Gelin Eldiveni Seçiminde Püf Noktalar!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Jun 9, 2022

Gelin Eldiveni Seçiminde Püf Noktalar!

Geçmişte gelin eldiveni gelinliğin ana aksesuarı veya aksesuarlarından biri olarak görülüyordu ve çoğu gelin, gelin eldiveni tercih ederdi. Ancak günümüzde gelin eldiveni kullanımı daha az yaygın olsa da detaylara önem veren gelinler hala gelin eldiveni seçiminde zorlanmaktadır. Özellikle vintage tarzı tercih eden gelinler, tarzlarında genellikle şemsiye ve gelin eldiveni kullanırlar. Gelinliğinize en uygun ve en güzel gelinlik aksesuarlarını seçerseniz, hayatınızın en önemli gecesinde ışıl ışıl parlayacaksınız. Hayatınızın en güzel gecesinde doğru gelin eldiveni seçimi ile gelinin ve elbisesinin görünümü iki katına çıkacaktır. Tüm aksesuarları bir arada kullanmak gerekli değildir, özel ve güzel bir gelin aksesuarı seçmek önemlidir. Güzel görünmeyi seven insanlar için kuşkusuz en önemli olaylardan biri de düğün günüdür. Bazıları en önemli şeyin gelinlik seçmek olduğunu düşünür ve diğer şeylere dikkat etmezler ama şunu söylemeliyim ki ayakkabı, duvak hatta küpe gibi diğer aksesuarları doğru seçmezseniz gelinlik üstünüze tam oturmayacaktır. Güzel gelinliklerin yanı sıra düğün gecenizde sizi daha çekici gösterecek güce sahip aksesuarlar her zaman vardır. Çanta, takı, taç ve doğru gelin eldiveni seçimi tarzınızı daha şık kılabilir.

gelin eldiveni seçimi

Gelin Eldiveni Seçimi

Daha önce de belirtildiği gibi, gelin eldivenleri gelinlik ve aksesuarların önemli bir parçasıydı, ancak sonraki yıllarda neredeyse unutuldu. Artık tamamen zevke bağlı bir aksesuar olarak geline sunuluyor. Örme uzun eldivenler, kısa eldivenlerden daha güzel ve görkemli görünüyor. Uzun ve sade kıyafetleriniz varsa tarzınızı daha şık hale getirecek güzel bir çift gelin eldiveni seçimi yapın. Özellikle uzun eldivenler. Uzun eldivenler kısa eldivenlere göre daha lüks bir görünüme sahip olabilir.

Gelin Eldiveni Seçimi Nasıl Yapılır?

Gelin eldivenleri gelinliğe özel bir güzellik ve etki verebilir. Düğününüzde gelin eldiveni kullanmak istiyorsanız öncelikle doğru gelin eldiveni modelini seçmelisiniz. Elbette gelin eldiveni seçiminde gelinliğinizin tarzı kadar kişisel zevkinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Gelin eldiveni seçimi yapmadan önce onu ne zaman giyeceğinize karar verin.

gelin eldiveni

Gelin Eldiveni Seçiminde Püf Noktalar!

Gelin Eldiveni Seçimi, Gelin Eldiveni İle Gelinlik Uyumu: 

Eldiven satın almak için öncelikle gelinliğinizin modelini belirlemelisiniz. 

1- Eldivenlerinizi Gelinliğin Kollarıyla Ayarlayın:

kollarının uzunluğu, elbiseye doğru gelin eldiveni seçimi yapmanıza yardımcı olabilir. Farklı uzunluklardaki kollar için uygun kısa ve uzun eldivenler gerekir. Kolsuz gelinlikler için kısa kollu veya klasik gelin eldiveni çok uygundur. Uzun kollu gelinlikler için gelin eldiveni iyi bir seçenek olmayabilir. Ancak bu tip kollar için bilek eldivenleri daha uygun olabilir.

gelin eldiveni modeli

2- Gelinlik İçin Doğru Gelin Eldiveni Seçimi: 

Çok hafif ve sade bir elbise giyiyorsanız gelin eldiveni sizin için iyi bir seçenek olabilir. Eldivenler bu tarz giysilerde size daha fazla zarafet ve güzellik getirebilir. Ancak eğer sade elbiseniz uzun kolluysa doğru gelin eldiveni seçimi yapmayı unutmayın çünkü bu sizin fiziksel güzelliğinizi azaltacaktır. 

3- Sade Bir Gelinlik İle Bir Çift Opera Eldiveni: 

Opera gelin eldivenleri çok şık ve güzel. Sade bir gelinlik seçtiyseniz opera eldivenleri sizin için en uygun gelin eldiveni seçimi olabilir çünkü bu eldivenler dekoratif ve görünüşünüze katkıda bulunur. Beyaz opera eldivenleri kullanmak yerine sade ve modern bir gelinlik ayarlamak için siyah opera eldivenleri de kullanabilirsiniz.

gelin eldiveni modelleri

4- Avrupalı Gelinlikler İçin Doğru Gelin Eldiveni Seçimi

Kısa eldivenlerle birlikte kabarık kollu bir Avrupa gelinlik çok güzel ve çekici olacaktır. Bu seçenek bir yaz düğünü için en iyi seçenek olabilir. Düğününüz çok resmi bir düğünse ve kışın yapılıyorsa, Avrupai elbisenizle opera eldiveni giyebilirsiniz.

5- Prenses Gelinlik İçin Klasik Gelin Eldiveni Seçimi 

Kolsuz veya kısa kollu bir gelinlik için, klasik altı düğmeli kısa bir eldiven en iyi seçim olabilir. Gelinliğiniz prenses ise bu modeli kullanabilirsiniz.

gelin eldiveni seçimi nasıl yapılır?

6- Gelin Eldiveni Seçiminde Doğru Kumaş Seçimi

Geleneğe bağlıysanız, eldiveninizin kumaşı ile gelinliğinizin kumaşını eşleştirmeye çalışın. Gelinliğiniz saten ise saten gelin eldiveni seçimi yapmaya çalışın. Eldiven ve gelinlik ayarlamak bir kural olsa da, gelinlik eldivenleri için eldiven seçim kurallarını kendiniz değiştirebileceğinizi unutmayın.

7- Eldiven Süslerini Kendiniz Seçin:

Gelinliğiniz sadeyse, eldivenleriniz için özel süslemeler düşünün. Dantelli, payetli ve diğer süslemeli birçok gelin eldiveni elbisenize çok fazla güzellik ve çekicilik katabilir. Özellikle elbiseniz düz renkse ve süslemesizse, detaylı dantel eldivenlere bakın.

gelin eldiveni seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

8- Gelin Eldiveni İçin Güzel Bir Renk Seçin:

Gelinlik eldivenleri gelinlik ile aynı renkte olmak zorunda değildir. Birçok gelin, geleneksel beyaz eldivenler yerine sevdikleri renkte eldivenler seçer. Geleneklere uyulmadığı modern bir düğün için bu seçim çok uygun olabilir. Örneğin: En sevdiğiniz renk pembeyse, pembe gelinlik eldivenlerini beyaz bir gelinlikle eşleştirin. Mavi eldiven giymek istiyorsanız bu renk beyaz bir gelinlikle de çok güzel olacaktır.

gelin eldiveni seçiminde püf noktalar

Gelin Eldiveni Modeli

İkinci adım, gelin eldiveni modeli 
seçmektir. 

1- Parmak Eldiven Kullanabilirsiniz: 

Gelin eldiveni seçiminin bir dezavantajı, tören sırasında eldiven giymenin zahmetli olabilmesidir. Modern bir düğününüz varsa parmak eldivenleri bu kusura iyi bir çözüm olabilir. Parmak eldivenler normal eldivenlere benziyor ama parmakları yok. Bazı eldivenlerin yüzük parmağında yüzük töreni için tasarlanmış bir yarık vardır. Tören sırasında eldivenlerinizi çıkarmak istemiyorsanız parmak eldivenler sizin için en iyi seçenek olabilir.

dpğru gelin eldiveni seçimi

2- Geleneksel Bir Düğün İçin Eski Gelin Eldiveni Modeli Seçebilirsiniz.

Eski moda bir düğün yapmak istiyorsanız, bir çift eski gelin eldiveni modeli alın. Eski düğün ürünleri satan bir dükkandan düğününüze uygun kaliteli ve güzel eldivenler bulabilirsiniz. 

3- Doğru Boyutta Gelin Eldiven Seçimi

gelin eldiveni seçiminde kendi bedeninize göre eldiven seçmenizde fayda var çünkü dar eldivenler sizi rahatsız edebilir ve nikahın sonuna kadar elinizde tutamayabilirsiniz. Sipariş verirken ellerinizi doğru ölçüp size uygun eldiveni dikmeyi terzinize bırakın.

gelin eldiveni seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Gelin Eldiveni Kullanım Kuralları

Gelin eldiveni seçimi rehberinin son adımını birlikte okuyacağız. 

1- Tören Sırasında Gelinin Eldivenlerinin Bulundurulması

Düğününüz için eldiven seçtiyseniz, eldivenlerinizi tören sırasında giymeniz daha iyi olur. Ancak tören sırasında eldivenlerinizi çıkarmanız gerekiyorsa, belirtilen saatte yapın ve eldivenlerinizi birisine bırakın.

gelin eldiveni ne zaman giyilir?

2- Yüzük Töreni Sırasında Gelin Eldiveni Kullanımı

Yüzüğü tutarken eldivenlerinizi çıkarmak daha iyidir. Bu yüzden bunu zamanında yapmak için bir planınız olsun. Bazı gelinler bu dönemde eldivenlerini nedimelerine verirler. • Düğününüz için parmak eldiven seçtiyseniz, bu eldivenleri tören sırasında saklayabilirsiniz.

yazın gelin eldiveni giyilir mi?

3- Törenden Sonra Eldivenlerinizi Çıkarıp Çıkarmayacağınıza Karar Verin:

Düğünden sonra bazı gelinler misafirleri tebrik ederken eldiven giymeye karar verirler. Ancak tören sonunda eldiven bulunmasına ilişkin katı kurallar yoktur ve eldiven seçimi şu anda isteğe bağlıdır. Bu seçim kişisel bir meseledir, bu yüzden törenden sonra eldiven giymenin ne kadar önemli olduğuna kendiniz karar vermeniz en iyisidir.

4- Yemek Yerken Veya İçerken Eldivenlerinizi Çıkarın: 

Bir şeyler yemek veya içmek istiyorsanız, eldivenlerinizin kirlenmesini önlemek için eldivenlerinizi çıkarın.

gelin eldiveni kullanım kuralları

5. Tercihlerinize Göre Kuralları Silin: 

Eski zamanlarda düğünlerde gelin eldiveni giyme konusunda katı kurallar vardı ama neyse ki bazı gelenekler zamanla ortadan kalktı. Bu yüzden kuralları kendi isteklerinize göre belirlemek daha iyidir, çünkü bu sizin için bir düğün, bu yüzden eldiven giyip giymeyeceğinizi kendiniz seçin. Töreninizin ihtiyaçlarına göre kuralları değiştirmek iyidir.

doğru gelin eldiveni nasıl seçilir?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster