Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Jun 4, 2022

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor?

Göz Bandı Ne İşe Yarar Faydaları?

Uyku bandı veya göz bandı gözlerinizi kapatan ve ışığın göze ulaşmasını engelleyen bir maskedir. Filmlerdeki hemen hemen her karakterin gece göz bandı taktığını televizyon programlarında görmüşsünüzdür. Uyku bantları genellikle pamuk veya ipekten yapılır. Bitkili pamuklu göz bantları veya soğutma jelleri ile doldurulmuş plastik göz bantları gibi ilginç ve yeni uyku bantları bile var.

uyku bandı nedir?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor?

Uyku bandı kullanmanın amacı, nerede ve ne zaman olursanız olun, toplam karanlığı simüle etmektir. Gözlerinizi ilk kez kapattığınızda, bu bölümde bahsedilen faydaları ne kadar kolay elde edebileceğinize şaşıracaksınız.

uykı bandı ne işe yarar?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Uyku İyileştirilmesi

Uyku bandı faydalarından biri de geceleri ışığı engellemesidir, böylece kolayca uykuya dalabilirsiniz. Yatağınızda başka biri varsa ya da lambanın altında geç saatlere kadar kitap okuyorsa, göz bandı gözlerinizi bir kalkan gibi korumanıza yardımcı olacaktır. Işığı ve diğer rahatsızlıkları korur ve hepsinden olabildiğince çabuk kurtulmaya yardımcı olur.

uyku bandı ne işe yarıyor?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Göz Bandı Faydaları

Yeterince uyumanın aslında kafein bağımlılığını ortadan kaldırdığını veya sağlığınız için önemli olan öğleden sonra enerjinizi boşa harcamayı önlediğini unutmayın. Göz bandı, zihinsel ve fiziksel sağlığınız için gerekli bir öz bakımdır. Uyku yoksunluğu, artan obezite, yüksek tansiyon, felç ve diğer sağlık sorunları riskiyle bile bağlantılıdır.

uyku bandı faydaları

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Stres Azalması 

Günün stresi güneş batana kadar gitmiyor. Bazen kendinizi daha rahat hissettiğinizde ve yattığınızda, zihniniz kendini kapatamayabilir, bu yüzden sizi tamamen uyandırır ve saatlerce tavana bakarsınız. Uyku bandı kullanarak günün streslerinden uzaklaşabilir ve rahat bir uyku çekebilirsiniz.

uyku bandı faydaları neledir?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Ağrı Kesici Gibi İşler!

Ağrı nedeniyle strese girdiğiniz zamanlar olabilir. Bu, özellikle kalıcı bir baş ağrısından veya migrenden muzdaripseniz yaygındır. Bir uyku bandı, durumu kötüleştirebilecek ışığı engelleyerek semptomların azaltılmasına yardımcı olabilir.

uyku bandı kullanmanın faydaları

Jelli Uyku Bandı Ne İşe Yarar?

Soğuk algınlığının hafif rahatlamasının keyfini çıkarmanız için, diz yarasına buz torbası koymaya benzer şekilde, bazı göz bantları dondurucuya bile yerleştirilebilir. Bu sadece baş ağrıları için değil, aynı zamanda bilgisayar başında geçen uzun bir günden veya en sevdiğiniz kitapla birkaç saat geçirmekten kaynaklanan göz yorgunluğu için de faydalıdır.

göz bandı nedir?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Göz Bantları İlaçtan Daha Sağlıklı

Uyku bozukluğu olan birçok kişi, rahatlamalarına yardımcı olmak için uyku hapları veya kendi kendine ilaç kullanır. Ancak ilaca bağlı uyku, reçetesiz bile olsa bir alışkanlık edinebilir ve yan etkileri olabilir. Çünkü uyku gözleri artık uyku vakti olan beyni aldatır; Dolayısıyla bu düşük riskli, kimyasal olmayan alternatifin uyumanıza yardımcı olması daha kolaydır, bu nedenle onu daha etkili bulabilirsiniz.

göz bandı ne işe yarar?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Gözlerin Kurumasını Önler

Evinizi merkezi olarak ısıtır veya soğutursanız, odanızı kuru hava doldurur ve siz uyurken üzerinize üflerse, bu akış muhtemelen hiç yanınızda olduğunu düşünmediğiniz toz veya evcil hayvan tüyüdür. Ancak bir uyku bandı, bu küçük bileşenlere karşı koruyucu bir bariyer oluşturabilir.

göz bandı faydaları

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Gözleri Yarı Açık Uyuyan İnsanlara Yardımcı Olur

Uyku sırasında gözlerini tamamen kapatmakta zorlanan kişiler için uyku bantları da yardımcı olabilir. Gözlerin korunmaya ve göz kapaklarının yağlanmaya ihtiyacı olduğu için, göz kapaklarını tam olarak kapatamayan kişilerde ciddi göz kuruluğu ve muhtemelen kalıcı hasar meydana gelebilir. Uyku bantları, göz çevresinde kapalı bir ortam oluşturarak bu ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Cildinizde kırışık ve sivilce varsa, göz bandı yardımıyla biraz olsun kurtulma şansınız muhtemelen artacaktır. bu riski azaltmak için göz bandının pamuk veya ipek gibi %100 doğal, nefes alabilen malzemeden yapıldığından emin olun ve düzenli olarak kokusuz, yumuşatıcı olmayan deterjanla durulayın. Akne veya yetersiz uyku nedeniyle daha da kötüleşebileceğinden, uyku bantlarının sivilceyi tedavi etmek için daha fazlasını yapabileceğini söylemek daha iyidir. Uykuda uyku bandı takmak uyku alışkanlıklarınızı iyileştirir ve akne üzerinde olumlu bir etkisi olabilir.

göz bandı faydaları nelerdir?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Çeşitlilik Ve Kullanım Kolaylığı

Gözleriniz bağlı olarak uyumayı seçmiş ve bunun size göre olmadığını anlamış olabilirsiniz! Ama belki o uyku bandı size uygun değildir. Göz kapaklarınıza baskı yapmak istemiyorsanız göze kolayca oturan maskeler de var. Büyük, hacimli uyku bantlarından hoşlanmıyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce düşük hacimli uyku bantları mevcut. Göz bandınızın ışığı yeterince engellemediğini düşünüyorsanız, siyah uyku bandı kullanabilirsiniz.

göz bandı kullanmak zararlı mı?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Bazı Hastalıkların Riskini Azaltır

Uyku bandı aslında sağlıklı faydaları olan sağlığınıza yapılan etkili bir yatırımdır. Tamamen karanlıkta uyumak, vücudunuzun mümkün olduğunca fazla melatonin salgılamasını sağlar. Melatonin yeterince salgılanmadığında ölümcül hastalık riski artar. Yeterli uyku, kanserojen kimyasallara veya güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldığınızda DNA hasarını ve yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur. DNA'nızı korumak gerçekten önemlidir, çünkü DNA'daki herhangi bir hasar kansere yol açabilir.

uyku bandı kullanımı

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Göz Çevresindeki Kırışıklıkları Önler

Kolunuzda veya karnınızda uyursanız, basınç kombinasyonu cildinizde olacak ve yastığa sürtünecek, bu da kolajen yoğunluğunu bozacak ve zamanla bu aslında kırışıklıklara neden olabilir. Buna yardımcı olması için özel bir yastık veya minder deneyebilir veya sırt üstü uyumayı öğrenebilirsiniz. Uyku alışkanlıklarınızdan memnunsanız, göz çevresindeki hassas cildi korumak için uyku bandı kullanabilirsiniz; Çoğu insanın kırışıklıklarının başladığı yer. Uyku bantları, sizinle yastık arasında koruyucu bir tabaka görevi görür, böylece çizgilerle ve daha az kolajen yıkımıyla daha az uyanırsınız.

kimler uyku bandı kullanmalı?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Zararlı Işıkları Engeller

Etrafımız mavi ışıklarla çevrili. Gündüzleri bu tür bir ışığın endişelenecek bir şeyi yoktur, ayrıca artan dikkat süresi ve tepki süresi gibi olumlu yönleri de olabilir, ancak geceleri bu hikaye tamamen farklıdır. Bu ışık güçlü bir uyku bozukluğudur ve uykumuza zarar verebilir. Işık, melatonin salgısını azaltır, ancak mavi ışık onu daha da kötüleştirir.

uyku bandı ne zaman kullanılır?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Depresyonu Azaltır

Bir uyku bandı, zihinsel sağlık için harikalar yaratabilir. 800'den fazla Japon yetişkini içeren boylamsal bir çalışma, gözleri karanlıkta tamamen kapatmanın depresyonu azalttığını buldu.

göz bandı ne zaman kullanılır?

Uyku Bandı Ne İşe Yarıyor? Seyahat İçin Harikadır

Işığı engelleyen perdeler olmadan uçakta veya otel odasında kaliteli bir uyku çekmeye çalışıyor olsanız da, ışık uykunuzu olumsuz etkileyecektir. Bir uyku bandı kurtarıcınız olacak! Taşınabilir ve çantanıza kolayca sığacak kadar küçüktürler.

göz bandı kullanmak ne işe yarar?

En Yeni Makaleler

Yatak Ne Zaman İcat Edildi?
Yatak Ne Zaman İcat Edildi?

Siz hiç yatak tarihçesini düşündüniz mü?

Daha Fazla Göster
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Yastığın görünümü ile ilgili ilk bilgiler, eski Mısır firavunlarının saltanatına işaret eder.

Daha Fazla Göster
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!

Hamilesiniz ve uyku sorunu mu yaşıyorsunuz?

Daha Fazla Göster