Smokin İle Takım Elbise Arasındaki Fark Nedir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Nov 4, 2022

Smokin İle Takım Elbise Arasındaki Fark Nedir?

Bir beyefendi olarak önünüzde resmi ve önemli bir davet varsa ve farklı bir kıyafet seçmekte zorlanıyorsanız, sizi smokin ile tanıştırmak isteriz. Peki sizce smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir? Smokin nedir bilir misiniz veya hiç smokin giydiğiniz oldu mu? Smokin neden giyilir? Smokin ne zaman giyilir? Smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir? Sizlere anlatmak için burdayız. Bir erkek olarak önünüzde resmi ve önemli bir davet ve tören varsa ve farklı bir kıyafet seçmekte zorlanıyorsanız, normal takım elbise yerine smokin tercih edebilirsiniz Belki bu elbise çeşidine aşinasınızdır veya belki bu elbisenin adını ilk defa duymuşsunuzdur, her iki durumda da smokin neden giyilir? Smokin ne zaman giyilir? Smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir? En ince detaylarıyla anlatmaya geldik. Daha doğrusu Her zamankinden daha iyi giyinmeniz ve her partide parlamanız için size yardım edeceğiz.

smokin ne zaman giyilir?

Smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir? Smokin neden giyilir? 

Önünüzdeki parti için parlamayı ve her zamankinden daha farklı görünmeyi düşünüyorsanız, sizin için en iyi seçim bir smokin seçmek bu etkinlik için en farklı takım elbiseyi seçebilirsiniz. Smokin, pantolonunun dikişlerinde, ceplerinde ve yakasında ipek veya saten gibi farklı kumaşların kullanıldığı bir takım elbise türüdür. İlk kez 1800 yılında genç bir Fransız prensi tarafından bir kraliyet balosunda giyildi ve o zamandan beri erkekler için oldukça resmi bir elbise haline geldi. Bir smokin giymek için aşağıda tartışacağımız belirli ilkeleri takip etmenizi öneririz.

Smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir? Smokin ne zaman giyilir?

Söylendiği gibi, smokini günlük hayatta takım elbise gibi kullanamazsınız ve bu elbise işe gitmek, hatta yarı resmi partiler için bile uygun değildir ve smokini daha özel durumlarda kullanmalısınız; Düğün partinizi veya en yakın aile üyelerinizi kullanın. Elbette smokin giymenin takım elbise kadar kolay olmadığını her zaman hatırlamalı ve bu sıra dışı elbiseyi giymek için aşağıda tartışacağımız prensiplere uymalısınız.

smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir?

smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir?

Smokin ile takım elbise arasındaki farklar hakkında pek çok şey söylenebilir; Aşağıda bu açık ve gizli farklılıklardan bazılarını tartışacağız.  Smokin sadece öğleden sonra ve gece yapılan partilerde kullanılabilir ve bunun aksine takım elbise önemli ve resmi törenlerde veya resmi olmayan törenlerde her zaman ve her yerde kullanılabilir; Ve bu da takım elbise alırken dikkatli olmanız için bir sebep olmalı, bu yüzden kaliteli bir takım elbisenin özelliklerini bilmelisiniz. Palto altına gömleği takmak veya papyon ve kravatın tasarım ve modelini seçmek için masada birçok seçeneğiniz var ama smokin giyerken seçenekleriniz çok sınırlı ve önünüzde her birini ayarlamak için birkaç seçeneğiniz var.

Papyonsuz smokin giyilir mi? Papyon ve smokinin tarihçesi

Ayrıca smokin giyerken elbisenize uygun birkaç aksesuar vardır ve onları seçerken çok takıntılı olmalısınız. Bu elbisenin diğer farklılıkları arasında kumaşından bahsetmeliyiz, saten kumaş kullanımı onu daha ağır ve daha resmi gösteriyor.

smokin neden giyilir?

Smokin ile takım elbise arasındaki fark nedir?

Takım elbise ve smokin cebi ve yakasındaki fark Takım elbise ile smokin arasındaki fark olarak ceplerinde ve yakalarında ki tarz farklılığından bahsedebiliriz. Bir smokinde çoğunlukla şal yakaya rastlarsınız çünkü bu yaka elbisenize çoğu zaman ağır ve resmi bir görünüm kazandıracaktır ancak resmi hatta spor ceketlerde hem genişliği hem de kumaşı resmi olan İngiliz yakasını göreceksiniz. ve gayri resmi. Paltonuzun uyumunu belirler. Ceplere gelince her iki kıyafette de dekoratif bir yönü olduğu ve özel kullanım için kullanılmadığı söylenebilir. Smokinlerde ceplerin malzemesi pantolonun yaka ve dikiş malzemesi ile aynı olmalıdır. genellikle satendir.

Smokin ve takım elbiselerdeki aksesuarlar, smokin ne zaman giyilir?

Bildiğiniz gibi smokin giymek için birçok şartı göz önünde bulundurmalısınız ve bu kıyafeti bir takım elbise ile kombinleyemezsiniz.  Son olarak, smokin giymenin kendine has kuralları olduğunu ve bu elbiseyi giyerken çok rahatsız edici olmamanız gerektiğini unutmayın çünkü bu elbisenin etkisini azaltmış olursunuz. Piyasada smokin için sınırlı renk vardır ve smokininiz için siyah, koyu kahverengi, beyaz ve gri dışında nadiren başka bir renk seçebilirsiniz ve bir takım elbisenin aksine, tasarım ve renk seçiminiz sınırlıdır. Tabii Versace gibi bazı riskli ve ünlü markaların da smokinler için lacivert, hardal ve bordo renkleri değerlendirip az sayıda tanıttığını belirtmekte fayda var ama biz aynısını giymenizi öneririz. smokinler için rutin renkler her zaman daha iyidir. Özellikle siyah smokin kullanmanızı tavsiye ederiz. Smokinin sınırlı renk seçenekleri olduğu düşünülürse, altındaki gömlek seçiminiz de kısıtlı ve hiçbir gömlekle takım elbise gibi giyemezsiniz, tek tercihiniz Vine Deep ve Lee Down yakalı beyaz bir gömlek. Papyonsuz smokin giyilir mi? papyon için özel olan Smokininizi mutlaka bir yarasa veya kelebek papyon ve kravat ile giymeniz gerektiğine dikkat edin ve kravat iyi bir seçim olmayacaktır. Smokin altına Ayakkabı konusunda size tek önerimiz siyah vernik ve diğer ayakkabılarla kombinleyerek bu kıyafeti bozmaya çalışmamakta fayda var çünkü yakışıklı erkekler böyle giyinmeli. Bu elbiseyi daha resmi hale getirmek için özel saten kumaş kemerler kullanabilirsiniz, smokininizin altına bir diğer seçeneğiniz ise siyah bir yelek olması bu elbiseyi daha güzel gösteriyor.

Online Elbise Kılıfı Satın Al

papyonsuz smokin giyilir mi?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster