Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Jun 1, 2022

Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

İyi Bir Yatak Nasıl Seçilir?

Uyku vücudun en önemli işlevlerinden biridir. Rahatsız ve standart olmayan bir yatakta uyumaktan dolayı uykunun kötü olması sağlığımızı, duygularımızı ve düşünme gücümüzü olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, doğru yatak seçimi ipuçlarını bilmek önemli ve hayatidir. Bu nedenle bizimle kalmaya devam edin ve doğru yatak seçimi ipuçlarını öğrenin. Bir yatak almayı mı planlıyorsunuz? Yoksa eski yatak modeli ve tasarımından sıkılıp yeni bir tarz mı arıyorsunuz? Boyunuz uzadı ve yatağınız size kısa mı geliyor? Yoksa dairenin tüm dekorasyonunu değiştiriyorsunuz ve yatak değişmesi gereken şeylerden biri mi? Öncelikle şunu söylemeliyim ki, bir zamanlar istediğiniz yatak tasarımlarından herhangi birine sahip değilseniz, onlara sizin için tasarlamalarını söyleyebilir veya size bir yatak nesnesinin bir örneğini gösterebilirsiniz, böylece en iyisini seçebilirsiniz. Her halükarda yatak seçimi yapmadan önce bilmeniz gereken noktalar var. Özellikle yatak odasındaki en önemli eşya yataktır. Bu nedenle doğru yatak seçimi bizim için çok önemli olmalıdır. Şimdi hep beraber öğreneceğiz, iyi bir yatak nasıl seçilir?

yatak seçimi

Hafif Yatak Seçimi

Yatak alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de kolay taşınabilecek tasarımıdır. Kiracı olmasanız bile. Çünkü bir gün yatağınızı ikinci el yatak olarak satmak isteyebilirsiniz. Bu durumda parçaları kolayca ayrılabilen ve kolayca hareket ettirebileceğiniz uygun bir yatak seçimi yapmalısınız. Elbette hemen hemen tüm yataklar bu özelliğe sahiptir ancak satıcıdan nasıl ve hangi parçaların ayrıldığını tam olarak açıklamasını istemek daha iyidir. İkinci konu yatağın yüksekliğidir. En iyi yükseklik 35 ila 40 cm'dir. Düşük yükseklik, bacakların tamamen katlanmasına ve kenarda otururken dizlerin yükselmesine neden olur.

yatak seçimi nasıl yapılır?

Rahat Yatak Seçimi 

İyi bir yatak seçimi asla zeminle tamamen temas halinde değildir. Tasarımları gereği bazı yataklarda, yatağın kenarından zemine olan mesafeyi standart boyuttan daha az yapmakla kalmayıp aynı zamanda yatağın altında açık alan bırakmayan çekmeceler bulunur. Yatağın altında yeterli alan, her seferinde yatağı temizlemek zorunda bıraksa da, yatağın nefes alma kanalı olması oda dekorasyonunun güzelliğini de etkiler. Yatak genişliği de standart olmalıdır. Tek kişilik yataklar için 90 ila 110 cm ve çift kişilik yataklar için 135 ila 150 cm önerilir. Alırken ahşap veya MDF yatak tercihi yapacaksanız cilalı yağlar ve boyalardan dolayı kötü kokmamasına dikkat edin. Çünkü bu koku uzun süre kalıcıdır ve kesinlikle uyku kalitenizi olumsuz etkiler. Yeni olduğu için düşünmeyin, yağlı boya ve cila kokusu karakteristiktir. Metal ve ferforje yataklarda yatağın köşelerinin keskinleştirilmemesine dikkat edilmesi önemlidir. Çünkü metaller bir ürün oluşturacak şekilde kesilebilir ve bu da yatağınıza, çarşaflarınıza, battaniyelerinize ve hatta vücudunuza zarar verebilir. Yatağın hafifliği de önemlidir. Yatağın yapımında kullanılan ahşabın bir kısmı çok ağırdır. Bu, odanın içinde bile yatağı taşımayı ve hareket ettirmeyi zorlaştırır.

yatak nasıl seçilir?

Kompakt Yatak

Günümüzde odalardaki küçük ölçüler ve büyük donanımlar nedeniyle doğru ölçülerde doğru yatak seçimi birçok kişinin zihnini meşgul etmiştir. Bir yandan hepimiz yatak odasına farklı eşyalar koymayı severken, diğer yandan da yer sıkıntısı ile karşı karşıya kalıyoruz. Yatağın yatak odasındaki tek temel araç olduğu ve insanların uykuda çok fazla zaman harcadıkları (hayatlarının yaklaşık üçte biri) göz önüne alındığında, hem güzel hem de rahat ve konforlu bir yatak seçimi çok önemlidir. Bu hedeflere ulaşmak için yatak için doğru boyutu seçmek de çok etkilidir.

doğru yatak nasıl seçilir?

Yatak Seçimi Testi

Yatak seçimini etkileyen faktörler, istediğiniz bütçe miktarı, yatak odasının büyüklüğü ve vücudunuzun büyüklüğüdür. Bu faktörler şiltenin ve yatağın boyutunu etkiler. Araştırarak, ve yatak seçimi testi yaparak ve bu konuda bilgili kişilerle görüşerek doğru yatak seçimini yapabilirsiniz. Bu yazımızda da sizlere doğru yarak seçiminin püf noktaları hakkında açıklamalar yapmaya çalıştık. Bu noktaları dört bölüme ayırdık: doğru yatağı seçmek, yatağın doğru boyutlarını ve şeklini seçmek ve en uygun fiyatı bulmak ve yatak seçimi testi. Yatak tipine ek olarak, doğru yatak seçiminde başka önemli faktörler de vardır. Örneğin çevreye zarar vermeyen bir yatak almanız sizin için önemli olabilir. Ya da belki açılarını ayarlayan bir yatak istiyorsunuz. En iyi seçimi sağlamak için, bir yatak satın almadan önce düşündüğünüz özellikler hakkında yeterince araştırma yaptığınızdan emin olun. Sonradan ise yatak seçimi testi yapabilirsiniz. Uyuduğunuz alanın rahatlığı ve büyüklüğü sizin için çok önemli olabilir. Tek kişilik bile olsanız çift kişilik yatak kullanabilirsiniz. Kral ve Kraliçe yataklar sizin için en doğru yatak seçimidir. Double, tam boy, King ve Queen boyları standart yatak ölçüleridir. Ancak bu standart bedenler hala size küçük geliyorsa California King beden kullanabilirsiniz. Bu yatağın boyutları 182 cm x 213 cm'dir.

doğru yatak seçimi nasıl yapılır?

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Her zaman yaptığınız gibi şilte üzerine uzanın ve şilte üzerinde rahat olup olmadığınızı görün. Daha doğrusu yatak seçimi testi yapın. Yataktaki pozisyonunuzu değiştirin ve mümkün olan tüm uyku pozisyonlarını deneyin. Eğer ikiniz yatakta uyuyorsanız, eşinizden yatak seçimi testi yapmasını ve denemesini hatta ikisini aynı anda denemesini isteyin.

yatak seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yatak Seçiminde Önemli Noktalar

Büyük bir yatak odadaki tüm alanı kaplayabilir ve etrafta dolaşmayı zorlaştırabilir. Bu nedenle yatak alırken ve seçerken önce kullanıcının vücuduna sonra da yatak odasının boyutlarına dikkat edin. Geniş yatak seçimi konforunuzu sağlar ancak yatak odanızın boyutlarına da dikkat etmelisiniz. Büyük bir yatak odadaki tüm alanı kaplayabilir ve etrafta dolaşmayı zorlaştırabilir. Bu yüzden yatak alırken ve seçerken önce kullanıcının vücuduna sonra da yatak odasının boyutlarına dikkat edin. Yatak seçimi testi için, üzerine kolayca yatılabileceği ve yatağın baş ve alt kısmında yeterli boşluk olduğu düşünülmelidir. Doğru yatağı seçmek için ilk önemli soru, onu kimin kullanacağıdır. Çift kişilik yataklar da her ikisinin de rahat hissetmesi için yeterince geniş olmalıdır. Obezseniz veya uykunuzda çok fazla yuvarlanıyor ve hareket ediyorsanız, 120 cm genişliğinde bir yatak seçmek daha iyidir. Çift kişilik Yataklar Ayrıca 140 ila 180 Cm Genişliğe Sahip Olmalıdır.

yatak seçimi testi

Yatak Nasıl Düzenlenir

Yatak, odaya girip çıkması kolay olacak şekilde baş duvara bakacak şekilde yerleştirilmelidir. Yatak alırken çok dikkatli olun ve bu durumda para harcamaktan korkmayın çünkü yatak size rahatlık sağlaması gereken bir eşyadır, böylece yoğun ve huzursuz gününüzü ve sonrasında rahat bir şekilde unutabilirsiniz. ertesi gün için enerjiyi geri kazanın ve iyi, standart bir uyku ürünü için ödeme yaparak sonraki tedavi ve doktor maliyetlerinden tasarruf edin.Standart bir yatak satın almak, özellikle dikkat edilmesi gereken en önemli şeydir.  Bazen standart dışı yataklar insanlarda onarılamaz hasarlara yol açmış ve bazıları tedavi için doktora başvurmak zorunda kalmışlardır. Doğru yatağı seçerek uyurken vücudunuzu güvende tutun. Ortalama bir insanın günde 8 saat uyuması gerektiğini ve 8 saatin ofis saatlerinin süresine eşit olduğunu unutmayın, bu nedenle zaman küçük değildir ve her insanın yaşamının üçte biri kadardır.

yatak seçimi testi nasıl yapılır?

En Yeni Makaleler

Yatak Ne Zaman İcat Edildi?
Yatak Ne Zaman İcat Edildi?

Siz hiç yatak tarihçesini düşündüniz mü?

Daha Fazla Göster
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Yastığın görünümü ile ilgili ilk bilgiler, eski Mısır firavunlarının saltanatına işaret eder.

Daha Fazla Göster
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!

Hamilesiniz ve uyku sorunu mu yaşıyorsunuz?

Daha Fazla Göster