Damatlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 31, 2022

Damatlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Damatlık Nasıl Seçilir?

Modaya uygun bir gelinlik seçmek, düğün için verilecek tek büyük karar değil, takım elbise giyen herkesin dikkatine: Düğün gününüz için kendinizi özel hissettirecek herhangi bir damatlık seçebilirsiniz. Kostüm tasarımcısı Grant McNamara, "Tarzınıza doğal olarak uyan bir elbise bulun" diyor. Bunun dışında düğün gününüz için damatlık seçiminin kostüm tasarımcılarının talimatlarına uygun olması, damatlık seçmeden önce kuralları öğrenmenize her zaman yardımcı olacaktır. Düğünde tüm gözlerin gelinin üzerinde olduğunu ve damatlığın çok önemli olmadığını düşünen beylerden biriyseniz, hemen şimdi fikrinizi değiştirmenizde fayda var. Gelinin güzelliği ve zarafeti yakışıklı bir damat tarafından tamamlanır. Bu nedenle damatlık seçiminde hata yapmayın.

damatlık nasıl seçilir?

Damatlık Seçerken Hangi Hatalar Yapılmamalıdır?

Damatlar için doğru damatlık seçimi yapmanın birçok karmaşıklığı olduğu bir gerçektir. Ancak damat olarak kendinize uygun damatlık seçimini yapmanın çok kolay olduğunu düşünmemelisiniz. Elbette bunu sizi endişelendirmek için söylemedik çünkü damatlık seçimi gerçekten de gelinlik seçiminden daha kolay.dur. Yeter ki diyeceğimiz hataları yapmayın.

Damatlık Nasıl Seçilir? Düğüne On Bir Saat Kala; Damatlık Bakmaya Yeni Mi Başladınız?

Damat bey! Damatlık almayı neden son dakikaya bıraktın? Doğru damatlık seçimine çok daha önce başlamış olmalısın. Bu nedenle son saatlerde stres yaşamamak için daha erken damatlık seçimi yapmalısınız? Bu durumda, kıyafetlerin boyutunu değiştirmeniz, üzerinde değişiklik yapmanız veya başka bir sorunu çözmeniz gerekiyorsa, yeterli zamanınız olur. Düğünden en az altı ay önce bir damatlık almayı planlayın.

damatlık seçimi nasıl yapılır?

Damatlık Nasıl Seçilir? Bütçenize Göre Hareket Edin:

Bir düğünün birçok maliyeti vardır. Mekanlardan pastalara ve yemek, fotoğrafçılık ve film çekimlerinden grup müziğine kadar, ödemeniz gereken uzun bir listeniz var. Sadece takım elbiseden ibaret olmayan kendi kıyafetlerinize ayakkabı, gömlek, kravat, çorap ve diğer aksesuarlar eşlik etmelidir. Bu yüzden bütçenizi önceden belirleyin. Bazı takım elbise mağazaları damatlıklarda iyi indirimler sunuyor. Uygun fiyatlı damatlıklar bile var. Sadece zamanınız olmalı ve bakmanız gerekiyor. Bazı erkek giyim mağazaları damatlar için kiralık damatlıklar da sunmaktadır. Bu seçeneği de göz önünde bulundurun.

Damatlık Nasıl Seçilir? Vücut Tipinize Göre Damatlık Seçimi Yapın.

Bu, hayatınızın en güzel günü olacak, bu nedenle özenli görünseniz iyi olur. Damatlık tam beden ölçünüzde olmalıdır. Size dar gelen gömlekler kaslarınızı kötü gösterecek ve ayrıca dans ederken başınız derde girecek!

Damatlık Nasıl Seçilir? Arkadaşlarınızın Yerine Gelinin Fikrini Sorun

Bu hatayı asla yapmayın! Çoğu erkek geline damatlık ile ilgili fikrini sorsa ya da onunla alışverişe çıksa da, bunu umursamayan ve seçim için arkadaşlarına danışanlar da var!  sorun değil; Ama damatlığınız gelinliği gölgede bırakmadan tamamlamalı. Yani onun fikrini sorarsanız size rengin boyutu ve uygunluğu konusunda yardımcı olabilir.

damatlık seçimi

Damatlık Nasıl Seçilir? Alışverişe Yalnız Gitmeyin

Müstakbel eşinizle alışverişe giderseniz sorun olmaz, ancak bazı insanlar damatlık satın almak için yanlarına almaya alışkın değildir. Sorun değil, en azından bir arkadaşınızla veya aile üyenizle görüşün, kıyafetleri denediğinizde ve aynada kendinize baktığınızda, yorum yapmak için ikinci bir kişi orada olsun. Çünkü çoğu durumda satıcı size "bu iyi, sanki sizin için dikilmiş" diyecektir. Genel olarak, hangi damatlığı alırsanız alın, iyi seçiminiz için sizi tebrik edecektir. Bu nedenle, giyinmenin inceliklerini sizden daha iyi bilen ve sizin için önemli olan biriyle gitmek daha iyidir.

Damatlık Nasıl Seçilir? Hiç Bir Yerde Giyemeyeceğiniz Bir Damatlık Seçmeyin

Eğer çok fazla paranız varsa ve elli takım elbiseniz varsa, bu damatlık seçimiipucunu görmezden gelin ve gerisini okuyun. Ancak, artık hiçbir yerde giyemeyeceğiniz bir takım elbiseyi asla seçmeyin. Elbette damatlıklar ucuz değil ve onlara hatırı sayılır miktarda para harcıyorsunuz.  Bu nedenle, resmi ofis toplantılarında, aile düğünlerinde ve arkadaşlarda diğer iki yarın giyebileceğiniz renk ve tarzlara bakmak daha iyidir. Gri, siyah ve lacivert damatlık en iyi seçimlerdir.

damatlık neye göre seçilir?

Damatlık Seçimi Nasıl Yapılır? Araştırmadan Damatlık Seçimi Yapmayın!

Damat bey! Tam olarak ne istediğinizi bilmek için damatlık çeşitlerini ve farklılıklarını araştırmanız gerekir. Aksi takdirde özellikle terzi ya da satıcı size ne demek istediğinizi sorduğunda kıyafet seçimine takılıp kalırsınız. Örneğin, bir smokin normal bir damatlıktan farklıdır. Smokinde yakada düğmeler, kenar ve cep mendili kumaşın kendisinden daha parlak olan saten veya ipek kumaştan yapılır. Normal damatlıkta tüm parçalar aynı tür kumaştan dikilir. Alışveriş yaparken daha kolay bir seçim yapabilmek için tüm bunları iyi araştırmanızı öneririz.

Damatlık Seçimi Nasıl Yapılır? Pahalı Markalar Veya Sözde Marka Damatlıklar Aramayın

Bu, akıllı insanların asla yapmadığı başka bir hatadır. Sizce damatlığınızın şık görünmesi için lüks markalardan yapılmış olması mi gerekiyor? Reklamlardan etkilenmeyin ve başkalarının ne dediğine dikkat etmeyin. Marka damatlıklar dışında uygun fiyatlı ve fiyat performans damatlık çeşitleri de mevcuttur. Bu nedenle kısıtlı bütçeniz varsa boşuna para harcamamanızı öneririz.

damatlık ne renk olmalı?

 

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster