İkinci El Gelinlik Nasıl Seçilir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 26, 2022

İkinci El Gelinlik Nasıl Seçilir?

İkinci El Gelinlik Satın Alınır mı?

Her kız çocukluğundan beri beyaz bir gelinlik giymenin hayalini kurmuştur. Düğün yaklaştıkça kadınlar gelinliklerini seçmelidir.

Gelinlik satın almak, kızların hoş deneyimlerinden biridir. Bir düğün gecesi için yeni bir gelinlik satın almak çok pahalı olduğundan, güzel ve ikinci el gelinlik seçimi iyi bir tercih olabilir ve düğün töreniyle ilgili maliyetlerin bir kısmını azaltabilir. İkinci el gelinlik satın almak ve ikinci el gelinlik seçimi için elbisenin kumaşına, dikimine, modeline, işlemesine, satın alındığı yere, zamanına, bütçesine ve…dikkat etmelisiniz.

ikinci el gelinlik nasıl seçilir

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi gelinlik sipariş etmek ve satın almak günümüzde çok pahalıdır ve genç çiftler bunu karşılayamayabilir. Öte yandan düğünleri için gelinlik alan bazı gelinler de gelinliklerini satıyorlar. Bu nedenle başkalarının da ikinci el gelinlik satın alması mümkün olacaktır.
ikinci el gelinlik satın almak, düğün masraflarınızdan tasarruf etmek için harika bir seçenek olabilir.
Bir düğünün toplam maliyetinin bunaltıcı olabileceği gerçeğini kabul edelim. Bu nedenle, maliyetleri düşürmek için bulabileceğiniz herhangi bir yol dikkate değer.

ikinci el gelinlik satın alınır mı

İkinci El Gelinlik Satın Almak, Harika Ve Tasarruflu Bir Seçim:

Gelinlik satın almak için yeterli bütçeniz yoksa ama ayı zaman şık ve güzel bir gelinlik giymek istiyorsanız, fiyatları çok düşük ve oldukça mantıklı olan ikinci el gelinlik satın alabilir ve iç rahatlığı ile kullanabilirsiniz. böylece paranızın bir kısmını cebinizde tutmuş ve harcamamış olacaksınız. bu nedenle size ikinci el gelinlik satın almanızı öneririz. İkinci el gelinlik satın almayı planlıyorsanız ve farklı gelinlik mağazalarında araştırma yapacak vaktiniz yoksa farklı gelinlikler satan siteleri ziyaret edip bütçenize göre istediğiniz ikinci el gelinlik seçimini en kısa sürede kolayca yapabilirsiniz.

ikinci el gelinlik almak mantıklı mı

İkinci el gelinlik seçiminin en önemli noktalarında biri de o dönemde törenin yapılacağı mevsimlere dikkat etmektir. Sonbahar veya kış aylarında bir düğün yapmayı planlıyorsanız, kuyruklu bir gelinlik almamak daha iyidir, çünkü bu mevsimlerde yağmur nedeniyle elbisenizin kuyruğu kirlenebilir. Elbette gelinlik alırken sadece elbisenin modeline ve fiyatına dikkat etmenin yeterli olmadığını unutmamalı ve en iyi ikinci el gelinliği satın almak için birçok önemli faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Gelinlik alırken genellikle gözden kaçan ama çok önemli olan noktaları sizlerle paylaşabilmemiz için bu yazının sonuna kadar bizimle kalmaya devam edin.

ikinci el gelinlik fiyatı

Uygun Fiyata İkinci El Gelinlik Satın Almak:

İkinci el gelinlik satın alırken göz önünde bulundurulması gereken bir sonraki şey fiyattır. ikinci el gelinlik satın almak için çok para ödeyecekseniz, hiç kullanılmamış yepyeni özel bir gelinlik sipariş edebilirsiniz. Bazı insanlar ikinci el gelinlikleri çok yüksek fiyatlara satarlar. Bu nedenle ikinci el gelinlik seçiminden önce piyasadaki birinci el ve ikinci el gelinlik fiyatlarına mutlaka göz atmanızı öneririz, böylece uygun fiyata bir ikinci el gelinlik satın alabilirsiniz.

kullanılmış gelinlik

İkinci El Gelinlik Modelleri:

İkinci el gelinliğinizi seçmeden önce hangi gelinlik modelinin size uygun olduğuna dikkat etmenizde fayda var. Örneğin omuzları geniş olan kadınlar dekolte gelinlikler seçebilir. Kısa boyunlu kadınlar ise, açık yakalı gelinliklerercih edebilir. Gelinlik provasında farklı gelinlikleri deneyin ve ardından kendi fotoğrafınızı çekin ve fotoğrafları karşılaştırarak size en uygun gelinlik modelini bulun.

ucuz ikinci el gelinlik

Dini İnançlara Göre İkinci El Gelinlik Seçimi:

ikinci el gelinlik satın alırken ve seçerken kendinizin ve eşinizin dini inançlarına dikkat etmeli ve gelinliğinizi bu inançlara göre seçmelisiniz. Bu noktaya dikkat etmemek, gelinliğinizi giydikten sonra pişmanlık duymanıza neden olacaktır.

uygun fiyatlı ikinci el gelinlik

İkinci El Gelinlik Ve Bedenleri:

İkinci el gelinlik satın alırken bedeninize de dikkat etmelisiniz. Gelinliğinzi kendi bedennize göre döşemek için ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur. Birkaç kez gelinlikle oturarak, ayağa kalkıp ellerinizi yukarı ve aşağı hareket ettirerek elbisenin bedeninin size uygun olduğundan emin olabilirsiniz.

doğru ikinci el gelinlik seçimi

Temiz İkinci El Gelinlik Satın Almak:

Bir sonraki adımda, gelinliklerinizin file, saten ve dantellerini kontrol ettiğinizden emin olun, böylece ipliğin kirli ve sarı olmaması ve bağcıkların iyi yapıştırılmış olması gerekir. Gelinliği beğendiyseniz ama saten ve danteller kirli ise öncelikle leke ve kirin yıkanarak temizlendiğinden emin olunuz, ardından kuru temizlemeciye götürünüz.

ikinci el gelinlik nerden alabilirim

İkinci El Gelinlik Almanın Son İpuçları:

• Vücut tipinize uyan ikinci el bir gelinlik seçin.

• Yüzünüze hangi gelinlik tarzının yakıştığı konusunda iyi bir kostüm tasarımcısıyla konuşun.

• Tek başınıza gelinlik alışverişine çıkmayın.

• Gelinlik provası için en az iki kere gelinlikçiye gitmeli ve terzinizle danışmalısınız.

• Glinlik siparişi vermeden ve sözleşmeyi imzalamadan önce, mağaza sahibiyle görüşün ve seçtiğiniz gelinliği bir kez daha kontrol edin.

ikinci el gelinlik nerde satılır

Yeniden Satış :

Son olarak, düğününüzden sonra satın aldığınız ikinci el gelinliği tekrar satmak isterseniz, önce kuru temizlemeciye götürmeniz ve gelinliğin sağlıklı olduğundan emin olmanız gerekir. Ardından fotoğraflarını çekip farklı farklı uygulamalarda paylaşabilirsiniz.

Gelinlik kılıfı siparişi için tıklayınız

ikinci el gelinlik nerden alınır

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster