Dünyaca Ünlü Türk Ve Yabancı Moda Tasarımcıları!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Apr 26, 2022

Dünyaca Ünlü Türk Ve Yabancı Moda Tasarımcıları!

Turang Ambalaj’Dan Bu Yazıda, Sizi Dünyaca ünlü moda Tasarımcılarıyla Tanıştırmak Istiyoruz. Adını Birçok Kez Duymuş Olabileceğiniz türk Tasarımcılar ve yabancı moda tasarımcıları. Moda Dünyası Çok Karmaşık Bir Dünyadır Ve Günümüzde Teknolojinin Ve Sosyal Medyanın Kanatlarında Hareket Etmektedir. Dünyanın Dört Bir Yanındaki dünyaca ünlü tasarımcılar Tarafından Tasarlanan Kıyafetler Milyonlarca Insan Tarafından Giyiliyor Ve Farklı Insanlar Bu Kıyafetleri Zevklerine, Bütçelerine Ve Tarzlarına Göre Kullanıyor. Ünlü ModaTasarımcılarını Tanımak Için Bizimle Kalmaya Devam Edin. en ünlü moda tasarımcıları kimdir? yabancı moda tasarımcıları listesi, dünyaca ünlü türk modacılar kimlerdir? dünyaca ünlü tasarımcılar kimlerdir?

dünyanın en iyi moda tasarımcısı

Dünyaca Ünlü Moda Tasarımcıları, Yabancı Moda Tasarımcıları

1) Coco Chanel:

Gabrielle Bonheur (Coco), Coco Chanel'in Kurucusu Olan Tanınmış Bir Fransız Güzellik Ve Moda Tasarımcısıdır. Modern Düşünce, Pratik Tasarım Ve Sadeliğin Peşinden Gitme Bu Tasarımcının Kesitlerleri Arasında Yer Almaktadır. Coco Chanel Başarılı Tasarımlarıyla Kısa Sürede Dünyanın En Iyi Tasarımcıları Arasında Yer Almayı Başardı.

dünyanın en iyi moda tasarımcıları

2) Donna Karan:

Donna Karan, Gençliğinde Modaya Çok Ilgi Duyan Kişilerden Biridir Ve Bu Ilgi Aynı Yıllarda Markasının Da Oluşmasına Neden Oldu. Ünlü Moda Tasarımcılarından biri olan donna karan, 1984 Yılında Kadınların Giyim Tarzını Değiştiren Kendi Markasını Kurdu. Donna Karan, Modern Kadının Ihtiyaç Ve Isteklerinin Farkında Olan Ve Bu Ihtiyacı Uygun Tasarımlarla Iyi Bir Şekilde Karşılayabilen Yabancı Moda Tasarımcılarından Biridir.

en iyi moda tasarımcısı kimdir?

3) Giorgio Armani:

Giorgio Armani, tasarımlarının çoğu erkek giyim üzerine olan en tanınmış yabancı moda tasarımcılarından biridir. 1975 yılında Armani adıyla kendi şirketini kurdu ve 21. yüzyılın en başarılı yabancı moda tasarımcılarından biri oldu. Giorgio Armani'nin yıllık 1,6 milyar dolar geliri var ve servetinin 2012 yılına kadar 7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Armani, moda endüstrisinde devrim yaratan, 18 yaş altı modellerin kullanımını yasaklayan ilk tasarım oldu. Giorgio Armani'nin hayatı gerçekten bir efsanedir.

en iyi moda tasarımcısı kim

4) Calvin Klein:

Calvin Klein, yaklaşık 75 yıldır dünyanın en iyi tasarımcılarından biri olarak biliniyor. Bu şirketin kurucusu 1942'de doğdu ve New York'ta Sanat ve Moda Tasarımı Okulu'nda okudu, ancak ondan mezun olmadı. İlk önce eski bir takım elbise üretim hattı atölyesinde çalıştı. Daha sonra 1968'de kendi şirketini kurdu ve moda dünyası çok durgun haldeykens hip hop kıyafetlerini piyasaya sürdü. Modernliği, klasiği sadelik ve moda ile birleştirdiği için bu tasarımcının tasarımları çok çarpıcıdır.

dünyanın en ünlü moda tasarımcıları

5) Donatella Versace:

1997'de Johnny Versace'nin öldürülmesinden sonra, küçük kız kardeşi Danatella Versace tahta geçerek artan bir ün ve başarı elde etti. Milano ve New York dahil dünyanın dört bir yanında mağaza ve butikler açarak hizmet vereceğinin garantisini veren moda tasarımcılarından biridir. Jennifer Lopez ve Madonna, kıyafetlerine, takılarına, parfümlerine ve ev eşyalarına onay veren en önemli kişiler arasında yer alıyor. donatella versace şüphesiz dünyaca ünlü moda tasarımcılarının arasında önemli bir yere sahiptir.

en başarılı moda tasarımcıları

6) Ralph Lauren:

Ralph Lauren değeri 7.5 milyon dolar olan bir markadır. Bu marka, klasik ve yeniliğin bir arada olduğu karmaşık tarzı nedeniyle moda dünyasının en popüler markalarından biridir. 1970 yılında kadın ve erkekler için klasik bir tarz olan klasik Polo markası Ralph Lauren tarafından tasarlandı. İki yıl sonra yine klasik bir tasarıma sahip olan Polo marka kısa kollu gömlekler tanıtıldı. O zamanlar gömlek tüm dünyada kullanılan bir kıyafetti.

başarılı moda tasarımcıları

7) Christian Dior:

Christian Dior, 1905 yılında Fransa'da doğdu. 1947'de kendi kıyafetlerini piyasaya sürdü ve II. Dünya Savaşı'ndan sonra kadın kıyafetlerinin tarzını tamamen değiştirdi. 2016'da Vali Moda Evi, Maria Crassia Curie'yi yedi yıldır Dior'a liderlik eden ilk kadın olarak seçti. Son iki yılda Dior'un yaratıcı yönetmeni olan eski yönetmeni Vantito, kadınları güçlendirmek ve feminizmi desteklemek için çok çalışarak Dior'un moda evi üzerinde inanılmaz bir etki yarattı. christian dior dünyaca ünlü moda tasarımcılarından biridir.

başarılı moda tasarımcısı

8) Tom Ford:

bir diğer ünlü yabancı moda tasarımcılarından biri de tabii ki tom ford. Tom Ford, çok az örnekte bulunabilecek yüksek kaliteli giysiler ve takılar üreten ve dünyanın en iyi tasarımcılarından biridir. Bu yaratıcı yönetici, markasını yaratmadan önce U Saint Laurent ve Gucci için çalıştı. İlk başta, oyunculuk yapmak için büyük bir arzusu vardı, ama kader onu harika bir tasarımcı yaptı. Tom Ford markasının popülaritesi 2000 yılında zirveye ulaştı ve ona Yılın Uluslararası Tasarımcısı ödülünü kazandırdı.

en başarılı moda tasarımcısı kim

9) Pierre Cardin:

dünyaca ünlü tasarımcılar arasında yer alan Pierre Cardin, İtalya'da doğmuş ve 20. yüzyılda çeşitli performanslarıyla övülen bir fransız tasarımcıdır. Pierre kıyafetlerini tasarlamak için geometrik şekiller kullanırdı. Tasarladığı eserler tam bir yenilik ve özgünlük getirecek ve bu nedenle herkes tarafından değerlendirilmiştir. Giysileri uzay ve toprak kombinasyonu ve sahip olduğu çok özel renkler ile oldukça popülerdir.

en ünlü moda tasarımcısı kim

10) Yves Saint Laurent:

Yves Saint Laurent, erkek ve kadın kıyafetleri tasarlamadaki yaratıcılığı nedeniyle moda dünyasında çok popülerdir. Moda ünvanını ifade eden ilk tasarımcı olan en ünlü yabancı moda tasarımcılardan biridir. O ilk adımında kendine has tasarımıyla herkesin dikkatini çeken erkek kibrit takımları tasarladı.

en çok tanınan moda tasarımcıları

11) Christian Louboutin:

1963 yılında Fransa'da doğan Christian louboutin, yirmi yılı aşkın süredir dünyanın en iyi tasarımcılarından biri olarak kabul edilmektedir. 16 yaşında okuldan atıldı ve daha sonra ünlü ayakkabı tasarımcısı Charles Jordan ile çalışmaya devam etti. 1990'ların başında ilk kadın ayakkabı serisini piyasaya süren louboutin, 1993 yılında ürünlerine çok özel bir kırmızı renk kattı. Christian louboutin markası, kırmızı görünümlü güzel topuklu ayakkabılara yer veren kadınların favori markalarından biridir.

moda tasarımcısı seç

12) Karl Lagerfeld:

Karl Lagerfeld, Almanya'nın Hamburg kentinde doğan dünyanın en ünlü yabancı moda tasarımcılarından biridir. 21 yaşında Jean Potto'da 4 yıl sanat yönetmeni olarak çalıştı. Portföyünde pelerini, Fendi ve kendi portföyü bulunmaktadır. Çok uluslu bir moda fenomeni olarak bilinir.

hangi moda tasarımcısı

13) Roberto Cavalli:

dünyaca ünlü tasarımcılar arasında yer alan Roberto Cavalli 1940 yılında İtalya'nın Floransa kentinde aracı oldu ve sanatsal yeteneği erken yaşta ortaya çıktı. Roberto, çeşitli baskılar ve renklerle tasarlanmış çok şık deri kıyafetler ve yeleklerden oluşan ilk koleksiyonunu 1970 yılında sergileyen en iyi moda tasarımcılarından biridir. Tasarımlarında görülen eşsiz zarafet onun en önemli özelliğidir. Victoria Beckham ve Jennifer Lopez başta olmak üzere birçok ünlünün kırmızı halıdaki kostümlerini tasarladı.

en güzel moda tasarımcısı

14) Marc Jacobs:

1963 yılında New York'ta doğan Marc Jacobs, cesur ve muhteşem tasarımıyla moda dünyasında bir fırtına yaratmayı başardı. Markasına hayran olan ünlüler arasında Kara Delwing, Dactota Fanny, Kate Moss ve Lady Gaga yer alıyor. 1986 yılında markasını tescillemiş ve hiçbir şekilde tarzını değiştirmemiş, bu da moda tutkunlarını kendisine aşık etmiştir.

hangi moda tasarımcısını seçmeliyim

15) Sandy Powell:

Sandy Powell, inanılmaz yaratıcılığı için sayısız ödül kazanmış ünlü yabancı moda tasarımcılarından biridir. En iyi tasarımcı için üç Oscar kazandı ve bu ödüle 12 kez aday gösterildi. Sandy powell Kostüm tasarımının yanı sıra oyuncudur.

16) Betsey Johnson:

Betsy Connecticut'ta doğdu ve çocukluğunu dans dersleriyle geçirdi. Tasarımları 1960'ların popüler stillerinden ilham alıyor. Yaratıcılığı ve hayal gücü üst düzeydedir ve bu iki özelliğini tasarımları için kullanmıştır. Bu moda tasarımcısının tasarımları çok güzel ve tutkuludur. bestey johnson dünyaca ünlü moda tasarımcıları arasında kesinlikle önemli bir yere sahiptir.

dünyaca ünlü moda tasarımcıları

17) Domenico Dolce & Stefano Gabbana:

Domenico Dolce ve Stefano Gabbana'ya göre, kadınların güçlendirilmesi yaşamda çok önemli bir kavramdır ve bu teori tasarımlarında açıkça görülebilir. İkisi ortak girişimlerini 1985'te başlattı ve lüks bir marka olarak biliniyor. DOLCE & GABBANA markası, modern ve klasik tasarımı benzersiz bir yaratıcılıkla bir araya getiren giyim tasarımında yeni bir zarafet türünü temsil ediyor. Domenico Dolce ve Stefano Gabbana kesinlikle moda endüstrisinde devrim yaratan tasarımcılar arasında.

en iyi modacılar

18) Alexander McQueen:

Anderson ve Shepherd, Berman, Nathan ve Romeo Gilli gibi tanınmış isimlerle terzilik becerilerini mükemmelleştiren Alexander McQueen, 1992 yılında markasını tescil ettirdi. Alexander, çekici ve sıra dışı tarzı nedeniyle moda dünyasında büyük ilgi gördü ve günümüzde dünyanın en iyi moda tasarımcıları arasında yer almaktadır. Şöhreti, moda endüstrisindeki değişiklikler nedeniyle 2010 yılında zirveye ulaştı. Eşsiz tasarımları arasında Prenses Kate Middleton'ın 2011 yılında herkesi şaşırtan gelinlik tasarımından bahsedebiliriz.

ünlü modacılar

19) Valentino Garavani:

Valentino Garavani, 1932'de İtalya'da doğdu. 1950'de okumak için Paris'e geldi ve 1959'da Roma'ya döndü. Dessus ve Laroche gibi çeşitli moda evlerinde çalıştıktan sonra Valentino, kadın kıyafetleri tasarlama konusunda inanılmaz bir yetenek kazandı. kendisi ünlü yabancı moda tasarımcılarından biridir ve bu İtalyan moda tasarımcısı, kendine özgü tasarımları ile Jacqueline Kennedy de dahil olmak üzere birçok kişinin ilgisini çekmiştir. Bu moda tasarımcısı kendi Markası için özel bir kırmızı tonaj seçti.

başarılı modacılar

20) Miuccia Prada:

Miuccia Prada, 10 Mayıs 1949'da doğdu ve en prestijli İtalyan moda tasarımcılardan biridir. Bu harika tasarımcı, 1985 yılında siyah naylon kullanarak benzersiz güzellikte bir çanta ve sırt çantası koleksiyonu tasarlayan ilk kişiydi. Prada, moda endüstrisinde devrim yaratan milyarlarca dolarlık bir şirkettir. Şirket, moda dünyasını hem yenilikçi hem de desenli kumaşlar yaratmak için bilgisayarların kullanımına götürdü.

tanınan modacılar

21) Tommy Hilfiger:

Tommy Hilfiger çekiciliği sever ve bu nedenle kıyafetlerinin tasarımında kırmızı, mavi ve beyaz renkleri kullanır. 1985 yılında Avig'de koleksiyonunu ilk tanıttığında hiçbir tasarım onun kadar hazırlıklı değildi. 1995 yılında şirketini kurduktan ve erkek giyim tasarımını modernize ettikten sonra CFDA Ödülü'nü kazandı. Kadın takım elbisesini her yıl tanıttı ve 10 yıl sonra şirketini 1,6 milyar dolara sattı. kendisi ünlü moda tasarımcılarından biridir.

en becerikli modacılar

22) Carolina Herrera:

Carolina Herrera, güzel gözleri ile oldukça ünlü olan dünyanın en iyi tasarımcılarından biridir. Zarif ama dinamik stili, Venezuela'daki ergenlik döneminde ve farklı kültürlerden etkilendiğinde oluştu. 1981 yılında markasını fantezi stil ve moda uzmanı olarak tescil ettirdi ve kısa sürede başarıya ulaşmayı başardı. Carolina, modernite ve klasisizmin bir arada olduğu tasarımlarıyla mesleğinde ün kazandı ve dünyaca ünlü moda tasarımcıları arasında adını tescil ettirmeyi başardı.

yabancı moda tasarımcıları

23) Jean-Paul Gaultier:

jean-paul gaultier 1952 yılında Fransa'nın Valle de Marne şehrinde doğdu ve aynı zamanda dünyanın en iyi moda tasarımcılardan biridir. Kendisi cesur ve yaratıcı bir ruha sahiptir. 18 yaşında Pierre Cardin'in asistanlarından biri oldu ve daha sonra Jacques Style'a katıldı. Gaultier koleksiyonu 1976'da açıldı, ancak moda evi 1982'de kuruldu.

e ünlü yabancı moda tasarımcıları

24) Herve Leger:

Herve leger, 1997'den 1989'a kadar en ünlü egzotik kıyafetleri tasarlayan ve 2008'den günümüze moda dünyasını etkilemiş en tanınmış ve dünyanın en iyi tasarımcılarından biridir. Herve’nin kıyafetleri asla modası geçmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Henüz 23 yaşındayken Karl Lagerfeld ile moda dünyasında bir efsane haline geldi ve daha sonra Chanel, Fendi, Lavin ve diğerleri gibi diğer tasarımcılar tarafından onaylandı. Ürün serisini 1989'da 28 yaşında piyasaya sürdü ve ilginç tasarımlarıyla birçok kişiyi şaşırttı.

en başarılı yabancı moda tasarımcıları

25) Stella McCartney:

Stella stili, feminenlik ve özgüvenin bir arada olduğu stillerden biridir. Londra'nın bir banliyösünde doğan Stella, 1995 yılında St. Martin's Üniversitesi'nden mezun oldu ve iki yıl sonra Chloe, Paris'te yönetmen olarak çalıştı. İmparatorluğu 2001 yılında kuruldu ve şık tasarımları ve saygın deri ve kürk markalarıyla çalışmasıyla ünlüydü. Koleksiyonunda artık giysi, parfüm, gözlük, mücevher, iç çamaşırı ve çocuk giyimi yer alıyor. kendisi ünlü yabancı moda tasarımcıları arasında yer alıyor.

26) Ralph Rucci:

Ralph Rucci, 1994 yılında Chado Ralph Rucci'yi kurduğunda, şık ve sanatsal giyim için yeni bir standart belirledi. Ralph, tasarımları normal trendlerin ötesine geçen ünlü moda tasarımcılarından biridir. Önemli başarılar elde etmiş Amerikalı bir yaratıcı tasarımcıdır. 

en iyi yabancı moda tasarımcıları

27) Salvatore Ferragamo: 

Salvatore Ferragamo 1898'de doğdu. 1920'lerin önde gelen Hollywood yıldızlarından biriydi ve sayısız insan onun hayranıydı. Salvatore, 1927'de markasını tescilleyen ve insanların ayakkabılara bakış açısında devrim yaratan ünlü yabancı moda tasarımcılarından biridir.  Ayakkabılarını yenilikçi ve özgün tasarımlarla tasarlardı.

en becerikli yabancı moda tasarımcıları

28) Jimmy Choo:

Jimmy Choo, tasarımlarının ihtişamıyla insanları kendine güvenen çok zevkli ünlü moda tasarımcılarından biridir. Jimmy Choo, 1948'de Malezya'da doğdu.  Henüz 11 yaşındayken bir çift ayakkabı olan ilk tasarımını yaptı.  Jamie, 1980 yılında Cordwainers College'da okumak için İngiltere'ye göç etti. Mezun olduktan sonra, Jamie markasını 1986 yılında bir arkadaşıyla tescil ettirdi. Malezyalı tasarımcı çok güzel ayakkabılar tasarlamış ve bu tasarımcının ayakkabılarını kullananlar arasında Prenses Diana, Julia Roberts ve Rene Zeleorg'u sayabiliriz.

29) Alexandre Herchcovitch:

1994 yılından bu yana Brezilyalı tasarımcı Alexandre herchcovitch, tasarımlarını muhteşem ve benzersiz bir görünümle piyasaya sürdü. Moda dünyasında benzersiz tasarımlar sunmayı başarmış en büyük yabancı moda tasarımcılarından biridir ve bu nedenle birçok moda tutkununun ilgi odağıdır.

en tanınan yabancı moda tasarımcıları

30) Mossimo Giannulli:

Mossimo giannulli dünyaca ünlü moda tasarımcılarından biridir. Mossimo giyim serisiyle tanınan Amerikalı bir moda tasarımcısıdır. Markası 1986'da gelişti. Mossimo tasarımları, çağdaş zamanları temsil eden en özgün tasarımlar arasındadır. Mossimo şirketi, art arda otuz yıldır en başarılı moda şirketlerinden biri olmuştur. Lori Loughlin adlı moda yıldızlarından biriyle evlendi ve California'da yaşıyor.

enhangi tasarımcı daha iyi

31) John Varvatos:

John varvatos şirketini kurmadan önce kalbini ve ruhunu öğretmeye adadı. Kariyerine 1983 yılında Polo Ralph için perakende satış yaparken başladı. 1990 yılında Calvin Klein moda evinde erkek giyim bölümünün başına geçti. 1995 yılında Ralph Lauren'e geri döndü ve Polo markası altında bir dizi erkek pantolonu piyasaya sürdü. Bu ürün grubunun başarısı, 2000 yılında kendi markasını yaratmaya karar vermesine neden oldu. Şu anda John önemli başarılar elde etti ve tasarımları birçok rock and roll sanatçısı tarafından sevildi.

hangi yabancı tasarmcı daha iyi?

32) Daphne Guinness:

Daphne Guinness 1967'de doğdu. Kendine has tasarımları olan ve kadın parfümleri herkes tarafından beğenilen efsanevi yabancı moda tasarımcılarından biridir. Daphne, kişiliğinin yanı sıra tasarıma olan sevgisi ve ilgisi nedeniyle sayısız başarıya imza atmıştır.

efsanevi yabancı moda tasarımcıları

33) Jonathan Jony Ive:

Jonathan 1967'de Londra'da doğdu. Bu İngiliz tasarımcı, Newcastle Sanat Üniversitesi'nde okudu. Tasarımları sayısız kişi tarafından beğenilen ve fark edilen Apple firmasının başarılı tasarımlarından biridir. Kendisi dünyaca ünlü moda tasarımcılarının arasında yer almayı başarmıştır.

34) Kate Spade: 

Kate spade, canlı ve renkli tasarımlarıyla dikkat çeken ünlü moda tasarımcılardan biri. Bu moda tasarımcısı 1962'de Kansas City'de doğdu ve 1993'te ünlü oldu. Kısa bir süre içinde şirketi, çanta ve ayakkabı alanında olumlu bir konuma sahip oldu. 1996 yılında Moda Tasarımcıları Konseyi tarafından Modada Yeni Yetenek Ödülü'ne layık görüldü. Kate, benzersiz tasarımları nedeniyle New York dahil tüm dünyada fark edildi. 2018 yılında, intiharın açık bir simgesi olan tasarımları nedeniyle sayısız insan tarafından eleştirildi.

hangi moda tasarımcısı?

35) Christian Audigier:

Christian Audigier, 1958 doğumlu bir Fransız moda tasarımcısı ve girişimcidir. Christian markası için çanta, ayakkabı, ceket, parfüm, tişört, kot pantolon, motosiklet, mobilya vb. dahil olmak üzere çeşitli ürünler tasarladı.

başarılı yabancı modacılar

36) Allegra Versace:

Allegra Versace'nin dedesi olan Gianni Versace'nin 1997'de kasten öldürülmesinden sonra, büyük Versace imparatorluğunun %50'si Allegraya geldi. Allegra İtalya'da doğdu ve markası şu anda 800 milyon dolardan fazla değere sahip. Kendisi dünyaca ünlü moda tasarımcılarından biridir.

en başarılı tasarımcı

37) Diane Von Furstenberg:

Diane Forsterberg, tasarımlarını daha güzel hale getirmek için çekici ve benzersiz renkler kullanan ünlü moda tasarımcılarından biridir. İlk tasarımları 1974'te sunuldu ve güzellikleri birçok kişiyi şaşırttı.  Diane şu anda bu yönde sayısız çaba sarf etmiş kadın hakları savunucularından biridir.

ünlü yabancı modacılar

38) Michael Kors:

Michael Kors 1959'da New York'ta doğdu. Çocukluğundan beri tasarım konusunda çok yetenekliydi ve 5 yaşından itibaren kıyafet tasarlıyordu. Michael 1981 yılında kendi markasını kurdu ve o zamandan beri kadın spor giyim tasarımcısı olarak biliniyor.  Kıyafetleri dünya çapında birçok insanın dikkatini çekti, hatta Michelle Obama bile Amerika Birleşik Devletleri'nin First Lady'si olarak ilk resmi töreninde markasını kullandı.

yabancı modacılar

39) Tory Burch:

13 yıllık sürekli çabası sırasında, Tory Burch markasını küresel düzeyde tanıtmayı başardı ve şimdi milyarlarca moda evinden biri. Tory işini sanal mağazalar şeklinde geliştiriyor ve şu anda 100 fiziksel mağaza ve 1000 özel çevrimiçi mağazaya sahip. Tory Burch, 2009'dan beri küçük işletmeleri olan kadınlara yardım ediyor. Aynı zamanda dünyaca tasarımcılar arasında yer almıştır.

ünlenen modacılar

40) Phoebe Philo:

Phoebe philo, çarpıcı tasarımlarıyla dikkat çeken yabancı moda tasarımcılarından biridir. Bu tasarımcı, gençliğinden beri kıyafet tasarlamaya ilgi duyuyordu. Mezun olduktan sonra Paris'e taşındı ve Stella McCarthy'nin asistanı olarak işe alındı. 2001 yılında McCarthy tarafından yaratıcı yönetmen olarak tanıtıldı ve aynı yıl kendi markasını kurdu. Kendisi dünyanın en iyi tasarımcılarından biridir.

alberto ferreti kimdir?

41) Oscar De La Renta:

Oscar De la Renta, 1932'de Dominik Cumhuriyeti'nde doğdu. Altmış yıldır en başarılı ve en ünlü moda tasarımcılarından biri olarak kabul edilen moda tasarımcılarından biridir. Hillary Clinton ve Sarah Jessica Parker markasını kullananlar arasında. Tasarımlarında kullandığı eşsiz kırmızı renk, kıyafetlerini güzelleştirmiştir. Kadınların ne istediğini her zaman bilen yabancı moda tasarımcılarından biriydi.

en iyi yabancı modacılar

42) Zac Posen:

Zac posen, cazibeye çok önem veren dünyaca ünlü moda tasarımcılarından biridir. Yenilikçi ve modern tasarımlara sahiptir. New York'ta doğdu ve şu anda en önde gelen tasarımcı ve yöneticilerden biri. İlk tasarımlarını 21 yaşında sergiledi ve 2014 yılında yaratıcı yönetmen olarak tanıtıldı.

en ünlüler

43) Riccardo Tisci:

Riccardo tisci, moda dünyasına girdiği kısa sürede sayısız insanı etkilemeyi başarmış yabancı moda tasarımcılarından biridir. 1999 yılında Londra'daki Saint Martins Akademisi'nden mezun oldu ve kadın giyim için yaratıcı bir tasarımcı olarak kısa sürede Givenchy Ödülü'nü kazandı.

en ünlü modacı kim?

44) Vera Wang:

Vera Wang, iki yıl boyunca Ralph Lauren için çalışan bir başka moda tasarımcısı. İki yıl Ralph Lauren için çalıştıktan sonra 40 yaşında kendi markasını kurdu ve moda evinde çeşitli ürünler sundu.

moda tasarımcıları nasıl başarılı olur?

45) İsabel Marant:

İsabel marant, 1967 yılında Fransa'nın Paris şehrinde doğdu. Bu ünlü moda tasarımcısı, benzersiz tasarımları nedeniyle efsanevi yabancı moda tasarımcılardan biri olarak kabul ediliyor. 1994 yılında kendi markasını kurdu ve birçok Hollywood yıldızının aşık olduğu çeşitli kıyafetler tasarlamaya başladı.

en başarılı modacı kim?

46) Esteban Cortazar:

Esteban Cortazar, adını New York Moda Haftası'na kaydetmeyi başaran en genç yabancı moda tasarımcılarından biri. Sayısız insanın dikkatini çeken çok çarpıcı tasarımları var. Kendisi dünyaca ünlü moda tasarımcıları arasına girmeyi de başarmıştır.

en becerikli modacı kim?

47) Vivienne Westwood:

Vivienne, 8 Nisan 1941'de İngiltere'de doğdu. 1970 yılında dünyanın en becerikli yabancı moda tasarımcılarından biri olarak ünlendi. Tasarımları o kadar eşsizdi ki moda dünyasında yaşayan bir efsane olarak biliniyor.

en süper modacı

48) Paul Smith:

Paul, 1946'da İngiltere, Nottingham'da doğdu. Tasarımlarında klasik İngiliz tasarımları kullanmıştır. Tasarımlarının sadeliği ve aynı zamanda şıklığı, tasarımlarını her zaman kullanılabilir hale getirdi. Kendisi dünyaca ünlü moda tasarımcılarından biri ve hatta dünyanın en iyi tasarımcılarından biridir.

en popüler modacı

49) Jil Sander:

Jil Sander, 1973'te ilk koleksiyonu yaratan bir Alman moda tasarımcısı. Kısa sürede kendisini ünlü yapan modern ve şık tasarımlar sundu. Koleksiyonunda sadeliğe odaklandığını gösteren nötr renk paletleri kullandı.

en ünlü modacılar

50) Anna Sui: 

Anna suii, muhteşem ve şık giysilerden oluşan bir koleksiyona sahip Amerikalı bir moda tasarımcısıdır. Kıyafetlerini tasarlamak için siyah renkleri ve Asya desenli kumaşları kullandı.

ünlü modacılar

51) Alberta Ferretti:

Giyim tasarımı alanında çok başarılı olan ve dünyaca ünlü tasarımcılar arasında adından söz ettirmeyi başaran bu tasarımcı Avrupa'nın moda başkentinden (İtalya) moda dünyasına giyim tasarımcısı olarak gelen Alberta Ferretti (ALBERTA FERRETTI) olarak kabul edilmelidir. bu alandaki etkili kadınlardan biridir. En öne çıkan eserlerinden biri uzun soluk mavi kadın elbisesi olarak kabul edilmelidir. 1968 yılında Alberta Ferretti, JOLLY adlı ilk butiğini Catulia'da kurdu ve oradan Ralph Lauren olarak moda tasarımı alanına girdi. Avrupalı   kadınlara yönelik cezbedici modelleri kısa sürede dünya çapında yaygınlaştı ve bu nedenle Amerika'da mağazalar açtı. Tasarımlarının kadınlar tarafından kabul görmesi ile 2009 yılında ilk parfüm ürününü sunmaya ve Nethai dünyasına girmeye karar verdi. jl SOPHIE LABBE bug FERRETTI FOR WOMEN parfümü IFF firması tarafından üretilmiştir ve soğuk günler için iyi bir seçenektir

philip lim kimdir?

52) Philip Lim:

Philip Lim 16 Eylül 1973'te Tayland'da doğdu. PHILLIP, WEN ZHOU'ya kaydoldu ve işbirliği yaptı. AMERİKA MODA TASARIMCILARI KONSEYİ ona 2007'de Kadın Giyim Tasarımında Yükselen Yetenek Ödülü verdi. Ayrıca Souravsky Moda Konseyi yıllık ödülünü aldı. Kendisi dünyaca ünlü moda tasarımcıları arasında yer alıyor.

philip lim nasıl başarılı oldu?

53) MARIOS SCHWAB:

Dünyaca ünlü tasarımcılar listesinde yer alan tek Yunanlı, 1977 doğumlu ve dünya moda ve hazır giyim sektörünün ilk genç isimlerinden biri olarak kabul edilen MARIOS SCHWAB. 2005 yılından itibaren kendi adı altında dünyaya eserleri sergilenen bu genç tasarımcının 2009 yılından itibaren HALSTON moda evinin baş tasarımcısı olarak görev yapan Marius, 2003 yılında SAINT MARTIN ile işbirliği yaparak giysi üretimine başlamıştır. bu markayla ünlü Vogue dergisi onu her zaman dünyanın en etkili moda aktivistleri listesinde görüyor. Kendisi en iyi yabancı moda tasarımcılarından biridir.

marios schwab kimdir?

54) Sonia Rykiel:

Bayan Sonia Rykiel, bu listede yer alan ve yaratıcı tasarımları nedeniyle TRİKOLARIN KRALİÇESİ olarak bilinen bir Fransız haute couture tasarımcısıdır. Geçen yıl aramızdan ayrılan örgü elbiselerin kraliçesi, özellikle 20. yüzyılın son yıllarında kadın modası dünyasındaki etkisi nedeniyle örme modanın Coco Chanel'i olarak anılıyor.Rengarenk yün ceketleri her zaman gündemde. Medyanın özellikle ördüğü Vogue dikkat çekti. Sonia Rikil Hanım moda ve hazır giyim işine 20. yüzyılın ikinci yarısında eşinin dükkânıyla başlamış ve bu mağaza, dünyanın en ünlü moda dergilerinden biri olan ünlü ELLE dergisinin kapağında ürünlerinin resimlerini yayınlayarak ün kazanmıştır. En ünlü tasarımcılar arasında yer almayı kesinlikle haketmiştir.

sonia rykiel kimdir?

55) KIRA PLASTININA:

KIRA PLASTININA, Eylül 2008'de Milano Moda Haftası'nda muhteşem yenilikçi ikonu ile birçok gözü kendine çeviren bir Rus moda tasarımcısıdır. KIRA PLASTININA LUBLU markası günümüzde kadın modası alanında popüler bir isimdir. Babası Sergey Plastinina bir süt ürünleri markası milyoneridir. 2013 yılında FASHIONISTA dergisi onu dünyanın en genç milyoner giyim tasarımcısı olarak adlandırdı. Kira ürünleri satan mağazalar Rusya, Ukrayna, Amerika Birleşik Devletleri, Filipinler ve Çin'de satılmaktadır. Columbia Business School ve Southern Methodist University mezunudur. Kira dünyaca ünlü tasarımcılar arasında önemli bir yere sahiptir.

kira plastinina kimdir?

56) Thakoon Panichgul:

En iyi moda tasarımcılarından biri olan Thakoon Panichgul (THAKOON PANICHGUL), 2004 yılında hazır giyim markasını (READY TO GİYİM) piyasaya süren ve RACHEL BILSON, DEMI MOORE gibi isimler tarafından memnuniyetle karşılanan Amerikalı-Taylandlı bir moda tasarımcısıdır. MICHELLE OBAMA ve Sarah Jessica Parker önde gelen müşterileri arasındadır.

thakoon panichgul kimdir?

Dünyaca Ünlü Türk Modacıları Kimlerdir?

Hepimizin bildiği gibi Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümü moda ve giyim sektörüne aittir. Birkaç Türk markası dışında, türk kadın tasarımcıları ve Türk erkek moda tasarımcılarını muhtemelen tanımıyoruz. dünyaca ünlü türk modacılarından bazıları çok başarılı ve tüm dünyada ünlüdür. Moda dünyasını ilerletmek için yaratıcılıklarını ve bilgilerini birleştiren türkiyedeki ünlü stilistleri tanımak istiyorsanız, Turang ambalajdaki bu makaleye katılın.

türk tasarımcı

Dünyaca Ünlü Türk Modacıları Kimlerdir?

Erkek Türk Moda Tasarımcıları:

Türk Tasarımcı Cemil İpekçi

Cemil İpekçi, başarısında zenginlik ve aile özgünlüğünün rolü göz ardı edilemeyecek dünyaca ünlü moda tasarımcılarından biridir. Akrabalarının birçoğu Türkiye'de etkili ve tanınmış kişilerdir. Cemil İpekçi'nin annesinin ailesi, birkaç yıl boyunca Osmanlı hükümdarlarının sarayının ekmeklerini pişirirlerdi. Baba tarafından dedesi hekim olan Sultan Abdülhamid olup, anne ve babası o dönemdeki bütün şehzadelerin hocalarıydı. Ailesi daha sonra sinema sektörüne girdi. Dünyanın önde gelen film şirketleriyle ve Hollywood'la iş yapan ilk temsilciler arasındaydılar. Cemil ipekçi Soylu ailesinden dolayı Fransızca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dili iyi derecede bilmektedir. Bu türk tasarımcısı dünyanın en ünlü moda tasarımcılarından biridir. İngiltere Kraliyet Sanat Akademisi'nden 17 yaşında mezun oldu. Türk tasarımcı ilk moda evini 20 yaşında inşa etti.  24 yaşında ise Fransa'nın Nice kentinde bir şube açtı. Cemil İpekçi'nin çizimleri, eski Türk gravürlerinin yanı sıra Osmanlı padişahlarının çizimlerinin birleşimidir. Tasarımları, Türk tarihinin en güzel detaylarından bazılarını gösteriyor. İpekçi aynı zamanda İstanbul'da yaşıyor. Bir süre sergilerinde düzenli olarak ya da tasarım yarışmalarında jüri olarak yer aldı. Yarışmalar için bazı değerli Türk kızlarının kıyafetlerini tasarladı. Türkiye güzellik yarışmasını kazanan Azra Akın'ın tasarımı gibi.

türk modacı

2008 yılında bu Türk tasarımcı, başörtüsü yasağı kaldırılana kadar bir üniversitede tek bir defile yapmayacağını açıkladı. Türk tasarımcı, "İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya'da çok fazla iş fırsatım oldu" diyor. Ancak Türkiye'ye dönmekte ve ülkemde çalışmalarımı sürdürmekte ısrar ettim. Bu Türk tasarımcının karakteri son derece renkli ve geleneksel motiflerle dolu. Türk tasarımcıya göre en önemli ilham kaynaklarından biri çingeneler;  Tasarımları için yeni fikirler aldığı yer. Sloganı, geleceğin bir sır, bugünün bir hediye ve dünün tarih olduğudur. Çingenelerin hayatının hiçbir yere ait olmadığını anladı ve bize sadece hayatı yaşamayı öğretti. Bu ilhamları kendi giyim tarzından ve özgün tasarımlarından anlamak mümkündür. Cemil tarzı genellikle boho ve çingene tarzıdır. Koleksiyonlarında geleneksel tasarımlı uzun etekler, uzun kabanlar ve eski moda aksesuarlarla aksesuarlar kalıcı birer parça olarak değerlendiriliyor. Aslında bu Türk tasarımcı günümüzün çingene, geleneksel ve modern tarzlarını yaratıcı bir şekilde birleştiriyor. Farklı tarzlarda tasarım yapmasına rağmen her zaman kişisel imzasını koruyan sanatçının koleksiyonları, adından söz edilmese bile diğer tasarımcılardan ayırt edilebiliyor.

türk moda tasarımcısı

Türk Tasarımcı Raşit Bağzıbalı

Türk tasarımcı 1985 yılında Londra'da doğdu. 12 yaşında moda dünyasına ilgi duyduğunu ve tasarımcı olmak istediğini fark etti. Okul yıllarında yaratıcı çizimleri ve fikirleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlk koleksiyonunu moda sanatını öğrendikten sonra 21 yaşında tasarladı.  2007 yılında moda tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. Raşit, 1957 yılında ailesi tarafından kurulan KIBRISLI Bağzıbağlı tekstil ithalatçısının üçüncü neslini temsil ediyor. Bu aile en iyi fransız markalarından en kaliteli ipek kumaşları ithal edip Türkiye'de satmayı başardı. Bu türk kostüm tasarımcısı 2010 yılında Türkiye ve Kıbrıs'ın en iyi tasarımcısı seçilmiştir. Aynı yıl New York'ta düzenlenen Face Of Fashion Yarışması'nda En İyi Türk tasarımcısı ödülünü kazandı. 2013 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için polis üniforması tasarladı. Logo aynı zamanda birliğin kimliğini ve sembolünü de oluşturmuştur. Bunun için övüldü ve bir ödül kazandı. MISS TURKEY 2014 final adaylarının tüm kıyafetlerini bu tasarımcı tasarladı. En iyi Türk tasarımcı olarak tanındı ve FTV ödülleri aldı. Raşit, Fox TV'de jüri üyesi olarak katıldığı Gardinro adlı defileye değerli yorumları ve samimi tavrıyla dikkat çekti. Raşit 2015 yılında İstanbul Moda Haftası'nda koleksiyonunu sundu.

türk kadın moda tasarımcısı

Pret-a-porter ürünleri tasarlamaya başladı ve 2017 yılında Rashid markasını kurdu. Aslında bu ürünler standart ölçülerde desenlere göre hazırlanıp satılan hazır giyim koleksiyonlarıdır. Bu Türk tasarımcının tarzı couture olarak tanımlanabilir. Bu tarzda bir takım elbiseler, kaliteli kumaşlar üzerine el işçiliği yapılarak moda haftaları için hazırlanır ve ardından özel günler için işlenir. Ancak Pret-a-porter, mağazaları için başka bir kiyafet takımı tasarladı. Bu ünlü Türk moda tasarımcısı zaman zaman lüks kumaşlardan, işlemeli ve tığ işi el yapımı gelinliklerden oluşan bir koleksiyon sunuyor. Ağırlıklı olarak ipek, tafta ve saten kumaşlarla çalışır. Kumaşların desenleri ve dikimleri şık bir kombin için son derece uygundur ve Raşit abiye tasarım konusunda da oldukça başarılıdır. Tasarımcının son projelerinden biri, kadınları tesettür şeklinde örtmekti. Bu markanın amacı, kadınların her zaman her kıyafette şık görünmeleridir. Tasarımları güçlü kadınları tasvir ediyor ve New York'ta çok sayıda hayranı var. Türk moda tasarımcısı Paris Hilton, Doutzen Kroes, Yolanthe Cabau ve Petra Nemcova gibi ünlülerle çalıştı.

türk modacılar

Türk Tasarımcı Bünyamın Aydın

Bu Türk tasarımcı tekstil sektörünün içinde doğdu. 1969 yılında tekstilci bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir genç olarak, aynı amaç ve yaratıcılık alanındaki eğitimini tekstil bilgisiyle birleştirerek moda endüstrisine ilgi duydu. Bünyamin Aydın, düşünceli beyni ve karizmatik kişiliği ile tanınır. Tasarımcının yaratıcılığı ve yeniliği, tasarımı sade bir tişörtten dünyaca ünlü ve saygın bir lüks spor giyim serisine dönüştürmesine yardımcı oldu. Art Prodigy olarak bilinen Türk tasarımcı, Almanya'da doğdu ve müzik ve mimarlık sanatı konusunda yetenekliydi. Aydın, tüketici kıyafetlerinin dünyanın her yerindeki toplumun modaya uygun nüfusuna hitap etmek için yaratıcı bir şekilde tasarlanması gerektiğine inanıyor. Bu Türk tasarımcı, hikaye anlatmaya ve sıra dışı kıyafetler yaratmaya yabancı değil, sadece moda ve kültürü birleştirmeye çalışıyor. “Tasarımcı olmak istediğimi liseden biliyordum” diyor.  Aynı zamanda fotoğrafçılık benim için hala bir tutku ve fotoğrafçılığı ve dijital film yapımcılığını seviyorum.  Ama kostüm tasarımı ve beraberinde gelen deneyimler beni yaratıcı bir insan olarak daha çok heyecanlandırıyor. "Almanya'da doğduğum ve İsviçre'de yaşadığım doğru ama Doğu'nun ve ülkemin kültürüne her zaman hayranımdır" diyor.

dünyaca ünlü türk tasarımcıları

Les Benjamins Markası

Türk moda tasarımcı 2011 yılında Les Benjamins'i kurdu. T-shirt tasarladıktan sonra bu marka ile kadın ve erkek koleksiyonuyla moda dünyasına adım attı. Sokak stilinde tasarımlarını yeni teknolojinin bir kombinasyonu ile sunuyor. Bu üslubun günümüze özgü olduğuna inanıyor ve kendimizi bu üslupla kaplayarak her zaman bugünün anlayışını yansıtıyoruz diyor.  Aydın, "Kolayca etki yaratabileceğimiz ve doğru seçimlerle değişiklik yapabileceğimiz bir altın çağda yaşıyoruz" diyor. Gelenek ve konforu bir arada sunan Türk tasarımcının markası, daha çok kültürel bir harekete benziyor. Farklı geçmişlere sahip insanları güçlendirir ve insanları kültürel farklılıklar konusunda eğitir. Fotoğraf, Les marka kimliğinin bir parçasıdır ve çarpıcı kolajlar ve giyimin kültürel detaylarını oluşturmasıyla bilinir. kedisi dünyaca ünlü türk modacılardan biridir.

ünlü türk modacısı

Aydın'ın Dünya Çapındaki Mağazaları

Dünyanın dört bir yanındaki Aydın mağazalarının mekanları ve dekorları onun tasarımlarına uyuyor. Yani Doğu ve Batı kültürlerini birleştirerek çok iyi örtüşmüştür. Les Benjamins, Milano Moda Haftası 2016'da ve 2017'de Paris Erkek Moda Haftası'nda boy gösteren ilk Türk markasıdır. Markanın kıyafetleri şu anda dünya çapında 200'den fazla mağazada sunuluyor. Bünyamin konferanslarda ve üniversitelerde iyi ve kötü deneyimlerini paylaşıyor. Ayrıca Türkiye'deki genç sanatçılara ve türk tasarımcılara yol göstermelerinde yardımcı oluyor. Ortadoğu'da moda endüstrisinin gelişmesinde ve ilerlemesinde bu çalışmanın rolü çok önemlidir. İleri oy kampanyasına Ortadoğu'daki tek tasarımcı olarak davet edilerek Air Max ayakkabılarında değişiklikler yaptı. Türk halısının rolü fikri ve yeni teknoloji ile doğru Vapor Max zemini seçti. Bu tasarımcıya göre bu hareket, sanki kültürü güncelliyormuşuz gibi eski ve yeninin bir karışımı.

en iyi türk modacı

Türk Tasarımcı Yıldırım Mayruk

Mayruk, 1940 yılında Bursa'da beş çocuklu ailenin en küçük üyesi olarak dünyaya geldi. Moda dünyasının tanınmış isimlerinden ve en iyi türk moda tasarımcılarından biridir. Babasını genç yaşta kaybeden Türk tasarımcı, Bursa'da yetenekli bir terzi olan kız kardeşinin çalışmalarından etkilenmiş ve tasarım öğrenmek için ablasının atölyesinde uzun süre çalışmıştır. Bu Türk tasarımcı, bu mesleğe ilk adımını henüz on beş yaşındayken attı. Yeğeni için ilk tasarımı gül rengi bir elbiseydi. Bu meslekte ilerledikten sonra annesi için ilk takım elbiseyi tasarladı. Daha sonra bir moda yarışmasına katılarak birinci oldu ve İstanbul'da ilk tasarım ve kişisel nakış atölyesini açarak birinci oldu. Daha sonra Türk tasarımcı, İstanbul ve Bursa'da 10 adet dikiş atölyesi kurabildi. Bu tasarımcının toplumun büyük insanları için tasarladığı benzersiz koleksiyonları vardır ve tasarımları o kadar ünlüdür ki her prenses onun kıyafetlerini giymek ister. Tasarımcının World Turkey adlı koleksiyonu, Londra, Abu Dhabi, Tel Aviv ve Hayfa gibi şehirlerde ve Antalya, Bursa ve İstanbul gibi Türkiye'de uluslararası düzeyde popüler. Yıldırım'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk müşterileri Şili ve Şikago'dandı. Türkiye'de çeşitli defileler düzenliyor. Bu gösterilerden elde edilen gelirin çoğu eğitime ve çeşitli hayır kurumlarına gidiyor. Genellikle İngiltere, BAE ve diğer Arap ülkeleri gibi ülkelerdeki prensesler de dahil olmak üzere ünlüler için tasarlanmıştır.

en iyi türk moda tasarımcısı

Dünyaca Ünlü Türk Modacılar Kimlerdir?

Türk Tasarımcı Ezra & Tuba Çetin

Ezra ve Tuba, tekstil ve tekstil ticareti ile uğraşan bir aileden İstanbullu iki kız kardeştir. Aile kariyerleri sayesinde giyim tasarımı ile tanışmışlar ve moda dünyasına adım atmışlardır. Çocukluklarından 5 yaşında ilk kıyafetlerini tasarlayıp anneleri tarafından dikilene kadar modayla ilgilendiler. İki Türk tasarımcı farklı sanatsal disiplinlerde akademik olarak çalıştı. Ezra, Marmara Üniversitesi'nden resim ve grafik ve Tuba İstanbul Bilkent Üniversitesi'nden görsel sanatlar ve tekstil tasarımı bölümlerinden mezun oldu. Bu iki kardeş hiç bir sanatın birbirinden ayrı olmadığına ve bu iki disiplinde verilen eğitimin yaratıcılıklarını artırdığına inanırlar. 2003 yılında İtalyan arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Bashqua giyim markasını kurdular. Markalarını yaratmadan önce Türk markalarının ve hatta yabancı markaların tasarımında danışmanlık yaptılar. 2006 yılında Ezra ve Touba, Nişantaşı'nın merkezinde Etcetura (soyadları) adında başka bir marka kurdular. Aynı yıl ve 2005 yılında Koton markasının yaz koleksiyonunu tasarladılar. Türk freebird havayollarının pilot üniformalarını da tasarladılar.

türk erkek modacı

Bu iki tasarımcının kıyafetleri, günümüzün güçlü ve modern kadınları için çekici bir şekilde tasarlanmıştır. 2009'da Fransız Moda Tasarımı ve Dikiş Federasyonu tarafından davet edildiler ve Paris modasının bir parçası olarak kendi kıyafetlerinin bir koleksiyonunu tanıttılar. Koleksiyonu 2009-2012 yılları arasında Milano Moda Haftası'nda sergilediler. İki Türk tasarımcı, üretim süreçlerini Dünya ekosisteminin önemi ve sürdürülebilir modaya verilen önemle birleştirmeye karar verdi. Tuba, "Çocukken Star Wars filmiyle büyüdük" diyor. Ezra ve tuba, çevre dostu kumaşlar kullanarak moda dünyasına muhteşem bir koleksiyon sundular. Ezra & Tuba Etcetura, markalarını sürdürülebilirlik alanında genişletmek için teknolojiyi kullandı. Amaçları, kolayca ayrışan ve toprağa emilen kumaşlar üretmek için teknolojiyi kullanmaktır, bu nedenle bu tür kumaşlardan bir kıyafet koleksiyonu sundular. Etcetura marka giyim koleksiyonundan kıyafet satın alırsanız ve bir süre sonra o kıyafetlerden sıkılırsanız, o kıyafetleri bahçeye koyabilirsiniz. Üç ay sonra kıyafetleriniz tamamen toprak tarafından emilecektir. Bir yıl içinde tamamen yok olur ve toprağa besin ekler. İki sanatçı markalarını şöyle tanımlıyor: Güçlü bir kadın, bir doğa aşığı, geleceği önemseyen ve geleceğe olumlu bir etki bırakmak isteyen bir kadın.

en ünlü türk erkek modacı

Türk Tasarımcı Duygu Boz

Duygu Boz sinema okudu ve film endüstrisinde inanılmaz şeyler yaptı. Lüks kumaşlarda dokuma ve ticaret geçmişi olan bir ailede doğdu. Türk tasarımcı tekstil ticareti için Paris ve New York arasında seyahat ederken kendi markasını tasarlamayı ve kurmayı düşünüyordu. Bir süre sonra kumaş işinden ayrılarak moda tasarımı ve yöneticiliği kariyerine başladı. Amacı, giyim tasarımında her zaman en kaliteli malzemeleri elde etmek, kadınların gerçek kimliğini göstermek ve onlara güven vermek olmuştur. Bu tasarımcı başarısını iş hayatında edindiği beceriye borçludur. Duygu, 2015 yılında modern bir örgü markası olan Knitss adında kendi markasını kurdu. Bu markanın özel bir kimliğe sahip koleksiyonları, bu markanın kreatif direktörü Diego Bose'un yaratıcılığının vücut bulmuş halidir. Tüm knitss ürünleri en kaliteli İtalyan iplikleri ile yapılır. Coco Chanel, Jane Austen, Kleopatra ve Benazir Butto her zaman onu etkileyen kadınlar ve hayat hikayeleri onun için çok ilham verici ve etkili oldu. Sürdürülebilir moda ile ilgilenen Türk tasarımcı, kalıcı bir marka ve sadık müşterilere sahip olmak için tek başına estetiğe odaklanmanın yeterli olmadığına inanıyor. Bunun yerine sürdürülebilir modaya dikkat etmek markamız için planlamamız gereken önemli bir yaklaşım. Bu nedenle çok detaylı tasarımının yanı sıra bu markanın bir diğer önemli özelliği de ürünlerini etik moda standartlarına uygun olarak ve çalışanlar için uygun koşullar ve olanaklar yaratarak tanıtmasıdır. Duygu, "Markam, sürdürülebilir moda, iş ahlakı ve yüksek standartlara uygun olarak, konfor ve sofistike görünümün birleşimiyle üretiliyor" diyor. Knitss markasının en büyük hedeflerinden biri de geri dönüştürülmüş elyaflı ve çevre dostu giysi üretimine devam etmek ve bu konuda en iyi olmaktır. Bu Türk sanatçı, farklı pozisyonlarda uzmanlık ve meslek sahibi olmadan önce hepimizin insan olduğuna inanıyor. Hepimizin bu gezegeni üzerinde yaşadığımızdan daha iyi bir şekilde terk etme görevi var. Bu yüzden bir kostüm tasarımcısı olarak motivasyonum, markamı gelecek için sürdürülebilirliğe doğru büyütmek.

en ünlü kadın türk modacı

Türk Tasarımcı Arzu Kaprol

Arzu kaprol, 9 yaşındayken annesi ve büyükannesiyle birlikte dikiş ustası olmak için elinden geleni yaptı. “O yaşta başka bir iş hiç düşünmedim” diyor. 1992 yılında mezun olduktan sonra eğitimime devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri ve Paris'e gittim. 1995 yılında prestijli Avangart Tasarımcı Ödülü'nü aldı ve 21 yaşında en ünlü Türk tasarımcı oldu. Arzu kaprol aynı zamanda dünyanın en iyi Türk moda tasarımcılarından biridir. Kaprol, 2006 yılında ilk giyim mağazasını kurdu ve her sezon koleksiyonlarını tasarladı. Şu anda Paris'te bir moda stüdyosunun sahibi. Ayrıca 2011 yılında Paris Moda Haftası'nda Louis Vuitton ve Miu Miu gibi ünlü markalarla işbirliği yaptı. Arzu, tasarım ofisini Nishani Tashi'de kurdu. O zamandan beri birçok moda sanatına ve defileye (Milano ve Paris Moda Haftaları) katıldı. Türk tasarımcı, yaratıcı bir yönetici olarak biliniyor ve Bursa, Antalya'da bir giyim hattının yanı sıra Avrupa, Çin, Japonya ve Hong Kong'da bir sıra lüks koleksiyon başlattı. Tasarımı giyimin mimarisi olarak değerlendiren Arzu kaprol, geleneksel bir tasarımcı değil, insanın geçmişten geldiğini ama geleceğin insan müdahalesi olmadan gerçekleşeceğini düşünüyor. Bu nedenle tüm koleksiyonlarını zamandan bağımsız olarak hazırlar ve tasarımları belirli bir trendi takip etmenin ötesine geçer. Kaprol, gelecekle ilgili endişelerin insanı geçmişe götürdüğü gibi, geçmişteki eğilimleri de kendi kapağında tekrarlama eğiliminde olduğunu söylüyor. Dünyanın neden bizim tasarımımıza ihtiyacı var? Arzu kaprola göre her tasarımın kendisine sorması gereken soru bu. Sanatçı, "Bu soruyu doğru cevaplarsak, bu adımı atabiliriz" diyor. Tam tersine, buna bir cevap bulamadıysak, moda dünyasında bir stil oluşturamaz ve benzersiz bir yaratıcılık sergileyemeyiz demektir. Bu nedenle, giysi tasarımının yolunu yeniden gözden geçirmek veya çabalarımızın yönünü değiştirmek daha iyidir. Türk tasarımcının tasarımları arasında Meg Ryan (Amerikalı oyuncu ve yapımcı), Milla Jovovich (Ukraynalı-Amerikalı oyuncu, şarkıcı ve moda tasarımcısı), Kelly Rowland (Amerikalı şarkıcı, dansçı ve model) ve Gisele Bundche (süper model) gibi dünyaca ünlü vücut geliştiriciler yer alıyor. Brezilyalı ve en kazançlı Victoria's Secret mankeni) görebilirsiniz. Angela Lindvall'ın elbisesi, 2011 Cannes Film Festivali'nin kapanış töreninde Caprol tarafından tasarlandı.

en başarılı türk modacı

Türk Tasarımcı Nedret Taciroğlu

Nedret mezun olmadan çok önce, 17 yaşında Tokyo Uluslararası Genç Kız Yarışması'nda yarıştı ve Miss Photogenic seçildi. Bu onun geniş ve canlı moda dünyasına ilk adımını attı. Türk tasarımcı, Nedo markasını kurduktan sonra kısa sürede ünlendi. 2002 yılında Türk tasarımcı, tasarımlarından oluşan ve sadece gece giyimine ayrılmış bir couture koleksiyonunu sundu. Tasarımları büyüleyici ve romantikti, kafa karıştırıcı ve karmaşıktı ve gece elbiselerinde güzelce uygulandı. Koleksiyonlarında file, ipek ve saten gibi narin kumaşlar kullanmakta ve bu tür kumaşlar koleksiyonlarına daha fazla şıklık katmaktadır. Taciroğlu, 2004 yılında pret-a-porter sergisine ve New York'taki Cotorier sergisine katıldı. 2012 yılında ilk mağazasını açarak geleneksel abiye elbiselerin yanı sıra kokteyl ve parti elbiseleri tasarlamaya başladı. Zamanla, Paris, New York, Dallas ve Houston'daki mağazaları, el yapımı deri giysilerin modası, tasarımı, üretimi ve ihracatında tanınır hale geldi. Elbette son zamanlarda markanın sürdürülebilir modaya yaklaşımı değişti. Hayvansal deri ürünleri üretimini revize ederek bitkisel deriye yönelmiştir. Nadiren tasarımlarında Türk mimarisini, tarihini ve geleneğini kullanarak ve dünya çapındaki defilelerde sergileyerek, ülkesinin kültürel değerlerini yeniden inşa etme adımları atmıştır. Bu Türk tasarımcının ünü, moda dünyasına ABD Başkanı Ronald Reagan'ın eşi Nancy Reagan tarafından tanıtıldı. Amerika'nın First Lady'si, 18 parça Nedo marka giysi koleksiyonuna aşık oldu. Daha sonra Nedo markasının sadık bir müşterisi oldu. Nedo tasarımlarını seven diğer ünlüler arasında Jennifer Lopez, Lady Gaga ve TV yıldızları Michell Hunziker, Amanda Holden, Angela Bassett ve Kylie Jenner yer alıyor.

en başarılı türk kadın moda tasarımcısı

Türk Tasarımcı Mehtap Elaidi

1964 yılında İstanbul'da doğan Türk tasarımcı, 2000 yılında çocukluk hayali olan moda tasarımcısı olmaya karar verdi. Böylece ilk mağazasını Teşvikiye'de açtı. Giyim koleksiyonları özel kesimleri ve abartılı hacimleriyle ünlendi. Mehtap tasarımlarında pratiklik, zarafet ve güzelliğin birleşimi ve kaliteli malzemelerle uygulanması bu sanatçıyı Türkiye'nin tacında bir mücevher ve dünyanın geri kalanı için parlak bir tasarımcı haline getirdi. Sekiz yıl Türkiye Moda Tasarımcıları Derneği Başkanlığı yaptı. Halen İstanbul Moda Haftası'nın düzenli tasarımcılarından biridir. Mehtap Elaidi'nin İstanbul Nişantaşındaki sanat mağazası ve stüdyosunun yanı sıra 9 ülkede 35 mağazası bulunuyor. Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt dahil olmak üzere Orta Doğu'daki mağazalar onun için en fazla geliri sağlıyor. Ancak Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerindeki işi onun için çok önemli. Bu türk tasarımcı için her şey beyaz bir erkek gömleğiyle başladı ve sonrasında günün her saati giyilebilecek gömlekler yarattı. Koleksiyonlarında her zaman beyaz poplin kumaş görülür.  Sürdürülebilir moda doğrultusunda yaptığı çalışmalardan biri de kıyafetlerinin üretiminde hiçbir şekilde sentetik elyaf kullanmamasıdır. Sürdürülebilir modayı ifade etmek için bu Türk tasarımcı kış koleksiyonlarını sıcak bir kumaş olarak vegan derilerle yeniledi. Yeni trendleri takip etmek yerine çevreye uyum sağlamayı tercih ediyor. Markanın (Elaidi) sloganı ME ile yeşile dön. Bu tasarımcının amacı, Türkiye'nin el sanatlarını ve kültürünü farklı bölgelerden moda ve giyim sektöründe sergilemektir.

en yetenkli türk kadın modacı

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster