Gelin Saçı Nasıl Seçilir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 20, 2022

Gelin Saçı Nasıl Seçilir?

Bu bölümde düğünler ve nişanlar için yüz şekline göre gelin saçı modeli seçiminin püf noktalarını inceleyeceğiz. Bir düğün sadece bir gündür ama aynı zamanda bir ömür boyu unutulmaz bir gecedir. Hepimiz her şeyin en iyi şekilde yapılmasını ve dış görünüşümüzün de en iyi olmasını isteriz çünkü hayatımızın en güzel gününü yaşayacak ve en güzel fotoğrafları çekeceğiz, bu nedenle yüz şekline göre gelin saçı nasıl seçilir? Makalesinde Turang ambalajı takip etmeye devam edin.

yüz şekline göre saç modeli

Gelin Saçı Nasıl Seçilir?

Yüz şekline göre gelin saçı modelleri seçmek her zaman daha iyidir. Genç çiftlerin düğün gününde asıl endişesi, gelinin damattan daha fazla dikkat ettiği gelin ve damadın güzel ve eşsiz görünümüdür. Bu nedenle gelinin yüzüne yakışan bir gelin saç modeli seçmek oldukça zor ve önemli bir seçimdir, eğer gelin gelin saçını beğenmezse düğün onun için zevkli ve tatlı olmayacaktır.

gelin saçı nasıl seçilir?

Yuvarlak Yüz Gelin Saç Modelleri, Yuvarlak Yüze Hangi Gelin Başı Önerilir?

Yuvarlak bir yüze sahipseniz saçınızı tamamen geriye çekmekten ve köşelerinizi dışarıda bırakmaktan kaçının çünkü saçın bu durumu yüzünüzü olduğundan çok daha yuvarlak gösterecektir. Yuvarlak yüz gelin saçı modelleri için saçlar başın üst kısmından geriye doğru çekilmeli ve yüzün etrafındaki saçlar yüze yerleştirilmelidir. Böylece yüzün köşeleri ve yanakların bir kısmı yüzün etrafındaki saçlarla bir ölçüde örtülür. Saçınız arkaya tam değilse, alnın üstündeki saçları biraz örtmek ve bir kısmını kafada toplayarak hem sırtın tamamını göstermek hem de yüzü germek daha iyidir.

gelin saçı seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?

Armut Yüz Gelin Saç Modelleri

Armut yüzlü gelinlerin saçlarını çok kısa ve kıvırmadan kesmemeleri gerekir. Ayrıca düz kısmı olan uzun saçlar bu kişilere önerilmez. Bu kişiler yüzlerinin genişliğini çene bölgesindeki yüzlerinin genişliği ile karşılaştırmalı ve saçlarını bunun üzerine toplamalı ve saçlarını daha kalın göstermek için örtmelidir.

gelin saçı seçimi

 

Kare Yüzlere Saç Modelleri

Yüzün bu şeklinde, hiçbir durumda saçlar düzenli ve düz olarak yüzün etrafına dökülmemelidir. Kare bir yüze sahipseniz, saçın uçlarını yüzün her iki yanından dışa doğru çevirin.

gelin başı neye göre seçilir?

Kalp Yüz Şekli Nasıl Olur? Kalp Yüz Gelin Saç Modelleri

Kalp şeklindeki yüzlerde saçı başın üst kısmında toplayıp örtmemelisiniz. Bu yüz şeklinde, baş ve yuvarlak farkı olmayan gelin saçı modelini tercih etmelisiniz, ayrıca yanaklara hafif bir kıvrım yaparak saçlarınızı dökebilirsiniz çünkü bu gelin saçı modeli başın ve çenenin üst kısmının görünümünü azaltır.

oval yüze hangi saç modeli yakışır?

 

Dikdörtgen Yüz Gelin Saç Modelleri, Uzun Yüze Nasıl Saç Modeli Gider?

Özellikle saçların ortasındaki boşlukları açmaktan kaçının ve ayrıca yüzün her iki tarafında açık ve sarkık saçlar hiç önerilmez. Bu kişilerde saç uzunluğu yüz uzunluğunu arttırır. Tabii ki çok kısa saç bu yüze yakışmıyor.
Bu nedenle, dikdörtgen yüze sahip kişiler orta boy bir gelin saçı modeli seçmeli ve saça hoş bir eğrilik ve köşelerde büküm vermelidir. Tabii bazı dikdörtgen yüz şekillerde alnın sağ veya sol tarafında ufak bir farklılık yapılması onlara daha fazla güzellik kazandırabileceğini de unutmamalısınız. Yüz şekline göre gelin saçı seçmek çok zor bir şey değil sadece biraz daha dikkatli bakmak lazım.

yüz şekline göre gelin saçı nasıl seçilir?

 

Oval Yüz Gelin Saç Modelleri

Oval yüzleri istediğiniz şekilde yapabilirsiniz çünkü bu yüz şekli kuaförlük için en güzel yüz şeklidir ve ister kısa ister uzun saç modeli bu form için çok güzeldir.

yuvarlak yüz şekline hangi saç modeli gider?

Yüz Şekline Göre Gelin Saçı Nasıl Seçilir?

Küçük Yüzler İçin Saç Modelleri

Büyük bir yüzü göstermenin, başın etrafındaki ve yüzün dışındaki saç kesimleri de dahil olmak üzere birkaç yolu vardır. Ayrıca saçı yüzün dışına fırçalamak ve başın etrafına ve üstüne dökmek yüzünüzü güzelleştirecektir.

Büyük Yüzler İçin Saç Modelleri

Yüzün daha küçük görünmesi için bu, yüzü saçlarla doldurup yüzün bir tarafına atıp, alın ve yanaklardaki diğer tüyleri ayırarak yapılabilir.

Büyük Yanaklı Gelinler

Uzun saç saç uçlarına doğal dalgalar yapmak büyük yanakların görünümünü azalacaktır.

gelin başı seçimi

Yüz Şekline Göre Gelin Saçı Nasıl Seçilir?

Küçük Çene

Küçük bir çeneniz varsa, güzelliğinizi ikiye katlamak için saçı yukarı ve başın üstünde ve arkasında tamamen kapatmaya ve başın arkasını yuvarlamaya çalışın.

Küçük Ve Şişkin Yüz:

Küçük ve şişman bir yüzünüz varsa, saçlarınızı her zaman köşelere kadar tutun ve yanaklarınıza biraz saç koyun.

Saçınızın ucu hariç köşelerinizi asla açığa çıkarmayın. Ama çok güzel köşeleriniz varsa sorun yok. Geniş köşeleri makyaj ve kabarık saç ve saç  ile kapatmaya çalışın.

Gelin Makyajında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kısa Boyun

Bu yüz şeklinde, saçı kaldırıp başın üst kısmına ve yüzün çevresine düzenleyerek köşelerinizin arkasında bir boşluk yaratabileceğiniz gibi, saçı başın arkasına çekerek boynunuzun daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

Uzun Boyun:

Boynu uzun olan kişiler, ense bölgesindeki saçlarını dökerek ve tabii ki orta uzunlukta saçlara sahip olarak boyunlarının uzunluğunu ve uzunluğunu azaltabilirler.

doğru gelin saçı nasıl seçilir?

Hangi gelinlik modeline hangi saç?

Yumuşak Kumaşlı Gelinlikler

Gelinliğiniz yumuşak kumaşlara sahip ve kabarık olmayan gelinlik kategorisinden ise ve altlarında sunta (şifon) kullanılmıyorsa çok soft gelin saç ımodellerine bakmalısınız. Dağınık görünen ve düzenli olmayan saçlar.

Asimetrik Yakalar

Asimetrik yakalı gelinliğinizin yakası eğri ve tek taraflı ise en iyi seçiminiz at kuyruğu olacaktır. Böyle bir elbise ile at kuyruğu saçı sade ve şık bir görünüm yaratır.

Gelin Tacı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Vintage Yakalar 

Gelinliğiniz bu tarz ise modern bir gelin saçı modeli seçmek en kötü seçimdir. Buna karşılık 1920'lere uygun bir saç modeli seçmek sizin için akıllıca bir seçim. Kulak kenarlarına kadar dalgalı ve kıvırcık saçlar ve hatta iri bukleli kısa saçlar bile bu elbiseye çok yakışıyor.

V yakalar

V yaka, gelinlik ve balo elbiseleri için en popüler yaka olarak kabul edilebilir. V yaka, boynun daha güzel görünmesi ve köprücük kemiklerinin görülmesi için tasarlanmıştır. Uzun ve düz saçlar bu yakaya çok yakışıyor.

kare yüz şekline göre saç modeli

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster