Takım Elbise Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Apr 2, 2022

Takım Elbise Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Takım elbise, erkekler için resmi bir kiyafet olarak kabul edilir ve yanlış takım elbise satın almak onları dağınık gösterebilir. Genel olarak doğru takım elbise satın almak sizi düzenli, şık ve tabii ki iyi giyimli gösterebilir. Bu, vücudunuz için doğru takım elbise seçiminin önemini gösterir. Takım elbise seçiminde sadece fiyat önemli değildir ve aynı zamanda pahalı takım elbise modelleri illa sizin tarzınıza göre değildir. Takım elbisenin duruşuna, rengine ve modeline dikkat etmenizi öneririz. Bu yazımızda doğru takım elbise satın almanın önemli kurallarını siz değerli müşterilerimize anlatacağız.

en doğru takım elbise

Uygun Bir Takım Elbisenin Özellikleri Nelerdir?

Artık normalden daha dar bir takım elbise seçmek geleneksel hale gelmiştir. Ancak her durumda takım elbisenin doğru bedende olması ve vücuda tam oturması gerektiğini unutmayın. Ayrıca pantolon paçaları, ceket uzunluğu, kol uzunluğu ve.. ne çok sıkı ne de çok bol olmalıdır. Bu nedenle tam bedeninize ve vücut tipinize uygun bir takım elbise satın alabilmeniz için tüm bu maddelere aşağıda değineceğiz.

takım elbise seçimi

Omuz:

Takım elbisede omuzlar tamamen düz olmalıdır. Omuzdaki kol dikişi tam olarak omuz kemiği boyunca olmalıdır. Bu dikiş boyuna doğru eğimli ise veya omuzdan sarkıyorsa vücuda iyi oturmaz ve baştan kırışıklarla dalgalı bir etki gösterir. Ayrıca omuza konulan pedler düz ve pürüzsüz olmalı ve kol dikişine tam olarak paralel olmalıdır. Aksi takdirde takım elbise güzel görünmeyecek ve onu giyerken kendinizi rahat hissetmeyeceksiniz.

takım elbise nasıl seçilir

Takım Elbise Kolları:

Takım elbisenin bu kısmı kesinlikle çok önemlidir. Çok uzun veya çok kısa kollu takım elbise modelleri sizi dağınık ve özensiz gösterebilir. Uygun bir takım elbise satın almak için kolların uzunluğu başparmağın altında olmamalıdır. Bu durumda giydiğiniz gömleğe de dikkat edebilirsiniz. Gömleğin kollarını ceketin yaklaşık 2 cm altından yapmaya çalışın.

takım elbise modeli

Ceketin Uzunluğu:

Ceketin uzunluğu, kolların uzunluğuna tam olarak paralel olmalıdır. Başka bir deyişle, ceketin arkasının düz bir çizgi olduğunu hayal edin, ceketin ucunun kalçaların üzerinde olması ve ondan daha düşük olmaması gerekir. Ayrıca, ceket kollardan daha uzun olmamalıdır.

takım elbise modelleri

Ceketin Bedeni:

Ceketin fazla sıkılığı veya fazla bolluğu sizi dağınık gösterebilir. Ceket düğmesini kapattığınızda, ceket çok fazla alan yaratacak kadar geniş olsa bile düğmeler sıkıca kapatılmamalıdır. Ayrıca ceketin alt kısmı kalçaları sıkmamalıdır. Bu nedenle takım elbise provasından sonra düğmeleri bir kez kapatıp ve onunla yürüyün. Bu, ceketin düğmelerdeki ve ceketin altındaki sıkılığını ve genişliğini belirleyecektir.

takım elbise çeşitleri

Pantolon Ölçüsü:

Sizin için doğru pantolonu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var. Bunlardan biri pantolonun alt kısmının uzunluğudue. Bu kısım ayakkabıyı tamamen kaplayacak kadar uzun olmamalıdır. Pantolon paçaları aynı zamanda çok kısa olmamalıdır. Pantolonunuzun boyunu doğru bir şekilde ölçmenin en iyi yolu ayakkabı giymektir. Ayakkabıyı giydikten sonra, pantolonun paçası ayakkabının tam üstünde olmalı ki doğru beden olsun. Pantolonun boy ve yüksekliğinin yanı sıra sıkılığı ve genişliği de önemlidir. Bu sorun pantolonunuzun arkasına yansır. Pantolondan sonra popo alt kısmının kıvrılmamasına veya gerilmemesine dikkat edin. Bunların her biri pantolonunuzda dağınık bir görünüm yaratabilir.

takım elbise seçmenin ipuçları

Düğmeler:

Düğmelerin o kadar önemli olmadığını düşünebilirsiniz. Piyasada farklı takım elbise modelleri bulunmaktadır. Üç düğmeli takım elbise modeli, iki düğmeli takım elbise modeli ve hatta tek düğmeli takım elbise modeli. Elbette üç düğmeli takım elbise satın almak eskiden popüler hale gelmişti ve günümüzde pek kullanılmıyor. Bu takım elbise modeli daha çok uzun boylu erkekler için uygundur. Günümüzün popüler takım elbise modelleri çoğunlukla iki düğmelidir. Ayrıca modern, özel ve aynı zamanda spor bir görünüm arıyorsanız tek düğmeli takım elbise satın alabilirsiniz.

sade takım elbise modeli

Boyunuza Ve Bedeninize Uygun Takım Elbise Seçimi:

Uzun boylu ve kısa boylu erkeklerin her biri takım elbise seçiminde bu konuya dikkat etmelidir. Kısa boylu erkekler dar pantolon giyerek daha uzun görünebilirler. Ayrıca ceketin omuzları boyunuzu gösterecek şekilde tam orantılı ve kafa ile aynı hizada olmalıdır. Kilolu erkekler, kısa boylu erkekler gibi daha ince gösteren takım elbise modelleri seçebilir. Ayrıca uzun boylu erkekler kısa kollu takım elbise satın almamalıdır. Boyunuzu dengelemek için uzun kollu bir takım elbise modeli seçmeye çalışın.

şal yakalı takım elbise

Doğru takım elbise seçiminin yanı sıra takım elbise aksesuarları da göz ardı edilemez. Aksesuarların rengini takım elbise rengiyle eşleştirmek daha iyidir. Örneğin siyah bir takım elbise için siyah veya kahverengi bir ayakkabı seçebilirsiniz. Çoğu durumda, kahverengi aksesuar seçimi, farklı takım ekbise renkleriyle neredeyse uyum içinde olan özel, güzel ve şık bir seçenektir. Aşağıda, doğru takım elbise satın almanıza ve seçmenize yardımcı olabilecek, fotoğraflar bulunmaktadır.

uç yakalı takım elbise

İşte Doğru Takım Elbise Satın Almanın 7 Önemli Faktörü:

1 - Takım Elbise Kumaşı:

Erkek ve kadın takım elbiselerini dikmek için her biri kendine has özellikleri olan farklı kumaşlar kullanılmaktadır. Bu kumaşlardan bazıları çekici tasarımları ile sportif modeller için uygundur, bazıları ise resmi ve klasik takım elbise dikmek için kullanılır.

takım elbise mağazaları

2 - Farklı Takım Elbise Modelleri:

Takım elbise dikimi genellikle takım elbise standartlarına göre yapılır. Bu nedenle takım elbise seçiminde fiziğinizi ve tarzınızı göz önünde bulundurmanızda fayda var. Erkek takım elbise modelleri çeşitleri arasında aşağıdakiler sayılabilir:

Takım elbise kılıfı siparişi için hemen şimdi tıklayın

takım elbise rengi

Dar Kesim Takım Elbise Modeli:

Slim fit modeli, tarzınızın modernleşmesine yol açan en popüler takım elbise modellerinden biridir. Bu tür bir takım elbise dikmek için tüm bedenler, giysinin bileşenleri vücuda tam olarak oturacak şekilde olmalıdır. Ama önemli olan şu ki slim fit modelini sadece zayıf erkekler kullanabilir.

hangi renk takım elbise almalıyım

Klasik Takım Elbise Modeli:

Kiloluysanız ve daha zayıf görünmek istiyorsanız, klasik veya bol model bir takım elbise satın almak sizin için daha iyidir. Partilerde ve toplantılarda rahat etmenizi sağlayan bu modeller sizi daha çekici kılıyor.

hangi takım elbiseyi alabilirim

Normal Takım Elbise Modeli:

Bu modelde tüm kesimler takım elbisenin görünümü oldukça modern görünecek şekilde yapılmıştır. Ayrıca normal takım elbiseler içinde kendinizi rahat hissedeceksiniz.

hangi takım elbise satın almanın püf noktaları

Farag Takım Elbise Modeli:

Farag modeli, doksanlı yıllarda, günümüzde hala çok popüler olan özel takım elbise modellerinden biridir. Farag modeli daha çok önemli ve özel günlerde kullanılan klasik ve resmi bir tasarıma sahiptir. Omuzların şekli ve ceketin arka kısmının daha uzun olması bu modeli daha çekici kılıyor.

nasıl bir takım elbise almalıyım

3 - Ceketin Yaka Modeli:

Birçok moda tasarımcısı, bir takım elbisenin yaka modelinin güzelliği üzerinde büyük etkisi olduğuna inanıyor. Bu nedenle ceket yakası için farklı tasarımlar yapılmıştır. Bu modellerden bazıları aşağıdakileri içerir:

takım elbise fiyatları

Çentik Yaka:

Bu yaka modeli, ceket kumaşın içe doğru döndürülmesi ve dikilmesiyle oluşturulan iki parçadan oluşur. İki parça, 75 ila 90 derecelik bir açıyla bağlanacak şekilde kesilir. Çentikli yakalar günlük takım elbiseler için mükemmeldir. Ancak yakanın genişliği göğsünüzü ve omuzlarınızı daha iyi yansıtacak şekilde seçilmelidir. Örneğin göğsünüz çok genişse daha geniş çentikli bir yaka kullanmalısınız.

takım elbise kalitesi

Uç Yaka:

Uç yaka modeli neredeyse çentik yakaya benzer ancak omuzların üst kısmına doğru eğimli daha keskin kenarlara sahiptir. Bu yaka, çentik yakadan çok daha resmidir ve resmi toplantılar ve partiler için kullanılabilir. Ayrıca, iki düğmeli takım elbise satın almak için uç yakalı ceketler aramanız daha iyidir.

kaliteli ve şık takım elbise

Şal Yaka:

Bir düğüne katılmak veya resmi bir törende konuşma yapmak istiyorsanız, şal yakalı bir ceket kullanabilirsiniz.  Bu yakalarda kesik veya dikiş yoktur ve ceketin etrafına şal gibi dikilir.  Bu yakalar genellikle çekiciliğini ikiye katlayan kadife ve satenden yapılır.

açık renkli takım elbise

4 - Kol Modeli:

Takım elbise satın alırken takım elbisenin kolları ve gömleğin kolları için her biri belirli bir modelle eşleşen farklı modeller görebilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise gömleğin bir kısmının takım elbiseden görülebilmesi için ceket kol uzunluğunun gömlek kolundan daha kısa olması gerektiğidir. Bu boyut yaklaşık bir santimetredir.

koyu renkli takım elbise

5 - Hangi Renk Takım Elbise Almalıyım?

Takım elbisenin çeşitli bileşenleri için renk seçimi çok önemlidir. Renkleri birleştirerek tarzınızdaki sorunları bir nebze kapatabilir ve daha çekici görünebilirsiniz. Örneğin resmi takım elbiselerde genellikle lacivert, gri ve siyah renkler kullanılır. Ancak günlük ve spor takım elbiseler için renkli kumaşlar ve desenli kumaşlar da kullanılabilir. Genel olarak erkek takım elbise rengini seçerken aşağıdaki kurallara dikkat edilmelidir:

hangi takım elbise daha uygun

Vücut Tipine Göre Renk Seçimi:

Kahverengi, krem, beyaz gibi açık renklere sahip bir takım elbise giymenin stil sahibi ve kilolu olmayanlar için daha uygun olduğu tecrübelerle kanıtlanmıştır. Bununla birlikte, kilolu erkekler için genellikle koyu renk takım elbise giymeleri önerilir.

hangi takım elbise daha avantajlı

Farklı Mevsimlerde Hangi Renk Takım Elbise Giyilir?

Bazı renklerin sadece belirli bir mevsim için uygun olduğunu ve diğer mevsimlerde daha az kullanılmasının daha iyi olduğunu bilmek ilginizi çekebilir. Örneğin ilkbaharda gri takım elbise seçmek sizin için en iyi seçenek. Çünkü bu renk diğer renklerle uyum sağlayabilmekte ve model açısından oldukça çekici görünmektedir. Yaz aylarında da benzersiz olan krem ve bej takım elbiseleri kullanabilirsiniz. Ancak sonbahar ve kış aylarında koyu kahve ve lacivert gibi koyu renk bir takım elbise giymek akıllıca bir öneridir.

ekonomik takım elbise

Takım elbise kılıfı siparişi için hemen şimdi tıklayın

Ten Rengine Göre Doğru Renk Seçme:

Ten rengi de takım elbise rengi seçiminde önemli bir etkiye sahiptir. Genel bir kural olarak, ten rengiyle kontrast oluşturan renkleri kullanmak her zaman en iyisidir. Örneğin ten renginiz koyu ise açık renk takım elbiseler kullanmalısınız. Elbette gömleğin rengi ve diğer aksesuarlar ten rengiyle uyumlu olabilir.

uygun fiyatlı takım elbise

6 - Aksesuar Seçimi:

Uygun bir stile sahip olmak için takım elbise ile birlikte çeşitli aksesuarlar kullanabilirsiniz. Bu aksesuarlar arasında kravatlar, papyonlar, kol düğmeleri, mendiller ve diğer takılar bulunur. Görünümünüzün modern ve lüks olmasını istiyorsanız gömleğinizin ve takım elbisenizin rengine uygun ipek kravatlar kullanmalısınız.

şık takım elbise

7- Takım Elbise Giymenin Kuralları:

Doğru takım elbiseyi satın alıp seçtikten sonra tipinizin ve tarzınızın kusursuz olması için bazı kurallara uymalısınız.

Kot Pantolonlarla Resmi Ceketler Giymeyin!

Kot pantolon ile resmi bir ceket giymek tarzınıza büyük bir darbe olabilir. Ayrıca, parlamenter takım elbise ile spor ayakkabı giymekten kesinlikle kaçının.

mat takım elbise

Pantolon Ölçüleri:

Pantolonunuz çok uzun olmamalıdır. Öte yandan, pantolonun boyu kısa ise, çoraplarınızın ve ayak bileklerinizin bir kısmı tespit edilecektir. Bu nedenle pantolonun boyu tam olarak ayakkabının üzerinde olmalıdır.

parlak takım elbise

Aynı Renkte Cep Mendili Ve Kravatı Kullanmayın:

Bazıları aynı renkte cep mendili ve kravat takarak daha iyi bir tarza sahip olabileceklerini düşünüyor. Ancak cep mendilinin rengi kravat renginden farklı olmalıdır.

Gri takım elbise nasıl kombinlenir?

desenli takım elbise

üç düğmeli takım elbise

tek düğmeli takım elbise

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster