Çamaşır Makinesi Neden Elbiseleri Kırıştırıyor?

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 6, 2022

Çamaşır Makinesi Neden Elbiseleri Kırıştırıyor?

Çamaşır Makinesinde Çamaşırların Kırışmasını Önlemenin 8 Yolu
Çamaşır Makinesi Neden Elbiseleri Kırıştırıyor?

Çamaşır makinesinde kırışan çamaşırlar ve buna çözüm bulmak bu günlerde endişelerinizden biri haline gelmiş olabilir. Bu yazımızda sizlere çamaşır makinesinde çamaşırların kırışmasını önlemenin 8 yolunu tanıtacağız. Bir yerlere gitmek için son anda hepimizin başına gelmiştir ve giymek istediğimiz kıyafetlerin buruşmuş olduğunu fark ederiz. Bu yöntemleri yaparak artık kıyafetleri ütülemek için zaman harcamanıza gerek kalmayacak.

çamaşır makinesi neden elbiseleri kırıştırıyor?

1. Giysileri Soğuk Suyla Yıkayın:

Soğuk suda kıyafet yıkanır mı diye soruyorsanız çamaşır makinesinde çamaşırların kırışmamasının başlıca sebeplerinden biri sıcak sudur, çamaşır makinesinin su sıcaklığını soğuğa ayarlayarak çamaşırlarınızın buruşmasını önleyebilirsiniz. Giysilerin temiz olduğundan emin olmak için soğuk su deterjanları kullanmak da en iyisidir.

yıkanacak kıyafetler nasıl ayrılmalı?

2. Yıkanacak Kıyafetler Nasıl Ayrılmalı?

Yıkamadan önce çamaşırları malzeme ve renklerine göre ayırıp yıkamaya başlamak daha iyidir. Çünkü çoğu çamaşır makinesi, her bir malzemeyi mümkün olan en iyi şekilde yıkayan ve kurutan farklı kumaş türlerine uyacak çeşitli yıkama programlarına sahiptir. Giysilerin daha uygun bir şekilde sınıflandırılması için, giysilerin içine takılan etiketleri kullanabilirsiniz.

giysiler soğuk suyla yıkanır mı?

3. Kıyafetler Makineye Nasıl Yerleştirilir?

Makineye zor sığacak kadar çamaşır makinesine çok fazla kıyafet koyma alışkanlığınız varsa bu faktörün size buruşuk çamaşırların ulaşmasına neden olabileceğini bilmelisiniz. Unutmayın ki çamaşır makinesi kazanı belirli bir hacimde çamaşırlara dayanabilir ve fazla doldurmak size kırışan çamaşırları ulaştırmasının yanı sıra bir süre sonra makinenin arızalanmasına neden olabilir.

kıyafetler makineye nasıl yerleştirilir?

4. Kurutma Makinesi Hangi Ayarda Kullanılır?

Çamaşır makinesini manuel olarak ayarlayarak çamaşırların çamaşır makinesinde kırışmasını önlemek istiyorsanız, makinenin soğuk suyunu seçmenin yanı sıra kurutma hızını da düşürebileceğinizi unutmamakta fayda var. Kurutma gücünüzün %100'ünü kullanmak size buruşuk çamaşırlar ulaştırmak için bir nedendir.

kurutma makinesi hangi ayarda kullanılır?

5. Giysilerin çamaşır makinesinden zamanında çıkarılması, Kıyafetler Makinenin İçinde Kalırsa Ne Olur?

Makine işi bittikten hemen sonra çamaşırları bölmeden çıkarın ve çamaşır ipinin üzerine yayın. Giysileri ıslatmak ve düzleştirmek kırışıklıkları önlemenin yollarından biridir. Bunu yaparak daha fazla giysinin kırışmasını önlemenin yanı sıra çamaşır makinesi bölmesinde kötü kokuların oluşmasını da engellemiş olursunuz.

kıyafetler makinenin içinde kalırsa ne olur?

6. Yumuşatıcı Kullanın

Çamaşır makinesinde çamaşırların kırışmasını önlemek için yumuşatıcı kullanımı da oldukça etkilidir. Sadece bu malzemeleri kullanmadan önce gereken miktarı bildiğinizden emin olun çünkü bu malzemelerin aşırı kullanımı giysilerinizde beyaz lekelere neden olabilir.

buruşuk kıyafetler nasıl düzeltilir?

7. Hassas Yıkama Programını Ayarlayın, Çamaşır Makinesi Hassas Yıkama Nedir?

Yıkama sırasındaki yavaş hareketler ve suyu tahliye ederken yavaş ve kısa dönüşler nedeniyle çamaşırların pürüzsüz olması için bu bölüme bir çamaşır makinesi kurabilirsiniz. Sadece bazı çamaşır makinelerinde bu yıkama programının sıcak su moduna ayarlandığını ve çamaşırların kırışmasını önlemek için başlamadan önce su ayarları bölümünden makineyi soğuk moda ayarlamak daha iyidir.

kırışıksız kıyafetler kullanın

8. Kırışıklık Önleyici Yıkama Programını Ayarlayın:

Çamaşır makinenizin kullanım kılavuzu yardımıyla günümüzün akıllı sistemlerinde yaygın olarak görülen bu anahtarın varlığından haberdar olabilir ve bu yöntemi kullanarak pürüzsüz giysiler elde edebilirsiniz. Bu yıkama programına genellikle kolay bakım denir veya makinede küçük bir ütüleme simgesi görünür. Çamaşır makinenizin modeli eskiyse üzülmeyin çünkü yukarıda bahsettiğimiz yöntemler yardımıyla kolayca pürüzsüz giysilere kavuşabilirsiniz.

kırışıklardan kurtulun

Çamaşır Makinesinde Çamaşırların Kırışmasını Önlemede Son Nokta:

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala makineden buruşmuş giysiler alıyorsanız, sıcak ve soğuk su hortumlarının kullanım kılavuzu yardımıyla makinenin arkasına düzgün bir şekilde takıldığından emin olmanızda fayda var çünkü bağlantı yanlış ise makineye soğuk su yerine sıcak su girerse, giysilerde kırışıklıklar alırsınız.

kıyafetler neden kırışır

İşte Çamaşırların Yıkandıktan Sonra kırışmasını Önlemek İçin Bazı Pratik Püf Noktaları:

Kıyafetler Nasıl Ütülenir?

Giysilerin Tamamen Kurumasını Bekleyin:

Giysiler ıslak veya sıcakken kırışmaya daha yatkındır. Bu yüzden çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra tamamen kurumasını sağlayın. Nemli kıyafetleri dolaba koymak bile kıyafetlerin sadece nemli kokmasına değil, aynı zamanda daha fazla kırışmasına da neden olur.

Giysilerinizi Uygun Şekilde Ütüleyin:

Giysileri ütülemek için ters çevirin ve dikiş hattı boyunca ütüleyin. Bu, kıyafetlerinizi giydiğinizde daha az buruşmalarını sağlayacaktır. Giysileri sıcak ütüyle ütülerken, sonrasında mutlaka soğuk ütü kullanın.

Çamaşır Yıkarken Kırışık Önleyici Malzeme Kullanın:

kumaş koruma spreyleri gibi bazı malzemeler kırışıklıklara karşı direncini arttırır. Bu malzemeler ütüleme etkisine sahip olmasa da kumaşı doğal formuna geri döndürerek fazla buruşmasını engeller. Ayrıca pamuklu çamaşırları yıkamak için çamaşır makinesi ayarlarını düşük sıcaklık ve düşük hıza ayarlayın ki çamaşırlar nazikçe yıkansın. Öte yandan, çamaşırları yıkadıktan ve çamaşır makinesinin işini bitirdikten sonra hemen makineden çıkarın ve güneşe maruz bırakın.

hangi kumaş daha çabuk kırışır?

Kırışıklıklardan Kurtulmak İçin Kıyafet Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken İpuçları:

Giysilerinizin bedeni dar ya da bol ise giysilerin bazı yerlerinde gerginlik ya da çekme olacak ve giysilerin aynı esneme ve çekmesi kırışma olasılığını artıracaktır.

Doğru Kumaştan Kıyafetler Seçin:

Günlük rutininiz uzun saatler bir yerde oturmak zorunda kalacak şekildeyse ipek kıyafetler kesinlikle sizin için doğru bir seçim değildir. Çünkü bu kumaş kolayca kırışabilir. Bu durumlar için daha güçlü kumaştan yapılmış giysiler kullanın.

Giysilerin Kırışmasını Önlemek İçin Otururken Özen Gösterin:

Otururken, giysiler uyluklarda ve vücudun alt kısmında daha fazla kırışır. Bu nedenle gömleğinizi veya montunuzu aşağı çekip oturmanız daha doğru olacaktır. Arabada otururken gömleğinizin veya paltonuzun alt düğmesini açın.

Giysilerdeki Kırışıklıkları Gidermek İçin Saç Kurutma Makinesi Kullanın:

Isının kırışıkların açılmasında olumlu etkisi vardır, eğer kıyafetlerinizde biraz kırışık görürseniz saç kurutma makinesi kullanın. Kırışıklıkları gidermek için saç kurutma makinesini yirmi ila yirmi beş inç aralıklarla. Saç kurutma makinesinin derecesinin düşük olması gerektiğini unutmayın, aksi takdirde giysiler yanacaktır. Saç kurutma makinesinin ucunu kırışıklığın etrafında hareket ettirin ve tek bir yerde tutmayın çünkü kumaşa zarar verir ve yakar.

hangi kumaş daha az kırışır?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster