Erkek gömlek seçerken nelere dikkat edilmeli?

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 14, 2022

Erkek gömlek seçerken nelere dikkat edilmeli?

Erkek Gömlek Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Erkek gömlek, resmi ve yarı resmi tarzda önemli bir rol oynayan en önemli erkek giyim parçalarından biridir, bu nedenle her modaya uygun erkek, en iyi erkek gömlek nasıl seçilir? Kaliteli gömlek nasıl olmalı? Diye sorar.

gömlek seçimi

Doğru Erkek Gömleği Seçiminde Birkaç Önemli Nokta

Doğru Boyutu Seçin

1- Gömleğin düğmelerini bağlayın, gömleğin yakasıyla boynunuz arasına iki veya üç parmağınızı koyabilmelisiniz.

2- Kolunuzu bükün. Gömleğin kolları, kolunuzu hareket ettirdiğinizde kollar bileğinizi sarmayacak kadar uzun olmalıdır.

3- Kolların rahat ve ölçülü olmasına ve ellerinizde iz bırakmamasına dikkat ediniz. Kol düğmelerini açmadan gömleğin kollarını giyememelisiniz.

4- Gömleğin göğüs ve bel kısmından rahatsızlık verecek şekilde çekilmemesine dikkat ediniz.

5- Düğmeleri kontrol edin. İyi konumlandırılmalı ve göğsünüzü gösterecek geniş açıklıkları olmamalıdır.

6- Elinizi kaldırın ve gömleğin arkasının pantolonunuzdan çıkmadığından emin olun.

en iyi gömlek seçimi

Kaliteli Erkek Gömlek Seçimi

1- Daha iyi gömlekler tek katlı değil iki katlıdır ve kumaşları daha sağlam ve yumuşaktır.

2- Gömleğin yan tarafına uzanan dikişi kontrol edin. Yüksek kaliteli bir gömleğin yan dikişinde yalnızca bir görünür dikiş çizgisi bulunurken, çoğu gömlekte yan tarafta görünen iki sıra dikiş dikişi bulunur.

3- Askıların elde işlenmiş ve düzensiz dikişlere sahip olup olmadığını kontrol edin, bu özellik genellikle gömleğin yüksek kalitesini gösterir. Çoğu gömleğin yıkandıktan sonra (özellikle doğal lifli kumaşlar) biraz sulandığını unutmayın, bu nedenle yıkandıktan sonra size çok küçük gelmemesi için biraz daha geniş bir beden seçin.

erkek gömleği nasıl seçilir?

Erkek Gömleklerinin Tarihçesi

50 yıl öncesine kadar iç çamaşırı ve bir çeşit pijama olarak düşünülen bu kıyafet parçası genellikle beyaz ve açık renklerde bulunurdu. Ancak zamanla erkek stilinin önemli bir parçası haline geldi. Artık onları farklı desen ve renklerde görebiliyoruz. Geçmişte, beyaz gömlekler üst sosyal sınıftan erkeklerin sembolüydü. Ama bugün, ne olursa olsun, tüm erkeklerin gardırobunda bu elbise var.

erkek gömlek seçimi

Erkek Gömleği Ne Renk Olmalı?

Renk, bu alandaki en önemli şeylerden biridir çünkü izleyicilerinizin dikkatini çeker. Doğru gömlek rengini seçerek insanlar üzerinde olumlu bir etki yaratabilirsiniz. Beyaz, resmi renk olarak bilinen ve her yerde kabul gören en popüler renklerden biridir. Mavi, resmi seçimler için ikinci seçenektir, mavi’den sonra gri ve siyah gibi nötr renkler kullanabilirsiniz. Bu bölümün renginin tarzınızın diğer bileşenleri ile mükemmel bir uyum içinde olması gerektiğini unutmayın. Uyum yaratmak için ten, saç ve göz kontrastını kullanabilirsiniz. İnsanların kişisel stilinin sezonun moda ve trendine göre olması gerektiğini unutmayın. Her zaman giydiğiniz takım elbiseye göre gömlek seçimi yapmaya çalışın.

erkek gömlek nasıl seçilir?

Gömlek Tasarımı Nasıl Olmalı?

Önce bir tasarım seçmek her zaman kolaydır ama bunun dışında çizgili tasarımlar ve kareli tasarımlar kullanmak  da mümkün. Giysilerinizin malzemesi doğal veya sentetik elyaflardan seçilebilir. Bu seçeneklerin her birinin kendi avantajları vardır. Sentetik lifler kırışıklıklara karşı dayanıklıdır ve daha düşük bir fiyata sahiptir. Doğal lifler havayı solumanıza ve sirküle etmenize izin verir. Tabii ki, doğal ve sentetik elyafları bir arada kullanabileceğiniz üçüncü bir seçenek daha var. Kesimler de gömlek seçiminde önemli bir rol oynar. Uygun bir kesim, vücudunuzu daha büyük veya daha ince gösterebilir. Elbette çoğu insan sade kesimlerden yanadır.

erkek gömlek nasıl olmalı?

Gömlek Modeli Ve Cep Sayısı

Cep kullanmak istemiyorsanız çok daha güzel ve şık olan sade erkek gömlek modelleri tercih etmenizde fayda var. Ceplerin pratik bir kullanımı yoktur. Sırt için geçmişte yaygın olan Pill Box modelini kullanabilirsiniz. Daha resmi ve modern bir görünüme sahip olmak istiyorsanız sırtı çok sade olan erkek gömlek modellerini kullanmayı deneyin.

Erkek Gömlek Modelleri

Resmi Erkek Gömlek Seçimi

Bu gömlek çalışma ortamları için uygundur. Bu modellerde kullanılan yaka genellikle sade erkek yakası veya düğmeli dik yakadır. Beyler, şık bir çekicilik için gömleğin kollarını katlar. Çalışma ortamları için genellikle mavi, beyaz ve zeytin yeşili iyi seçimlerdir.

kaliteli erkek gömlek nasıl olur?

Oxford Erkek Gömlek Seçimi 

Bu gömlek hem çalışma ortamları hem de parlamento için uygundur. Bu gömleğin yakası düğmeli yakadır. Bu gömleği iş ortamlarında giymek için koyu renk kullanmak daha iyidir ve mecliste giymek için beyaz ve açık renkler kullanılmalıdır.

gömlek ne renk olmalı?

Denim Erkek Gömlek Seçimi

Bu gömlek resmi olmayan durumlar için uygundur. Ve erkekler arasında en popüler modellerden biridir. Çekici ve rahat bir tarza sahip olmak için denim gömlek ile yuvarlak beyaz bir tişört giymek çok uygun bir seçimdir. Denim erkek gömleği modası hiç geçmeyen kıyafetlerden biridir.

en doğru gömlek seçimi

Keten Erkek Gömlek Seçimi

Bu gömlek resmi olmayan durumlar için uygundur ve erkekler arasında en popüler modellerden biridir.  Keten gömlek, kot gömlekten daha hafif ve daha rahattır. Çekici ve rahat bir tarza sahip olmak için keten bir gömlek ile tek bir spor ceket giymek iyi bir seçimdir.

erkek gömlek modelleri

Flanel Erkek Gömlek Seçimi

Bu gömlek flanel kumaştan üretilmiştir. Flanel kumaş kalın ve yumuşaktır ve genellikle ekose desenlidir. Daha çok sarımsağın soğuk bölgelerinde kullanılır. Soğuk bölgelerde şık bir tarza sahip olmak için flanel kumaş iyi bir seçimdir.

gömlek modeli

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster