Bel Ağrısı İçin Hangi Yatak Kullanılır?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Apr 14, 2022

Bel Ağrısı İçin Hangi Yatak Kullanılır?

Uygun olmayan bir yatakta uyumak sırt ağrısına neden olabilir veya sırt ağrısını şiddetlendirebilir. Bu Nedenle sırt ağrısı için yataklar bulunur. Vücut için yeterli koruma sağlamayan bir yatak kullanmak, uyku sırasında vücudun garip bir pozisyonda olmasına, kas yorgunluğuna ve omurganın yanlış hizalanmasına neden olabilir ve bunların tümü sırt ağrısının çoğalmasında katkıda bulunur. Kullandığınız yatak kişisel özellikleriniz uymuyorsa rahat uyuyamazsınız. Vücut için hem rahatlık hem de yeterli koruma sağlayan bir yatak, sırt ağrısını azaltmaya yardımcı olur ve omurga yapılarının gece boyunca gerçekten dinlenmesini ve onarılmasını sağlar. peki sizce yeni yatak sırt ağrısı yaparmı? sizce sırt ağrısı için hangi yatak daha iyi?

en iyi yatak

Hangi Yatak Daha Sağlıklı? Sırt Ağrısı İçin Yatak Seçimi:

Piyasada bulunan çok çeşitli şilte ve yataklara rağmen, bel ağrısı olan insanlar için doğru yatağı seçmek oldukça zordur. Aşağıdaki yönergeler, bel ağrısı için yatak ve bel ağrısı olan hastaların sırtlarını korumak ve rahat uyumak için en iyi yatağı seçmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır, yeni yatak sırt ağrısı yaparmı? Sert yatak zararları nedir? Hangi yatak sağlıklı? Aşağıda bütün bu sorulara hep beraber değineceğiz. Lütfen her zaman olduğu gibi bize eşlik edin. Aynı Zamanda yatak seçimi testi de çok önemlidir.

en uygun yatak

Sırt Ağrısı İçin Yatak Seçimi, Hangi Yatak Bel Ağrısına İyi Gelir?

Sırt ağrısı için yatak modeli tabii ki uygun değildir. Bir kişinin ağrısız ve kas sertliği olmadan uyumasına yardımcı olan herhangi bir yatak, onun için en iyi yataktır. Bel ağrısı olan hastalar, standartlarına uygun ve onlara iyi bir gece uykusu getirebilecek bir yatak seçmelidir. bel ağrısı için yatak seçii aslında çok zor değildir ancak yatak seçimi testi oldukça önemlidir.

bel ağrısına uygun yatak

Sırt Ağrısı İçin Yatak Kullanımı Ne Kadar Önemlidir?

Yatağın içindeki bobinler veya yaylar sırtımıza koruma sağlar. Farklı şilteler, bobinlerin sayısı ve düzeni bakımından farklılık gösterir. Yatağın üstündeki minder farklı kalınlıklarda olabilir. Yatağın derinliği genellikle 18 ila 43 cm arasında değişmektedir. Bobin sayısı, yastık tipi ve şilte derinliği seçimi her bir zevke göre belirlenmelidir.

doğru yatak

Hangi Yatak Bel Ağrısına Daha İyi Gelir?

İyi bir yatak, omurganın doğal kemerlerini ve dizilimini korumalıdır. Uygun sırt koruması ayrıca sabahları kas ağrısını önlemeye yardımcı olur. Sırt ağrısı için yatak kullanmak oldukça faydalıdır.

en iyi yatak hangisi

Sırt Ağrısı İçin Yatak Kullanımı, hangi yatak bele daha iyi gelir?

Bir yatak üzerinde uyurken genel konfor, yeterli sırt koruması kadar önemlidir. Çok sert bir yatak üzerine yatmak basınç noktalarında ağrıya neden olabilir. Orta sertlikte bir yatak sizin için daha rahat olabilir çünkü omuzların ve yanların hafifçe içine girmesine izin verir. Sırtını korumak için daha sert bir yatak isteyen hastalar, daha fazla konfor için daha kalın yastıklı bir yatak kullanabilirler.

en sağlıklı yatak

Yeni Bir Yatak Satın Almak İçin Doğru Zamanı Bilin, Yeni Yatak Sırt Ağrısı Yaparmı?

Eski yatağınız çok yumuşadıysa veya artık rahat değilse, muhtemelen yeni bir yatak satın almanın zamanı gelmiştir.

yatak satın al

Yeni Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Hangi Yatak Daha İyi

Yeni bir yatak satın alırken, ilk önce yatağın kalitesine dikkat etmelisiniz.

doğru yatak seçimi

Bel Ağrısı Olan İnsanlar Nasıl Bir Yatak Almalı? Hangi Yatak Daha İyi?

Yatak konforu: Daha fazla yay ve daha kalın minderlere sahip yataklar daha kaliteli ve aynı zamanda daha pahalıdır. Ancak, daha yüksek bir fiyat, şilte için daha fazla konfor veya korumayı garanti etmez. Yatak mağazalarında genellikle indirimler vardır, bu nedenle sizin için doğru yatağı bulduğunuzda, farklı mağazaları fiyat açısından karşılaştırın.

uygun yatak seçimi

Sırt Ağrısı İçin Yatak Seçimi, Yatak Seçimi Testi:

Örneğin, insanlar mağazalara gitmeden önce otellerde veya başkalarının evlerinde farklı yatak modellerinde uyuyabilir. Mağazada alışveriş yaparken, yatağın sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için birkaç dakika şilte üzerinde yatmanız gerekir. İki kişi bir şilte üzerinde yatacaksa, yeterli alan ve rahatlık olduğundan emin olmak için her ikisi de aynı anda yatağı test etmelidir.

hangi yatak daha iyi

Yatak Seçimi Testi, Hangi Yatak Sırt Ağrısına İyi Gelir?

Teslimat seçenekleri, garanti ve eski yatakların değiştirilmesi gibi mağaza tarafından sağlanan müşteri hizmetlerini ve mağazaya iade politikasını göz önünde bulundurun.

en iyi şilte

Bel Ağrısı Olan İnsanlar İçin Hangi Yatak Daha İyi?

1- Visco Yatak Modeli

Sırt ağrısını gidermek için elastik özelliklere sahip visco yatakların kullanılması şiddetle tavsiye edilir. Visco yataklar vücudu kurutacak kadar sert veya omurgayı fazla kavisli hale getirecek ve tahriş edecek kadar yumuşak değildir. gördüünüz gibi sırt ağrısı için yatak seçimi çok önemlidir.

şilte seçimi

2- Hafızalı Sünger Yatak Modeli, yatak seçimi testi

Bel ağrısı olan insanlara uygun olan birçok yatakta bir çeşit hafızalı köpük bulunur. Bu şilteler, vücut ağırlığınızı hafızalı sünger şiltenin yüzeyine eşit olarak yayar, bu pozisyon aynı zamanda vücudunuzun doğal yönelimini de destekler.

en kaliteli yatak

3- Lateks Yatak Modeli, yatak seçimi testi

Bazı lateks yataklarda lateks konfor ve polyester çekirdek katmanları görüyoruz ve bunlar bel ağrısı olan insanlar için en uygun yataklar olarak biliniyor. Lateks yataklar, yatak içinde hava sirkülasyonunu desteklemek ve olağanüstü hareketi emmek için küçük havalandırma deliklerine sahip olabilir.

Önemli not: Yeni bir yatağın kalitesinin korunmasına yardımcı olmak için, yatağın her iki tarafının da eşit derecede aşınması için 6 ayda bir değiştirmelisiniz. Yani yatağı 180 derece uzunluğa çevirin ve tekrar yerine koyun.

en sağlıklı yatak

Bel Ağrısı İçin Hangi Yatak Kullanılır?

Kötü yatakta uyumak bel fıtığı yapar mı? Diye sorarsanız: evet kötü yatakta uyumak sırt ağrısına neden olabilir veya onu şiddetlendirebilir. Yanlış yatakta uyumak, kötü uyku düzenini artırır, kasları zorlar ve dolayısıyla sırt ağrısına neden olur.

en iyi yatak modeli

1- Güç Ve Esneklik:

Bel ağrısı için en iyi desteğin sert bir yatak olduğuna inanılıyordu, ancak artık durum böyle değildir. Yoğun bakım ve uyku bozuklukları uzmanı Dr. Luis Pena-Hernandez, "Sırt ağrısı çeken insanlar için sert bir yatağın daha iyi olduğuna inanılsa da, durum her zaman böyle değildir" diyor. Sert bir yatak, her zaman omurga için doğru konforu oluşturmaz, ancak ek sorunlar da yaratabilir.

yatak modelleri

2- Yatakta Kullanılan Malzemeler:

Yataklar çeşitli doğal ve sentetik malzemelerden yapılabilir, ancak bazı malzemeler sırt ağrısını gidermek için gereken ekstra desteği sağladığında diğerlerinden daha iyidir.

yatak modeli

3- Destekleyici:

Bel ağrısı olan insanların omurga seviyesini koruyan bir destek yatağında dinlenmeleri çok önemlidir. Omurgayı hizalamak, omurganızın doğal 'S' eğrisini korumanıza yardımcı olur, bel ve sırttaki baskıyı azaltır ve vücudu sağlıklı tutar.

farklı yatak modelleri

4- Hafızalı Sünger Yatak Veya Lateks Yatak:

Genellikle sırt ağrısı için önerilen yataklar hafızalı sünger veya lateks yataklardır. Hafızalı sünger yataklar ve onların doğal alternatifi olan lateks yataklar, hem inanılmaz bir destek hem de konfor sunar. Vücudunuza sarılır ve tüm doğal kıvrımlarınızı beşikler. 

yatak seçmek

Yatak Nasıl Değerlendirilir:

Yeni, konforlu, koruyucu ve kaliteli bir yatak seçimi sırt ağrısı çeken kişilerin gece rahat uyuması için önemlidir. Satıcıdan yatak ile ilgili sorular sorarak yatakları doğru bir şekilde değerlendirebilir ve karşılaştırabilirsiniz. Bazı mağazalar, yatak kalitesini anlamak ve değerlendirmek için iyi bir yardımcı olabilecek yatağın iç kesiminin bir görünümünü sunar.

yatak testi

En Yeni Makaleler

Yatak Ne Zaman İcat Edildi?
Yatak Ne Zaman İcat Edildi?

Siz hiç yatak tarihçesini düşündüniz mü?

Daha Fazla Göster
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Yastığın görünümü ile ilgili ilk bilgiler, eski Mısır firavunlarının saltanatına işaret eder.

Daha Fazla Göster
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!

Hamilesiniz ve uyku sorunu mu yaşıyorsunuz?

Daha Fazla Göster