Valize Takım Elbise Nasıl Yerleştirilir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Apr 28, 2022

Valize Takım Elbise Nasıl Yerleştirilir?

Bildiğiniz üzere takım elbiseler çok uygun ve şık kıyafetlerdir ancak paketlenmesi ve katlanması pek kolay değildir. Güzel bir takım elbise sizi çok asil ve özenli gösterebilir ve düğünler, cenazeler veya kalabalık davetler gibi çeşitli durumlarda kesinlikle kullanılacaktır. Takım elbisenizin pürüzsüz ve kırışıksız olduğundan ve bu iki noktanın önceliğiniz olduğundan emin olun. Bu nedenle, seyahat için bir takım elbisenin nasıl katlanacağını, takım elbise valize nasıl yerleştirilir, kırışıklıkların nasıl önleneceğini ve gömlek ve pantolonların nasıl katlanacağını açıklamak istiyoruz. sizce valize takım elbise nasıl yerleştirilir? 

Takım elbise valize nasıl konur?

Valize yerleştirmek için kıyafet toplamak belki de tüm ev hanımları için en zor işlerden biridir, işin en kötü yanı da geldikten sonra tüm kıyafetlerin kırışmasıdır. Kırışmadan valize takım elbise nasıl yerleştirilir öğrenmek istiyorsanız bizimle kalmaya devam edin.

Takım elbise kırışmayacak şekilde valize nasıl konur?

Seyahat etmek istediğinizde, özellikle bir haftalık kıyafetleri tek bir seyahat çantasına sığdırabildiğinizde, kıyafetleri ve temel ihtiyaçlarınızı paketlemek mümkündür.
Takım elbiseleri yuvarlamak ve bükmek, katlamaktan çok daha iyi bir çözümdür. Çünkü bu size bagajınızda daha fazla alan sağlar.  Ayrıca bu yöntem, kıyafetlerin bavulda ve gideceği yere ulaştığında kırışmasını önler.

takım elbise nasıl katlanır

Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştirilir?

Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştiriilir? Takım Elbise Nasıl Katlanır?

Seyahat ederken ve takım elbise taşırken en iyi yol, düzgün bir şekilde nasıl paketleneceği ve daha da önemlisi, paketlenmiş bir takım elbisenin bavula nasıl yerleştirileceğidir. Eğer çok büyük bir valiziniz varsa, takım elbiseyi bir askı ile kolayca bavulun içine koyabilir ve ortadan ikiye katlayabilirsiniz. Takım elbisenizi valizinize ve tüm eşyalarınızın üzerine koyun ve yolculuğunuza başlayın. Ama küçük bir bavul ve sade bir seyahat çantasıyla seyahat edenlerdenseniz, fazla yeriniz yok ve takım elbisenizi katlamanız gerekiyor. Ama böyle zamanlarda bir takım elbise nasıl katlanır? Bunu kırışıklıklar olmadan nasıl yaparsınız? Bir takım elbise kılıfı taşıyabilir misiniz?

takım elbise valize nasıl yerleştirilir

Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştirilir? Takım Elbise Valize Nasıl Konur?

kollardan birini dışa doğru çevirin ve paltoyu ortasından diğer kola doğru katlayın. İlk başta zor görünebilir, ancak pratikle sizin için kolay olacaktır. Pantolon katlamak ise çok daha kolaydır. Pantolonları ütü hattından üst üste koyun ve pantolonu üstten üç kez katlayın. İş bitti. Ayakkabı veya dizüstü bilgisayarınız gibi ağır cisimler pantolonun bağ kısmına baskı yaptığı için takım elbisenin üzerine koymayın. Katlanmış takım elbisenizi bir çantaya koyup bavulun dış cebine koymak daha iyidir. Çoğu valizde kıyafetleri kapının arkasına koyacak bir yer vardır. Bu alanı kullanın.

Önemli Not: Gideceğiniz yere vardığınızda takım elbisenizi açın ve eski haline gelmesi için uygun bir askıya asın. 

takım elbise nasıl buruşmadan katlanır?

Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştirilir? Spor takım elbise nasıl katlanır?

Modern takım elbiseler İtalyan stillerinden ilham almıştır. Tüm bu takım elbiselerin tek ortak paydası resmi olmayan tasarımlarıdır. Bu nokta özellikle omuz bölgesinde hissedilir. Geleneksel İngiliz terzileri, kullanıcıya güçlü bir profil veren kalın ve güçlü kafa bantları kullanır.İtalyan tasarımlarında daha kalın omuz bantları kullanılır, bu da bize daha doğal bir omuz çizgisi sağlar. Günümüz çalışma ortamlarında rahat takımlar tercih edildiğinden İtalyan takımları bu konuda kendisine yer bulmuştur. Neyse ki, bu takımlardan birine sahip olabilirsiniz. Bu durumda omuz modelinin yolculuk sırasında korunması daha az önemli olduğu için katlamak için başka bir yöntem kullanabilirsiniz. Elbette bu şekilde takım elbisenizi katlamanız takım elbisenizin buruşmasını engelleyecektir. İlk olarak, düğmeleri kapatmadan ceketi tamamen yere yayın, çünkü tüm düğmelerin kapatılması muhtemelen gereksiz buruşukluk yaratacaktır. Paltoyu ters çevirin ve paltonun arkasının orta kısmı katlanana kadar bir tarafı orta yarıktan dikkatlice devam edin. Kolları düzeltin ve ceketin diğer tarafı için de aynısını yapın.

ceket nasıl katlanır

Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştirilir? Pantolon Nasıl Katlanır?

Şimdi pantolon katlama zamanı. Bunda özel bir şey yok ve bu tür pantolonları katlamak tıpkı resmi pantolonları katlamak gibidir. Pantolonu ütü hattının üzerine düz bir şekilde koyun ve dört kez katlayın. Pantolonu katladığınızda, katladığınız ceketin bir tarafına koyun ve tekrar ikiye katlayın. Artık bitti ve artık valizinize koyabileceğiniz temiz ve düzenli bir takım elbiseniz var.
Önemli Not: Elbiseyi fermuarlı çantanın içine koyun ve kapatmadan önce çantanın içinde biraz hava bırakın. Torbadaki hava, takım elbiseye olası baskıyı ve olası kırışıklıkları önler.

pantolon nasıl katlanır

Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştirilir? Gömlek Nasıl Katlanır?

Takım elbise ile seyahat etmek, resmi bir görünüme sahip olmak istediğiniz anlamına gelir ve bu da birkaç gömleğe sahip olmak demektir. Takım elbiselerin çoğu yün ipliğinden yapılır, bu nedenle kırışmaya pek eğilimli değildirler, ancak çoğu gömlek ketenden yapılır ve keten kırışmaya eğilimlidir. Sabah uyandığınızda ve gideceğiniz yere gitmeden önce buruşuk bir gömlekle karşılaştığınızda, bir gömleği nasıl düzgün bir şekilde katlayacağınızı bilmek gerekir. Sizce gömlek nasıl katlanır? Önce gömleğinizi ütüleyin; Buruşuk bir gömleği katlamanın bir anlamı yok. Gömleğin üzerindeki düğmeleri tamamen kapatın ama eğer üşengeç bir insansanız ve hepsini kapatmak istemiyorsanız üst ve alt düğmeleri mutlaka kapatın. Gömleği önden yere yayın, sağ kolu omuzdan katlayın. Şimdi zor kısım başlıyor. Sağ kolu yakanın üst kısmına kadar sağ el şeklinde katlayın. Ardından kolları gömleğin kenarına kadar katlayın. Aynı işlemi sol kol için de yapın. Şimdi gömleğin sağ tarafını ikiye katlayın ve aynı işlemi sol taraf için tekrarlayın. Şimdi gömleğin alt üçte birini tekrar yukarı katlayın. Artık temiz ve düzenli bir paketiniz olacak. Ters çevirin, artık mağazalardaki gömlekler gibi kırışması daha az olası şekilde katlanmış bir gömleğiniz olacak.

gömlek nasıl katlanır

Takım Elbise Valize Nasıl Konur? Takım Elbisenin Kırışmasını Nasıl Önleyebiliriz?

Bazen takım elbiseniz sebepsiz yere kırışır. Bu gibi durumlarda ne yapılmalı? Takım elbise valize nasıl yerleştirilir? Takım elbisenizi uygun bir askıya asın, pantolonunuzu ortaya koyun ve gerisini yer çekimine bırakın.

Valize Takım Elbise Nasıl Yerleştirilir? Takım Elbiseni Buharla:

Yanınızda bir buharlı ütü varsa, kolayca halledebilirsiniz. Sürekli seyahat edenlerdenseniz bu ütülerden birini yanınızda bulundurmanızda fayda var.

Herhangi bir ekipmana veya yardıma ihtiyaç duymadan kendi başınıza kullanabileceğiniz bir buharlı makine modeli daha var, o da otel banyosu. Takım elbisenizi uygun bir askıya asın ve banyoya koyun. Duşu açın ve sıcak suya ayarlayın. Banyo sauna gibi olana kadar musluğu açık bırakın. Elbiseniz iyice buğulandığında çıkarın ve kuru bir yere asın. Pantolonların ütülenmesi de kolaydır. Kumaşta parlak noktalar oluşmasını önlemek için ütü ile pantolon arasına bir bez yerleştirmeniz yeterlidir.  Ayrıca pantolonunuzun kumaşına da dikkat edin ve ütülemek için uygun ayarları kullanın.

takım elbise nasıl asılır

Valize Takım Elbise Nasıl Yerleştirlir? Ceket Nasıl Ütülenir?

Genel kural, ütülememenin daha iyi olmasıdır. Ancak bunun yapılması gerekiyorsa ve aceleniz varsa, tek yapmanız gereken bir buharlı ütü kullanarak kırışıklıkları ütülemek ve her zaman olduğu gibi ütü yüzeyi ile çamaşırlar arasına bir bez yerleştirmek.
Paltoyu ve resmi gömleği kırıştırmak için daha ucuz çözümler var. Bu taktiklerden biri, gömleği tamamen ıslatmak için yeterince su püskürtmektir. Bunu yapmak için bir sprey kullanın ve spreylerken çok yaklaşmayın. Amacımız kıyafetleri ıslatmak ve tamamen ıslatmamak için su püskürtmektir. Sprey bittiğinde eliniz yardımıyla kırışıklıkları düzeltin. Bunu kimyasallar ekleyerek yapan kırışık önleyici spreyler piyasada mevcuttur. Ancak bu spreyleri kendiniz de yapabilirsiniz. Spreyinizdeki suya biraz yumuşatıcı ekleyin.

Resmi takım elbise mi yoksa spor takım elbise mi?

takım elbise bavula nasıl konulmalı

Valize Takım Elbise Nasıl Yerletirlir? Takım Elbise Valize Nasıl Yerleştirilir?

Seyahat Etmek, Takım Elbise Taşımak Ve Takım Elbiseyi Valize Yerleştirmek İçin Hızlı iİpuçları:

1- Bavulunuz yeterince büyükse, takım elbisenizi kir ve kırışıklardan korumak için özel bir çantaya koymayı unutmayın.
 
2- Baskı ve kırışıklık olasılığını ortadan kaldırmak için takım elbisenizi bavulun kapağına yakın bir yere yerleştirin.

3- Takım elbiseniz kırışıyorsa uygun bir askıya asın ve pantolonu ortasına koyun ve gerisini yer çekimine bırakın ve takım elbisenizi buharlayın. 

4- Takım elbisenin kırışmasını önlemek için yolculuk sırasında giymek daha iyidir.

Takım Elbise Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

takım elbise bavula konur mu

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster