Dünyanın En Popüler Ve En İyi Moda Markaları!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Apr 12, 2022

Dünyanın En Popüler Ve En İyi Moda Markaları!

Moda endüstrisinde markalaşmak çok zor bir iştir ve stil tahminleri ve en iyi tasarımcılar hava durumu tahminleri kadar değişkenlik gösterir. Buna göre, modaya uygun olmak aynı derecede zor ve maliyetli olabilir, ancak kesinlikle en iyi tasarımcıları iş başında tutar. Birçok moda tasarımcının da bildiği gibi bu işe girmek oldukça zor, bu alanda kalabilmek ise daha da zor. Ancak Chanel ve Valentino markalarının kanıtladığı gibi, elbise ve moda markasının en iyi tasarımcılarından bazıları ölümsüzdür. Bu yazımızda dünyanın en iyi moda markalarını sizlere tanıtmak istiyoruz.

en iyi elbise markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Chanel Elbise Markası:

(Chanel)

Chanel S.A. (Chanel S.A.), Londra merkezli özel bir fransız lüks eşya ve moda markasıdır. Marka 1909 yılında Gabriel Coco Chanel adlı bir terzi tarafından kuruldu. Bugün bu moda markası, dünyanın en iyi kadın giyim markalarından bir olarak biliniyor. Chanel elbise markası, diğer benzer markaların yanı sıra özellikle hazır giyim, el çantası, parfüm ve kozmetik gibi lüks ve pahalı ürünler sunması ile tanınır. Günümüzde chanel, temel bir kadın metası olarak kabul edilen "küçük siyah giysiler" alanında en dünyanın en ünlü moda markası haline gelmiştir. Forbes dergisine göre, Chanel'in özel sarayı Alan Wertheimer ve Gerard Wertheimer'a aittir ve kurulduğu 1924'ten beri Chanel'in ana ortağıdır.

en popüler elbise markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Gucci Kadın Giyim Markası:

(Gucci)

Gucci, Fransız şirketi Kering'in bir yan kuruluşu olan Gucci Group'a ait, moda ve deri ürünleri endüstrisinde bir İtalyan moda markasıdır. Gucci kadın giyim markası, 1921 yılında Guccio Gucci tarafından kurulmuştur. Bugün ise bu markanın merkezi İtalya'nın Floransa kentinde bulunuyor. Gucci, moda inovasyonu ve kusursuz, İtalyan kalitesinde ürünler için dünyanın önde gelen lüks markalarından biridir. Guccio Gucci'nin Floransa'da şirketi kurduğu 1921'den beri amacı, İtalyan yapımı ürünlerin ihtişamını, güzelliğini ve kalitesini kadınlara ve erkeklere tanıtmak olmuştur. Gucci, hazır giyim, el çantası, küçük deri eşya, seyahat aksesuarları, ayakkabı, lüks mücevher, saat, gözlük, parfüm ve kozmetik ürünleri üretiyor. Her Gucci ürünü, ustaların yaklaşık bir asırlık kalite deneyiminin ve rakipsiz ve eşsiz tasarımların sonucudur.

en pahalı elbise markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Prada Elbise Markası:

(Prada)

Prada, erkekler ve kadınlar için lüks ürünler için uzmanlaşmış bir İtalyan moda markasıdır. Prada, 1913 yılında Mario Prada ve kardeşi tarafından kurulan gözlük, deri, ayakkabı, bavul ve el çantası üreticisidir. Prada'nın merkezi İtalya'nın Milano kentindedir. Markanın dünya çapında 250'den fazla mağazası bulunmaktadır ve Miuccia Prada ise şirketin başkanı. Prada aynı zamanda dünyanın en iyi moda markalarından biri olarak bilinmektedir.

en pahalı moda markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Dolce & Gabbana Kadın Giyim Markası:

(Dolce & Gabbana)

Dolce Gabbana, 1985 yılında iki İtalyan tasarımcı olan Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından Milano'da kurulmuş bir İtalyan lüks eşya ve moda evidir. Dolce & Gabbana, her biri kendi politikalarına sahip iki farklı markaya sahiptir. Bu iki marka Dolce Gabbana ve D&G'dir. Dolce Gabbana lüks ve pahalı ürünler üretmek için varolmuştur. Ayrıca tasarımcıları ve resmi abiye elbiseleri ve mevsime uygun kıyafetleri ile daha fazla inandırıcılığa sahiptir. 1994 yılında Dolce & Gabbana, sokak modası stilinden ve genç bir tarzdan ilham alan D&G markasını piyasaya sürdü.

en ünlü moda markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Versace Elbise Markası:

(Versace)

Versace, 1978 yılında Gianni Versace tarafından kurulmuş bir İtalyan kadın giyim ve moda evidir. İlk Versace butiği 2000 yılında Reggio Calabria'da açıldı. Bugün Versace markası dünyanın en iyi kadın giyim markalarından biridir. Şirket, erkek, kadın ve çocuk giyim ürünlerinin yanı sıra çanta, ayakkabı, pahalı mücevher, parfüm ve beyaz eşya üretiminde de faaliyet göstermektedir.

en iyi moda markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Hermès Kadın Giyim Markası:

(Hermès)

Hermès markası 1837'de kurulmuş bir Fransız lüks elbise markasıdır. Bu marka, deri giysi, aksesuar, hazır giyim, parfüm ve kaliteli ürünlerin tasarımı ve üretiminde uzmanlaşmıştır. Hermès Moda markası, 1873 yılında Thierry hermès tarafından kuruldu. Dük, at arabası ve attan oluşan mevcut Hermes logosu 1950'lerden beri kullanılmaktadır.  Şirketin merkezi Paris, Fransa'da Fueborg-Saint-Honoré'de bulunmaktadır.

zara elbise markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Burberry Elbise Markası:

(Burberry)

Burberry kadın giyim markası, giyim, kozmetik, güneş gözlüğü, aksesuar, parfüm ve kokuları tasarlayan, üreten ve dağıtan bir İngiliz lüks eşya ve moda evidir. Burberry Markası, 1856 yılında Thomas Burberry tarafından Basingstoke'da kuruldu. Thomas Burberry, 1888'de Gabardin kumaşını icat etti. Ürün tasarlama ve üretmenin yanı sıra 50 ülkede 497 butik ve satış noktasından oluşan bir ağa sahip olan şirket, 2013 yılında Interbrand tarafından dünyanın en değerli 77. markası olarak kabul edilen Burberry markasıdır.

fendi elbise markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

 Marc Jacobs Kadın Giyim Markası:

(Marc Jacobs)

Bir diğer ünlü kadın giyim markası ise Jacobs kadın giyim markasıdır. 1963 doğumlu Amerikalı moda tasarımcısı Marc Jacobs, 1986 yılında kendi adıyla bir marka kurmuş ve başarılı faaliyetlerine bu isim altında devam etmiştir. 1992'de Marc Jacobs, Yılın En İyi Kadın Moda Tasarımcısı için prestijli CFDA Ödülü'nü kazandı. Bu ödülün ardından Perry Ellis Moda Evi'nin kadın moda tasarımı bölümünü devraldı. 1997'de ödül yine Marc Jacobs'a verildi. Jacobs, 2001 yılından beri kolonya üretiyor ve ilk parfümünü piyasaya sürüyor. Marc Jacobs Decadence ve Daisy, bu Amerikan markasının en çok satanları arasındadır.

prada elbise markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Michael Kors Elbise Markası:

(Michael Kors)

Michael Kors Amerikalı bir moda tasarımcısıdır. Michael Kors, Michelle Obama, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow ve Alicia Keys gibi ünlüler için kostümler tasarladı. Michael daha 5 yaşındayken annesinin yeniden evleneceği gelinliği tasarladı. 1977'de herkesin kostüm tasarımı konusundaki yeteneğini fark ettiğinde, New York Moda ve Teknoloji Enstitüsü'ne kaydoldu. Sonunda, 1981'de Michael kendi markasını piyasaya sürdü ve o zamandan beri kadın spor giyim tasarımcısı olarak biliniyor.

amerikan elbise markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Valentino SpA Kadın Giyim Markası:

(Valentino SpA)

Valentino, çanta ve ayakkabı, saat, giysi ve parfüm tasarlayan, üreten ve dağıtan en iyi moda markalarından birdir. Valentino Kadın giyim markası, 1960 yılında İtalyan moda tasarımcısı Valentino Garavani tarafından Roma'da kuruldu. Valentino Garavani, pahalı ve şık İtalyan kıyafetlerinin dünyanın önde gelen tasarımcısı olarak kendini kabul ettirirken, 1967'de "Renksiz Koleksiyonu" için prestijli Nieman Marcus Ödülü'nü kazandı. "V" sembolünü Valentino kadın giyim markasının küresel markası yapan da bu koleksiyondu.

italyan elbise markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Ralph Lauren Elbise markası:

(Ralph Lauren)

Ralph Lauren Kadın giyim markası, 1967 yılında New York'ta kurulmuş bir Amerikan moda ve giyim şirketidir. Bu şirketin kurucusu ünlü tasarımcı Ralph Lauren'dir. Şirketin Polo ve Club Monaco gibi markaları var. Ralph Lauren en çok Polo Ralph Lauren spor giyim üretimi ile tanınır. İlk faaliyetine kravat üretimi ve tedariği ile başlamıştır. Marka şu anda parfüm, ev eşyaları ve lüks giyim gibi ürünler üretiyor.

en çok satan elbise markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Louis Vuitton Kadın Giyim Markası:

(Louis Vuitton)

Louis Vuitton olarak bilinen, 1854 yılında Fransız tasarımcı Louis Vuitton tarafından kurulan bir Fransız lüks giyim kadın markası ve moda evidir. Şirket, çok çeşitli lüks elbiseler üretir ve sunar. Markanın ürünleri arasında deri ürünler, hazır giyim, ayakkabı, saat, takı, aksesuar, güneş gözlüğü, çanta ve valiz, kırtasiye ve kitap bulunmaktadır. Louis Vuitton markası, ürünlerini bağımsız butikler, zincir mağazalar ve şirketin web sitesi aracılığıyla satarak moda endüstrisinin dünyadaki liderlerinden biridir. Louis Vuitton, altı yıl üst üste (2006-2016) dünyanın en değerli ve en iyi kadın giyim markası olarak kabul edildi.

en çok satan moda markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Diane Von Furstenberg Elbise Markası:

(Diane Von Furstenberg)

Bir diğer kadın giyim markası ise aynı isimde bir kişi tarafından yaratılan Diane von Furstenberg'dir. Diane von Furstenberg, sol ve sağ elbise tasarımıyla tanınan Bulgar-Amerikalı bir moda tasarımcısıdır. Sağ solun şaşırtıcı başarısıyla 1976'da Diane von Forstenberg'in bir resmi Newsweek dergisinin kapağına çıktı ve aynı dergide yayınlanan bir makalede moda dünyasının Coco Chanel'den sonra en çok satan kadın giyim markasıdır. Bundan sonra, Diane bir kozmetik hattına başladı ve kızının adı olan "Tatiana" adlı ilk parfümünü üretti.

zara moda markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Vera Wang Giyim Markası:

(Vara Wang)

Vera Wang, New York'ta yaşayan bir moda tasarımcısıdır. Şöhretinin çoğunu ise gelinlik tasarımıyla kazandı. Vera Wang, Mariah Carey, Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Jennifer Garner, Sharon Stone, Victoria Beckham, April Lavigne, Sarah Michelle Geller, Uma Thurman, Holly Hunter, Campbell Brown, Jerry Ryan, Carna Gore ve diğer birçok ünlü için gelinlik tasarladı. Bu kadın giyim markası ayrıca gözlük, ayakkabı, giyim, ev aletleri, parfüm ve kolonya alanlarına da genişledi. İlk Vera Wang kolonyası, 2002 yılında Cotti ile birlikte piyasaya sürüldü ve bu, şirketin parfüm ve kolonya dünyasındaki varlığının başlangıcı oldu.

burberry moda markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Victoria’s Secret Kadın Giyim Markası:

(Victoria’s Secret)

Bu kadın giyim markası, 12 Haziran 1977'de Roy Raymond tarafından kurulan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük iç çamaşırı üreticisi ve satıcısıdır.  Şirket iç çamaşırı, pijama, mayo, ayakkabı, parfüm ve kozmetik gibi ürünlerin satışını yapmaktadır. Victoria's Secret, katalogları ve defileleri nedeniyle Victoria's Secret defilesi ile tanınmaktadır. Victoria's Secret 1990'ların başında Stephanie Seymour, Karin Mulder ve Yasmin Ghori gibi ünlü modelleri işe alarak başladı. Bu iş modelleri Victoria's Secret'ın kısa sürede TV reklamlarında yer almasına yardımcı oldu.

ralph louren moda markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Chloé Elbise Markası:

(Chloé)

Chloe, çeşitli giysiler üreten bir Fransız lüks elbise şirketidir. Bu kadın giyim markası, dünyanın dört bir yanındaki büyük şehirlerde geniş bir butik ağına sahiptir. Chloe Kadın giyim markası, 1952 yılında Gabi Aggion tarafından kuruldu ve şu anda İsviçreli Rishmon firmasına ait. Şirketin merkezi Paris, Fransa'dadır ve Tokyo, Hong Kong ve Dubai, BAE'de uluslararası ofisleri bulunmaktadır. Chloe markası kadın giyimin yanı sıra aksesuar, çocuk ve parfüm gibi çeşitli alanlarda da ürünler üretmiştir.

gucci moda markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Stella McCartney Kadın Giyim Markası:

(Stella McCartney)

Stella McCartney, Paul McCartney ve Linda McCartney'nin kızı olan İngiliz moda tasarımcısı ve hayvan hakları aktivistidir. Mezun olduktan sonra Gucci gibi saygın moda markalarıyla işbirliği yapmaya başladı ve sonunda kendi adıyla bir koleksiyon kaydetti. McCarthy, 2003 yılından itibaren ürün gamına kolonya da eklemiştir.

en lüks elbise markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Kate Spade Elbise Markası:

(Kate Spade)

Kate Spade, Amerikalı bir moda tasarımcısı ve girişimciydi. Yaratıcı kadın çantaları tasarlaması ve üretmesiyle tanınıyordu. Kariyerine kağıt üzerine bir çanta taslağı çizerek başladı ve daha sonra milyonlarca dolarlık Spade şirketinin sahibi oldu. Uzun yıllar Mademoiselle Dergisi'nde editör olarak çalıştı ve tüm başarılı çanta markalarına rağmen dünyaca ünlü tasarımcılar arasında farklı çanta tasarımlarının eksikliğini fark etti. İlk çantasını 1993 yılında kağıt ve kağıt tutkalından yaptı. Neşeli renkler, grafik tasarımlar ve incelik ile birlikte canlılık New York Spade Kit'in ana özellikleridir. Bu özellik, çanta ve giysilerden takı, ayakkabı, kırtasiye, gözlük, çocuk giyim, parfüm, yatak örtüsü ve hediyelik eşyaya kadar bu markanın tüm ürün koleksiyonlarında kendini göstermektedir.

lüks elbise markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Donna Karan Kadın Giyim Markası:

(Donna Karan)

Donna Karan, Amerikalı bir moda tasarımcısı ve Dana Karan New York ve Dikijanway markalarının kurucusudur. 2004 yılında Amerikan Moda Tasarımcıları Derneği'nden Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırıldı. Donna Karen markası 1984 yılında erkek, kadın ve çocuklar için uygun fiyatlı giysiler üretmek amacıyla kuruldu. Kadın giyim markası ayrıca 2001 yılında ilk kez kozmetik ürünlerini piyasaya sürdü. Donna karan günümüzde dünyanın en iyi elbise markalarından birdir.

Dünyanın En Pahalı Mücevher Markaları!

elbise markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Vivienne Westwood Elbise Markası:

(Vivienne Westwood)

Vivienne Westwood, günlük giyim tarzında yeni bir dalga yaratan bir İngiliz moda tasarımcısıdır. Punk tarzının ve yeni dalganın gündelik giyim dünyasına girişi, Vivienne Westwood'un başarılarından biridir. Westwood belki de en yaratıcı moda tasarımcısıdır. Vivienne Westwood kariyerine 1970'lerde rock ve punk grupları için çalışarak başladı ve kısa sürede ünlü oldu ve moda dünyasının ana akımına girdi.

moda markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Zara Kadın Giyim Markası:

(Zara)

Zara, Galiçya, Artesio'da başlayan bir giyim ve mücevher markasıdır. Zara kadın giyim markası, Inditex zincir mağazalarının başıdır. Inditex, büyük bir İspanyol tekstil ve tasarım grubu ve Zara'ya ek olarak Massimo Dutti, Money & Bar, Ovisho, Otterke, Stradivarius ve Breshka gibi diğer markaların sahibi olan dünyanın en büyük moda grubudur. Şirket, 1975 yılında Rosalia Mera Guentia ve Amancio Ortega tarafından kuruldu. Günümüzde Zara dünyanın en ünlü ve en iyi moda markalarından biri olarak biliniyor.

kadın giyim markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Roberto Cavalli Elbise Markası:

(Roberto Cavalli)

Roberto Cavalli, aynı adı taşıyan bir markanın sahibi olan ve dünya çapında giyim ve deri ürünleri üreten bir İtalyan girişimci ve moda tasarımcısıdır. Bu moda tasarımcısı, özel tasarımlı kıyafetleri ve üzerlerine hayvan resimleri basması ile tanınmaktadır. Bugün markanın ürünleri dünya çapında 50'den fazla ülkede satılmaktadır ve Cavalli adı göz alıcı İtalyan yaşam tarzıyla eş anlamlıdır. Bu markanın ürünleri bay, bayan giyim, iç giyim, aksesuar ve parfümlerden oluşmaktadır.

Dünyanın En İyi Ve En Ünlü Gelinlik Markaları!

en iyi kadın giyim markası

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Perla Kadın Giyim Markası:

(Perla)

Perla, 1954 yılında La Perla Ada Masotti adında bir adam tarafından kurulan bir İtalyan elbise markasıdır. Tarihsel olarak, bu kadın giyim markası mayo, pijama, çanta, ayakkabı ve hazır giyim gibi yaşam tarzı hizmetleri nedeniyle genişledi. La Perla'nın şu anki kreatif direktörü, 2016'da atanmadan önce marka için bir aksesuar üzerinde çalışan Julia Hart. Perla markası dünyanın en iyi moda markalarından biri olarak sayılmaktadır.
 
 en iyi kadın giyim markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Yves Saint Laurent Elbise markası:

(Yves Saint Laurent)

Fransız Yves Saint Laurent markası, Yves Saint Laurent ve ortağı Pierre Brugge tarafından kurulan lüks bir moda evidir. Markanın kurucusu 2008'de öldü ve şirket son August Couture serisini 2002'de piyasaya sürdü. 1961 yılında kurulan bu marka, dünyanın en ünlü ve en iyi moda markalarından birdir. Bugün, Paris'teki Saint Laurent markası, kadın ve erkek hazır giyim, deri eşya, ayakkabı ve mücevher gibi geniş bir ürün yelpazesi üretmektedir.

en gözde elbise markaları

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Fendi Kadın Giyim Markası:

(Fendi)

Fendi, giyim ve lüks eşyaların tasarımı ve üretiminde faaliyet gösteren bir İtalyan şirketidir. Şirket 1925 yılında Eduardo ve Adele Fendi tarafından kurulmuştur. Şu anda, Fransız şirketi L & M Hash, Fendi markasının sahibidir. Fendi firmasının en ünlü ürünü "Bagti" çantalardır.
 
 hangi marka daha iyi

Dünyanın En İyi Moda Markaları, En İyi Kadın Giyim Markaları

Tom Ford elbise markası:

(Tom Ford)

Tom Ford, Amerikalı moda tasarımcısı, senarist, yapımcı ve yönetmendir. 1979'da New York Üniversitesi'nde sanat tarihi okudu. Tabii o üniversitede pek başarılı olamadı ve 1980'de New York Üniversitesi'nden ayrıldı. Gucci ile işbirliği yapması ve moda tasarımında Tom Ford markasını yaratmasının yanı sıra Oscar adayı A Single Man filmini yönetmesiyle tanınır.

Dünyanın En Ünlü Ve En Pahalı 10 Topuklu Ayakkabısı!

hangi kadın giyim markası daha iyi

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster