Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Dec 23, 2022

Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Avrupa'da düğün hediyelikleri vermenin tarihi ve geleneği çok eskilere dayanmaktadır. O günlerde düğün hediyesi, kristal ve değerli taşlardan yapılmış küçük bir mücevher kutusuydu. Bu kutunun içinde zenginlik ve krallığın simgesi olan küp şekerler vardı (o zamanın insanlarına göre şeker iyileştirici özelliklere sahipti ve çok pahalıydı). Zamanla kutunun içindekilere badem taneleri de eklendi ki şekerle birlikte hayatın acılığı ve tatlılığı için güzel bir metafor oldu. Yüzyılların geçmesi ve şeker fiyatlarının düşmesiyle birlikte düğün hediyelikleri farklı topluluklar ve ülkeler arasında yaygınlaşarak halka açık bir tören halini almış ve günümüzde kristal yerine nikah lekeleri ve düğün hediyelikleri kullanılmaktadır.

Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Düğün hediyeliklerinin sayısı aile sayısına eşit olmalıdır çünkü her aile eve bir hediye götürür. Bu, düğün kartı sayısı ile düğün hediyesi sayısının eşit olması gerektiği anlamına gelir. Hediyelerin rengi veya şekli düğününüzün konseptime uygun olmalıdır. Örneğin düğününüzün konsepti mavi ve kumsa, konsepti deniz ve istiridye ise düğün hediyelikleriniz de aynı özellikleri taşımalıdır.

Düğün Hediyelikleri nelerdir?

Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Düğün Hediyeliklerinin üzerine gelin ve damadın isimleri ve düğün tarihi yazılmalıdır. Hatıra olduğu için misafirlerin aklında kalacak bir hatıra gibi görünmelidir. Düğün hediyelerinde, konuklarınıza katılımları için teşekkür edin. Hediyelerin içinde her türlü draje, çikolata, bisküvi, kuruyemiş, tahta çikolata ve diğer tatlıları kullanabilirsiniz.

Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Eğer düğününüz yaz mevsiminde yapılacaksa çikolata seçiminde dikkatli olmak ve erime noktası yüksek olan çikolataları tercih etmek ya da çikolatanın etrafına bir çizgi çekmek daha iyi! Gelin ve damadın yeri veya sofradaki tüm hediyeliklerin güzel bir aranjman ile nikah masanıza şık ve güzel bir etki verebilirsiniz. Misafirlerle vedalaşırken her aileden birine hediyeler verin ve teşekkür edin. Yukarıda da sizlere anlattığımız gibi Yüzyılların geçmesi ve şeker fiyatlarının düşmesiyle birlikte düğün hediyelikleri farklı topluluklar ve ülkeler arasında yaygınlaşarak halka açık bir tören halini almış ve günümüzde kristal yerine nikah şekerleri ve düğün hediyelikleri yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Hatta hediyesiz düğün yoktur nerdeyse! Bir düğün hediyesi almak mı yoksa yapmak mı? düğün hediyelikleri yapma ya da satın alma kararını vermek için birçok etkili faktör vardır, bunlar aşağıdaki önemli faktörlerdir: maddi gücünüz, davetli sayınız, düğüne kadar geçen süre, düğün hediyesinin dayanıklılığı (örneğin, almayı düşündüğünüz hediyenin doğal çiçek olup olmadığı).

Düğün hediyelikleri nasıl yapılır?

 

Düğün Hediyelikleri Modelleri Nelerdir? Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Gelin ve damadın maddi durumuna göre farklı düğün hediyesi modelleri düşünülebilir. Söylendiği gibi geleneksel olarak şeker ve kristal kullanılırken günümüz modern dünyasında farklı düğün hediyelikleri de görülmüştür. Aynı şekilde farklı mevsimlerde de uygun hediyeleri değerlendirebilir ya da gelin ve damadın isimlerini ya da düğün tarihini düğün hediyesinde kullanabilirsiniz.

Düğünde Hediye Olarak e Dağıtılır?

Geleneksel düğün hediyelikleri: Bu tür hediyeler, süslü kutuları içerir. Ayrıca hatıra olarak kutunun içine küçük bir hediye bırakabilirsiniz. Ev yapımı düğün hediyelikleri: Bu tür hediyeler arasında oyuncak bebekler (gelin ve damat), küçük çiçek buketleri, süslü küçük süslü şekerlikler ve güzel yapay kuşlar yer alabilir.

Sade ve şık düğün hediyelikleri: Bu tür bir hediye, düğün töreninizin bir simgesidir. Örneğin, düğün töreniniz deniz kenarındaysa, onu sonsuza kadar unutulmaz kılmak için süslemeli bir oyuncak bebek teknesi kullanabilirsiniz. Veya düğününüz kışın ve karda ise, aralarından seçim yapabileceğiniz ilginç seçenekler olacaktır.
 
Kültürel düğün hediyelikleri: Bu tür bir hediye, etnik kökeninizin veya ailenizin kültürünün bir simgesidir ve biraz düşününce en iyi fikirleri bulacaksınız!  Son olarak, bir düğün hediyesinin gerekli olmadığını ve maddi imkanınız varsa alabileceğinizi unutmayın.

düğünde hediye olarak ne dağıtılır

 

Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Pek çok zarif ve sanatsal gelin, kendi kişisel zevkleriyle düğün aksesuarlarının bir parçası olmayı sever. Bugün, bu tür işler için alet ve aksesuarlar çoğu mağazada bol miktarda bulunabilir. Düğün hediyelikleri yapmak için önce yaratıcı bir fikir düşünmelisiniz. Sembolik bir anıt, konuklarınızın aklında her zaman kalabilir.
 
* Bu hediye bir etnik köken, kültür, dil veya aile sembolü olabilir.

* Düğün fotoğraflarınızı daha küçük boyutlarda güzel bir dekorasyonla tören konuklarınıza sunabilirsiniz.
 
* Düğün hediyeliklerinizi düğün davetiyeleri ile koordine edebilirsiniz.

* İçine tatlılar veya alıntılar koyduğunuz oyuncak bebek, güzel kağıt kutular gibi el yapımı bir hediye verebilirsiniz;  düşünmek.

* Küçük bir karta kısa bir teşekkür metni yazıp, çiçekler ve diğer aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.
 
Uygun Fiyatlı Ve Güzel Düğün Hediyelikleri

Çok para harcamak istemiyorsanız, daha az aksesuar kullanan düğün hediyeleri kullanın, dantel ve kurdele unsuru en ucuz olanlardan biridir. Bu tür hediyeleri kendiniz çok kolay ve zahmetsizce yapabilirsiniz.
Turdaki içerik seçimi, şeker ve şekerlemelerden alıntılara ve çikolatalara, yüzük, çiçek gibi sembollere ve hatta renkli karton üzerine kendi el yazınızla yazılmış cümlelere kadar tamamen kişisel olabilir. Kumaş ve kurdelelerle çiçek yapmak iyi, güzel ve ucuz bir seçim olabilir.

Sanatsal Ve Yaratıcı Düğün Hediyelikleri

Pek çok insan sıfırdan yüze kadar her şeyi kendi başına yapmayı sever;  Düğün hediyesi yapmak bunlardan biri olabilir. Bir sanatçıysanız ve sanatçı bir ruha sahipseniz veya hatta sanatsal ve yaratıcı işlere ilgi duyuyorsanız, küçük aletler ve ilginç fikirlerle farklı hediyeler yapabilirsiniz, bu sadece arkadaşlarınız ve akrabalarınız için farklı ve unutulmaz bir hatıra olmayacak, ama aynı zamanda sizin için heyecan verici ve akılda kalıcı olabilir.

nikah şekeri nedir?

 

Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Bu fikirlerden biri küçük kartonlara resim yapmak olabilir; Yetenekli bir ressam olmanıza gerek yok, bu arada amatör ve basit resim yapmak daha çekici ve sevimli olabilir. Bir diğer fikir de misafirlere hatıra olarak iki kişilik fotoğrafınız, ruhunuza ve kişiliğinize yakın ilginç fikirler ve mekanlarla çekilmiş fotoğraflar olabilir. Özel bir işiniz varsa veya eşinizle özel bir durumda tanıştıysanız, ondan ilham alıp hediyelerinizi yaparken çok fazla yaratıcılık harcayabilir, origami ve çeşitli renklerde farklı tasarımlar ve modeller yapabilirsiniz. Düğün hediyelikleri düğün töreninin ilginç kısımlarından biridir, kutlamanızın hatırası olarak arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza verdiğiniz şey size uygun olmalı ve kişiliğinizi veya ilginizi göstermelidir. Piyasada çeşit çeşit düğün hediyelikleri var, o kadar çok çeşit var ki beğendiğiniz tarz ve modeli kolaylıkla bulabilirsiniz ancak markette gezindikten sonra beğendiğiniz bir şey bulamazsanız belki de kendiniz almalısınız.

Düğünde Hediye Olarak Ne Dağıtılır?

Yemek Severler İçin Düğün Hediyelikleri

Düğün hediyeleri farklı kategorilere ayrılmaktadır ve bunların en popülerlerinden biri yenilebilir hediyelerdir. Yenilebilir hediyeler daha yeni ve daha güncel hale geleli ve daha yeni bir şekil ve imaj almayalı bir süre oldu. Bu kurabiyeler, farklı şekilleri ve tasarımları ile en popüler olanlardan biridir. Bu kurabiyeleri dilediğiniz tat ve tarzda sipariş verebilirsiniz. Yemek hediyesi seçiminde yapmanız gereken en önemli şey tasarım yapacak birini bulmak çünkü bundan sonra sadece modelinizi ve tasarımınızı göstermeniz yeterli oluyor ve törenin geri kalanına kolayca ulaşıp bir gün hediyelerinizi hazırlayıp, partiden önce paketlenmiş. Tabii ki bu kurabiyelerin fiyatları genellikle yüksek olup seçtiğiniz tasarım ve modele göre fiyatlandırılmaktadır. Güzel dekoratif çiçekler kullanmak da hediyelerinizi süsleyebilir. Sade ve sıradan hediyenizi doğru renk ve tasarımda küçük yapay çiçeklerle süsleyin. Düğün hediyesi üzerinde bulunan çiçeği gelin buketi ile eşleştirebilir veya diğer mutlu ve güzel renkleri bu bağlamda kullanabilirsiniz.

düğünde neden hediye verilir?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster