Bebeğim İçin Nasıl Bir Yatak Örtüsü Almalıyım?!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Apr 7, 2022

Bebeğim İçin Nasıl Bir Yatak Örtüsü Almalıyım?!

Elbette yeni doğan bebeğinize uygun bir bebek yatak örtüsü satın almayı kafanıza takmış olabilirsiniz ve hangi bebek yatak örtüsü modelinin en iyi seçim olduğunu hayal ediyorsunuz, yumuşaklık ve sıcaklığın yanı sıra bebeğinizin vücuduna uygun göz alıcı ve narin bir kumaşa sahip bebek yatak örtüsü satın almanız sizin için daha iyi olacaktır. Ayrıca güzel bir bebek yatak örtüsü satın almak yeni doğan bebeğinizin odasının güzelliğini ikiye katlayabilir. Bu yazımızda, en iyi bebek yatak örtüsü seçimini yapabilmeniz için size yardımcı olmak istiyoruz.

bebek yatağı

Yeni Doğan Bebek Yatağı Nasıl Olmalı? Bebek Yatak Örtüsü Seçiminin İpuçları:

Yeni doğan bebek yatak örtüsünün tasarımı ve rengi elbette çok önemlidir ancak bebek Yatak örtüsü seçiminde en önemli faktörün yatak örtüsünün malzemesi olduğunu unutmamalısınız. Bildiğiniz üzere yeni doğan bebeklerin cildi çok narin ve hassastır ve yanlış kumaş kullanıldığında cilt alerjileri ortaya çıkabilir. Yeni doğan bebek yatağı nasıl olmalı diye sorarsanız, ilk önce bebeğinizin yatağının ne kadar sıcak veya soğuk olduğundan emin olmanız gerekir. Taç markalı bebek yatak örtüsü, özel bir yumuşaklığa ve dokuya sahip olan ve bebeğinizin cildine asla zarar vermeyen doğal pamuk, bambu, keten pamuk vb. liflerden üretilmiştir. Bu nedenle taç markasının farklı bebek yatak örtüsü modellerini inceleyebilirsiniz.

bebek yatak örtüsü

Öte yandan bebek yatak örtüsü kaliteli bir kumaşa sahipse çok daha kolay yıkanabilir. Pamuklu kumaşlar ve pamuklu bebek yatak örtüleri yeni doğan bebek yatağı için en iyi seçimdir. Taç markalı bebek yatak örtüsü%100 organik pamuktan üretilmiştir. Bu nedenle bu bebek yatak örtüsü modeliçok yumuşak ve anti alerjiktir. Ayrıca yıkanması diğer kumaşlara göre daha kolay ve daha hızlıdır. Ayrıca Türk bebek yatak örtüsü modelleri o kadar hafiftir ki taşınması çok kolaydır ve böylece bebeğiniz kendini daha rahat hissedecektir. Bebek yatak örtüsü modellerinde yünlü kumaşların ve sentetik elyafların kullanılması pek önerilmez. Yünlü kumaşlar bebeğinizin vücut ısısı için iyi bir düzenleyici olsa da bebeğinizin cildi ona karşı hassas olabilir.

bebek yatak örtüsü satın al

Birçok araştırmacı, sentetik elyaf üretim süreçlerinden arta kalan kimyasalların tehlikeli olduğuna ve çocukların sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğine inanmaktadır. Bebeğiniz, yaşamının ilk yılının yaklaşık %60'ını uyur ve beşiğinde kullandığınız yatak örtüsü ve tüm ekipmanlarla doğrudan temas halindedir. Bu da bebek yatak örtüsü seçiminin yeni doğan bebek için ne kadar etkili olacağını gösterir. Bu nedenle bebeğiniz için doğal ve organik liflerden yapılmış bir bebek yatak örtüsü satın almaya çalışın. Polyester genellikle bebeğin cildine zarar verir ve kaşıntı ve egzama gibi cilt alerjilerine neden olur. Bu nedenle bebek yatak örtüsü modelleri %100 organik pamuktan yapılmalıdır.

bebek yatak örtüsü seçimi

Bulut şeklindeki polyester yastıklar yeni doğan bebek yatağında çok tatlı ve güzel görünebilir ancak bebeğinizin sağlığına önem veriyorsanız bu bulut şeklindeki polyester yastıkları bebek için kullanmamanız en doğrusu olacaktır. Doğal elyaf bebek yatak örtüsü modellerinin fiyatı sizi endişelendiriyorsa, doğal ve sentetik elyaflı bebek yatak örtüsü satın alabilirsiniz. Bebeğinizi uyurken asla kendi yatağınızın üzerine koymayın. Bebeğinizin rahatlığından endişe ediyorsanız çift taraflı yatak kullanın. Bu yataklar bir tarafı sert diğer tarafı daha yumuşak olacak şekilde tasarlanmıştır. Yeni doğan bebek yatağının hijyeni, yatağın kirlenmemesi ve rahat bir uyku için birkaç ekstra çarşaf kullanmak daha iyidir.

bebek yatağı nasıl olmalı

Bebek Yatak Örtüsünün Ebatları Düşündüğünüzden Daha Fazla Önemlidir:

Bebek yatak örtüsünün boyutunun küçük olmasının size hiçbir faydası olmayacağını unutmayın. Bebek yatak örtüsü ve çarşafları tam olarak yeni doğan bebek yatağının büyüklüğünde olmalı ve yatak örtüsü ile yatak arasında iki parmaktan fazla alan oluşturmamak daha iyidir. Bu nedenle bebek yatak örtüsü satın almadan önce yeni doğan bebek yatağının ölçülerini kontrol etmelisiniz. Ayrıca battaniyenin küçük boyutu bebeğe geceleri ihtiyaç duyduğu ısıyı sağlamaz.

yeni doğan bebek yatağı nasıl olmalı

Bebek Yatak Örtüsünün Rengi Bebeği Etkiler Mi?

Bebek yatak örtüsü ne renk olmalı? Renkler çok parlak mı olmalı? Uyumlu renk kombinasyonları kullanmak zorunda mıyım?! Yatak örtüsü gibi bebek aksesuarları satın alırken akla gelen sorular bunlardır. Sorularınıza cevap almak için bize katılın.

bebek yatağı satın al

 Renklerin bebekler üzerindeki etkisi hakkında hala çok fazla tartışma olmasına rağmen, rengin insan davranışı ve zihni üzerindeki etkisini destekleyen çok sayıda kanıt var. Birçok kırmızı ve sarı restoranın düzeni kesinlikle rastgele değildir. Aksine, bu renkler daha fazla aç hissetmenizi sağlar. 
Bebeğiniz doğduğunda renkleri net bir şekilde anlamaz. Ama büyüdükçe daha fazla renkleri tanır. Böylece renkler onu etkileyebilir.

bebek yatak örtüsü nasıl olmalı

Yeni Doğan Bebek Yatağı Nasıl Olmalı? Bebek Yatak Örtüsü İçin Sıcak Renkler Kullanın:

Kırmızı ve turuncu renkler gibi sıcak renkler zihni uyarır ve vücuda enerji verir. Bu renklerin geniş mekanlarda kullanılması genellikle kişide samimi bir his yaratır. Ancak yatak odası gibi bir yer için bu renkleri kullanmanın rahatlatıcı olmadığını da unutmamalısınız. Özellikle çocuğunuz enerjik bir çocuksa; Uyuduğu yerde sıcak renkler kullanmamak daha iyidir. 

kaliteli bebek yatak örtüsü

Sarı:

Sarı neşeli bir renktir. Ancak çok parlak sarı kullanmamaya çalışmalısınız. Buna karşılık, zihinsel ve duygusal konsantrasyonu artıran daha yumuşak sarılar kullanabilirsiniz. 

bebek yatak örtüsü modeli

Kırmızı:

Genellikle yeni doğan bebek odasında kırmızı kullanılmaması önerilir. Çünkü konsantrasyon eksikliğine, saldırganlığa ve baş ağrısına neden olur.

bebek yatak örtüsü modelleri

Pembe:

Bu renk, genellikle kızlar için evrensel bir renktir. Pembe, duygusal ve kadınsı duyguları uyandıran yatıştırıcı bir renktir. Ancak pembenin aşırı kullanımının çocuğun kaygısını ve yorgunluğunu artırdığını unutmayın. Pembe renk tayfını kullanmak veya diğer renklerle birlikte kullanmak daha iyidir.

bebek yatak örtüsü markaları

Bebek Yatak Örtüsünde Soğuk Renkler Kullanmak:

Sıcak renklere kıyasla soğuk renkler zihinde ve bedende daha fazla huzur hissi yaratır ve mekanların daha büyük ve daha sakin görünmesini sağlar.  Ancak soğuk koyu renklerin çok fazla kullanılmaması gerektiğine dikkat edilmelidir.

taç bebek yatak örtüsü

Mavi:

Mavi, kırmızı ile tezat oluşturur ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Kan basıncını düşürür, kaygı ve saldırganlığı azaltır. Çocuğunuza sakin ve serin bir ortam yaratmak istiyorsanız en iyi seçenek maviyi kullanmaktır. 

güzel bebek yatak örtüsü

yeşil:

Yeşil, doğanın rengidir ve sağlık ve esenlik ile ilişkilidir. Yeşil vücudu sakinleştirir ve öğrenmenin gerçekleştiği ortamlar için en iyi seçimdir. Çünkü bu renk öğrenme miktarını arttırır. Bebek odası ve yatak takımlarında kullanılabilecek en iyi renk kombinasyonlarından biri de mavi ve yeşilin birlikte kullanılmasıdır ki rahatlatıcı olmasının yanı sıra çocuğunuzun öğrenmesini de etkilesin. 

en iyi bebel yatak örtüsü

Mor:

Bu renk lüks ve güzellik ile ilişkilidir. Ama öte yandan, bilgelik ve maneviyatla da ilgilidir. Lila gibi açık tonları bebek odasında kullanabilirsiniz.

yeni model bebek yatak örtüsü

bebek yatak örtüsü nasıl seçilir

en trend bebek yatak örtüsü modeli

En Yeni Makaleler

Yatak Ne Zaman İcat Edildi?
Yatak Ne Zaman İcat Edildi?

Siz hiç yatak tarihçesini düşündüniz mü?

Daha Fazla Göster
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?
Yastık Ne Zaman İcat Edildi?

Yastığın görünümü ile ilgili ilk bilgiler, eski Mısır firavunlarının saltanatına işaret eder.

Daha Fazla Göster
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!
Hamileler Nasıl Uyur? Hamilelikte Yatma Ve Oturma Pozisyonları!

Hamilesiniz ve uyku sorunu mu yaşıyorsunuz?

Daha Fazla Göster