Takım Elbise Aksesuarları Nelerdir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Mar 11, 2022

Takım Elbise Aksesuarları Nelerdir?

Doğru takım elbise aksesuarıarlnı seçmek, takım elbisenizi tamamlayabilir. Takım elbisenizi bir pasta süsler gibi süslemeyi deneyin. mesela takım elbise mendili kullanarak! Her gün aynı takım elbiseyi giyebilir ve sadece takım elbise aksesuarlarınızı değiştirebilirsiniz. Böylece her seferinde farklı bir imaja sahip olabilirsiniz. bu makalede takım elbiseye takılan aksesuarları konuşacağız. takım elbise mendili nedir? yaka mendili neden takılır? takım elbiseye göre saat seçimi, takım elbise kemeri nasıl olmalı? takım elbise mendil seçimi, hangi saat hangi takım elbiseye takılır? kravat iğnesi nasıl takılır? takım elbise mendili nasıl olmalı? sorularını yanıtlamaya geldik.

aksesuar nasıl seçilir

Kravat, Takım Elbise Aksesuarları Arasında Önemli Bir Rol Oynar:

kravat, tüm takım elbise aksesuarlarının belki de en yaygın ve en popüler olanıdır. Kravatlar hemen hemen her takım elbisenin önemli bir parçasıdır. Kravat seçimi kişisel bir seçimdir ve aynı zamanda zevklerinizi yansıtır. Bugün beyler için önemli olan bir konudan bahsedeceğiz. bugün kravatlar ve takım elbise aksesuarlarıyla ilgili her şeyi tartışmak istiyoruz. Kravatlar, stili çok şık ve eksiksiz hale getirmeleri ve ayrıca sade kıyafetlere çok fazla etki yaratmaları nedeniyle birçok partide veya resmi durumlarda kullanılır. Her yaştaki beyler kravat takabilir. Kravat seçimi için kumaş, uzunluk, yaka modeli vb. hususlara dikkat etmelisiniz. Yüzünüzün şeklini de iyi bilmeli ve ona göre doğru kravat modelini seçmelisiniz. 

Kravatlar Hakkında Genel İpuçları:

• Tüm kravatlar astarlı olmalıdır. Astar için doğru kumaşın ne olduğunu bilmek istiyorsanız, yünün kravat astarı için en iyi kumaşlardan biri olduğunu söylemeliyiz. Çünkü kravatın kırışmamasını sağlıyor ve gömleğinize çok rahat bir şekilde oturuyor.

• Kravatın kumaşına dikkat ettiğinizden emin olun, kravat kumaşı ne kadar iyi olursa takım elbise kravat uyumunuz bir o kadar güzel olur.

• Kravat boyu nasıl olmalı? Diye sorarsanız, kravatın uzunluğu düğümün çok hassas ve düzgün bir şekilde ayarlanabileceği şekilde olmalıdır. Kravatın kumaşı biraz kuru ise, düğüm çok düzensiz olacaktır.

Kravat Genişliği Nasıl Ölçülür?

Kravat ölçülerine dikkat etmezseniz tüm tarzınız bozulacak ve güzel görünmek yerine özensiz görüneceksiniz. Örneğin, ceketin altından dışarı taşan çok uzun bir kravat seçmeniz komik değil mi? Bu nedenle boyunuza ve vücut tipinize göre uygun bir kravat modeli seçmelisiniz. Bu konuyu ciddiye alın ve kravat satın alırken sadece kravatın güzelliğine dikkat etmeyin. aşağıda takım elbise mendili kullanmanın ipuçlarını da sizlere sunacağız.

doğru aksesuar seçimi

Kravat Boyu Nasıl Olmalı?

Kravat boyu, kemer tokasının üstünde olacak şekilde olmalıdır. Kravatın standart genişliği yaklaşık 5.5 ila 10.5'tir. Ayrıca çok gevşek veya çok sıkı kravat düğümlerinden kaçının. Çünkü bu kravat bağlama şekillleri takım elbise kravat uyumunuzu bozabilir. Daha resmi bir görünüm arıyorsanız kesinlikle bir papyona ihtiyacınız olacak. Dekoratif takım elbise aksesuarların seçiminde genellikle en iyi seçenek sağlam bir kravattır. Ancak değişik ve sıra dışı bir tasarım, bir fark yaratmak için koleksiyonunuza ekstra bir hava katabilir. Çoğu erkek kravat bağlamayı bilir ama klasik ve geniş "Windsor" kravat modelini bağlamayı herkes bilir mi? Farklı kravat modellerini bağlamayı deneyin. Bu sizin için çok eğlenceli olabilir! gördüğünüz üzere kravat en önemli takım elbise aksesuarlarından biridir.

Kravat Kumaşı:

Kravatın kumaşı ve dokusu da oldukça önemlidir. Örneğin, kışlık bir takım elbise altına kravat bağlamayı planlıyorsanız, saten gibi ince kumaşlar bu mevsim hiç uygun değildir ve yün gibi kalın bir kumaşa sahip bir kravat modeli aramalısınız. Ancak sıcak mevsimlerde kravat takmak istiyorsanız mutlaka ince ve yumuşak kumaşlar kullanmalısınız. Genel olarak kravat kumaşının diğer kıyafetlerinizle uyumuna dikkat etmelisiniz.

Kravat Rengi Neye Göre Seçilir?

Hepimizin bildiği gibi, herhangi bir aksesuarda veya giyside renk çeşitliliği çok fazladır. Böylece kravatınızı duruma ve kıyafetlerin geri kalanına göre seçebilirsiniz. Desenli, çizgili, noktalı, düz kravatlar her tarz giyime uygun kravat oluşturmanıza olanak sağlar. İlk olarak, takım elbise rengine göre kravat seçmeye çalışın. Takım elbisenin yanı sıra gömleğin rengine daha fazla dikkat edin ve içinde kıyafetlerinizin izleri olan bir kravat modeli seçmeye çalışın. Kravatınız sade değilse, gömleğim diğer kısımlarının renk çizgilerine ek olarak başka renkleri de olan bir seçeneğe gitmelisiniz. Farklı bir renge sahip kravat modeli tarzınızın daha fazla şık görünmesini sağlar. aşağıda takım elbise mendili kullanmanın ipuçlarını da sizlere sunacağız.

takım elbise aksesuarı

Kravat Rengiyle İlgili Önemli Noktalar:

• Düz renkli kravatlar çeşitli gömleklerle kurulabilir.

• İş için kravat kullanmayı düşünüyorsanız koyu renkler sizin için daha uygundur.

• Siyah kravatlar tüm gömleklere kolayca takılır ve aynı zamanda çok daha geç kirlenir.

Yüz Şekline Göre Kravat Seçimi:

Kravatla ilgili her şey henüz bitmiş değil ve kravat seçiminde önemli noktalardan biri de yüzün şeklidir.

Zayıf Erkekler Nasıl Bir Kravat Takmalı?

Küçük ve ince bir yüze sahip bir beyefendi iseniz slim kravat modeli sizin için çok uygundur, eğer geniş ölçülü kravat kullanırsanız kravat kıyafetlerinizin yarısını kaplayacak ve kötü görünecektir.

Kilolu Erkekler Nasıl Bir Kravat Takmalı?

Eğer kilolu erkeklerden biriyseniz kesinlikle ince kravat modeli tercih etmeyin çünkü bu kravat takım elbisenize uymayacak ve üstünüzde çok küçük duracaktır. Böylece tarzınız tüm çekiciliğini kaybedebilir. Tabii ki çok geniş ölçülü kravatlar da size uygun değildir çünkü bu kravatların yıllardır modası geçmiştir. aşağıda takım elbise mendili kullanmanın ipuçlarını da sizlere sunacağız.

Kilolu Erkekler Nasıl Bir Kravat Takmalı?

Eğer kilolu erkeklerden biriyseniz kesinlikle ince kravat modeli tercih etmeyin çünkü bu kravat takım elbisenize uymayacak ve üstünüzde çok küçük duracaktır. Böylece tarzınız tüm çekiciliğini kaybedebilir. Tabii ki çok geniş ölçülü kravatlar da size uygun değildir çünkü bu kravatların yıllardır modası geçmiştir.

İpucu: Resmi olmayan durumlarda kendinize kravatsız bir kombin yaratabilirsiniz. Bu size farklı bir tarz kazandıracak ve aynı zamanda birçok genç bu tarzda giyinmektedir. Düz desenli kravatlar ise resmi durumlar için çok uygun değildir.

Kravat Modelleri:

İpek Kravat:

Eğer lacivert ipek bir kravat satın alırsanız resmi davetler için çok iyi bir seçenek yapmış olursunuz. Lacivert koyu bir renk olduğu için iş görüşmesi gibi yerler için de uygundur.

Yün Kravat:

Bu kravat modeli kırışmadığı için çok uygundur ve içinde ekose desenler ve küçük desenler kullanılırsa güzelliğini kat kat arttıracaktır. Kahverengi takıma krem desenli yün kravat da çok şık olacaktır.

Kravat Nasıl Bağlanır? Kravat Düğümleri:

• DÖRT EL düğümü veya öğrenci düğümü

• WINDSOR, PRATT gibi büyük düğümler.

• KELVİN düğümü veya Prens Albert Düğümü

• ELDREDGE ve VAN WIJK düğümleri (çok özel ve farklı düğümler)

• KLASİK düğüm

Kravatlarla ilgili tüm yazımızı bitirdiğimize göre, son bir nokta olarak kravatların tarzınızda önemli bir rol oynadığını söylemeliyiz. Bu nedenle, tarzınızın güzelliğini ikiye katlamak için düğünlerde ve resmi partilerde doğru kravatı kullandığınızdan emin olun. Farklı desen ve renklerde kravatları dolabınızda bulundurmaya çalışın ki her türlü takım elbise ile kombinleyebilesiniz. Bu yazının sonuna kadar bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz.

Takım Elbise Aksesuarlarında Yaka Cep Mendilinin Rolü:

Klasik bir cep mendili kullanmak, takım elbisenize renk katmanın basit bir yoludur. Erkek giyiminde genellikle nötr renkler mevcuttur, örneğin gri veya siyah. Kravat da nötr bir renge sahipse, ceket mendili kullanmak tarzınıza renk katabilir. Bu durumda en önemli nokta tabii ki yaka mendilinizin rengidir ve bu mendil asla kravatınızla birebir aynı renkte olmamalıdır. Erkek giyiminde sade bir stil geliştirmede yaka mendili kadar etkili olan aksesuar sayısı nerdeyse çok azdır. Sadece doğru yaka mendili seçimi ile on saniyede çok daha şık görünebilirsiniz, yeter ki onu nasıl kullanacağınızı, nasıl katlayacağınızı ve en önemlisi diğer kıyafetlerinizle nasıl sabitleyeceğinizi bilin. Yaka mendilini mont, kravat ve gömlek ile nasıl kombinleyeceğinizi öğrenmek için bizimle kalmaya devam edin.

Yaka Mendili Seçimi: Yaka Mendili Nedir?

takım elbise mendili, belki de pek dikkate alınmamış bir takım elbise aksesuarıdır, ancak takım elbiseyi tamamlamak için oldukça önemli bir parçadır. Farklı durumlarda ceket mendili kullanmanın herhangi bir kısıtlaması yoktur. Yeterki takım elbisenize göre doğru yaka mendili seçimini yapın.

Yaka Mendili Seçimi: Yaka Mendili Ne Zaman Kullanılır?

Önemli bir etkinliğe davetliyseniz ve orda nasıl görüneceğinize önem veriyorsanız, takım elbisenize yakın renkte olan bir takım elbise mendili seçimi yapabilirsiniz. Onu klasik ve sade bir şekilde katlayabilir ya da saten bir kumaş tercih edebilirsiniz. Monokrom takım elbise mendili seçimi gri ve siyah montlarla kullanıma uygundur. Öte yandan, ceket mendilinizde kırmızı desenler varsa, lacivert bir ceket ile benzersiz bir kombin yaratabilirsiniz. aşağıda takım elbise mendili kullanmanın ipuçlarını da sizlere sunacağız.

Yaka Mendili Seçimi: Yaka Mendili Kravat İle Eşleştirilmeli Mi?

Erkeklerin takım elbise mendili seçiminde kendilerine hep sordukları soru budur. Açıkça ve kısaca cevap vermek istersek: Hayır, takım elbise mendilinin kravatınızla eşleşmesi şart değildir. takım elbise Mendilin ana işlevi, ister kıyafetlerinizin bireysel desenleri arasında uyum yaratarak, ister renk kontrastı yaratarak tüm kıyafetlerinizde denge ve uyum sağlamaktır. Denge ve uyumu korumak önemlidir ancak resmi giyimde diğerlerinden üstün olmak istiyorsanız kravat mendili ve kravat alırken benzerlik seçeneğini bir kenara bırakmanızda fayda var.

kemer seçimi

Yaka Mendili Seçimi: Kravat, Ceket Ve Gömlek İle Cep Mendili Nasıl Kombinlenir?

Mendilin tasarımı ve deseni ile katlanma şeklinin tarzınız üzerinde büyük etkisi vardır. Mendil takmanın kural ve ilkelerini biliyor musunuz? Aşağıda bu ilke ve kurallardan bazılarına değineceğiz. Takım elbisenizin, kravatınızın ve hatta gömleğinizin renklerini öne çıkarmak için ceket mendili kullanabilirsiniz. Bir mendilin nasıl katlanacağını bilmek de size oldukça yardımcı olacaktır. Ancak günlük kıyafetinize de bir yaka mendili ekleyebilirsiniz, böylece daha özenli görünebilirsiniz. Desenli ve renkli bir cep mendili, sade takım elbisenize güzel bir görünüm kazandırabilir.

Yaka Mendili Seçimi: Sade Yaka Mendili İle Desenli Kravat:

Lacivert bir ceketi açık mavi ve çizgili bir gömlekle ve mavi bir kravatla kombinleyin ve son olarak sarı bir ceket mendili ile kombininizi tamamlayın.

Yaka Mendili Seçimi: Ceketinizin Tasarımı Önemlidir:

Güzel ve çizgili bir kravatı uygun bir cep mendili ile bağladığınızı varsayalım, bu kombin çok güzel, yeterki montunuz sade olsun, çünkü ekose veya desenli bir montla bu kombin biraz garip ve dağınık görünebilir.

Yaka Mendili Seçimi: Desenli Gömlek İle Yaka Mendilinin Eşleşmesi:

Aynı kural gömleğiniz için de geçerlidir. Örneğin yeşil, beyaz veya turuncu çizgili bir gömlek giyerken aynı renk aralığında kalmalı veya aksesuarlar için daha koyu renkler kullanmalısınız.

yaka mendili seçimi

Yaka Mendili Seçimi: Sade Bir Ceket İle Desenli Cep Mendili Kullanın:

Sade, lacivert veya gri bir ceketiniz varsa, cep mendili ve kravatınız için göz çarpıcı renkler ve desenler kullanabilirsiniz. İşte bu noktada sade bir takım elbisenin önemi nötr bir renkle devreye girer.

Yaka Mendili Seçimi: Siyah Kravat Mendili:

Siyah yaka mendili herkes için yaygın bir tercih değildir ve genellikle tarza özel bir hava katmak için kullanılır. Siyaha yakın bir takım elbise için de siyah mendil kontrast maddesi ve renk dengesi olarak kullanılır. Siyah ceket mendili kullanımının iyi sonuç verdiği durumlar resmi durumlardır. Siyah yaka mendili ile ilgili en büyük sorun, uzaktan görülememesidir.

Yaka Mendili Seçimi: Yaka Mendili Neden Yatırıma Değer?

Kravat mendilinin erkek giyiminde önemli bir işlevi yok gibi görünse de etkili bir şekilde görünüşünüzü değiştirebilir ve birkaç saniye içinde sade ve sıradan tarzınızı şık ve muhteşem bir stile dönüştürebilir. Ayrıca ceket mendili, stilinize uyum sağlama potansiyeline sahiptir, öyle düşünmüyorsanız, yaka mendilini doğru kullanmamışsınız demektir

Yaka Mendili Seçimi: Yaka Mendili Kullanmanın İpuçları:

• Çok küçük ve görünmeyen cep mendili seçimlerinden kaçının.

• Kravatınızla aynı renk ve tasarımda olan yaka mendilini seçmemek çok önemlidir.

• Çok yönlü bir yaka mendili satın almaya çalışın.

• Farklı ve renkli kenarlara sahip olan mendiller de iyi bir seçimdir.

• Şık ve pamuklu bir cep mendili, sade bir gömlekle kolayca ayarlanabilen ve her durumda kullanılabilen her modaya önem veren erkek için vazgeçilmez bir aksesuardır.

takım elbise Mendili Seçimi: Kravat Mendilini Kıyafetlerle Ayarlamanın Ana Kuralları:

Elinizde 50 yaka mendili ve 50 kravat varsa 2500 farklı şekilde giyinebilirsiniz demektir. Ancak tabikide bu 2500 kombinin hepsi uygun ve güzel değildir. Bu nedenle de yaka mendili seçiminde dikkatlı olmalısınız.

• En kolay yol, desenli bir yaka mendili ile sade bir kravat kullanmaktır veya bunun tersi de geçerlidir. Bu kombinasyonun avantajı, birkaç farklı rengi bir arada kullanma imkanıdır.

• Hem yaka mendiliniz hem de kravatınız desenli ise desenli bir ceket giymekten kaçının.

• Yaka mendilinin katlama yöntemi, kravatınızla nasıl göründüğü ve uyum sağladığı konusunda önemli bir rol oynar.

Aksesuar ve kıyafetlerin rengini seçerken öncelikle ten renginizi göz önünde bulundurun. Bir sonraki adımda ise içinde daha yüksek bir güven duygusuna sahip olduğunuz bir renk, tasarım ve kombinasyon seçmeye çalışın. Bu sayede zevkinizi başkalarına da gösterebilirsiniz. Bir ceket seçerek başlayın. Ardından bir gömlek ve kravat seçin ve son olarak bu kıyafetlere en uygun yaka mendilini tercih edin.

Takım Elbise Aksesuarında Kol Saatinin Rolü: 

Saat, her zaman aklınızda bulundurmanız gereken en iyi takım elbise aksesuarlarından biridir. Bu aksesuar her erkeğin giyimindeki en sıra dışı, şık, güçlü ve güzel detaylardan biridir. Takım elbiseniz ne kadar resmi ise kol saatiniz de bir o kadar sade ve abartısız olmalıdır. Modayı takip eden biriyseniz, şık bir görünüme sahip olmak için sadece doğru takım elbise seçiminin yeterli olmadığını bilirsiniz. Giyim aksesuarları da görünümünüz üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Turang ambalaj’ın bu makalesinde, takım elbisenize göre erkek kol saati seçiminin ipuçlarını siz değerli müşterilerimize sunacağız. hangi saat hangi takım elbiseye takılır? 

takım elbise göre saat seçim, Erkek Kol Saati Çeşitleri:

Takım elbiseniz için doğru kol saati seçimi yapabilmek için kol saati çeşitlerini tanımak daha iyidir. Bazı saatler resmi takım elbiselerle, bazıları ise daha sportif ve resmi olmayan takım elbiselerle uyumludur.

Dalış (Dive) erkek kol saati seçimi:

James Bond filmlerinin vizyona girmesinden bu yana erkek kol saatleri özel bir popülerlik kazanmıştır. Bu saatler genellikle orta ekranlı ve metaldir. Ana kullanımı, yaklaşık 100 metre derinliğe dalış yapmaktır. (Dive) saatlerinin direnci, bu derinlikte su basıncına dayanabilecek kadardır. Çelik gövdesi ve klasik görünümü ise bu saatin günlük hayatta kullanılmasını sağlamıştır. Ayrıca bu kol saatinin gençler arasında birçok hayranının olduğunu da belirtmek isteriz.

(Pilot) Kol Saati Seçimi:

(Pilot) kol saatinin ekranı büyük, tek renkli ve oldukça sadedir ve aynı zamanda deri kayışlıdır. Spor ve rahat bir takım elbise giydiğinizde pilot kol saati seçimi yapabilirsiniz. Bu saatin resmi bir takım elbise ile kullanılması pek tavsiye edilmez.

ceket mendili seçimi

(Driving/Racing) Kol Saati Seçimi:

Araba yarışlarında kullanılan bir diğer saat modeli ise de yarış saatidir. Bu saat genellikle spor takım elbise ile kombinlenir. Takım elbisenizi tamamlamak için deri kayışlı ve sade kadranlı bir kol saati seçmeniz gerekiyor. Kıyafetlerinizin rengini öne çıkarmak için açık renkli ekranı olan bir saat tercih edebilirsiniz. Açık gri veya açık mavi bir ekran, her zaman beyaz bir ekrandan daha iyidir. Önemli bir etkinliğe katılmayacaksanız, farklı tarzlarda saatlerle dışarı çıkmakta özgürsünüz. hangi saat hangi takım elbiseye takılır?

(Field) Kol Saati Seçimi:

Büyük bir görünüme sahip başka bir erkek kol saati modeli de (field) saatidir. gece modu özelliğine sahip oldukları için okunabilirlikleri yüksektir. Bu saatler küçük ila orta büyüklüktedir ve çelik veya titanyumdan yapılmıştır. Bu saatlerin kayışı genellikle deri veya çeliktir.

Saat Kayışını Unutmayın!

Takım elbise için kol saati seçiminde en önemli unsurlardan biri de saat kayışıdır. Metal kayışlar, özellikle altın ve gümüş kayışlar, resmi bir takım elbise ile kurulan bir saat için daha uygundur. Özellikle kahverengi ve siyah olan deri kayışlar, sportif ve resmi olmayan takım elbiseler için daha iyi bir kol saati seçimidir.

Saat Kayışının Seçimi:

Saatin deri kayışını kemer ve deri ayakkabınızın rengiyle ayarlayabilirsiniz. Aksesuarların renk uyumu sizi daha yakışıklı yapabilir. Bu yüzden size bu noktayı göz ardı etmemenizi öneririz.

kravat iğnesi seçimi

Takım Elbisenin Rengini Göz ardı Etmeyin!

Takım elbise için kol saati seçimi yapmak istediğinizde takım elbisenin rengine dikkat etmenizde fayda var.

Takım Elbise Aksesuarında Kol Düğmelerinin Rolü:

Kol düğmesi kullanmak takım elbisenizi mükemmel bir şekilde dekore edilmiş gösterecektir. Aynı zamanda kişisel zevkinizi göstermek için de iyi bir fırsattır. Piyasada farkı ve çeşitli kol düğmeleri bulunmaktadır. Günlük ve iş kıyafetlerinize en uygun seçenek muhtemelen baz metal tasarıma sahip olan bir kol düğmesi olacaktır.

Gri Takım Elbise İçin Kol Saati Seçimi:

Gri bir takım elbise giydiğinizde, saati diğer aksesuarlarınız gibi gri ve siyah olarak seçmenizde fayda var. Deri kayışlı saatleri beğeniyorsanız, gümüş veya altın kadranlı klasik bir kol saati seçimi yapmanız sizin için uygun olacaktır.

Kahverengi Takım Elbise İçin Doğru Kol Saati Seçimi:

Kahverengi, gündelik kıyafetler için yaygın olarak kullanılan bir renktir. Kahverengi takım elbise için doğru saati seçmek biraz zor ve zaman alıcıdır. Ancak kahverengi renk tayfı olan bir saat tercih edebilirsiniz. Kahverengi takım elbise daha gayriresmi olduğu için bir yarış saati (driving) sizin için iyi bir kol saati seçimi olacaktır. Ayrıca altın ve gümüş kombinasyonlu saatlere öncelik vermeniz önerilir.

Lacivert Takım Elbise Ve Kol Saati Seçimi:

Lacivert takım elbise ile deri kayışlı bir saat kullanabilirsiniz. Takım elbisenizin uyumu için saat kayışının rengi oldukça önemli bir noktadır. Ancak koyu ekranlı bir kol saati seçimi kıyafetleriniz arasındaki uyumu daha iyi göstermenize sebep olur. Çelik bir saat kullanmak istiyorsanız, gümüş renkli kayış ve koyu ekranı unutmayın.

Resmi Takım Elbise:

Resmi bir stile sahip iseniz, takım elbiseniz için doğru kol saati seçimi ne olabilir? Buna cevaben deri kayışlı, tercihen siyah bir saat tercih etmeniz gerektiğini söylemeliyiz. Eğer Çelik kayışlı bir saat kullanacaksanız gümüş, altın veya siyah rengi resmi bir takım elbise için daha iyi bir seçim olacaktır. 

Resmi Takım Elbise İçin En Doğru Kol Saati Seçimi!

Dediğimiz gibi resmi bir tarz için deri kayışlı saat tercih etmeniz daha doğru olur. Aslında genellikle düz ekranlı ve siyah deri kayışlı bir analog saat iyi bir seçenek olabilir. Resmi tarz için en resmi saat, beyaz kadranlı ve siyah kayışlı bir saattir.

İş Çevrelerine Uygun Kol Saati Seçimi!

İşyeri için (Pilot) saati gibi sade ve şık ekrana sahip olan bir saat iyi bir seçimdir. 
Öte yandan, deri kayışlı bir (Dive) saati, geleneksel ve klasik bir takım elbise için daha iyi bir seçimdir.

Yarı Resmi Bir Takım Elbise İçin Doğru Kol Saati Seçimi!

Yarı resmi bir tarz için gümüş ve altın renkli metal bir analog saat iyi bir seçenektir. Ancak saat renginin seçimi takım elbisenizin rengine ve diğer aksesuarlara bağlıdır.

Ayakkabı İle Saat Uyumu!

Bir iş görüşmesine veya iş toplantısına geç kaldıysanız ve aceleniz varsa saatinizi ayakkabılarınızla eşleştirebilirsiniz. Bu durumda siyah deri kayışlı bir saat en iyi bir seçenektir. Takım elbise için doğru saati kolayca ayarlamanız için farklı renklerde deri kayışlara sahip olmanızı öneririz.

kol saati seçimi

Modaya önem veren ve modayı takip eden erkekler arasında oldukça popüler olan klasik erkek aksesuarlarından biri olan kol düğmesi bu günlerde oldukça ilgi görmektedir. Bu güzel aksesuarı kullanabilmek için diğer kıyafetlerinizle güzel bir şekilde uyum sağlamalı, davetlerde ve etkinliklerde zevkinizi gösterebilmelisiniz. Özellikle damatlık alırken damat kol düğmesi almanızda oldukça fayda vardır. Ancak sade ve göze batmayan modeller standart takım elbiseniz için daha iyidir. Çoğu takım elbise aksesuarı gibi, kol düğmesi seçiminde de abartmamalıyız. Seçiminizi çevrenize ve çevrenizdeki koşullara göre yaptığınızdan emin olun.

Kol Düğmesi Nedir?

Kol düğmesi erkekler için lüks aksesuarlardan biridir ve uzun yıllardır modaya önem veren erkekler tarafından kullanılmaktadır. Kol düğmesi geçmişte pahalı bir aksesuar olarak kabul edilirdi ve sadece zengin ve mevki sahibi insanlar tarafından kullanılırdı. Sanayi devrimi ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bu aksesuarın daha ucuz malzemelerden ve yüksek tirajlı olarak üretilmesi mümkün hale geldi ve böylece halkın kullanımına sunuldu. Günümüzde bu ürün erkek modasının en önemli aksesuarlarından biridir ve oldukça popülerdir. Kol düğmesi aslında gömlek üzerindeki normal düğmelerin yerini alıyor ve gömleğin manşetlerini tutuyor. Kol düğmesinin küçük bir aksesuar olduğu doğrudur ancak bu küçük aksesuarın tarzınız üzerine büyük etkisinin olacağından şüpheniz olmasın! Bu küçük aksesuarı kullanarak sıradan tarzınızı klasik ve resmi bir tarza dönüştürebilirsiniz. Son yıllarda moda tasarımcıları tarafından oldukça ilgi gören kol düğmeleri, yılın yeni ve trend kombinlerde kullanılmaktadır. Klasik kol düğmeleri genellikle yuvarlak, kare veya ovaldir ve çoğu zaman bir kravat iğnesi ile beraber satılır. Kol düğmesinin standart bir boyutu yoktur, ancak görünür olması için normal düğme boyutundan biraz daha büyük olması daha iyidir. Aynı zamanda normalden çok daha büyük olursa güzelliğini kaybedebilir. Bu aksesuar aslında stilinize muhteşem bir görünüm kazandırmak için varolmuştur.

Kol Düğmesi Modelleri:

Kol düğmeleri çelik, kumaş, cam, gümüş ve altına kadar farklı malzemelerden yapılmıştır. Bazen onu süslemek için pahalı taşlar ve değerli mücevherler kullanılır. Çok renkli ve nispeten ucuz bir taş olan oniks taşı da bu ürünün hazırlanmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

sade aksesuar

Kol Düğmesi Nerede Kullanılır:

Kol düğmelerin resmi durumlarda kullaılması çok yaygındır. Örneğin bu ürün damatların düğünde olmazsa olmazlarından biridir. Damat olarak kol düğmesi kullanmayı düşünüyorsanız, kol düğmesi seçmekte tamamen özgürsünüz. Giysilerinize lüks bir görünüm kazandırmak için renkli ve biraz daha gösterişli olan kol düğmelerini tercih edebilirsiniz. Takım elbiseniz koyu ise altın, gümüş, taşlı ve parlak, hatta incili kol düğmesi modellerini kullanabilirsiniz. Önemli bir iş toplantısına katılacaksanız ve özel bir tarza sahip olmak istiyorsanız kıyafetlerinize uygun ve şık bir kol düğmesi seçmelisiniz. Birçok devlet yetkilisi, yönetici ve büyük şirketlerin çalışanları bu aksesuarı kıyafetlerinde kullanıyor. İşyerinde kullanım için daha sade tasarımlı kol düğmesi seçmek daha iyidir. Saygın firmalar, personel üniformalarında, üniformalarını farklı göstermenin yanı sıra bu aksesuarı firmalarının reklamı olarak kullanmak için firma logosu bulunan kol düğmeleri kullanırlar. Eskiden kol düğmeleri sadece resmi durumlarda kullanılırdı. Ancak günümüzde moda endüstrisinin gelişmesi ve değişmesiyle birlikte bu sade ve modern ürün çeşidi normal durumlarda ve günlük hayatta da kullanılmaktadır. Şık bir gömlek ve keten bir pantolonu özel kol düğmesi ile kombinleyebilir ve arkadaşlarınızla buluşmaya gidebilirsiniz. Genel olarak farklı kıyafet ve stiller ile ayarlayabileceğiniz bir kol düğmesi satın almaya çalışın.

Kol Düğmesi Nasıl Seçilir?

Kol düğmeleri günümüzde pek çok farklı çeşit ve modelde üretilmekte ve satılmaktadır. Dünya çapında çeşitli tasarımcılar, farklı hammaddeler kullanarak geleneksel ve modern tasarımlar üreten ve her geçen gün yenilik yapan bu ürünün tüm bu tasarım ve modelleri arasından seçim yapmak bazen zor olabiliyor. Kol düğmesi seçimi aslında bir zevk meselesidir ve herkes kendi giyim tarzına ve kişiliğine göre kendine özel kol düğmesini seçmelidir. Elbette doğru kol düğmesi seçimi yapmanıza yardımcı olacak bazı ilkeler de vardır. İlk dikkat etmeniz gereken şey, katılacağınız törenin türü ve o etkinliğin tanınırlık düzeyidir. Bir iş toplantısı için doğru kol düğmesi, şık ve resmi olsa da, sade ve ihtişamsız olmalıdır. Partiler ve düğünler için daha renkli ve gösterişli tasarımlar kullanabilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşmaya gidecekseniz, kullanacağınız kol düğmesi çok sade ve modern olmalıdır.

Kravat veya cep mendiline göre kol düğmesi seçmek sizin için daha iyi olacaktır. Örneğin kravatınız mavi ise mavi renkli bir kol düğmesi veya mavi mücevherleri olan bir kol düğmesi kullanabilirsiniz. Renkleri kullanmakta cesursanız, zıt renkler de kullanabilirsiniz. Kol düğmelerini gömleğinizin rengiyle de ayarlayabilirsiniz. Örneğin açık pembe bir gömlek ile gri bir takım elbise ve koyu pembe bir kol düğmesi kombinasyonu, göz alıcı renk uyumu ile güzel bir takım oluşturur. Desenli bir takım elbise veya gömlek giyiyorsanız, sade bir kol düğmesi seçmek daha iyidir. Ayakkabınızın ve kemerinizin yanı sıra, saatinize de dikkat etmelisiniz. Örneğin saatinizin kayışı altın ise kol düğmeleri için gümüş kullanmamalısınız. Daha fazla güzellik yaratmak için tüm bu aksesuarlar için tek renk seçmelisiniz. Dünyanın önde gelen saat üreticisi markalarının çoğu, birlikte çok şık ve benzersiz bir kombinasyon oluşturan kendi kol düğmelerini üretiyor. Son yıllarda Türkiye’de bu aksesuarın artan tüketimi, türkiye sanatını çok özel klasik modellerle birleştirmek için yaratıcı tasarımlar yaratılmıştır.

Özel Kol Düğmesi:

Bugün ülkemizde özgün ve yaratıcı tasarımlar üreten atölyeler mevcuttur. Bu avantajı kullanarak zevkinize uygun özel tasarımlı kol düğmeleri sipariş verebilirsiniz. Örneğin, bir kol düğmesine isminizi kazıyabilir veya istediğiniz yazı tipinde bir kelime veya şiir yazılmasını isteyebilirsiniz. Özel ve farklı bir tarza sahip olmak için tam da zevkinize ve kişiliğinize göre kol düğmesi kullanabilirsiniz. Bu güzel aksesuarın genellikle lüks ve özel bir kutusu vardır. Bu nedenle erkeklere kol düğmesi hediye etmek iyi ve yaratıcı bir seçim olabilir. Tüm modaya önem veren erkeklere önerimiz bu güzel aksesuarı kendi zevklerine göre kullanmalarıdır.

Takım Elbise Aksesuarında Kemerin Rolü:

Günümüzde erkek kemerleri, erkek modasının ve giyiminin ana bileşenlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Takım elbise ile kemer takmak için kurallar ve düzenlemeler vardır. Erkek kemeri kullanmak tarzınıza resmi ve güçlü bir hava katar ve önemli ve resmi durumlar için iyi bir seçimdir. Örneğin damatlık ya da kişiye özel işlemeli takım elbise alırken takım elbiseniz için doğru kemeri düşünmelisiniz. Erkek kemeri, erkeklerin kullandığı en eski aksesuarlardan biridir. Kemeri takım elbise ile ayarlayarak kendinize çekici bir tarz yaratabilirsiniz. Kemer takmak size resmi ve erkeksi bir görünüm kazandırır. Aynı zamanda sizi güçlü ve kendine güvenen biri olarak gösterir.Kemer, pantolonunuzun takım elbisenize uymasını sağlamak için bir bonus. Genellikle kemerin deri olması daha iyidir. Kemerin rengi ise de ayakkabınızın derisiyle uyumlu olmalıdır. Takım elbise ile şık ve resmi bir tarza sahip olmak için kemer kullanmak gerekir. Günümüzde kemer erkek moda endüstrisinde modern bir yer bulmuş ve eski klişelerden uzaklaşmıştır. Kemerin geçmişteki işlevi sadece pantolonu erkeklerin belinde tutmaktı. Ancak günümüzde bu popüler takım ekbise aksesuarı, erkek giyiminde etkili araçlardan biri olarak biliniyor. İyi giyimli erkekler her zaman takım elbise ile kemer takmaya özellikle dikkat ederler. Bu yazımızda takım elbiseye göre kemer seçimi yapmanıza yardımcı olacak ipuçlarını inceleyeceğiz.

Takım Elbiseye Göre Erkek Kemer Seçimi 

Kemersiz asla takım elbise giymeyin. Kemerin montun altına yerleştirildiği doğrudur, ancak giymek zorunludur. Takım elbiseye göre kemer seçimi iki şekilde düşünülmelidir. Takım elbiseye göre kemer seçimi yapmak için ayakkabı ve erkek kemeri aynı renk aralığında olmalıdır.

Erkek Kemer Ne Renk Olmalıdır?

Takım elbise ile erkek kemer seçiminde en önemli faktör erkek kemer rengidir. Doğru kemer seçimi yapabilmek için ayakkabınızın rengine ve takım elbisenizin kumaş rengine dikkat etmelisiniz. Kumaşınız açık renkli ise daha koyu bir renk seçmenizde fayda var. Kumaş rengi koyu ise koyu renk veya biraz daha açık renk de tercih edebilirsiniz. Siyah kumaş için sadece siyah kullanmanıza izin verilir. Önemli olan ayakkabı ve kemer renginin aynı olması gerektiğidir. Siyah ayakkabı giyiyorsanız, kemeriniz siyah olmalıdır. Elbette renklerin birebir aynı olması gerekmiyor. Örneğin, ayakkabıların rengi kemerden biraz daha koyu olabilir veya tam tersi olabilir. Her durumda, ayakkabılar ve kemerler aynı renk aralığında olmalıdır. El çantanız varsa ve kıyafetleriniz iş yeri içinse, çeşitli renklerde bir çanta, ayakkabı ve kemer almanız daha iyidir. Bir takım elbise ile bir erkek kemerini ayarlamak için kullanılan en yaygın renkler siyah, kahverengi, kıpkırmızı, gri ve mavidir. Erkek kahverengi kemer siyah ve beyaz dışında çoğu renkle neredeyse uyumludur. Biraz farklı olmak ve çarpıcı bir stile sahip olmak istiyorsanız bu rengi kullanabilirsiniz. Lacivert kumaşın kahverengi kemer ve ayakkabı ile kombinlenmesi çok güzel ve popüler. Gri ve kömür gibi koyu renklere sahip bir takım elbise ile kemer takmak için koyu kahverengi, krem gibi daha açık renklere sahip bir takım elbise ile kemer takmak için açık kahverengi kullanmak daha iyidir.

siyah kravat

Siyah erkek kemeri tüm takım elbise renkleriyle uyumludur. Siyah erkek kemeri beyaz veya kırmızı gibi renkli bir takım elbise ile bile giyebilirsiniz. Siyah takım elbiseyle güzel ve özel bir kombinasyon olan lacivert veya koyu mavi kemerleri ayarlamak daha iyidir. Kombin ile lacivert kravat veya kırmızı deri ayarlarsanız ortaya harika bir stil çıkacaktır. Kendine has bir tarza sahip olmak istiyorsan bu rengi kullanmak farklı ve iyi bir seçim olabilir. Gri ve mavi kemerleri aynı tonaj renkleriyle ayarlayabilirsiniz. Örneğin, kemer renginden biraz daha koyu veya biraz daha açık olan bir kumaş iyi bir kombinasyondur. Erkek kemer tokasının rengi ve malzemesi de takım elbise ile kemerin ayarlanmasında oldukça önemlidir. Ayakkabınızın tokası varsa ayakkabı tokasının rengi kemer ile aynı olmalıdır. Aynı zamanda tokanın rengi kol düğmesi, saat, kravat iğnesi gibi diğer aksesuarlarla uyumlu olmalıdır. Örneğin, altın bir kol düğmeniz varsa, altın bir toka kullanın. Takım elbise ile birlikte takacağınız kemerin tokası sade olmalıdır. Dikkat çeken büyük bir toka seçmek yanlıştır. Şık ve sade tokalı ray kemerleri iyi bir seçim olabilir. Toka rengi seçmekte zorlanıyorsanız siyah tokalı siyah bir kemer iyi bir seçim olabilir. takım elbise kemeri nasıl olmalı?

Erkek Kemer Deri Mi Olmalı? Erkek Kemer Hangi Deriden Yapılır?

Erkek kemerleri doğal deri, suni deri, süet veya kumaş gibi farklı malzemelerden üretilmektedir. Doğal deri bir takım elbise ile kemer takmak için en iyi seçim. Tabii ki, doğal deri kemerler çok çeşitlidir ve farklı niteliklere sahiptir. Doğal deri kemer daha esnektir ve bu nedenle vücudunuza daha iyi oturur ve işini görür. Yüksek kaliteli bir kemer satın almak uzun vadeli bir yatırım gibidir. Çünkü farklı kıyafetlerle uzun süre tekrar tekrar giyebilirsiniz. Kemerin malzemesini seçerken giyeceğiniz törene dikkat edin. Örneğin resmi ve önemli bir toplantıya gidecekseniz süet veya kumaş kullanmayın. Kemerin malzemesi, rengi gibi, takım elbisenizin kumaşı ve ayakkabınızın malzemesi ile uyumlu olmalıdır. Ayakkabılarınız parlak deri ise, parlak bir kemer veya her ikisini birden kullanmalısınız. Parlak kumaşlı ve parlak kemerli ayakkabılar giymeyin. Smokin gibi şık ve resmi bir takım elbise için iyi bir seçim değil.

Erkek Kemeri Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Takım elbiseye göre erkek kemeri seçimi için ince bir erkek kemeri kullanmak daha iyidir. Genel olarak, ince kemer daha resmidir. Kemer ne kadar geniş olursa, resmi stilden günlük stile o kadar çok geçeriz. Örneğin kot pantolonlar genellikle geniş bir kemerle, kumaş pantolonlar ise dar bir kemerle giyilir. Erkek kemerleri mükemmel boyutta olmalı ve asıl görevlerini pantolonun belini iyi tutmakla yapmalıdır. Kemeri çok sıkı veya çok gevşek bağlamayın. Doğru kemer kullanılırsa pantolonunuz vücudunuza daha iyi oturur. Kemerin uzunluğu çok uzun veya çok kısa olmamalıdır. İnce bir vücuda sahipseniz, görsel bir hata oluşturarak sizi biraz daha şişman göstermek için daha geniş kemerler kullanın. Obezseniz kemeri çok sıkı bağlamayın. Kemerin doğru kullanımı karın boyutunu bir ölçüde kapatabilir. Resmi tip için kemer tokası ne kadar basitse o kadar iyidir. Genel olarak, daha küçük tokalar daha resmidir. Asla büyük tokalı kemerli veya desenler ve mücevherlerle dolu bir takım elbise giymeyin. Küçükseniz, küçük tokalı bir kemer kullanın. Lüks eşya olarak kabul edilen gümüş ve pirinç gibi bazen değerli metallerden yapılan farklı toka türleri vardır. Kemer tokası istenilen tasarım ile kişiye özel yapılabilir ve farklı bir tarz oluşturulabilir. Erkek kemerinin ceketin altına yerleştirildiği doğrudur, ancak her zaman sağlıklı bir kemer kullanın. Pahalı bir kemeriniz olması gerekmez. Kemeri çatlamış ve pul pul olan ya da renksiz tokalı şık bir takım elbise giymek tüm stilinizi sorgulayabilir. Kemerin fiyatı kullanılan malzemeye veya bu fiyatların metal tokasına göre farklılık göstermektedir. Gömleğinizin veya takım elbisenizin kumaşı sade ise çeşitlilik için yılan derisi veya hasır gibi desenli bir kemer kullanabilirsiniz. Ray tokalı erkek kemeri daha fazla haznelidir ve bir takım elbise ile kemer takmak için iyi bir seçimdir.

Erkek Kemer bakımı

Kemeriniz iyi malzemeden yapılmışsa ve bakımlıysa yıllarca kullanılabilir.Kemeri bir askıda rulo veya düz tutun. Güneş ışığından ve nemden uzak kuru bir yerde saklamak en iyisidir. Kemer günümüzde erkek stilinde kendine yer bulmuştur ve şık ve resmi bir tarza sahip olmak görevlerin başında gelmektedir. Bir erkek kemeri için doğru takım elbiseyi birleştirmek, önemli partiler, toplantılar veya çalışma ortamı için zevkli bir beyefendinin ilk tercihidir.

Takım Elbise Aksesuarında Kravat İğnesinin Rolü:

Kravat iğnesini ne zaman ve nerede kullanacağınızdan emin değilseniz, hiç endişelenmeyin çünkü çoğu erkek sizin gibi doğru aksesuarları bilmiyor. Ama bu küçük kravat iğnesi o kadar da karmaşık bir aksesuar değil. Bu yazımızda kravat iğnesi ve kullanım kurallarından bahsedeceğiz. Bize katılın. Kravat iğnesi, adından da anlaşılacağı gibi tam olarak kravatınızın düz ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olur. Ayrıca eğilmesini veya hareket etmesini de önler. Kravat iğneleri takım elbisenizin büyük bir parçası değildir ancak kıyafetinize bir zarafet katabilir.

Kravat İğnesi Nedir?

Kravat iğnesi, adından da anlaşılacağı gibi, klips olarak tasarlanmış kravatın yanında bulunan metal bir aksesuardır. Bu klipsin asıl amacı, kravatı gömleğe takarak yerinde tutmaktır. Ancak yıllar geçtikçe kravat iğnesinin üzerindeki tüm aksesuarlar için aynı hikaye anlatılırken, artık kravat iğneleri de kravatın yanında dekoratif bir unsur olarak kullanılıyor ve farklı tasarımlara sahip.

Kravat İğnesi Nereye Yerleştirilmelidir?

Kravat iğnesi oldukça çekici olmasının yanı sıra yanlış yerleştirildiğinde giysinizin uyumunu kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle kravat iğnesini göğsünüzde ve kravatınızda tam olarak nerede kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Kravat iğnesi genellikle göğsün tam ortasına ve üçüncü ve dördüncü düğmeler arasına yerleştirilir. Aynı zamanda sağdan sola takılırı. Söylemeye gerek yok, kravat iğnesi gömleği ve kravatı birbirlerine bağlamalıdır.

papyon kullanımı

Kravat İğnesi Kullanmanın İlk Kuralı:

Kravat iğnesini yerleştirmek için doğru yer gömleğin üçüncü ve dördüncü düğmesi arasındadır, ancak kravat iğnesinin takılacağı yer ne kadar yüksek olursa o kadar modern görünecektir.

Kravat İğnesi Kullanmanın İkinci Kuralı:

Satın aldığınız kravat iğnesi, genişlik olarak kravatınızın genişliğinin yaklaşık %80'ini kaplamalıdır. Kravatın genişliğinin 3,5 ila 5,5 cm arasında olduğu göz önüne alındığında, birkaç farklı boyutta kravat iğnesi satın almalısınız.

Kravat İğnesi Kullanmanın Üçüncü Kuralı:

Kravat iğnesi kol düğmeleri, kemer tokası ve saatinizle birlikte kombinlenir. Bu nedenle bu aksesuarların uyumunu dikkate almaya çalışın. Ayrıca piyasada renkli kravat iğneleri de bulunmaktadır ancak biz renkli kravat iğnelerini kullanmamanızı öneririz.

Önemli Not:

Ayrıca eğer yelekli bir takım elbise giyiyorsanız kravat iğnesi kullanmanıza da gerek yoktur. Çünkü kravat iğnesi kullanılmasının nedeni, bağı sabitlemek ve hareket etmesini engellemektir ve yelekli takım elbise giydiğinizde böyle bir ihtiyaçla karşılaşmazsınız.

Kravat İğnesi İle Resmi Stil:

Kravat iğnesi, partiler, resmi günler ve iş toplantıları için oldukça uygundur. önemli bir iş toplantısına katılacaksanız kravat iğnesi satın almanızı öneririz. Tek yapmanız gereken her zamanki takım elbisenizi giymek ve kravatınızı bağlamak, her zamanki tarzınıza bir kravat iğnesi eklemek sizi oldukça havalı gösterebilir. Bunu yapmak için illa sade ve klasik bir kravat iğnesi satın almanıza gerek yok, kendi kıyafetlerinizden biraz farklı renk ve dokuya sahip bir kravat iğnesi satın alabilirsiniz. Kravat iğnesi rengi için gümüş ve altın renkleri iyi seçimlerdir.

Kravat İğnesi Modelleri:

Kravat iğneleri farklı renk, desen ve boyutlarda tasarlanır ve yapılır. Kravat iğnesinde kullanılan deseni kravat deseninden farklı olarak seçin. Kravat iğnesi Rengini saat, cep mendili veya kemer tokası ile de ayarlayabilirsiniz.

Kelepçeli Kravat İğnesi:

Bu kravat iğnesi modeli yeleksiz ve resmi olmayan takım elbiseler için uygundur. Bu kravat iğnesi modelini takmak için T şeklindeki parçayı gömleğinizdeki en yakın ilikten geçirin. Kravattaki iğne düğmesine basın ve T şeklindeki parçanın geri kalanını gömleğe takın.

U kravat iğnesi:

Başka bir kravat iğnesi modeli U kravat iğnesidir. Bu tip kravat iğnesinin kullanımı oldukça kolaydır ve içinde karmaşık ve ayrı parçalar yoktur.

Dişli Kravat İğnesi:

Bu kravat iğnesi, bir yay ile birbirine bağlanan iki ayrı parçadan oluşur. Tek yapmanız gereken kravatınızı ve gömleğinizi düzeltip klipsi yerine takmak. Bir partide çok aktif olacaksanız, U kravat iğnesi modeli yerine bu kravat iğnesi modelini kullanmak sizin için daha iyidir.

İnce Kravat İğnesi:

Bu kravat iğnelerini kullanırken kravat iğnesinin boyutu ve kravatınızla nasıl eşleştiği konusunda endişelenmenize gerek yok. Her zaman klasik görünmeyi seven erkeklerden biriyseniz bu tip kravat iğnesi tam size göre. Çeşitlilik yaratmak için, farklı tasarımlara sahip birkaç farklı kravat iğnesi satın alabilir ve kıyafetlerinizle kombinleyebilirsiniz. kravat iğnesi nasıl takılır?

Geniş Kravat İğnesi:

Bir önceki kravat iğnesi modellerinden farklı olarak geniş ve büyük kravatlar için daha kalın kravat iğnesi modelleri vardır. Bu kravat iğnesi modeli genellikle biraz ağırdır. Kravatlar genellikle hafif liflerden yapılır, ancak kravatınız yünden yapılmışsa, geniş kravat iğnesi kullanabilirsiniz.

Kravat İğnesi Nasıl Takılır?

• Kravat modeline göre ince veya geniş kravat iğnesi satın alın.

• Kalın kravatlar için dişli kravat iğneleri kullanın.

• sade kravatları desenli kravat iğnesi ile ve desenli kravatları ise sade kravat iğneleri ile kombinleyin.

• Minimalist bir kravat iğnesini klasik bir takım elbiseyle kombinleyin.

• spor bir tarzınız varsa renkli ve farklı kravat iğnesi modellerini kullanmaya çalışın.

Takım Elbise Aksesuarında Yaka İğnesinin Rolü:

Yaka iğneleri kullanmak günümüzde çok yaygın değildir. Ancak popülerlikleri ise de günden güne artıyor. Yaka iğneleri geçmişte, bir grubu veya kuruluşu tanımlamak için kullanılırdı. Günümüzde ise de dekoratif yaka iğnelerinin kullanımı artmaktadır. Çünkü bu özel aksesuar, günümüzde her insanın kendine özgü tarzını göstermenin en iyi yollarından biridir.

aksesuar fiyatı

Takım Elbise Aksesuarları Öz Güveninizin Artmasına Neden Olur:

Takım elbisenizi ve aksesuarlarınızı kiminle eşleştirmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Evet kendinizle!
Dış görünüşünüz hakkında kendinizi iyi hissetmiyorsanız, bu his tüm gün sürecek ve sizinle birlikte olacaktır. Doğru takım elbise aksesuarı seçimi size güven verecektir.

aksesuar çeşitleri

Çok Fazla Takım Elbise Aksesuarı Kullanmayın:

Ne kadar az o kadar iyi! Eğer takım elbise aksesuarlarının Hepsini bir araya getirirseniz, beş yıldızlı bir general gibi görünmek için çok çaba sarf etmiş gibi görüneceksiniz.

takım elbiseye göre aksesuar seçimi

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster