Papyon Nasıl Seçilir? Papyon Tarihçesi!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Aug 26, 2022

Papyon Nasıl Seçilir? Papyon Tarihçesi!

Papyonu kim icat etti? Papyon Neyi Simgeler?

Papyon Tarihçesini biliyor muydunuz? Bugün burada hep beraber papyon kullanımını konuşacağız. Papyon gömleğe nasıl takılır? Papyon nasıl takılır? Takım elbiseye papyon takılır mı? papyon nasıl bağlanır? Hazır papyon nasıl takılır? Papyon nasıl olmalı? Düğünde papyon takılır mı? Bu soruların hepsini yanıtlayacağız. Şimdi papyon neyi simgeler? papyon nasıl takılır? hep beraber öğreneceğiz. Gerçek şu ki, papyon tarihçesi bilinmemekle birlikte, bu konuda kesin olan bir şey var ki, o da kravatın tarihi ile yakından ilişkili olduğudur. Kravatın tarihi Otuz Yıl Savaşlarına (1618'den 1648'e) kadar uzanır. O sırada Hırvat süvarileri, rütbelerine göre boyunlarına özel renkli bir bez bağlardı. Kravatın aslen Fransızca bir kelime olduğu ve Hırvatistan'daki eski uzunluk birimi olan Hvat'ın değiştirilmiş bir şekli olduğu ilginizi çekebilir. Kimilerine göre papyon, kravatla aynı dönemde popüler olmuştur, yani papyon, Hırvat askerlerinin boyunlarına bağladıkları bezdir, şu farkla ki, bazen uçlarını gömleklerinin yakasına geçirerek kullanırlardı. Bu sayede bu kumaşlar fiyonk şeklini almıştır.

papyon kullanımı

Papyon Neyi Simgeler? Papyon Nasıl Takılır?

Fransız dantelli kumaş mı yoksa brummell mi?

Papyonun 17. yüzyılda icat edilmiş olabileceğini ve jabot (boynun etrafına bağlanan ve yakayı kaplayan beyaz bir dantel kumaş) ile ilgili olabileceğini söyleyen başka gelenekler de var. Papyon terimi, bu Fransız Jabot'tan bile türetilebilir. Bir diğer hipotez ise papyon fikrinin 19. yüzyılın başlarında modanın ilk efsanesi olan İngiliz Beau Brummell tarafından verildiğidir. Brummell, mendilini boynuna birkaç kez sarar ve fazla hareket etmesin diye bağlardı. Bu şekilde, atkısı bir papyon gibi görünüyordu ve bu yüzden bazı insanlar onun bir papyon yaptığını düşünüyor. Ayrıca papyon teriminin, Pacini'nin başrolde papyon taktığı "Madame Butterfly" operasının başarılı performansından sonra 1904'te popüler hale geldiği söyleniyor. Her halükarda, 20. yüzyılda papyon smokin (düğünlerde erkekler tarafından giyilen ve pantolonun kenarlarına dikilmiş kurdeleler ile giyilen bir takım) önemli bir parçası haline geldi. Genel olarak, 20. yüzyılın sonlarında, papyon, kravattan çok daha az yaygın olduğu için, geleneksel olmayan insanların sembolü haline geldi. Sinema da bu konuyu pekiştirdi çünkü o dönemin filmlerinin çoğunda sadece diğerlerinden farklı bilim adamları ve inekler papyon takıyordu. Ülkemizde ise toplantılarda kravat ve papyon kullanımı daha yaygındı.  Ancak günümüzde birçok kişi bu aksesuarları iş yerlerinde kullanmaktadır. Hatta birçok erkeğin damadın takım elbisesiyle kravat yerine papyon kullanımını tercih ettiği söylenebilir. peki papyon nasıl bağlanır biliyor musunuz?

papyon seçimi

Papyon Neyi Simgeler? Papyon Nasıl Takılır?

Papyon Nasıl Bağlanır? hazır papyon nasıl takılır?

papyon nasıl takılır? papyon neyi simgeler? papyon mu kravat mı? damat papyon takmak zorunda mı? Papyon nasıl takılır ve papyon nasıl bağlanır bilmeyen çok erkek var ve bu komik ve ilginç değil; Çünkü özellikle ilk kez bağlanıyorsa, papyon takmak gerçekten kravattan daha zordur. Bu nedenle hazır papyonlar daha popülerdir. Ancak giyiminde tarz sahibi kişiler bu papyonları asla kullanmazlar; Çünkü bu papyonlar önceden bağlanmış ve hazır diye bağırıyor! Bu yüzden çok önemli bir toplantıya katılacaksanız kendinize bir iyilik yapın ve papyon kullanımı ve bağlamayı öğrenin.

Bağlamalı papyon neyi simgeler?, bağlamalı papyon nasıl takılır?

Bu papyonlar, yakışıklı bir erkek olarak papyon bağlamayı bildiğinizi gösterir. Bu papyonların bazılarında, bağladıktan sonra çıkarmanıza ve bir daha asla yapmak zorunda kalmamanıza yardımcı olacak küçük bir klips bulunur. Bu grupta iki alt grubumuz var:

papyon tarihçesi

Ayarlamalı Papyon Neyi Simgeler?, Bağlamalı Papyon Nasıl Takılır?

Bu papyonların boyunu ayarlayıp farklı yakalarla büyütüp küçültebilir, babanıza, kardeşinize veya arkadaşınıza bile ödünç verebilirsiniz. Bu papyonlar metal klips veya düğme ile ayarlanabilir. Unutmayın, onları açarsanız ayar mekanizmalarını görebilirsiniz. Bu yüzden, siz gidene kadar açmayacağınız partiler için bırakın.

Sabit Uzunlukta Papyon Neyi Simgeler?, Sabit Uzunlukta Papyon Nasıl Takılır?

Bu papyonlar her zaman aynı şekilde ve belirli bir boyutta bağlanır.

Yeni Moda Papyon Neyi Simgeler?, Yeni Moda Papyon Nasıl Takılır?

Bu papyonlar kumaş değil, bu yüzden bağlanmazlar. Tahtadan, kuş tüylerinden ve hatta plastikten yapılmışlardır. Daha önce papyon şeklinde bir kadın saç tokası gördüyseniz, tam olarak böyle görünüyor. Bu papyonların resmi etkinlikler için uygun olmadığını unutmayın. Resmi olmayan toplantılar ve gündelik durumlar için bırakın.

papyon neyi simgeler?

Farklı Modellerde Papyon Neyi Simgeler?, Papyon Nasıl Bağlanır?

Birçok farklı papyon modeli ve stili vardır, ancak temel olarak hepsi beş kategoriye ayrılır:

1. kelebek modeli; Küçük bir düğümü ve keskin köşeleri vardır.

Bu papyon modeli gerçekten bir kelebeğe benziyor.  Küçük bir düğümü vardır ve kanatları bir kelebeğin kanatları gibi yerleştirilmiştir. Köşeleri keskin ve eğrisizdir. Uzun süre kullanmak istiyorsanız ne çok büyük ne de çok küçük bir beden seçin.

papyon modelleri

2. yarasa papyon modeli; Düğüm büyüktür ve dikdörtgen bir görünüme sahiptir.

Bu papyon temelde dikdörtgen şeklindedir ancak boyun çizgisi etrafında daralır. Düğümü kelebek modeline göre daha büyüktür ve bağlanması biraz daha zor ve yorucudur.

papyon nasıl takılır?

3. elmas papyon modeli; eşkenar dörtgen.

Bu papyon küçük bir eşkenar dörtgen gibidir.  Her iki taraftan ne kadar uzağa sürüklediğinize bağlı olarak görünümü biraz değişecektir. Asimetrik bir şekle sahiptir, çünkü şeridin başı papyonun bir tarafında ve diğer tarafında arkasında yer alır. Bu papyonu bağlamak neredeyse kolay ve çok resmi değil. Farklı yüz şekillerine sahip çoğu insan kullanabilir.

papyon nasıl olmalı?

4. Kulüp Yuvarlak papyon modeli; Yuvarlatılmış köşeleri vardır.

Bu model en nadir papyon modellerinden biridir ve çok az kişi kullanır. Oldukça gayri resmi ve piknikler veya arkadaş canlısı ortamlar için uygundur.

papyon nasıl bağlanır?

5. asimetrik papyon modeli; Her tarafı asimetriktir.

Bu papyonun ucu ne soldan sağa ne de yukarıdan aşağıya simetrik değildir. Katlanmamış model biraz garip görünüyor, ancak kapattığınızda, biraz eğimli ve oldukça simetrik olmayan istenen bir şekli alıyor. Bu, çok fazla papyonu olan ve birinin biraz farklı olmasını isteyen insanlar için iyidir. Gördüğünüz gibi papyon kullanımı çok eğlenceli! Bu papyon küçük bir eşkenar dörtgen gibidir. Her iki taraftan ne kadar uzağa sürüklediğinize bağlı olarak görünümü biraz değişecektir. Asimetrik bir şekle sahiptir, çünkü şeridin başı papyonun bir tarafında ve diğer tarafında arkasında yer alır. Bu papyonu bağlamak neredeyse kolay ve çok resmi değil. Farklı yüz şekillerine sahip çoğu insan kullanabilir.

papyon normal gömleğe takılır mı?

Papyon ne zaman ve nasıl takılmalıdır?

Papyon kullanımında Hiç bir sınır yok. Çok resmi bir etkinlikte, bir düğün ya da bahçe partisinde, siyah kravat ya da beyaz kravat etkinliğinde papyon takabilirsiniz. Tecrübelerimize göre, papyon almayı düşünenler için dört ipucumuz var:

1.  Her zaman kendi papyonunuzu bağlayın.

Düğün gibi stresli bir durumda bile papyon bağlamayı kendiniz yapın. Düğün gününde nasıl papyon bağlayacağını arayan birçok damat var.

2.  Sadeliği koruyun.

Papyonlarda yeniyseniz, basit tutun. Klasik tasarımları kullanın ve çiçek tasarımlarından ve yoğun tasarımlardan kaçının.

3.  Orta boy papyon satın alın.

Bu sayede en az on yıl sonra da kullanabilirsiniz ve asla modası geçmeyecektir.

4.  Ceket ve papyon kullanımı.

Aksi takdirde, daha çok düğünlerde çiçek taşıyan, gömlek ve küçük papyon takan erkeklere benzeyeceksiniz. Sonunda, tarzınızı nasıl belirleyeceğiniz size kalmış.

5.  Abartıdan kaçının.

Papyon taktığınızda, kravat takmak ya da kravat takmamak yerine stil açısından büyük bir adım atmış olduğunuzu unutmayın. Bu yüzden aşırıya kaçmamanızı ve çok parlak pembe, ıstakoz deseni, hatta ekose veya farklı malzemeler gibi renkleri seçmemenizi öneririz, çünkü bunların hepsi stilde uç noktalar olarak kabul edilir.

Gardırobunuzda kaç tane papyona ihtiyacınız var?

Bazılarının gardırobunda yüzlerce papyon bile olabilir. Diğerlerinin üç veya dört papyonu vardır. Genel olarak erkek giyimde klasik tarza ilgi duyan birinin dolabında muhtemelen on veya on bir papyon modeli vardır. Son zamanlarda papyon takmaya ilgi duyuyorsanız, resmi akşam davetlerinde kullanabileceğiniz sade bir siyah papyon almanızı, ipek seçmenizi öneririz. İkinci tercihiniz, gardırobunuzdaki çeşitli parçalarla kombinlenmesi kolay, ince tasarımlı, mavi veya kırmızı renklerde klasik bir iş papyonu olmalıdır. Üçüncü tercihiniz yazın giyebileceğiniz, çizgili keten de olabilen biraz daha açık renkte bir papyon olmalıdır. Dördüncü seçenek sonbahar için bir papyon olabilir.  Sonbahar ve kış mevsimine uygun yün papyon seçenekleriniz arasında yer alabilir.  Fazla kırışmaz ve farklı renkleri vardır.

kolay papyon kullanımı

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster