklandığını öne sürdü. Bütün bu maddeler ayrışmaya başlar ve etrafa zararlı ve korkunç kokulu maddeler yayar. Araştırmacılar, kuş tüyü yastıkların düzinelerce mikro parazit türü içerdiğini kanıtladılar. Bu nedenle alerjisi ve astımı olan kişiler için böyle bir yastığın üzerinde uyumak, bir saldırıya neden olmamak için imkansızdır. Sorunlardan kaçınmak için kurallara uymak gerekir: yastığı yılda en az bir kez yenisiyle değiştirmek için havalandırın ve güneşte kurutun. Avrupa'da yastıkları kazlarla doldurarak sorunu ortadan kaldırmaya çalıştılar ve malzeme daha da işlendi. Gerekli sağlık standartlarına ulaşılamamasına rağmen.

Yastık Ne Zaman İcat Edildi? Yastığı Kim İcat Etti?

Zamanla yastığın ağırlaştığını herkes bilir.  Kuşun tüylerinin otomatik olarak yeniden üretilmesiyle bile tamamen temiz değildir, meyveleri yiyen küçük doku parçalarıyla doludur. Tam bir santimetre, 200'den fazla dolaşan solucan içerebilir. Bu sorunu çözmek için köpük yastıklar yaptılar ama burada da kusuru gördüler. 20. yüzyılda bilim adamları sentetik lifler geliştirdiler. Böyle bir yastık kolayca yıkanıp kurutulabilir, orijinal halini kaybetmez. Bu ürün tehlikeli parazitleri ve mikroorganizmaları kabul etmez. Modadaki farklı tarzlar ve yönler birbirini değiştirdi, yastığa verilen işlevler değişti. Her zaman aynı - yastık sayesinde evde rahatlık ve rahatlık sağlanır. Uzun yıllardır apartmanlarda "bıçak" yastıklar ve ayrıca hayvan şeklindeki ürünler, en küçükler için biraz komik.

yastık kullanmanın faydaları

En Yeni Makaleler

Yatak Ne Zaman İcat Edildi?
Yatak Ne Zaman İcat Edildi?

Siz hiç yatak tarihçesini düşündüniz mü?

Daha Fazla Göster
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!

Hamilesiniz ve uyku sorunu mu yaşıyorsunuz?

Daha Fazla Göster
Gece Yatmadan Önce Saçlar Toplanmalı Mı?
Gece Yatmadan Önce Saçlar Toplanmalı Mı?

Birçok insanın gece yatmadan önce duş alma ve ıslak saçla yatma alışkanlığı vardır.

Daha Fazla Göster