Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Jun 13, 2022

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?

Dijital pazarlama kadar önemli olan geleneksel pazarlama, işletmeler için hala en etkili reklamcılık yöntemidir. Markaların hizmet ve ürünlerini tanıtmak için en iyi reklam araçlarından biri katalog, broşür ve kartvizit basmaktır.

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?

Broşür ve katalog basımının temel amacı, ürünlerin kalitesini ve güzelliğini göstermek ve ilk bakışta izleyicinin dikkatini çekecek güzel ve göz alıcı bir koleksiyonda şirketin hizmet listesini sunmaktır. Bu nedenle kaliteli kağıt kullanımı bu amaca ulaşmada önemli bir rol oynamaktadır. Aydınger kağıdı, katalog, broşür, zarif kitap ve promosyon hediyeleri basmak için en iyi kağıtlardan biridir. Kuşe kağıt ve farklı özellikleri ve türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makalenin sonuna kadar bizimle kalmaya devam edin.

aydınger kağıdı ne işe yarar?

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar? Aydınger Ve Eskiz Kağıdı Arasındaki Fark Nedir?

Daha önce de belirtildiği gibi, eskiz kağıdı, kitap, gazete ve dergi basmak için kullanılan, dünyada en yaygın kağıt olarak kullanılan kağıt türüdür. Bu kağıdın temel özelliği, düşük fiyatı ve kitap basımı ve yüksek tirajlı ürünler için en iyi seçenek olan mürekkebi emme kabiliyetinin yüksek olmasıdır. Ancak aydınger kağıdı, görüntülerin, özellikle parlak renkli görüntülerin basılması için iyi bir seçenek değildir ve katalog, kartvizit vb. gibi görüntülerin kalitesi, baskısı ve renginin çok önemli olduğu durumlarda yazı kağıdı kullanılamaz. Aydınger kağıdı , pürüzsüz ve cilalı yüzeyi nedeniyle yüksek kaliteli fotoğraflar ve görüntüler basmak için iyi bir seçimdir.

aydınger kağıdı nasıl kullanılır?

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar? Aydınger kağıdı nasıl kullanılır?

Aydınger kağıdı, aslında yüzeyi parlak ve pürüzsüz bir tabaka ile kaplanmış sıradan kağıttır. Bu katman mürekkebin kağıdın yüzeyine eşit dağılmasını sağlar ve baskı kalitesinin yazı kağıdına göre çok daha yüksek olmasını sağlar. Aydınger kağıdın yüzey tabakasını hazırlamak için çeşitli kombinasyonlar kullanılır. Aydınger kağıdı yüzeyinin ana ve en yaygın bileşenlerinden biri nişasta ve plastiğin birleşimidir. Sıradan kağıdın yüzeyinde, mürekkebin kağıda eşit olmayan bir şekilde yayıldığı ve baskı kalitesini düşürdüğü çok küçük, mikroskobik delikler vardır. Bu nedenle, düzgün ve cilalı bir yüzey elde etmek için kağıdın yüzeyindeki tüm küçük delikleri kapatmak için kağıdın yüzeyine ince bir nişasta ürünleri tabakası çizilir. Kağıdın yüzeyi nişasta ile kaplandığında, nişasta, mürekkeple temastan dolayı kağıdı deforme edebilir ve zarar verebilir. Bu nedenle kağıdın yüzeyine suya ve ıslanmaya karşı dayanıklı olması için ince bir plastik kaplama uygulanır. Şimdiye kadar aydınger kağıdın pürüzsüz ve cilalı bir yüzeye sahip olduğunu ve suya dayanıklı olduğunu öğrendik. Bu özellikler katalog, kartvizit veya dergi kapağı olarak su ve sıvılara maruz kalan vb. kullanıma çok uygundur. Ancak, tıpkı eskiz kağıdı gibi, farklı türde aydınger kağıdı çeşitleri vardır. Aşağıda, farklı türlerine daha aşina olacağız.

aydınger kağıdı özellikleri

Aydınger Ne İşe Yarar? Aydınger Kağıdı özellikleri

Uygulamaya ve kullanım şekline göre aydınger kağıdın bir veya iki yüzü perdahlanabilir. Tek taraflı kuşe kağıt daha çok poster veya hat kağıdı olarak kullanılır ve katlanmayan herhangi bir kağıt sadece tek yüzü kullanılır.  Görünen o ki, bu kağıt çift taraflı kağıttan daha ucuzdur ve baskı maliyetlerinden tasarruf etmek için iyi bir seçenektir. Ancak piyasada bulunan kuşe kağıtların çoğu çift taraflı kuşe kağıtlardır. Bu kağıt dergi, kartvizit, broşür ve katalogların iç sayfalarında kullanılır. sizce aydınger kağıdı özellikleri nelerdir?

aydınger kağıdı nedir?

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar? Aydınger Kağıdı Gramajı Ve Çeşitleri

Aydınger kağıdı gramajı, bir metreye bir metrekare ölçülerinde bir kağıt yaprağının kütlesidir. Aydınger kağıdı gramaj değeri ne kadar yüksek olursa, fiyatı da o kadar yüksek olur. Aydınger kağıdı 80, 90, 100, 118, 135, 148, 170, 200, 250, 280, 300 ve 350 gramaj olarak mevcuttur. Her ürün için özel bir aydınger kağıdı gramajı gereklidir. Örneğin, katalog baskısı için genellikle, hem sağlamlığı iyi olan hem de fazla ağırlaşmayan 170 gramajlı aydınger kağıdı kullanılır. Veya örneğin, takvim yazdırmak için 135 kağıt kullanılır. Tabii burada unutulmaması gereken nokta, kağıdın gramajının tamamen sizin isteğinize göre olması ve dilediğiniz gramajı sipariş edebilmenizdir.

aydınger kağıdı çeşitleri

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar? Aydınger Kağıdı Parlaklığı

Aydınger kağıdı, yüzey kaplama tabakasının miktarına ve türüne bağlı olarak farklı parlaklık ve parlaklığa sahiptir. Aydınger kağıdı genellikle parlak ve mat olmak üzere iki tipte üretilir. Parlak aydınger kağıdı, çoğunlukla yüksek kaliteli tek renkli görüntüleri yazdırmak için kullanılır. Bu kağıdın yüksek parlaklığı, ana özelliklerinden biri izleyicinin dikkatini çekmek olan reklam ürünlerinde kullanım için en iyi seçenektir. Ancak mat aydınger kağıdı da piyasada mevcuttur.

aydınger kağıdı neyde yapılır?

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar? Mat Aydınger Kağıdı Nedir?

Mat aydınger kağıdı, daha az kaplama malzemesi kullandığı için parlak aydınger kağıdında daha pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Tabii ki, kağıdın görünümündeki bu fark hiç fark edilmez ve sadece dokunarak belirlenebilir. Mat aydınger kağıdına yazdırmak için, iki mat aydınger kağıdın üst üste gelmediğinden emin olun;  Bunun nedeni, mürekkebin kağıda çekilebilmesi ve mürekkebin kağıdın yüzeyine yayılabilmesidir. Bununla birlikte, mat aydınger kağıdı hala en popüler aydınger kağıdı çeşitlerinden biridir.

mat aydınger kağıdı

Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar? Baskıda Aydınger Kağıdı Uygulaması

Aydınger kağıdın ana kullanımı, yüksek kaliteli görüntüler ve fotoğraflar basmaktır. Görüntüde ne kadar çok renk ve detay varsa, aydınger kağıdın gramaj değeri de o kadar yüksek olur. Aydınger kağıdına baskı için hem dijital hem de ofset baskı kullanılabilir. Dijital baskının ana avantajı yüksek hızıdır, ancak kalite arıyorsanız ofset baskıya gitmek daha iyidir. Ofset baskı kullanarak her türlü katalog, broşür, kartvizit, dergi, restoran menüleri, terminler vb. kaliteli aydınger kağıdına basabilirsiniz.

parlak aydınger kağıdı

En Yeni Makaleler

Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!
Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!

Kağıdın matbaacılık sektöründeki temel ve ana unsurlardan biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Daha Fazla Göster
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?

Yağlı kağıt üzerine pişen hamur işleri ondan kolayca ayrılabilir.

Daha Fazla Göster
en uygun kahve paketi nedir?
en uygun kahve paketi nedir?

Bu makalede kahve nedir ve en uygun kahve paketinin hangi paket olduğuna hep birlikte bakacağız...

Daha Fazla Göster