Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar!

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 10, 2022

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar!

Alyans ve yüzük seçimi, evliliğin en önemli ve tabii ki en keyifli kısımlarından biridir. Evlilik yüzüğü bağlılık ve destekle, ömür boyu iki insan arasında kalıcı ve romantik bir bağdır. Bu yüzüğü tutmak, partnerle bağlanma, sadakat ve arkadaşlık anlamına gelir ve eşe, aileye olan sevgi ve şefkati gösterir ve bu ilişkiyi sürdürür. Her ailenin kültürüne, adetlerine ve çiftin sosyal adetlerine uygun olması gereken doğru alyans seçimi çok önemlidir. Yüzüğün malzemesi, evlilik yüzüğünün şekli ve formu ve yapım kalitesi dikkate alınmalıdır. Bu makale genel olarak hangi tür alyans daha kullanışlı? Klasik alyans kaç mm olmalı? İçi dolu alyans nasıl anlaşılır? Altın alyans kaç ayar olmalı? Gibi soruları incelemektedir. Sizce Alyans Nasıl Olmalı? Alyans seçerken nelere dikkat edilmeli?

alyans seçimi hakkında ne biliyorsun?

Alyans Nasıl Olmalı? Alyans Kaç Ayar Olur?

Evlilik yüzüğü satın almak, çiftler için evlilik öncesi en önemli alışverişlerden biridir. Alyans, çiftler arasındaki sevgi ve sadakatin sembolüdür. Genellikle yuvarlak olan bu güzel süsler gelin ve damadın birbirlerine olan sonsuz ve kusursuz sevgisini gösterir. Evlilik yüzüğü genellikle altından yapılır. Çünkü altın, diğer elementler arasında kalıcı ve değerli bir elementtir. Alyans için bu unsurun seçimi, çiftin birbirlerine olan sonsuz ve eksilmeyen sevgisinin bir göstergesidir. Yüzük parmağı, çiftin sol elinin dördüncü parmağıdır. Bu parmağın yüzük parmağı olarak seçilmesi, çiftin birbirine gönülden bağlılığının simgesi olan bu parmağın kalbe yakınlığından kaynaklanmaktadır.

doğru alyans seçimi nasıl yapılır?

Alyans Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Sizce neden yüzük takarız? Yüzüğü kim icat etti? Alyans neden önemlidir?Alyans Nasıl Olmalı? Bir teoride, alyansın kökeninin eski Mısır olduğu düşünülürken, başka bir teoride Yahudilerin kökeni olduğu kabul edilir. Bir başka görüşe göre, evlilik yüzüğünün kökenini İranlılar ve Çin'den Avrupa'ya yayılan İran aşk kültü oluşturmaktadır. Ama genel olarak dünyadaki nişan yüzüğü tarihçesi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Ancak alyans ile ilgili net olan nokta, uzun zamandan beri kadın ve erkeğin birbirine bağlılığının, sevgisinin ve sadakatinin bir göstergesi olduğudur. Eskiden sadece kadınlar yüzük takarlardı, bu da kocalarına bağlılıklarının bir göstergesiydi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra erkekler de yüzüğü kullandı ve o zamandan beri alyans kullanımı erkekler arasında yaygınlaştı. Daha önceki dönemlerde pirinç ve bakırdan yapılan alyanslar da görülmektedir. Zaman zaman üzerine farklı şekiller oyulmuştur.

alyans seçiminin püf noktaları

Alyans Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Alyans, evlilik sözleşmesi yapıldığında gelin ve damadın birbirlerine bağlılık ve sevgi işareti olarak verdikleri anıttır. Bu yüzük en önemli ana düğün süsü olarak kabul edilir. Bu nedenle bu evlilik yüzüğü seçimi çok önemlidir ve yüzük satın almak için genel kılavuzu okumak gerekir.

Doğru Küpe Seçimi Nasıl Yapılır?

Alyans Ve Yüzük Arasındaki Fark Nedir?

alyans nasıl olmalı? Alyans yüzükten daha hassastır. Alyans genellikle zarif ve sadedir. Alyans, üzerinde mücevher bulunan sade bir yüzüktür. Bazı durumlarda, yüzüğün üzerine büyük bir mücevher yerleştirilir. Ancak yüzük, alyanstan daha az narin ve daha kalabalık tasarımlar içeriyor. Alyanslar günün farklı saatlerinde her zaman elinizin altında olduğu için parmakları tahriş etmeyecek şekilde ağırlık, boyut ve kalınlık olarak daha hafif olmalıdır. Ayrıca sade, şık ve göz alıcı olmalıdır. Ayrıca erkek ve kadın alyans modelleri mümkün olduğunca benzer olacak şekilde tasarlanmalı ve yapılmalıdır. Ancak her biri gelin veya damat için ayrı ayrı tasarlanır (feminen veya maskülen tarz). Bu sebeple alyans seçimi her iki kişinin de zevkine uygun olmalıdır. Yüzük ise kişiye özel ve farklı tasarımlarla yapıldığı için kişinin zevkine göre mükemmel olabilir ama eşinin zevkine uygun olmayabilir.

alyans ve yüzük arasındaki fark nedir?

Alyans Seçerken Nelere Dikkay Edilmeli?

Alyansınızı seçmeden önce genel zevk ve fikirlerinizi zihninizde oluşturmalısınız. Hangi alyans modelinin zevkinize ve yaşam tarzınıza uygun olduğunu bilmeli ve bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. Ardından, zihinsel fikriniz altın dükkanlarında bulunmayabileceğinden yüzüğünüzü seçmek için zaman ayırın. Bu yazımızın devamında alyansınızı daha kolay seçebilmeniz için zihinsel düşüncenizi şekillendiren faktörleri inceleyeceğiz.

Alyans Ölçüsü Nasıl Olmalı? Alyans Nasıl Olmalı?

Alyans seçiminde çok sıkı veya çok gevşek alyans seçmekten kaçının. Çünkü zamanla parmaklarınızın şekli üzerinde zararlı bir etkisi olabilir. Ancak parmaklarınızın boyutunun zamanla değişmesi mümkündür. Bu yüzden alyansınızı parmaklarınızın boyutundan biraz daha büyük seçmenizde fayda var. Alyans ölçü aleti, farklı yüzük ölçülerinin işaretlendiği plastik bir alettir, istediğiniz parmağınızın çevresine ayarlayarak alyans ölçüsünü hesaplayabilirsiniz. Mücevher yüzük satın almak için bu cihazı kuyumculardan temin edebilirsiniz. Yüzüğün boyutunu belirlerken, yüzüğün parmağınızın üzerinde dönecek kadar büyük olmamasına veya parmak uçlarınızdan geçmeyecek kadar dar olmamasına dikkat edin.

evlilik yüzüğünü kim icat etti

Alyans Nasıl Olmalı? Alyanslar Ne Zaman Takılır?

Bir alyans seçmek için en iyi zaman, ellerin sıcak olduğu zamandır. Çünkü eller üşüdüğünde parmakların boyutu küçülür. Bu yüzden öğleden sonra onu seçmek için iyi bir zaman. Doğru alyans ölçüsü için parmaklarınızın boyutunu 2 veya 3 kez hesaplayın. Ten renginiz açık beyaz veya buzlu beyaz olarak adlandırılıyorsa beyaz altın kullanmak daha iyidir. Ancak sarı alyans koyu ten üzerinde daha belirgindir. İnce ve uzun parmaklara sahip kişilerin kalın ve büyük alyans modelleri kullanmaması daha iyidir. Çünkü bu alyans modeli bu kişilerin parmaklarında pek hoş durmuyor.

Alyans Nasıl Olmalı?

Alyans seçiminde yaşam tarzınız en önemli noktalardan biridir. Çünkü yüzüğünüz günlük ve sürekli olarak kullanılır. Örneğin aktif bir insansanız, vaktinizin çoğunu dışarıda geçiriyorsanız veya kimyasallara maruz kalan bir işiniz varsa, yüzüğünüzün metal cinsini, boyutunu ve tasarımını seçerken daha dikkatli olmalısınız.

alyans modelleri

Sarı Altın Alyans

Bu altın modeli, saf altının çinko ve bakır ile birleştirilmesiyle elde edilir. 14 ayar ve 18 ayar altın, 22 ayar altından daha güçlü metallerin birleşiminden yapılır. 18 ayar altın alyans günlük ve sürekli kullanımından dolayı (metallerinin direncinden dolayı), alyans olarak sarı altını tercih eden çiftlerin alyansları için iyi bir tekliftir. Bu tür yüzük genellikle geleneksel çiftler için önerilir.

Beyaz Altın Alyans

Bu altın model piyasaya 20'li yılların sonlarında girdi. Beyaz altın, genellikle beyaz bir metalle birleştirilen bir altın alaşımıdır. Beyaz altın yapmak için bakır, paladyum, nikel, manganez, gümüş ve çinko gibi alaşımlar kullanılır. Son olarak bu alyanslar, zamanla parlaklığını kaybetmemeleri için bir rodyum metal tabakası ile kaplanmıştır. Sade, samimi ve şık bir çiftin seçimi genellikle beyaz altındır. Bu altın malzeme yüksek bir dirence sahiptir. Beyaz altının bir diğer avantajı da üzerine bir çizgi veya çizik düştüğünde tamir edilebilmesidir.

Platin Alyans

Bu yüzük sarı ve beyaz altından daha yüksek dirence sahip ve daha dayanıklı beyaz bir metaldir. Ama aynı zamanda daha pahalıdır. Platin alyansın iç kısmına altın kod yerleştirilmiştir. Platin altın yüzük alırken mutlaka istediğiniz yüzüğün kodunu kontrol edin. Örneğin 95 rakamını görüyorsanız yüzüğünüzde yüksek bir değere sahip olan %95 platin var demektir. Ayrıca, kod alanına plat kelimesi girilmelidir. Bu, yüzüğünüzün platinden yapıldığını gösterir. İşe yarayan platin miktarı ne kadar düşükse, yüzüğünüzün kalitesi ve değerinin o kadar düşük olduğunu bilmelisiniz.

nasıl bir alyans seçmeliyim?

Alyans Modelleri:

Kanal Seti

Bu alyans modeli, sade bir yüzük üzerine işlenmiş bir sıra pırlantadır. Bu sıra tamamen veya yarım halka üzerine yerleştirilebilir.

Klasik Alyans (Set Yüzük)

Bu alyanslar çok sadedir. Bu alyans modeli parmakları dar olanlar için çok uygundur. Bu alyans modelinin sadeliği ve şıklığı güzelliğinizi ikiye katlanacaktır .
Kaldırım alyans

Bu alyans modeli en popüler alyans modellerinden biridir. Bu yüzük birçok elmas veya kaldırım taşı olarak adlandırılan parçalarla kaplıdır. Yüzük üzerinde işlenen pırlantalar ince ama çok parlak görünüyorlar.  Aslında yüzüğün görünümü fiyatından çok daha değerlidir.

Yüzük Alyans

Bir dizi pırlantanın takıldığı kancalar bu yüzüğün görünümünü şekillendiriyor.  Bu yüzükteki mücevher, bu yüzükte işlenen metalden daha önemlidir.  

Kalın Alyanslar

Bu alyansın genişliği 7 mm olup diğer modellere göre çok daha büyüktür.  Bu yüzük modelindeki bu farklılık, onu geleneksel tarzlardan tamamen ayırmaktadır. Bu alyans modelini arıyorsanız. Eşinize mutlaka danışın. Çünkü bu alyans modeli çok özeldir.

alyans kaç ayar olur?

Alyans Nasıl Takılır?

Kutlama sırasında yüzüğü tutarken eşinizin sol elini nazikçe sol elinize koyun. Ardından sağ elinizin baş ve işaret parmağıyla yüzüğü parmağınıza nazikçe sokun.

Alyans Bakımı Nasıl Yapılır?

Yüzüğünüz zamanla parlaklığını kaybedip matlaşacağından, yüzüğünüze deterjan temasından kaçının. Yüzüğünüzü yıkamak için sabun kullanmayın çünkü yüzüğü sabunla yıkadıktan sonra şeffaflığını kaybeder ve evlilik yüzüğünün tıkanmasına neden olur. Yüzüğü sürekli kullanıyorsanız, kaplama için yılda bir kez yüzüğü satın aldığınız bir mağazaya götürmeniz en iyisidir.

Dünyanın En Pahalı Mücevher Markaları!

alyans ölçüsü nasıl alınır?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster