Vücut Tipine Göre Gelinlik Modeli Nasıl Seçilir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Sep 13, 2022

Vücut Tipine Göre Gelinlik Modeli Nasıl Seçilir?

Vücut tipine göre  gelinlik seçimi nasıl yapılır?

Gelinlik seçiminde ilk faktör kişinin vücut tipidir. Vücut tipine göre gelinlik seçmek için kadınların dikkatli ve sabırla vücuduna uygun bir gelinlik seçmesi gerekir. Vücut tipine göre gelinlik modeli düşünüyorsanız, seçmeden ve satın almadan önce gelinliği denemeniz ve seçtiğiniz gelinliğin vücudunuza uygun olup olmadığına bakmanız önerilir. Vücut tipine göre gelinlik modelini bulmak istiyorsanız ve size nasıl bir gelinliğin yakışacağını bilmiyorsanız, Turang ambalajın bu bölümünü kaçırmamanızı öneririz.

vücut tipine göre gelinlik seçimi

Gelinlik almanın 3 yolu vardır:

Gelinlik üç şekilde hazırlanabilir. İlk yöntemde gelinliğin sizin için dikilmesini arzu ediyorsunuz ve ardından bu elbiseyi gelinlik mağazalarından satın alıyorsunuz. Bu yöntem uzun süredir kullanılmasına rağmen günümüzde ekonomik olmaktan çıkmıştır. Birincisi size çok pahalıya mal olacağı için, ikincisi ise önümüzdeki yıllarda gelinliğinizi korumak zorlaşacağı için. İkinci yöntem ise gelinlik siparişi vermek, ancak sizin için yapılan gelinliği kiralamaktır. Bu yöntemin maliyeti gelinlik almaya göre daha düşüktür ancak vücudunuza ve zevkinize göre hazırlanmış olması avantajına sahiptir. Bu gelinlik daha sonra diğer gelinlere hazır gelinlik olarak kiralanır. Bu günlerde daha yaygın ve ekonomik olan üçüncü yöntemde ise hazır gelinlik kiralayıp bir gecelik ücret ödüyorsunuz.

vücut tipine göre gelinlik modeli

Vücut tipine göre gelinlik seçimi

Gelinlik almaya erkeklerle gitmeyin!

Erkekler için alışveriş yapmak sıkıcı ve bunaltıcıdır ve bu nedenle alışverişi çabuk bitirmek için giydiğiniz her gelinliğin size yakıştığını söylerler. Zaten biliyorsunuz ki damadın düğünden önce gelinliği görmesi uğursuzluk getirir derler! bu nedenlerden dolayı damat beyle alışverişe gidip onu yormaktansa bir bayanla vücüt tipine göre gelinlik seçimine gitmek daha iyidir. gelinlik almak için zevk ve sabır lazım. Gelecekteki eşinizi gelinlik seçiminizle şaşırtabilirsiniz.

Vücut tipine göre gelinlik seçimi

Tabii ki, tüm kadınlar manken değildir. Bütün gelinler Kendilerine daha çok güzellik katacak bir gelinlik seçip giymeliler. Düşündüğünüz her gelinlik vücudunuzda güzel olmaz. Bu nedenle gelinlik seçmeden önce mutlaka denemeli ve o unutulmaz gecede sizi oldukça rüya gibi gösterecek bir gelinlik seçtiğinizden emin olmalısınız. Bu nedenle ne kadar vücut tipine göre gelinlik modeli bakarsanız o kadar iyi olacaktır.

gelinlik bedeni

Giysi bedenleri farklı üreticiler arasında farklılık gösterir ve giysi bedenlerini belirlemenin standart bir yolu yoktur. Örneğin, "A" marka bir elbisenin 40 beden ile "B" marka bir 40 beden elbise farklı olabilir. Bu nedenle alacağınız bedene dikkat etmelisiniz.

vücut tipine göre gelinlik modelleri

Vücut tipine göre gelinlik seçimi rehberi

Armut vücut tipine göre gelinlik

A kesim gelinlik veya kabarık eteğe sahip gelinlikler, alt kısmı daha kilolu olan ve armut vücut tipi adlandırılan vücuda sahip gelinler için uygundur. Heidi Range, Davina McCall ve Lily Allen gibi ünlüler armut vücut tipine sahipler. İlginç değil mi? Armut vücut tipine göre gelinlik seçmek istiyorsanız öncelikle uzun gelinlikleri denemenizi öneririz.

Minyon tiplere gelinlik modelleri

Çok uzun olmayan minyon tiplere gelinlik modelleri seçmek çok zor değildir. En doğru seçim uzun ve maksi gelinliklerdir. Bu bayanlar kabarık gelinlik seçmekten kaçınmalıdır çünkü bu onları daha kısa gösterir. Boyunuz kısaysa asla düğün gecenizde çekici olamayacağınızı düşünmeyin, vücut tipine göre gelinlik modeli bakmanız yeterlidir. Bazı gelinlik modellerinde, gelinliği sergilemek için kullanılan fiyonk veya kurdele veya kemer gibi bir şey gibi dekoratif bir parça bulunur. Gelinlik seçerken bu dekoratif parçanın elbisenin neresinde olduğuna dikkat edin. Eğer minyon iseniz, bu dekoratif kısım sizi daha kısa göstereceği için vücudunuzun alt kısmında olmamalıdır. Minyon bayanlar için gelinliğin bu kısmı ne kadar yüksek olursa, o kadar uzun görünmenize yardımcı olur. 

gelinlik seçimi

Vücut tipine göre gelinlik seçimi

Uzun boylu bayanlara uygun gelinlikler

Uzun boylu gelinler boyunu daha kısa gösteren bir gelinlik  modeli seçmelidir. Buna göre prenses gelinlikler bu kişilere uygundur çünkü bu elbiselerin eteği kabarıktır ve boyu daha kısa gösterir. Ancak çok dar gelinlikler bu kişiler için uygun değildir çünkü boyu olduğundan daha uzun gösterir. Eğer Nicole Kidman, Taylor Swift ve Liv Tyler vb. gibi uzun boyluysanız, uygun bir denge oluşturmanızı, kabarık etekli ve kumaşla süslenmiş ya da sırtı yoğun ve işlenmiş bir gömlek seçmenizi öneririz.

Kilolu bayanları zayıf gösteren gelinlik modelleri

Kilolu kadınların vücut tipine göre gelinlik

Kilolu bayanların daha şık görünen bir gelinlik seçmesi daha doğru olur. Dar korsajlı ve belden kabarık etekli bir elbise bu gelinler için uygundur.  Ayrıca gelinliğin dekoratif kısmının bel çevresinde olması daha iyidir ve V  yakalı gelinlik bu kişiler için uygundur. Üstleri çok dar olan gelinliklerin vücudunuzu büyük gösterebileceğine dikkat edin. Kalp yakalı ve beli asimetrik kesimli bir gelinlik bu gelinlerin simetrisine ve vücut tipine çok yakışıyor.

kilolu bayanları zayıf gösteren gelinlikler

Vücut tipine göre gelinlik seçimi

Büyük kalçalı vücut tipine göre gelinlik modeli

Kalçaları büyük ve dolgun olan  gelinler için düşük omuzlu ve kısa kollu, omzu kapatmayan bir gelinlik modeli uygundur ve vücudu dengeler çünkü herkesin dikkati üst gövdeye çekilir. Bu kadınlar için, beli iyi gösterirken uylukları kapatma eğiliminde olan bir A kesim gelinlik modeli çok uygundur. Bu kişiler uzun düz gelinlik, çok kloş etekler ya da kolsuz, askılı yakalı modelleri tercih etmemelidir.

Dolgun kollu vücut tipine göre gelinlik modeli

Kolları dolgun olan gelinler için dekolte modeller pek uygun değildir. Bu gelinlerin kısa kollu ya da halka kollu gelinlik modeli tercih etmeleri daha doğru olur.

İnce ve narin kollu vücut tipine göre gelinlik modeli

Kolları ince olan gelinler kollarını kapatmamalıdır çünkü straplez kollu veya kollu elbiseler bu bölgeye dikkat çekecektir, bu nedenle dekolte modelleri tercih edilebilir.

kum saati vücut tipine göre gelinlik modeli

Vücut tipine göre gelinlik seçimi 

Küçük göğüslü gelinlerin vücut tipine göre gelinlik seçimi 

Göğüsleriniz küçükse yaka çevresinde süslü desenler kullanın. Ayrıca üst kısmı kısa ve göğüs çizgisi yüksek olan ve göğüs çizgisinin altında dikiş bulunan uzun bir gelinlik sizin için uygundur.

Büyük göğüslü gelinlerin vücut tipine göre gelinlik seçimi 

Büyük göğüsleriniz varsa, yakası kapalı veya yakası olan bir elbise giymeyin ve armut, kalp veya V yakalı bir gelinlik seçin.  Göğsünüzün daha küçük görünmesini istiyorsanız, düşük belli ve bele düşen bir parça seçin çünkü bu elbise bel ile göğüs arasındaki boşluğu küçük gösterir.

Dar omuzlu vücut tipine göre gelinlik modeli

Dar omuzlarınız varsa, tercihen geniş ve geniş omuzlu stiletto modellerini tercih edin. Vücudunuzu dengelemek için kısa kollu, omuzları kapatmayan bir yaka seçin.

Vücut tipine göre gelinlik seçimi 

Geniş omuzlu vücut tipine göre gelinlik modeli

Geniş omuzlarınız varsa, omuzlarınızın daha ince görünmesine yardımcı olacağı için straplez kolsuz bir elbise seçin. Dekolte bir gelinlik ayrıca omuzlarınızın genişliğini azaltır. Omuzları kapatmayan kısa kollu gelinlikleri seçmemek daha iyidir.  Elbisenizin yakası da V şeklinde olmalıdır.  Kolsuz bir gelinlik ve kesik ve çizgili bir etek seçerek vücudunuzu çekici hale getirebilirsiniz.

armut vücut tipine göre gelinlik modeli

kısa belli vücut tipine göre gelinlik modeli

Belin uzun görünmesi için, düşük belli bir etek ve bel kısmında vücudun alt kısmına açı yapan bir parça seçin.  A kesim gelinlikler de bu kişiler için iyi bir seçimdir.

kısa boyunlu vücut tipine göre gelinlik modeli

Kısa bir boynu uzun göstermek için dekolte, yular veya askılı modeller gibi açık yakalı elbiseleri tercih edin.

Uzun belli vücut tipine göre gelinlik modeli

Uzun belli gelinler için en iyi seçim, kısa üst ve yüksek belli çizgili ve düz etekli bir modeldir.

Geniş ve büyük bel

Belinizi daha ince göstermek için geniş, kabarık etekli bir gelinlik seçin.

Kum saati vücut tipine göre gelinlik modelleri

Scarlett Johansson, Catherine Zeta Jones ve Drew Barrymore gibi geniş omuzlara ve dar bir bele sahip olan gelinler, dekolte yakalı ve kalçada uyluğun üst kısmına ulaşan uzun, arkadan ve dar eteği olan elbiseleri seçmek daha iyidir.

elma vücut tipine göre gelinlik modeli

ince belli vücut tipine göre gelinlik modeli

Fit ve güzel bir vücuda sahip olan kişiler, düğün gecesi için her türlü elbise modelini tercih edebilirler.

Dar ve uzun bacaklı vücut tipine göre gelinlik modeli

Bacakları uzun olan gelinler, bacaklarının güzelliğini gösterebilecek modelleri kullanmalıdır, bu nedenle dizine küçük bir kesim ile bir elbise seçmek daha iyidir.

Kıvrımlı vücut tipine göre  gelinlik seçimi

Böyle bir vücuda sahip kişiler için kalın ipek kumaşlardan yapılmış gelinlikler çok uygundur. Balık gelinlikler de kısa bel ile büyük kalça ve göğüs arasındaki kontrastı daha belirgin bir şekilde gösterir.

Elma vücut tipine göre gelinlik seçimi 

Göğsünüz dolgun, beli kısa ama kalçalarınız inceyse, yuvarlak yakalı ve sade uzun etekli bir gelinlik seçin çünkü bunlar üst ve alt göğsü dengelerler ve asla göğsün ön kısmına işlemeli elbiseler seçmeyin.  Geniş bir kemer takmanın üst gövdenizin daha uzun görünmesini sağlayacağını unutmayın.

Dikdörtgen vücut tipine göre gelinlik seçimi 

Omuzlarınız, beliniz ve kalçalarınız aynı boyuttaysa A kesim gelinlik gibi vücut kıvrımlarınızı vurgulayan bir elbise seçmelisiniz çünkü bu gelinlik modeli üst bedende dar ve vücut kıvrımlarınızı vurguluyor. etek kısmında ise giderek daha hacimli hale gelir.

Gelinlik Nasıl Yıkanır? Evde Gelinlik Temizleme Yöntemleri!

A kesim gelinlik

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster