Yatak Odası Çeyiz Seti İçerisinde Neler Olmalı?

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 5, 2022

Yatak Odası Çeyiz Seti İçerisinde Neler Olmalı?

Yatak odası çeyiz seti söz konusu olduğunda farklı bütçelere göre farklı listeler görebiliriz. Ancak bu arada, temel yatak odası çeyizi olarak kabul edilen bazı yatak odası tekstil ürünleri veya yatak odası çeyiz listesi vardır ve her durumda, herhangi bir yatak odasındaki boş olmaları, dekorasyonun bütünleştirici etkisini ve işlevselliğini büyük ölçüde etkileyebilir. Bu yazımızda yatak odası çeyiz seti nelerden oluşur ve gelin yatak odası için ne gerekir diye soranlar ve çeyiz almayı planlayan gelinler için bu temel yatak odası çeyiz listesini hep beraber inceleyeceğiz. Bize katılın.

yatak odası çeyiz seti nelerden oluşur?

Çeyizlik Yatak Odası Takımı Nelerden Oluşmalı?

Yatak odasının en büyük unsuru olan yatak odası takımı, dekorasyonunun genel etkisinde büyük paya sahiptir. Tam yatak takımı bir yatak, bir yatak, bir bank veya puf, tuvalet masası, ayna ve gardırop içerir ve genellikle üç tipte sunulur: metal, MDF ve ahşap ve kraliyet, sportif ve modern tarzlarda. Bu arada ahşap yatak takımları, dekorasyona verdiği özel ihtişam nedeniyle hala en popüler olanıdır. Tabii ki daha uygun fiyata gelin yatağı hizmeti arıyorsanız, MDF yatak hizmeti yüksek çeşitliliği ile yatak odası çeyizi için iyi bir seçenek olacaktır.

Yatak Odası Çeyizi İçin Yatak Seçimi

Gelin yatak odası takımını seçtikten sonra sıra standart bir yatak satın almaya gelir. Bu durumda işiniz daha kolay, çünkü türkiyede ürünün kalitesi hakkında endişelenmeden güvenle satın alabileceğiniz birkaç marka var, bu yüzden kafanız karışmaz.
İstediğiniz yerde tasarruf edin, ancak en iyi yatak türünü almaya çalışın. Sağlığınız söz konusu olduğu için ve standart bir yatağın ortalama ömrü 5 ila 10 yıl olduğu için kaliteli bir yatak satın almak, yıllarca yatak değiştirme ihtiyacınızı ortadan kaldıracaktır.
Piyasada bulunan şilte türleri arasında yaylı, medikal ve medikal-yaylı (kombine) şilteler bulunmaktadır. Nispeten sert, yüksek ağırlık taşıma kapasiteli ve uzun ömürlü bir yatak arıyorsanız medikal yaylı yataklar önünüzdeki en iyi seçeneklerden biri olacaktır.  Medikal şilteler, eklem ve omurga yaralanmalarını önlemek ve tedavi etmek için özel olarak tasarlanmıştır, omurganızın iyi korunmasını sağlamak için orta derecede sertliğe sahiptir ve yay, hafızalı köpük, lateks ve köpük jel gibi farklı yapılarda mevcuttur.
Ancak aynı zamanda en popüler yatak türlerinden biri olan yaylı yataklar hafif, uygun fiyatlı ve diğer iki türe göre daha yumuşaktır. Tabii ayrı yayı olan bele daha uygun ve 10 yıla kadar dayanabiliyor.

yatak odası çeyizi nasıl seçilir

Yatak Odası Çeyizi İçin Yatak Örtüsü Seçimi

Evet, henüz yatakla işimiz bitmedi. Yatağı satın aldıktan sonra sıra, dekorasyonun renk paletindeki belirleyici unsurları yani yatak örtüsü satın almaya geldi. Peki yatak örtüsünün rengi ve tasarımı neden bu kadar önemli?
10-10-60 kuralına göre, yatak odanızın renk paletinin sadece %10'u için güçlü renkler kullanmanıza izin verilir ve aslında bu %10'luk oda dekorasyonunu renkler yardımıyla hareketlendirmek için son şansınız. Rengi bu %10'u içeren unsurlardan biri de yatak örtüsüdür. Dekorasyona uygun bir nevresim takımı yardımıyla ve aynı zamanda diğer unsurların zıt renkleriyle yatağınızı dekorasyonda odak noktası haline getirebilirsiniz.

yatak odası çeyiz listesi

Yatak Odası Çeyizi İçin Perde Seçimi

Gelin yatak odası dekorasyonunun bir diğer temel unsuru da yatak hizmeti ve diğer eşyaları aldıktan sonra gitmekte fayda olan perdedir ki sonraki adımlarda diğer unsurlarla uyum açısından herhangi bir sorun yaşanmaz. Elbette perdelerin tasarımını ve rengini seçerken odanın duvarlarının rengini de göz önünde bulundurmak gerekir ve tüm bu noktalar perde satın almak için acele etmemenin daha iyi olduğunu gösteriyor. Perde ışık kontrolünün miktarına ve ne kadar mahremiyet istediğinize dikkat etmeyi unutmayın.

yatak odası tekstil ürünleri

Yatak Odası Çeyizi İçin Kanepe Veya Koltuk Seçimi

Yatağınız odadaki mobilya rolünü oynamayacaktır, bu nedenle yeterli alan olduğu sürece yeni gelin yatak odasında en az bir kanepe veya koltuk bulunması zorunlu olacaktır. Bu kanepe veya koltuk, gelin ve damat yatak odası dekorasyonunu bütünleştirmek ve düzenlemek için de iyi bir seçenektir.

yatak odası çeyiz seti içinde neler var?

Yatak Odası Çeyizi İçin Dolap Seçimi 

Gardırop, yatak odası alanını dağınıklıktan ve kaostan kurtaran unsurdur. Yatak odası için genellikle sınırlı alana sahip olduğumuz göz önüne alındığında, eşyalarımız için yeterli depolama alanı sağlayan dolap veya şifonyer gibi öğelerin olması önemlidir. Yatak servisi tarzınıza uygun bir gardırop seçerek dekorasyondaki uyumun korunmasına büyük katkı sağlamış olursunuz. Bu yazımızda çeyizlik yatak odası aksesuarlarının temel eşyalarını inceledik; Bunlardan herhangi birinin olmaması, genç Çiftlerim yatak odası dekorasyon unsurlarının eksikliği anlamına gelir ve göz ardı edilemez. Verilen ipuçlarını göz önünde bulundurarak, ev dekorasyonunuzun genel tarzına en uygun seçenekleri seçeceğinizi umuyoruz.

yatak odası çeyizi seçimi

En Yeni Makaleler

Yatak Ne Zaman İcat Edildi?
Yatak Ne Zaman İcat Edildi?

Siz hiç yatak tarihçesini düşündüniz mü?

Daha Fazla Göster
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Yastığın görünümü ile ilgili ilk bilgiler, eski Mısır firavunlarının saltanatına işaret eder.

Daha Fazla Göster
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!

Hamilesiniz ve uyku sorunu mu yaşıyorsunuz?

Daha Fazla Göster