Düğün Öncesi Nasıl Zayıflanır? Gelin Diyeti Nedir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Nov 4, 2022

Düğün Öncesi Nasıl Zayıflanır? Gelin Diyeti Nedir?

Herkes düğün gününde kendini en iyi şekilde hissetmek ve aynı zamanda özenle seçtiği kiyafette en iyi şekilde görünmek ister. Kilonuzdan memnun değilseniz, düğününüz için zayıflamak istiyor ve büyük günden önce ideal kilonuza kavuşmayı umuyor olabilirsiniz bunun için gelin diyetine ihtiyacınız olacaktır. Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Tabii ki, eğer formda ve ideal kilodaysanız, sağlığınızı korumak gibi daha önemli nedenlerle bu çalışmalar ve gelin diyeti yapılabilir ki bu kesinlikle takdire şayan olacaktır. Düğün gününüz yaklaştıkça hedefinize ulaşmak için daha fazla motive olabilirsiniz, belki de hiç olmadığı kadar hızlı. Düğün tarihi yaklaştıkça kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz, ancak hedefinize güvenli bir şekilde ve gelecekte sonuçları korumanıza yardımcı olacak şekilde yaklaşmanız önemlidir. Bu yazıda, sağlığınızdan ödün vermeden düğün önces nasıl zayıflanır? Hep beraber okuyacak ve öğreneceğiz. düğün için kilo vermenize ve hedefinize doğru zamanda ulaşmanıza yardımcı olacak bazı yönergeler ve enfes bir gelin diyeti listesi sunacağız:

Düğün öncesi nasıl zayıflanır?

Düğün töreninin kendisi endişeye neden olabilir. Bu nedenle aniden gelin diyetine başlamak sadece kaygınızı artıracaktır. Bazı yağ yakıcı diyetler genellikle insanları hesaba katmaktan daha az kalori almaya dayanır. Bu tür diyetlerde bedeninizde değişiklik hissedebilirsiniz ancak bu aldatıcı olabilir. Çoğu zaman, vücudunuz aşırı yağ yerine su kaybeder. Bu kısıtlama uzun süre devam ederse, vücudunuz yağ depolayacak ve kaybedilen enerjiyi sağlamak için vücut kaslarını (kalp kası dahil) kullanacaktır. Yüksek kalori kısıtlamasına neden olan diyetler, vücudunuzu düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu enerjiden mahrum bırakır. Şiddetli kalori kısıtlamasının neden olduğu kilo kaybına, çoğu beslenme yetersizliklerinin sonucu olan yorgunluk, kabızlık, ishal gibi hoş olmayan semptomlar eşlik edebilir. Aynı zamanda kalp çarpıntısı, saç dökülmesi ve tırnak kırılganlığı da bunlara dahildir. Bu nedenle düğün öncesi nasıl zayıflanır? Makalesini dikkatlice okumanızı ve ona uymanızı tavsiye ederiz. Düzgün bir şekilde kilo vermeniz için sağlıklı bir gelin diyeti yapmalısınız. Böylece muhteşem gelinliğinizde harika görünebilirsiniz. Davetli listesi, menü planlaması, mekan planlaması ve törenin nasıl yapılacağı hakkında zamanında bilgi alabilmeniz için her hafta için görevlerinizi belirtin. Tüm bunları kağıda dökmek, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.  Kendinize gerçekçi hedefler belirleyin. Zevkinize ve bütçenize göre bir menü hazırlamak için bilgili kişilere danışabileceğiniz gibi, hedeflerinize ve zaman çizelgenize göre bir kilo verme programı için bir beslenme uzmanından rehberlik isteyin.

düğün öncesi nasıl zayıflanır?

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Gelin diyeti listesi:

Düğün öncesi kilo vermenin ilk adımı: kalorileri azaltmak

Çoğu insan için diyet, kalorileri kesmek anlamına gelir. Bu tamamen doğru olsa da, hedefinize ulaşmada başarılı olmak için kaç kaloriyi kesmeniz gerektiğini bilmenin yanı sıra hangi kalori kaynaklarını ortadan kaldırmanız gerektiğini de anlamanız gerekir. Örnek olarak yağları kesinlikle azaltmalısınız. 450 gram yağ yaklaşık 3500 kaloridir. Bu miktardaki yağı bir haftada kaybetmek için her gün diyetinizden yaklaşık 500 kalori kesmeniz gerekir. Yalnızca sayıları önemsiyorsanız, günde 1.000 kaloriyi keserseniz, haftada yaklaşık yarım kilo kolayca kaybedebileceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak kilo vermek, sayılarla veya basit bir matematik denklemiyle oynamaktan daha fazlasıdır. Öncelikle, ne yediğiniz ve ne kadar egzersiz yaptığınız gibi size özgü çeşitli faktörlere bağlı olarak, vücudunuzun düzgün çalışması için her gün tüketmeniz gereken belirli miktarda kalori olmalıdır. Bu nedenle, yediğiniz yiyeceklerdeki kalorileri tahmin edebiliyor olsanız da, bu sayıların asla doğru olmadığını hatırlamak önemlidir. Matematik her zaman bir rehber olarak yardımcı olsa da, kesin bir rehber değildir.

Kadınlar için kalori gereksinimi:

Mevcut ağırlığı dengelemek için: 2000 ila 2400 kalori
Haftada 450 gram kilo vermek için: 1500 ila 1900 kalori

Erkekler için kalori gereksinimi:

Mevcut ağırlığı dengelemek için: 2400 ila 3000 kalori
Haftada 450 gram kaybetmek için: 2000 kalori

gelin diyeti nedir?

Bir kişinin ihtiyaç duyduğu kalori miktarının yaş ve aktivite düzeyi gibi diğer faktörlere de bağlı olduğunu unutmayın. Ayrıca, çok az kalori alırsanız, kendinize daha fazla zarar verdiğinizi ve kısa süreli kilo kaybınızı elde etmek için kardiyovasküler sağlığınızdan doğurganlığınıza kadar uzun vadeli sonuçlara maruz kalacağınızı bilmelisiniz. Yani günde 1000 kaloriden az tüketirseniz sağlığınızı riske atıyorsunuz!

Düğün önces nasıl zayıflanır? Kalori ihtiyacınızı hesaplayın

Güvenli ve gerçekçi bir gelin diyeti ve kilo verme planı oluşturmaya hazır olduğunuzda, bir kalori sayacı yazılımı, her gün kaç kalori yediğinizi tahmin etmenize yardımcı olabilir.  Elbette bu rakamlar kesin değil. Ancak ne yediğinizi, ne kadar yediğinizi ve hatta ne zaman yediğinizi kontrol etmek bu cihazla mümkün olabilir. Ayrıca, aşırı yemek yemekten kaçınmanıza ve kahvenizdeki süt veya tostunuzdaki tereyağı gibi daha önce düşünmemiş olabileceğiniz ekstra kalorileri tespit etmenize yardımcı olabilir. Düğün öncesi kilo vermek ve gelin diyetine uymak için Günde kaç kaloriye ihtiyacınız olduğu konusunda size bilgi vermek için çevrimiçi bir kilo verme hesaplayıcısını da kullanabilirsiniz. Bu hesap makineleri, mevcut yaşınıza, boyunuza ve kilonuza göre bir veya daha fazla formül kullanır. Bazıları, örneğin bir düğün için kilo vermek ve kaybetmeniz gereken kalori miktarı gibi hedefinize ulaşmak istediğiniz tarihi de dikkate alır. Günlük kalori kesintiniz 1.200 kaloriye yaklaşıyorsa, yaşınıza ve mevcut durumunuza göre bunun tehlikeli olup olmadığını öğrenmek için doktorunuzla konuşmalısınız.

Genel gelin diyeti planlaması

Tüm besin gruplarını kesmek için cazip gelse de, yine de diyetinizin besleyici ve çeşitli olmasını istiyorsunuz, bu nedenle kilo vermek için zaten kalori alımınızı azalttığınızı bilmelisiniz, bu nedenle bu yiyecekleri birleştirmek önemlidir. daha fazla ve tüm besin gruplarının kullanılması önemlidir. Yanlış bir gelin diyeti seçerseniz, törenin olağan kaygılarına, karbonhidratları kesmekten kaynaklanan ruh hali değişimleri, kansızlık ve gıda eksikliklerine bağlı yorgunluklar eklenebilir. O günün keyfi size de sunulsun. Diyetinizdeki farklı besin gruplarının miktarını, tamamen kesmeden kilo vermek için ayarlayabilirsiniz.

Gelinlik Kılıfı Gamboç Satın Al

gelin diyeti

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Karbonhidrat alımınızı azaltın

2.000 kalorilik bir diyet uygulayan kişiler, her gün, karmaşık karbonhidratlar ve şeker gibi basit karbonhidratlar dahil olmak üzere, tipik olarak 225 ila 325 gram karbonhidrat tüketir. Günde yaklaşık 50 ila 150 gram karbonhidratı azaltmaya çalışın.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Protein alımınızı artırın

Mikrobesinler günlük kalori alımınızın sadece %10-35'ini oluşturmalıdır. Alımınız düşük, diyetinize proteinli besinler ekleyerek artırmaya çalışın.  Araştırmalar, kalorilerinin yüzde 25 ila 30'unu protein açısından zengin gıdalardan tüketen diyetisyenlerin daha fazla yağ kaybettiğini ve vücudun istirahat halinde yaktığı kalori miktarını artırdığını göstermiştir.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Yeterince lif alın

Ortalama standart lif alımı günde 25 gramdır. Lifin kabızlığı önlemedeki faydaları iyi bilinmektedir, ancak lif aynı zamanda vitaminlerin, minerallerin ve diğer besin maddelerinin emilimi için de önemlidir.

Takviye kullanmak yerine besin kaynaklarından lif alarak daha tok hissetmenizi sağlar ve açlığı daha kolay bastırır.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Alkol ve kafein tüketimini azaltın

Tek bir alkollü içecek, günlük alımınıza 100 kalori veya daha fazlasını ekleyebilir. Ayrıca kahve, diyetlerin bir parçası ve içindeki kafein çok fazla enerji sağlayabilirken, kaygıyı artırması muhtemeldir. Ayrıca, her iki içecek de dehidrasyona yol açabilen diüretiktir.

gelin diyeti listesi

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Sağlıklı yağlar yiyin

"Az yağlı" ve "yağsız" gelin diyeti listesinin bir parçası olsa da, yağlar da dengeli bir diyetin önemli bir parçasıdır. Ancak, tüm yağlar eşit yaratılmamıştır. Bu nedenle doymuş ve trans yağları sağlıklı, doymamış yağlarla değiştirin.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Yeterince su için 

Çoğu ortalama insan günde en az sekiz bardak su içmelidir. Fazla kilonuz varsa, dehidrasyonu önlemek için daha fazla su içmeniz gerekebilir.

Yeterli su tüketmek daha iyi sindirime ve parlak bir cilde yol açacaktır, ancak günlük programınıza egzersizi eklerseniz çok daha etkili olacaktır.

Abiye Kılfı Toptan Satın Al

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Daha küçük ve daha sık öğünler yiyin

Üç ana öğün yerine, günde beş veya altı küçük öğün yemeyi deneyin. Bu, metabolizmanızı stabilize etmeye yardımcı olur ve yavaş yavaş açlığı ve istekleri ortadan kaldırabilir. Öğün aralarında acıkıyorsanız sağlıklı atıştırmalıklar yiyin.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Hiçbir öğünü atlamayın

Kahvaltı veya öğle yemeğini atlarsanız, akşam yemeğinde normalden daha fazla yersiniz. Mümkünse, öğünleri önceden planlayın, sizi tok hissettiren ve ihtiyacınız olan tüm besinleri sağlayan yiyecekler yiyin.

düğün öncesi zayıflama

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Hareket halindeyken yemek yemekten kaçının

Bir masada oturmak ve çatal bıçaklı bir tabaktan yemek yemek, hareket halindeyken ve aceleyle yediğiniz paket servis yemeğine kıyasla ne kadar yediğinize dair daha doğru bir fikir verir.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır?Yaklaşan tüm etkinlikleri planlamak

Partiler ve kutlamalar lezzetli yemekleri içerir. Düğün törenlerinde ve restoranlardaki partilerde aşırı yemekten kaçınmak için menüyü önceden kontrol edin, böylece ne yiyeceğinizi bilirsiniz. Düğün organizasyonları için sağlıklı yemeklerin olduğu mekanları da tercih edebilirsiniz.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Kendinize iyi bakın

Kendinizi tamamen mahrum etmenize gerek yok. Ne yediğinize dikkat etmek, konuklarınız için düğün pastanızı veya bazı tatlıları denemeyi bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Önceden plan yapın ve beklenmedik zevkler için kendinizi suçlu hissetmemeye çalışın.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? egzersizleri unutmayın

Kilo vermeyi planlarken dikkate alınması gereken tek şey diyet değildir. Egzersiz, metabolizmayı hızlandırarak (kalorileri ve oksijeni enerjiye dönüştürerek) bu süreci destekler. Spor salonunda saatler harcamanıza veya iki maraton koşmanıza gerek yok! Ancak kilo verme denklemini düşünürsek amaç, yediğinizden daha fazla kalori yakmak.

düğün öncesi zayıflamak mümkün mü?

Egzersiz planlaması için dört ipucu:

Yavaşça başlayın. Antrenmanınızın yoğunluğunu hafta boyunca artırın. Vücudunuzun metabolizmasını artırmak için aerobik egzersizleri güç ve kas güçlendirme egzersizleriyle birleştirin. Yapmak istediğiniz programa bağlı olmak önemlidir. Henüz yapmadıysanız, haftada üç kez 30 dakika egzersiz yapmaya başlayın. İzin günlerinde 30 dakika orta şiddette yürümeye çalışın, böylece nefesiniz hızlı ama rahat konuşabilirsiniz. Düzenli olarak egzersiz yaptıysanız, daha yoğun egzersiz programlarına geçmeyi deneyin. Bu egzersizler ağırlığı azaltır ve normal bir aktiviteden daha az zaman alır. Odaklanmanıza ve motive olmanıza yardımcı olabilecek ve egzersizi fazla düşünmemeniz için size ipuçları verebilecek bir koçla görüşmek isteyebilirsiniz. Çok fazla egzersiz yapmak sadece sizi yormaz, aynı zamanda yaralanma riskinizi de önemli ölçüde artırır.  İdeal olarak, tadını çıkarabileceğiniz eğlenceli ve zorlu aktiviteler içeren bir egzersiz rutini bulun! Düzenli fiziksel aktivite kilo vermenize yardımcı olur, ancak egzersiz aynı zamanda kaygıyı azaltmaya ve moralinizi iyileştiren endorfin hormonlarını serbest bırakmaya da yardımcı olabilir.

Düğün öncesi nasıl zayıflanır? Stres Yönetimi

Kendinizi kötü hissediyorsanız, egzersiz ve yemek planlamasının yanı sıra kilo verme hedeflerinize daha erken ulaşmanıza yardımcı olacak başka önemli kişisel bakım modelleri olduğunu unutmayın.

Çevrenizdekilerden destek

Bunu yalnız yapmak zorunda değilsin. Planlarınızı güvenilir bir arkadaşınızla veya aile üyenizle tartışın, hatta düğün partinizdeki başka birinin de benzer bir amacı olduğunu görebilir ve birbirinizi destekleyebilirsiniz.

Düğün için nasıl zayıflanır? yeterince dinlenin

Hafta sonları da dahil olmak üzere her gece yedi ila sekiz saat uyuyun. Yeterince uyuyamadığınızı düşünüyorsanız, uykunuzu iyileştirmek için adımlar atın. Stresinizi yönetin, düğün bir sevinç zamanıdır. Evli olmanın sorumluluklarını üstlenmekten çekiniyorsanız yoga, meditasyon, tai chi ve derin nefes egzersizleri gibi zihin terapilerini deneyin.

hangi gelin diyeti daha sağlıklı?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster