Kadın Takım Elbise Ne Zaman Ortaya Çıktı?!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Apr 7, 2022

Kadın Takım Elbise Ne Zaman Ortaya Çıktı?!

Kadın Takım Elbise Ne Zaman Çıktı? Kadın Takım Elbise Tarihi Nedir?

Kadın takım elbise tarihi iniş çıkışlara sahiptir ve bizi onu tanımaya iter. Birçoğunuz Fransa'da 2013 yılına kadar kadınların sokakta pantolon giymesine izin verilmediğini bilmiyor olabilirsiniz. Şaşırdınız mı? Evet bu doğru! Fransız kadınlarının pantolon giymesi eskiden yasaktı. Ancak kimse bu kurala uymazdı. 2013 yılında ise fransa bu yasayı tamamen kaldırdı. Bu kısa açıklama ile değişimin başlangıcını merak etmiş olmalısınız. Kadın giyim tarzında devrim olarak adlandırılabilecek değişiklikler. Turang Ambalaj bu sefer sizi moda alanında yeni bir dünyayla tanıştırmak için başka bir noktayı hedefliyor. Her zaman olduğu gibi, Turang ambalaj’a eşlik edin. Bu makalede kadın takım elbise ne zaman çıktı? kadın takım elbise tarihi nedir? hep beraber öğreneceğiz.

kadın takım elbise

Kadın Takım Elbisenin Ne Zaman Çıktı?

Sizce kadın takım elbise tarihi nedir? Değişimin öncüleri yeni tasarımlarla ortaya çıkmasaydı, Avrupa ülkelerindeki kadınlar yine de pembe elbiselerle sokaklarda ve iş yerinde yürümek zorunda kalacaktı. Değişim uzun zaman aldı ve birçok kadın sonunda başarılı olana kadar direndi. 1967'de Catherine Switzer kadın hakları savunucusu olarak adını duyurmayı başardı. Erkeklerinkine benzer bir isimle bir maratonda yarıştı. Maçın ortasında görevlilerden biri kimliğini öğrendi.

kadın giyimin geçmişi

Bir kadının pantolon giymesine kızan görevli, yarışına devam etmesini engellemek için ona  saldırdı. Ancak başkalarının müdahalesiyle Catherine yarışı bitirmeyi başardı. Katherine'in koşarken ve saldırganın bir fotoğrafı tarihe geçti. Bir başka örnek de ABD Kongresi'ndeki kadınlardır. Son on yıla kadar Kongre'deki kadınların Kongre'ye pantolonla girmesine izin verilmediğini bilmek sizi şaşırtabilir.

kadın giyimin değişimi

Kadın Takım Elbise Tarihi Nedir?

Kadınların okur-yazar olduğu dönemden itibaren değişimlerin başlama zamanını bilebiliriz. 15. yüzyılda Bologna'dan Nicolosa Castellani Sanuti adında bir kadın kiliseye uzun bir makale yazdı. Makalesi, kilisenin şimdiye kadar örtmeye ve yüzlerini kapatmaya zorlamaya karar verdiği kadınları savunuyordu. Bu makalenin öne çıkan noktalarından biri, kadınların tüm haklardan mahrum bırakıldığı toplumda erkek haklarının sayılmasıydı. Mektubunda, erkeklerin toplumda sahip oldukları haklara karşılık, kadınların sadece giyecekleri kıyafeti belirleyebilmelerini talep etti. O yıllarda böyle bir makalenin yayınlanması değişimin başlangıcı olmuştu.

kadın takım elbise tarihi

Akıldan Uzak Kadın Takım Elbisem Ne Zaman Çıktı?

Geçmişte kadınların giyim tarzları oldukça kısıtlıydı. Böyle bir kadın düşünün; Dar korse, dar elbise, işlemeli ayakkabılar, pilili etek, dantel eldivenler ve… Bu kadın bırakın toplumda çalışmayı, evinde bile rahat hareket edemiyor. Vitrinlerin hepsi aynı şekilde dekore edilmişti ve sunulacak yeni bir model yoktu.

kadın takım elbise tarihçesi

Bağımlı, Dar Korseli, Dar Etekli Kadın Veya Rahat Kadın Takım Elbiseli Kadın:

Siyasi çevrelerde kadın gücü korkusu, değişimin önündeki engellerden biriydi. Susan B. Anthony, kadınların temel giyinme haklarına ek olarak öncülük eden ilk kadınlardan biriydi. Kölelik yasasına karşı ilk konuşanlardan biriydi. O hep sıra dışı elbiseler, kiyafetler ve etekler giydi ve hiç vazgeçmedi. Aynı zamanda çocuklar ona taşlarla saldırırdı ve bazen erkekler polisin ortasına gelene kadar onu döver ve onunla dalga geçerlerdi.

kadın takım elbise nerden alabilirim

Kadın Takım Elbise Ne Zaman Çıktı? İş Kadınları, Masum Ama Cesur:

Kadınların oy hakkının devreye girmesi ve meydana gelen hareketlerle giyim, moda ve moda tarzı değişmeye başladı. Adil olmak gerekirse, ağır moda ve giyim toplumun varlıklı sınıfına aitti. Bunların arasında madenlerde veya ahırlarda erkeklerin izinden gitmeye zorlanan kadınlar da vardı. Bu kadınlar kesinlikle ağır giysilerle işlerini yapamadıkları için erkek pantolonu giyiyorlardı. Ama çözüm neydi?

kadın takım elbise ne zaman ortaya çıktı

Giyim tarzını değiştirmek kolay bir şey değildi. Özellikle kapalı fikirli ve tarz değişikliğine engel olan erkekler varken. Sizce erkekler neden kadın kıyafetlerindeki değişiklikleri kabul etmeye istekli değillerdi? Çünkü giyin tarzını değiştirmek kadınların daha ilk adımıydı. Sonraki adımlarda miras, mülk sahipliği, velayet ve kanunların eşitliği konuları ele alındı.

kadın takım elbise mağazaları

Öncü Kadın Takım Elbise Tasarımcıları, Coco Chanel İle Ayrışma Meydana Geldi:

1890'da kadın takım elbise giyen ilk kadın oyuncuydu ve kendi isteğiyle bir terziye kadın takım elbise diktirdi. O günden sonra ilk kadın takım elbise tasarımcısı Coco Chanel oldu. Kadın takım elbise modeli ilk olarak 1914 yılında tasarlamış ancak 1923 yılında yeni koleksiyonunda yeni kadın takım ekbise modelini ortaya çıkarmıştır. Coco Chanel, ilk modelini, kadınların şehirde halka açık yürüyüşler için özel mont ve etekler giydiği zaman tasarladı.

kadın takım elbise satışı

Altında Coco'nun İmzası Olan Kadın Takım Elbise Tarihi Nedir?

Coco Chanel'in tasarladığı takım elbise, kadınlara özgürlük veren bol ve rahat pantolonu olan bir ceketti. Coco Chanel tasarımı hakkında "Kadınlara hareket etmeleri için gerçek kiyafetlet verdim" dedi. "Toplum içinde özgürce hareket edebilmeleri ve güldüklerinde bayılmamaları için." Neden kadınların bayılmaması gerektiğini söylediğini merak ediyor olmalısınız! Çünkü geçtiğimiz on yıllarda kadınlar dar korseler giydiğinde kaburgalar vücuda batıyordu. Bazen hasar o kadar şiddetliydi ki gülerken anesteziye neden oluyordu. Bir sonraki adım başka bir Fransız tasarımcı Marcel Rochas tarafından atıldı. Hiç kimse pantolonu özellikle kadınlar için tasarlamamıştı, o bunu yaptı. Bu tasarımcı, Avrupa kadın giyim tarzı devriminde ikinci kişi seçildi.

renkli kadın takım elbise

Catherine Hepburn'ün Takım Elbisesi:

Coco Chanel, Marcel Rochas ve daha sonra diğer tasarımcılar kadınlar için etek ve takım elbise modelleri tasarlayınca dönemin popüler oyuncuları ön plana çıktı. Catherine Hepburn, 1942'de filmlerinden birinde takım elbiseyle çalışan bir kadın olarak görünen kadınlardan biriydi.

Gelinlik Kıralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı?

rahat kadın takım elbise

İkinci Dünya Savaşı, Takım Elbisenin Sonsuz Sürecinin Başlangıcıdır:

İkinci Dünya Savaşı, etek ve takım elbise trendinin bir başka nedeniydi. Birçok erkek savaşa katıldı ve kadınlar onlar için çalışmak zorunda kaldı. Etek ve takım elbise iş için en rahat kıyafetlerdi. 1935'te savaş başlamadan önce, Levi's pantolonunun hoş karşılanmayan bir tasarımını sunmuştu. Savaşın başlaması ve pantolonlu kadınlara ihtiyaç duyulmasıyla Leviés, kadın formunda kendi ürünlerini üretip satabildi.

kadın takım elbise nerden geldi

Bu eğilim, 1970'lerde kadın giyim tarzını değiştirebilene kadar kadınlar arasında devam etti. Tüm bunlara rağmen, Yves Saint Laurent aktör Nan Kempner için bir smokin tasarladığında hala çok fazla gürültü ve itiraz oluştu. 1970'lerde kadınlar birçok kıyafet kuralını değiştirebildiler.  Artık kadın giyim tamamen değişmişti.

kadınlar ne zaman takım elbise giymeye başladı

1980'den 1987'ye kadar, kadınların pantolon kullanımına yönelik yaygın eleştirilere rağmen, kadın takım elbiselerinin yıllık satışları yaklaşık 6 milyon adet arttı. Satışlardaki bu artış kadın giyim sektörüne 600 milyon dolar kazandırdı. Moda tarihi boyunca kadın giyim tarzını değiştirmek için birçok işlem yapışmıştır. Birçok kadın bu yönde mücadele etti ve büyük adımlar attı.

Beyaz Gelinlik Ne Zaman Ortaya Çıktı?

kadınlar takım elbise giyebilir mi

Aşağıda Birkaç Farklı Kadın Takım Elbise Modeli Görebilirsiniz:

kadın takım elbise kombini

desenli kadın takım elbise

kadın giyim ne zaman evrim geçirdi

kadın giyim ne zaman değişti

kadın takım elbise giymeli miyiz

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster