Gelin Çiçeği Atma Adeti Nereden Geliyor?

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 9, 2022

Gelin Çiçeği Atma Adeti Nereden Geliyor?

Gelin Çiçeği Nedir? Gelin Çiçeği Atma Hikayesi Nedir?

Kuşkusuz hepimiz birçok düğün törenine katıldık ve her birinde gelinin elinde birbirinden güzel ve farklı görünüm ve şekillerde buketler gördük. Gelin buketi geçmişten günümüze düğün törenlerinin vazgeçilmezi olmuştur. Bir buketin varlığı sadece gelinin güzelliğini ve ihtişamını arttırmakla kalmaz, aynı zamanda tören alanını mümkün olan en güzel ve görkemli şekilde dekore eder. Gelin buketi, gelin için güzelliğin ve iyi şansların sembolü olan düğün törenlerinin en önemli ve vazgeçilmez aksesuarlarından biridir. Gelin, buketini göğsüne yakın tutarak, damatla el ele tutuşarak damadın önünde yürür. Aslında, bir düğün buketi harika ve sonsuz bir romantik başlangıcın işaretidir. Çiçeklerin aranjmanı, buketi süslerken kullanılan renkler ve kombinasyonlar muhtemelen farkında olmadığınız bir taşıyıcı olabilir. Çiçekler sevginin ve güzelliğin dilini kolayca ifade edebilirler. Ama gelin çiçeği hikayesi tam olarak nedir ve nereden geliyor?

gelin çiçeği atma nedeni

Gelin Çiçeği Tarihçesi:

Gelin çiçeği hikayesine bakmak istiyorsak çok eskilere, antik Yunanistan'a gitmemiz gerekiyor. Düğünlerin günümüz düğünlerinden tamamen farklı yapıldığı zamanlar. O zamanlar gelin buketi yoktu. Bunun yerine çiçek ve yaprakları birlikte süsleyip geline verirlerdi ve elbisesine asarlardı. O zamanın insanları, çeşitli bitki çiçeklerini bir araya getirip düzenleyerek gelinin şeytanlardan uzak tutulduğuna ve meleklerin etrafına toplandığına inanıyorlardı. Bu ritüeller, zamanla gelinlik mağazaları ve gelin buketleri ortaya çıkana kadar birkaç yüzyıl boyunca devam etti. Kraliçe Victoria döneminde gerçekleşen düğünlerde de bu gelenek ve göreneklerin, kiraz, gül gibi daha güzel çiçeklerin ve tatlı kokulu çiçeklerin eklenmesiyle büyük ölçüde değiştiğini söyleyebiliriz. Bu dönemde gelin çiçeği adeti popüler olmuştu. Gelin çiçeği lime verilirse onun mutlu olacağına inanılıyordu. Kraliçe Victoria döneminde gelin buketi seçimi onun düzenine ve zevkine göre yapılırdı. Ancak günümüzde bu ritüel ortadan kalkmıştır ve genellikle düğün buketleri gelinin kişisel zevkine göre seçilir ve süslenir.

gelin çiçeği atma adeti

Gelin Çiçeği Neden Atılır?

Pek çok düğün töreninde gördüğümüz ritüellerden biri de gelin çiçeği atma adetidir. Genellikle nikahın sonunda yapılan bu adet, gelin tarafından bekar misafirlere atılır. Tıpkı akraba ve tanıdıklardaki bekarların ellerini kaldırıp gelin buketi almaya çalışması gibi. Gelin bir gelin çiçeği attığında onu almayı başaran kişi şanslıdır ve gelinden sonra ilk evlenen kişidir. Aslında düğünde bulunan bekar misafirlere gelin buketi atmak sadece çok güzel ve tatlı bir iş olmakla kalmayıp, nikah törenine romantik ve çekici bir son vermekle kalmaz, aynı zamanda bu güzel ve unutulmaz gelenek sonraki nesillere de aktarılır. Gelin çiçeği atma adetine gelince, tarihinin çok eskilere dayandığını bilmeliyiz. Ama bunu yapmanın başka yolları da vardı. O zaman, düğünün sonunda, bekar misafirler, servet olarak gelinin elbisesinden bir parça alırlardı. Unutulmamalıdır ki o dönemde gelinlik pahalı ve lüks değildi ve gelinin isteyerek giydiği bir gelinlikti.

Gelin Çiçeği Neye Göre Seçilir?

gelin çiçeği hikayesi

Gelin Çiçeği Atma Adeti:

Genel olarak, düğünde bulunan bekar misafirlere gelin çiçeği atma geleneği, İran kültür ve geleneğine İngiltere'den girmiş bir gelenek ve ritüeldir. Gelin çiçeği atma adetinin neden icat edildiğini biliyor musunuz? Bu güzel ve farklı şeyi yapmayı hiç düşündünüz mü? Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere diğer birçok kültürde, bir nimet ve hatıra olarak bir gelinlik parçası almak hala eski bir gelenektir. Doğal olarak hiçbir gelin, düğün gecesinde şık ve gösterişli elbisesini yırtıp atmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle, sevimli ve çok güzel gelinliklerin yırtılmasını önlemek için tüm bekar misafirlere gelin çiçeği atma adeti icat edildi.

gelin çiçeği hikayesi nedir?

Gelin Çiçeği Sembolü Nedir?

Gelinin elindeki buket, güzelliğin ve sevgi ve şefkatin aktarımının bir simgesidir. Tüm gelinler için dileyen iyi şanslar ve iyi şanslar işaretidir. Doğal olarak gelin buketi seçimi ve düğün ile ilgili diğer aksesuarlarla uyum içinde olması gelin için çok önemlidir. Gelinlik ve törene uygun bir buket seçmek onun için çok önemlidir. Ama bu sadece görünüş. Çünkü belki de gelinlerin her biri buketteki her çiçeğin ne anlama geldiğini ve etrafındakilere ne mesaj verdiğini bilmiyor. Bu nedenle gelin buketi seçerken çevredekilere yanlış bir mesaj iletilmemek için alakasız çiçeklerden uzak durmak gerekir.

Beyaz Gelinlik Ne Zaman Ortaya Çıktı?

gelin çiçeği neden atılır?

Gelin Çiçeği Neye Göre Seçilir?

Gelin buketi, düğün töreninin olmazsa olmazlarından biri olarak düşünülmelidir. Gelin çiçeğinin modeli, boyutu ve renginin seçimi ve hatta süslenmesi gelin çiçeği seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biridir.

Gelin Buketi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gelin buketi seçiminin duygularımızı ve ruhumuzu yansıttığını ve önemsiz görülmemesi gerektiğini unutmayın. Gelin buketi seçiminde önemli noktaları daha detaylı öğrenmek için yazının sonuna kadar bizi takip etmeyi unutmayın.

hangi gelin çiçeği daha güzel?

 

Gelin Çiçeği Ve Gelinliğin Uyumu!

Bir el buketi siparişi vermeden önce gelinliğinizin tarzına dikkat edin. Gelin çiçeği ve gelinliğin uyumu gelin buketi seçiminde sandığınızdan da daha önemlidir. Nasıl bir gelinlik giyeceksiniz? Ne renk bir gelinlik giyeceksiniz? Gelin buketi seçiminde gelinliğinizin tarzı, modeli ve rengi çok önemlidir. Eğer gelinliğiniz uzunsa şelale gelin çiçeği en iyi seçimdir. Bir prenses gelinlik giymek istiyorsanız, yuvarlak buketler kıyafetinizle daha uyumlu olacaktır. Aslında gelin çiçeği ve gelinliğin uyumu güzelliğiniz üzerinde büyük etkisi var.

Gelin Çiçeği Canlı Mı Olmalı?

Elbette bazı kişiler düğün günü için yapay el buketi kullanmayı da tercih ederler. Ancak canlı ve taze bir gelin çiçeği tabii ki her zaman daha iyidir. Yapay gelin çiçeği ve canlı gelin çiçeği arasındaki seçim, gelinin zevkine ve düğün koşullarına bağlıdır. Düğün hazırlıklarına başlamadan önce, yapay çiçeklere mi yoksa doğal çiçeklere mi daha çok ilginiz olduğunu bulmaya çalışın. Kullanabileceğiniz bir dolaylı yöntem daha var: Gelin doğaya ilgi duyuyorsa canlı gelin çiçeği seçmelidir. Düğün kutlamasının süresi de gelin buketi satın alırken size yardımcı olacak bir diğer konudur. Düğün kutlaması uzun süre alıyorsa ve canlı bir el buketi alırsanız, büyük olasılıkla solacaktır. Yani gelin çiçeği canlı mı olmalı yapay mı olmalı konusunda seçim sizin!

gelin çiçeği modelleri

Ne Kadar Para Harcamak İstiyorsunuz?!

Çiçekçiye girmeden önce banka kartınızın bakiyesine veya gelin çiçeğine ayırdığınız bütçeye bir bakın. Bir çiçeğin maliyeti sizin için oldukça uygun olabilir bazı çiçeklerin fiyatı yüksek rakamlara kadar çıkabiliyor. Maddi imkanlarınız kısıtlı ise online el buketi satış sitelerine gidebilirsiniz. Bu siteler çiçek modellerine ve özelliklerine ek olarak her bir buketin fiyatını da kaydetmiştir.

Gelin Çiçeği İçin Sezonun Rengi Kullanılabilir!

Çiçeğin renginin düğünün yapıldığı mevsimin rengine uygun seçilmesi çok güzeldir. Gümüş, beyaz ve altın buketler kışa, kehribar, turuncu ve kırmızı buketler sonbahara iyi gider. İlkbaharda düğününüzü kutluyorsanız pembe, mavi ve yeşil el buketlerini tercih edebilirsiniz. Turuncu renkli buketler de yaz düğününüz için harika olacaktır. Elbette çoğu gelin gelinliklerine uygun beyaz ve yeşil buket seçimi yapmayı tercih eder. Eskiden gelin buketinin rengi kırmızı ya da kırmızı-beyaz olmalıydı ancak son yıllarda gelin buketinde rengarenk, güzel ve mutlu çiçekler kullanılmaktadır. Gelin çiçeğinizde sıcak renkler kullanmaya çalışın çünkü soğuk renkler daha az çekicidir. Güzel el buketlerinin tasarımında kırmızı, sarı, turuncu, mor gibi renkler ve bu serinin renkleri daha popülerdir.  Buketin modelini veya rengini seçmek sizin için zorsa, gelin çiçeğinin rengini damadın kravatı veya takım elbisesi ile ayarlamak daha iyidir. Ayrıca en sevdiğiniz rengi de sipariş edebilirsiniz.

gelin çiçeği kullanımı

Rengarenk Gelin Çiçeği Seçimi!?

Bildiğiniz gibi çiçeklerin rengi farklı bir anlam ve konsepte sahiptir örneğin gül, nilüfer ve İdris gibi pembe bir çiçek barış ve umudun işaretidir. Kadınların sıklıkla kullandığı kırmızı gelin çiçeği seçimi, tutku ve heyecanın yanı sıra aşk ve sevgiyi de ifade eder. Mor, birçok lüks törende kullanılan ve cesaret gösteren asil renklerden biridir. Portakal çiçeği, hareketlilik ve enerjinin sembolü ve papatya, lale ve karanfilde de bulunan anti-depresan bir renktir. Yeşil çiçekler ise, yeşillik ve yaşamın bir simgesidir.

Gelin Çiçeği Seçiminde Çiçekçinin Seçimine Güvenin!

Çiçekçiye güvenmek her zaman daha iyidir. Hangi çiçek kompozisyonu ile hangi buket modelini beğendiğinizi tam olarak açıklayın, ardından buketinizi süslemesine izin verin. Çiçekçiler her gün çiçekleri süslüyor ve bu nedenle doğal olarak bu işte daha fazla beceri ve zevke sahipler.

gelin çiçeği neye göre seçilmeli?

Gelin Çiçeği Nasıl Olmalı?

El buketiniz tüm ellerinizi ve parmaklarınızı örtmemelidir. Nedimeler boylarına ve boyutlarına göre daha derli toplu ve uygun bir buket seçimi yapmalıdır. Fotoğraf ve film çekimlerinde olduğu kadar töreninizde de yüzük ve takılarınız belirtilmelidir.

Gelin Buketi Seçiminde Gelinliğinize Dikkat Edin!

Polenin giysilerinizi kirletmesini veya alerji yapıp hapşırmanızı kesinlikle istemezsiniz. El buketiniz için polen yaymayan gelin çiçeği seçimi daha iyidir.

gelin çiçeği çeşitleri

Gelin Çiçeği Hangi Çiçekten Yapılır?!


Şelale Gelin Çiçeği

Şelale buketleri oldukça lüks ve düğünler için oldukça uygundur. Bu modelde çiçekler buketten aşağıya doğru çağlayan olarak asılır. Yeşillikler ve asılı kurdeleler ile bir çiçek türü seçmek şık bir buket oluşturur.

Kol Buketleri

Bu buketi gelinliğinize tuttuğunuzda, çiçeklerin uzun sapları dirseklerinize kadar uzanıyor. Bu gelin buketi tarzı daha klasik ve eskidir.

Gelin Bilekliği

Düğün boyunca bir buket tutacak havasında değilseniz, kurdele ile işlenmiş bir gelin bilekliği sipariş etmek sizin için en iyisidir. Bu buketler genellikle sade gelinlikler için uygundur.

Yuvarlak Gelin Buketi

Bu buket türü hemen hemen her kıyafet ve düğün kutlaması için uygundur. Yuvarlak buketler genellikle saygın çiçekçiler tarafından yapılır çünkü bu buketlerin tasarımı çok fazla beceri gerektirir.

gelin çiçeği nasıl seçilir?

En Çok Tercih Edilen Gelin Çiçekleri:

Hollanda veya kadife güller: Diğer güllerden daha koyu renklidir.

Galica veya Fransız gülleri: çoğunlukla pembe ve koyu pembedir.

Minyatür gül: Diğer güllere göre daha küçüktür.

Çay veya hibrit gül: Bu çiçeğin farklı desenleri ve iki rengi vardır.

Fare Gülü: Bu bir bahar çiçeğidir.

Rozet: Yaprakları aynı yükseklikte olan çiçeklerdir.

Alba Rose: Bu çiçek beyaz güldür.

Sürünen gül: Bu çiçek aynı zamanda salonu süslemek için de kullanılır, örneğin gelin ve damadın giriş yüzüğü veya pasta yeri için.

Kılıç Kenarı Gülü: Genellikle bahçelere dikilen bir çiçektir.

gelin çiçeği neye göre seçilir?

Minyatür Gelin Çiçeği:

Minyatür güller hemen hemen her mevsim bulunabilen buketlerdir. İlkbaharda baharın tazeliği ve ferahlığı ile uyum sağlamak için bu güzel çiçeğin uçuk pembe ve mor renklerini kullanabilirsiniz.

Lisianthus Gelin Buketi

Düğün masanızı ve buketinizi süslemek için beyaz, limon ve sarı renkleri kullanabileceğiniz en güzel ve rüya gibi çiçeklerden biri de Lisianthus'tur.

Orkide Gelin Çiçeği

Lüks ve güzel bir tören yapmak istiyorsanız, gelin buketiniz için seçebileceğiniz en farklı çiçek orkide çiçeğidir, bu çiçek çeşidinin raf ömrü kısadır ve fiyatı diğer çiçeklere göre daha yüksektir.

gelin çiçeği seçimi

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster