Yelekli Takım Elbise Nasıl Kombinlenir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Mar 9, 2022

Yelekli Takım Elbise Nasıl Kombinlenir?

Yelekli takım elbise, erkeklere klasik tarzda şıklık getiren bir kombindir. Takım elbise yeleği, üç parçalı bir takım elbisenin ana bileşenlerinden biridir ve erkekler onu resmi durumlarda ve bazen de resmi olmayan durumlarda giyer. Bu yazımızda öncelikle takım elbise yeleğinin tarihçesinden bahsedeceğiz ve ardından yelek seçiminin nasıl yapıldığını açıklayacağız.

yeşil yelek

Yelek Mi Yoksa Jile Mi?

Yelek, spor ceket anlamına gelen fransızca veste kelimesinden türetilen yeleğin ingilizce karşılığıdır. Jile, ingilizcede yelek kelimesinin karşılığıdır ve fransızca olan jile kelimesinden gelmektedir. Takım elbise yeleği, bir zamanlar cezayirli mahkumlar tarafından giyilen arapça jalika kelimesi için değiştirilmiş bir kelimedir.

beyaz yelek

Yelekli Takım Elbise Ne Zaman Moda Oldu?

Gerçek şu ki takım elbise yeleğinin menşei hakkında kesin bir bilgi yok ve bu elbisenin ilk nereden geldiğini tam olarak tespit etmek mümkün değil. Takım elbise yeleği aslen fransızdı ve daha sonra İngiltere'ye ithal edildi. 1966'da İngiltere Kralı II. Charles, Fransız modasına karşı yelek kelimesini kullanmaya karar verdi.

desenli yelek

Yelekli takım elbiseye üç parçalı takım elbise deniyordu. İlginç bir şekilde, orijinal yeleğin kolları vardı ve 1700'lere kadar da bu kollar çıkarılmadı. 1789'daki Fransız Devrimi'nden sonra, Fransa'daki ve Avrupa'nın başka yerlerindeki aristokrat karşıtı duygular, erkeklerin ve kadınların giyim tarzını değiştirdi. Yelekler kısaldı ve artık kolsuz hale geldi.

takım elbise yeleği

Çeşitli Yelek Modelleri!

Yelek genellikle belirli bir tasarıma sahiptir ve modelleri arasında pek bir fark yoktur. Çoğu yeleğin önü yumuşak kumaştan ve astardan, arkası ise sadece astardan yapılmıştır. Farklı erkek yelek modelleri arasındaki en büyük fark, daha çok düğmelerin düzeni ve yaka modeli ile ilgilidir. Diğer farklılıklar, cep sayısı gibi görünümünün ayrıntılarına kadar uzanır.

yelekli takım elbise

İki Düğmeli Takım Elbise Yeleği; Sade Ve Minimal

Bu model ismi, düğmeleri sadece giysinin ön kısmının ortasında bir sıra halinde bulunan yelekler için kullanılır. Bu yeleğin ön ortasında 3 ila 6 düğme olabilir. Ne kadar çok düğmeniz varsa yeleğiniz o kadar resmi olacaktır. Örneğin 3 düğmeli bir yelek, 6 düğmeli bir yeleğe göre daha sportiftir. 5 düğmeli yelekler, yeleğin en geleneksel şeklidir. Bu yelekler genellikle V yakalıdır ve bu nedenle daha sade ve minimal bir kesime sahiptir.
Şık görünmek ve daha modern bir tarza sahip olmak istiyorsanız gömleğin üzerine iki düğmeli takım elbise yeleği giyebilirsiniz.

yelek seçimi

Dört Düğmeli Yelek; Şık Ve Resmi

Dört düğmeli takım elbise yeleği, iki düğmeli yelekten daha resmidir. En yaygın şekli, üç çift sıra halinde yerleştirilen 6 düğmedir, ancak düğme sayısı 4 ile 8 arasında olabilir. Çünkü katılacağınız tören ne kadar resmi olursa, o kadar resmi ve özenli giyinmeniz gerekir. Bu nedenle takım elbise yeleği seçiminde dikkatli olmaya çalışmalısınız.

yelek seçimi nasıl yapılır

Cepli Yelek Veya Cepsiz Yelek Modelleri:

Takım elbise yeleğinin cebi olabilir veya olmayabilir. Öte yandan cepli yelekler iki şekilde olabilir: iki cep (her ikisi de belde), üç cep (biri göğüste ve ikisi belde) ve dört cep (ikisi belde ve ikisi göğüste).

takım elbise yeleği nerden alabilirim

Takım Elbise Yeleği Üzerindeki Düğmelerin Özel Kuralları Var Mı?

• İki düğmeli yeleklerde yeleğin son düğmesini asla kapatmayın. Üst düğmeyi açmak veya kapatmak isteğe bağlıdır.

• Dört düğmeli yeleklerde düğmeler tamamen kapalı olmalıdır.

• Yelek seçiminde yeleğin üzerindeki düğme sayısının montun üzerindeki düğme sayısından fazla olmasına dikkat edin. Bu, giymek istediğiniz ceketin dört düğmesi varsa, yeleğin en az beş düğmesi olması gerektiği anlamına gelir.

yelekli takım elbise kombini

Doğru Takım Elbise Yeleği Nasıl Seçilir?

Birçok erkeğin üç parçalı bir takım elbise giymeye sabrı yoktur, bunun nedeni ise de içinde kendilerini rahat hissetmemeleridir. Yelekli takım elbise ne çok dar ne de çok bol olmalıdır. Takım elbise yeleği çok dar olursa, başka birinin kıyafetini giymiş gibi görünebilirsiniz. Aynı zamanda çok bol olursa da, dağınık ve daha yaşlı görüneceksiniz.

uygun yelek seçimi

Takım elbise yeleğinin kol halkası omuz kemiğinin hemen üzerinde olmalı ve alt kısımda koltuk altlarına ulaşmalıdır. Düğmeleri kapatmak için takım elbise yeleğini çekerseniz, bedeninin size küçük geldiği anlamına gelir. Yeleğin yakası V şeklindedir ve neredeyse göğüs bölgesinde bulunur. Yeleğin uzunluğu tüm beli örtmeli ve pantolonun çizgisini geçmelidir. Yeleğin arkası ve yanları ise önden biraz daha kısa olmalıdır.

uygun takım elbise yeleği

Zıt Renklerde Takım Elbise Yeleği:

Bu seçim biraz daha zor bir seçimdir ve aynı zamanda daha fazla özen gerektirir. Bu yöntemde yeleği takım elbisenin farklı bir renginden veya tasarımından seçmelisiniz. Bu nedenle de doğru yelek seçimini yapmanız çok önemlidir.

yelek alımı

Siyah Yelek:

• Bu kombinasyon resmi günler, düğünler ve iş toplantıları için çok uygundur.

• Koyu gri pantolon ve siyah takım elbise yeleği klasik bir görünüm yaratmak için uygundur.

Takım elbise kılıfı siparişi için hemen şimdi tıklayın

yelek siparişi

Gri Yelek:

• Siyah pantolon veya kot pantolon ile gri yelek harika olabilir. Bu parçalarla beraber kırmızı bir kravat seçebilirsiniz.
  
• Gri yelekleri gri pantolonlarla giyebilirsiniz.

• Gri bir yeleği siyah kot pantolonla kombinleyebilirsiniz.

özel yelek siparişi

Kahverengi Yelek:

• Kahverengi yelek, kahverengi bir takım elbise ile kombinlenebilir ancak lacivert ile çok uyumuludur. Örneğin, açık mavi bir gömlek ve kahverengi bir yelek ile lacivert pantolon deneyebilirsiniz.

• Kahverengi bir yelek, mavi bir ceket ve açık mavi bir gömlek ve kahverengi bir kravat ile harika olur.

özel yelekli takım elbise

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster