Dünyanın En Tuhaf Evlilik Gelenekleri!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Oct 10, 2022

Dünyanın En Tuhaf Evlilik Gelenekleri!

Belki de birçok insan dünyanın en ilginç gelinliklerini arıyor. Ülkelere göre gelinlikler tabiiki de farklıdır. Ülkelere göre gelinlikler farklı modellerde mevcuttur. Genel olarak, bugün bir gelinlik satın almak, bir kutlamanın görevlerinden biri ve önemli bir parçasıdır. Bu geleneğin varlığı ve nüfuzu, dünyanın en İlginç, en güzel, en uzun ve en kısa gelinliğini yaratmış olduğu ölçüdedir. Ülekelere göre gelinlikler farklı modellerde dikilmektedir. Her kadının yeni gelinlik modelini aile ve bölge kültürüne göre seçmesi gereken farklı ülkelerin gelinlikleri gelenek ve kültürlerine göre seçilmiştir. dünyada birçok ilginç gelinlik olduğunu biliyor muydunuz? bugün farklı ülkelerin ilginç gelinliklerine hep beraber göz atacağız.Düğün töreni özünde iki kişi arasındaki bağı resmileştirmek olsa da Törenler, gelenekler ve yapılması ve yapılmaması gerekenler dünyadaki kültürlerde ve hatta bazen tek bir ülkede mahalleden mahalleye veya şehirden şehre farklıdır. Bu gelenek ve göreneklerden bazıları o kadar ilginç ve tuhaftır ki, tüm dünyaya ağızdan ağza yayılmaktadır. Bu makalemizde dünyanın en tuhaf evlilik geleneklerini okuyacaksınız ve aynı zamanda ülkelerin ilginç gelinlikleriyle de tanışacaksınız. önce hep beraber ülkelerin ilginç gelinliklerine bir göz atalım.

Farklı Ülkelerin İlginç Gelinlikleri

1. Yemen İlginç Gelilnlikleri

Yemen'deki gelinler genellikle geleneksel takılar ve gümüş ile altın rengi gelinlikler giyerler.

2. Japon İlginç Gelinlikleri (Kimono)

Japon gelinler genellikle gelinlik olarak saflığı ve doğumu simgeleyen saf beyaz kimono giyerler.

Ülkelerin İlginç Gelinlikleri, Farklı Ülkelerdeki İlginç Gelinlikler

3. Kinnuari İlginç Gelinlikleri

Kinnauri gelini (Keşmir bölgesinden) genellikle gümüş bir zincir, büyük bir kolye ve küçük tılsım kutuları takar.

4. Kazakistan İlginç Gelinlikleri

Kazakistan'daki gelinler geleneksel olarak yasal bir eş olarak yeni bir hayatın başlangıcını simgeleyen sauklai adı verilen bir düğün şapkası takar.

Ülkelerin Gelinlikleri

5. Moğol İlginç Gelinlikleri

Moğol gelinleri, Orta Asya'daki Moğollar tarafından yüzyıllardır giyilen deel adı verilen bir elbise giyerler.

6. Norveç İlginç Gelinlikleri

Norveç'te geleneksel gelinlik bonad olarak bilinir. Bu elbise, kötü ruhları uzaklaştıran gümüş detaylara sahiptir.

Dünyanın En İlginç Gelinlikleri

7. Kenya İlginç Gelinlikleri

Kenya'daki gelinler ağır bir düğün kolyesi, atkı, bilezik, iris deri eşarp ve yaklaşık 20 ayrı kolye takarlar.

8. Jakarta İlginç Gelinlikleri

Jakarta'daki geleneksel Endonezya gelinliği, bol miktarda altın, karmaşık desenler, kabartmalı renkler ve süslenmiş başlıklar içerir.

Farklı Ülkelerin Geleneksel Gelinlikleri

9. Güney Afrika İlginç Gelinlikleri

Geleneksel bir Güney Afrika gelinliği, "inkehli" adı verilen gelin için bir şapka ve renkli bir kolye ve bilezik içerir.

10. Türkemenistan İlginç Gelinlikleri

Türkmenistan'da gelinler tepeden tırnağa örtülür, kötü ruhları dışarı atar ve muska görevi görür.

Ülkelerin Farklı Gelinlikleri

11. Tibet İlginç Gelinlikleri

Tibet'te damat geline bir gelinlik ve şapka içeren takılar, geline takmak için gümüş takılar ve küçük metal Buda heykelli bir muska verir.

12. Güney Osteya İlginç Gelinlikleri

Güney Osetya'da gelinler, kumaş üzerinde desenler bulunan uzu kollu elbiseler ve tılsım olarak bilinen bel çevresinde metal bir kemer giyerler.

Diğer Ülkelerdeki Gelinlik Modelleri

13. Güney Kore İlginç Gelinlikleri

Güney Kore'de gelinler, binlerce yıllık geleneği temsil eden parlak renkler ve basit çizgilerden oluşan geleneksel bir elbise olan hanbok giyerler.

14. Rumen İlginç Gelinlikleri

Rumen silindirik saç modellerinin onları kötü güçlerden koruduğuna inanılırdı ve silindir gelinlikler giyerlerdi.

Dünya Ülkelerinin Geleneksel Gelinlikleri

15. Gora Bolgesindeki İlginç Gelinlikler

Gora bölgesindeki (Kosova ve Makedonya arasındaki) gelinler yıkım ve sefalet için yüzlerini kapatıyor.

16. Hint İlginç Gelinlikleri

Hintli gelinler bölgelerini temsil eden renkli bir sari seçerler ve ellerini kına ile süslerler.

Dünya ülkelerindeki gelinlik modelleri

17. Etiyopya İlginç Gelinlikleri

Etiyopya gelinlik, koyu kadife taç ve mor ve altın pelerin içerir.

18. Eritre İlginç Gelinlikleri

Eritre'de gelinler, tarih boyunca yüzlerini misafirlerden gizlemek için kullanılan başörtüsü takarlar.

Ülkelerin gelinlikleri

19. Sri Lanka İlginç Gelinlikleri

Sri Lanka'da gelinin annesi tarafından sonsuzluğun sembolü olarak alnının ortasına yerleştirilmesi gereken özel bir altın ve mücevher olan nalalpata vardır.

20. Çin İlginç Gelinlikleri

Çin'de bir gelin, şansı ve zenginliği simgeleyen kırmızı ipek bir gömlek olan qipao giyiyor.

Dünyanın En İlginç Gelinlikleri 

21. Ukraynalı İlginç Gelinlikler

Ukraynalı gelinlik genellikle gençlik ve güzellikle ilişkilendirilen çiçek desenli ve parlak renklere sahip işlemeli bir elbiseden oluşur.

22. Ponya İlginç Gelinlikleri

Çiçeklerden ve bitkilerden yapılan çelenkler ve diğer saç süsleri, birçok geleneksel Polonya töreninin önemli bir parçasıdır.

Dünyanın Farklı Ülkelerindeki Geleneksel Gelinliklerine Bir Göz Atın

23. Nijerya İlginç Gelinlikleri

Nijerya farklı etnik kökenlere ve dillere sahip büyük bir ülkedir, bu nedenle düğünler bölgeye, dine ve ırka göre değişir, ancak Nijerya'da gelinler genellikle parlak renkler giyer ve sıklıkla "Gele" adı verilen bir saç bandına sahiptir.

24. Gana İlginç Gelinlikleri

Gana'da bir düğün çok renkli ve mutludur ve gelin ve damadın ailesinin, gelin ve damadın kıyafetlerini diktiği kendi kumaşları vardır.

25. İskoç İlginç Gelinlikleri

İskoç düğünlerinde erkekler geleneksel olarak kabilelerinin eteğini giyerler.

Farklı Ülkelerdeki En İlginç Gelinlikler

26. Filipin İlginç Gelinlikler

Yakanlar çoğunlukla Filipinler'deki Basilan adasında yaşarlar.Orada düğün törenleri genellikle iki törenden oluşur, biri İslami tören ve diğeri ebeveynler tarafından düzenlenen ve gelin ve damadın yüzleri için boyanmış geleneksel İslam öncesi düğün töreni. tören.

27.Andes Dağlarındaki İlginç Gelinlikler

Andes dağlarında gelinlik gelenekseldir ve genellikle gömlek ve şapkanın püskül ve püsküllerle dokunup süslendiği açıktır. Düğün günü gelin ve damat için özel etek ve pançolar dikilir.

İngiliz Düğünleri Nasıl Olur? İngiliz Düğün Gelenekleri Nelerdir? 

İngiliz kraliyet ailesinin düğün töreninde eski geleneklere göre iki küçük çocuğun nedime olması adettendir. Kraliçe Elizabeth'in 1947'deki evlilik töreninde bu geleneğin uygulanmadığını ve en küçüğü 21 yaşında olan sekiz kadının nedime olduğunu bilmek ilginçtir. Prenses Diana'nın en küçüğü 5 yaşında bir kız çocuğu olan beş nedimesi vardı. Düşes "Kate Middleton" un düğün töreninde, gelinin ana nedimeleri üç yaşındaki iki kız çocuğuydu. Bu gelenek dünyanın en tuhaf evlilik gelenekleri arasında yer almaktadır. İngiliz düğünleri en ilginç düğün geleneklerinden birine sahiptir. İngiliz kraliyet ailesinin kısa süre önce evlenen gelini Meghan Markle, iki oğluyla düğünün yapıldığı kiliseye giderek geleneği bozdu. İngilizler arasında bir başka ilginç düğün geleneği de gelinin yanında "mavi" bir eşya bulundurmasıdır, İngilizler bunun gelin ve damada iyi şanslar getireceğine inanırlar. Meghan Markle'ın büyük mavi taşlı alyansını hatırlıyor musunuz?

ingiliz düğünleri nasıl olur?

Çin'de düğün gelenekleri, Çin Düğün Adetleri Nelerdir?

çinde evlilik gelenekleri oldukça ilginçtir. çin düğün gelenekleri dünyanın en ilginç düğün gelenekleri arasında yer almaktadır. Modern bir Çin düğün töreninde gelin, düğün gecesi için üç elbise hazırlamalıdır. İlk elbise, altın ejderha ve simorgh desenleriyle (antik Çin'de erkeklik ve kadınlığın sembolü) işlemeli bir elbise olan ve Çinli kadınların geleneksel kıyafetleri arasında yer alan "qipao" adlı bir elbisedir. Düğün gecesinde mutlaka kırmızı olması gereken bu elbise (Çinliler kırmızı rengin iyi şansın, sonsuz mutluluğun, iblisleri ve kötü enerjileri gelin ve damattan uzak tutmanın bir işareti olduğuna inanırlar, bu nedenle damadın geleneksel kıyafeti genellikle kırmızı ve ile altın ejderhanın rolü). Çin düğün gelenekleri dünyanın en tuhaf evlilik gelenekleri arasında yer almaktadır. Bundan sonra Çinli gelinler genellikle tüm dünyada gelinlik olarak bilinen klasik beyaz bir gelinlik giyerler. Resmî konuklar gittikten ve tören sıradanlaştıktan sonra, genellikle sportif ve rahat olan üçüncü gelinliği giyme zamanı gelir. Çinlilerin, evlilik tarihini belirlemek için "saat"e baktıklarını bilmek sizin için ilginç olabilir, böylece düğün töreni hayırlı bir tarihte yapılabilir. Düğün günü damat, arkadaşları ve ailesi eşliğinde gelini takip etmeli ve gelin, damadın evine gitmeyi reddediyormuş gibi davranmalıdır ve bu davranış, damat mevcut olanlara "para" verene kadar devam eder. Çin düğün gelenekleri gerçekten de tuhaf değil mi? Çinlilerin otuz yaşın altında evlenme geleneği var. Genellikle otuz yaşına kadar bekar kalan kıza "Ebedi Bayan" denir. Çinli kızların kıyafetlerinde gelin ve damadın ayrılmaması için "kelebek makas", barış ve zenginliğin simgesi olan "vazo" da yer alıyor.

çin düğün gelenekleri

Hindistanda Düğün Adetleri Nelerdir? İlginç Düğün Adetleri

hindistan düğün adetleri nelerdir? Hindistan düğünleri de dünyanın en tuhaf evlilik gelenekleri arasındadır. Hint düğünü öncesi gelin ve yakın arkadaşları birbirinden güzel kına desenleriyle ellerini bağlarlar. Bu törene "Menhdi" denir, bazen saatlerce süren tasarım işidir ve bir bakıma bizim geleneksel "Hanabdan" kutlamamızla aynıdır. "Sari" olarak bilinen geleneksel Hint gelinliği genellikle kırmızı veya altın rengindedir ve beyaz gelinlik yoktur. Damat, gelinin elbisesini değiştirmekten ve damadın gelinin sorumluluğunu kabul ettiğinin bir sembolü olan bir sari ile örtmekten sorumludur. Hintliler sol elin yüzük parmağına alyans takmak yerine, elbette sembolik olan ve daha sonra gelinin parmağına aktarılan alyans, gelinin parmağının parmağına takarlar. Kızılderililer gelinin başına çiçek yerine pirinç ve çiçek dökerler ve gelin ve damat bunu hayatlarını kutsamak için yaparlar. Gelinin alnına evlilik işareti olan portakal tozu ile bir işaret koyduktan sonra damadın ağzına bal yerine yoğurt ve bal karışımını koyar.

hindistan düğün adetleri nelerdir?

süpürgeye atlamak; Romalıların ve Hint-Avrupalıların ilginç düğün gelenekleri

Eski Roma ve Hint-Avrupalıların hala Avrupa'nın bazı bölgelerinde ve siyahi Amerikan düğünlerinde uygulanmakta olan geleneklerinden biri de "gelini ve damadı süpürgenin üzerinden atlamak" adetidir. Görünüşe göre Amerika'daki siyah insanlar arasındaki bu gelenek, kölelik zamanlarına kadar uzanıyor. O zamanlar siyahların yasal olarak evlenmelerine izin verilmiyordu ve yasal olarak evlenmelerine izin verildikten sonra sembolik olarak bir süpürgeye atlayarak kurtuluşlarını kutladılar. Bu adet dünyanın en tuhaf evlilik geleneklerinden biridir.

dünyanın en tuhaf evlilik gelenekleri

Peru İlginç Düğün Gelinlikleri: Kek kurdelesini bağla

Peru düğünlerinde ilginç bir gelenek yapılır. Düğün pastasının içinden geçen kurdelelerle süslenir ve gelinin yüzüğü de bu kurdelelerden birinin içindedir. Gelin ve damat pastayı kesmeden önce, düğüne katılan genç kızlar birer kurdele alır ve çekmeye başlar, kızlardan hangisi alyanslı kurdeleyi alırsa sonraki gelin olur. Peru düğün gelenekleri dünyanın en tuhaf evlilik geleneklerinden biridir.

peru ilginç düğün gelenekleri

İsveç tuhaf düğün gelenekleri: pasta yemeye dikkat edin

iskoçlar genellikle yabancılarla evlenmezler ve eşlerini kendi bölgelerinden veya ailelerinden seçerler. Evlenmemiş genç erkekler arasında bir İskoç geleneği, bir elmayı kabuğun ortasından ayrılmayacak şekilde soymaktır. Sonra saat on ikide elma kabuğunu başlarına sararlar, sonra sol omzunun üstünden havaya atarlar, elma kabuğu yere düştüğünde herhangi bir harfe dönüşür, yani onların ilk harfidir. gelecekteki karısının adı. Gelinlik düğüm olmamalı çünkü hayatta düğümleniyor. Eskiden düğün pastası (küçük bir ekmekti) gelinin annesi tarafından pişirilirdi. Gelinin başının üstünden bir parça pasta kesilir ve eğer daha küçük parçalara bölünürse bu uğurlu ve başarılı ve uzun ömürlü bir evliliğin işaretidir. Ancak sonraki yıllarda İskoç düğünlerinde geleneksel düğün pastaları kullanılmaya başlandı ve gelin ve damat pastayı birlikte kestiler. Bazı ailelerde, pastanın üzerini meyvelerle süslemek ve içine küçük pahalı olmayan süs eşyaları koymak adettendir, böylece misafirler pastayı dikkatlice yemeye ve yemek yerken düğün pastasına bakmaya zorlanırlar. Bu gelenek dünyanın en tuhaf evlilik geleneklerinden biridir.

İsveç tuhaf düğün gelenekleri

İtalyanın ilginç Düğün gelenekleri; Damadın ceketinin cebinde bir parça demir

Yıllar öncesine kadar özellikle Toskana bölgesindeki İtalyan gelinler siyah gelinlik giyerlerdi.  1840'ta Avrupa'da beyaz kıyafet giymenin adet olduğunu bilmek ilginçtir. O zamana kadar beyaz elbise cenaze törenleri içindi. Bu yıl Kraliçe Victoria, düğün töreni için geleneklerine aykırı olarak beyaz bir elbise giydi. Şimdi diğer İtalyan gelinler beyaz elbiseler giyiyor, İtalya'da damat kötü ruhları kovmak için paltosunun cebine bir parça demir koymalı ve gelin yüzünü beyaz bir ağla nazardan örtmeli. Bu turun küçük bir kısmını koparmak İtalyanlar tarafından uğurlu kabul edilir.  İtalya'da düğün gününün geleneksel tatlısı "badem" tatlısıdır. Bademler pudra şekeri ile süslenir ve gelin ve damat misafirler arasında paylaştırır. Gelin ve damat tatlıları kendileri dağıtana kadar kimse tatlıları görmemelidir. İtalyan gelinlerin düğün günlerinde uğursuzluk getirdiğine inandıkları için altın takı takmadıklarını bilmek güzel. Düğün günü misafirler, fırınları kör etmesin diye, badem çekirdeğine benzer bir şeyle renkli kağıtlar olan gelin ve damada "Konfeti" atarlar.

italyanın ilginç düğünleri

Meksika ilginç düğün gelenekleri: gelin ve damadın düğümünü atmak

Meksikalıların, kökleri eski batıl inançlara dayanan tüm törenler ve olaylar için kendi özel gelenekleri ve gelenekleri vardır. Örneğin, düğün gününde damadın gelini kilise mihrabına yerleşirken görme hakkı yoktur. Gelinin ebeveynleri kızlarına kiliseye giderken eşlik eder ve müstakbel genç damatlar gelinliğin izine düşmemeye dikkat etmelidir çünkü hoş değildir. Düğün günü damat geline İsa Mesih ve havarilerinin sembolü olan 13 altın verir. Meksikalılar da düğün vaazını okurken gelin ve damadı bir kurdele ile bağlarlar, böylece bağları uzun ömürlü olur. Gelin ve damadın düğümünü bağlama geleneği Rum Ortodokslar arasında da yaygındır.

meksikanın ilginç düğünleri

Almannyanın en tuhaf evlilik gelenekleri: Kase ve tabak kırma

katı Almanların kendi tuhaf batıl inançları olduğunu bilmek ilginizi çekebilir.  Bu batıl inançlardan bazıları düğün törenleriyle ilgilidir. Örneğin, gelin ve damadın ailesi tarafından çok sayıda yemeğin kırılması ve daha sonra genç çiftin kırılan parçaları toplaması gerekir ki aynı şekilde sorunlarla savaşa girsinler, damadın arkadaşları tarafından gelini çalsınlar. damadın gelini bulmakta zorlanması ve en önemlisi, düğün gününde gelin ve damadın sağ eliyle bir ağaç gövdesi kesmesi, birlikte hayatlarında şans ve başarı bulması. Bu ülkede bir başka ilginç düğün töreni de gelini çalmak.  Düğün gecesi gelin ve damadın arkadaşları onu çalar. Bu şekilde birisi damada bu şekilde yardım ederse, ödül olarak bir içki alabilmelidir.

almanyanın tuhaf gelinlikleri

Mısır'da kafanın dibine bir bardak şurup iç

Mısır'daysanız ve bekar bir kızı olan Mısırlı bir ailenin evinde misafirseniz ve size içki ikram ediyorlarsa, dikkatli olun. Şurubun tamamını içmeli ve hiçbir şey bırakmamalısınız. Aksi takdirde Mısırlılara göre bir bardak şerbetin yarısını içmek ailenin bekar kızlarına uğursuzluk getirir ve muhtemelen ömürleri boyunca evlenme şansları olamayacaklardır.

mısır düğün gelenekleri

Fiji'de evlilik töreni

Fiji'deki düğün törenleri çok sıra dışı. Bu ülkede damat gelinin babasının rızasını alabilmek için bir balinanın dişini bulmalı ve ona bir hediye vermelidir. Ayrıca düğün töreni sırasında gelinin babasının ellerini ellerinde tutmalıdır.

fiji tuhaf gelenekleri

Sudan'da evlilik töreni

Sağlıklı iki çocuk doğuramıyorsanız, kadının boşanma hakkı var! Size garip gelebilir ama Sudan'da bu gelenek yıllardır devam ediyor. Güney Sudan'da kabile halkı, kadın iki sağlıklı çocuk doğurduğunda iki kişinin evliliğinin tamamlandığına inanıyor.

sudan gelenekleri

Koreli kadınlar sessizlik günü

Koreli kadınlar birlikte hayatlarının başlangıcından itibaren kocalarının önünde susarlar ve emirlerine itaat ederler. Bu nedenle Koreli gelinler evliliklerinin ilk gününde sessiz kalmalıdır. Eşleriyle konuşmamışlar ve bu yüzden koca onları babalarının evine gönderiyor. Düğün töreninden sonra Koreli gelin ve damat geleneksel kıyafetler giyer ve ailenin büyükleri tarafından saygı görür.

kore düğünleri

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster