Gelinlik Kumaşı Çeşitleri!

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 26, 2022

Gelinlik Kumaşı Çeşitleri!

Gelinliğinizin vücudunuza en güzel şekilde oturmasını istiyorsanız gelinlik kumaşının cinsine ve yapısına tam olarak dikkat etmelisiniz. Güzel bir gelinliğin dikilmesinde doğru gelinlik kumaşı seçimi önemli bir rol oynar. Gelinlik kumaşı, gelinliğinizin genel görünümü üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Gelinliğin ne kadar resmi (veya gayri resmi) olduğu ve hatta fiyatı gelinlik kumaşın türüne bağlıdır. Bir gelinlik dikmek için hemen hemen her kumaş kullanılabilir, ancak bazı kumaşlar daha popülerdir. Genel olarak gelinlik kumaşı, kesim ve dikimde güzelliğini iyi gösterecek şekilde olmalıdır. Kumaşın kalınlığı ve cinsi gelinliğin tarzına göre değişir ancak genellikle kış düğünlerinde daha kalın kumaşlar, yaz düğünlerinde ise daha ince gelinlik kumaşları kullanılır.

Bu yazıda gelinliklerde kullanılan en popüler 5 gelinlik kumaşı çeşidi tanıtılmaktadır. Bu makaleyi okuyarak nasıl bir kumaş aradığınızı ve gelinliğinizi hangi kumaştan yapmayı tercih ettiğinizi öğrenebilirsiniz. Çoğu gelin, gelinliklerinin kumaşına çok fazla dikkat etmezken, gelinlik kumaşı seçiminin gelinliğin güzelliği ve şıklığı üzerinde büyük etkisi vardır. Bu yüzden gelinliğinizin vücudunuza en güzel şekilde oturmasını istiyorsanız kumaş cinsine tam olarak dikkat etmeli ve doğru gelinlik kumaşı seçimi yapmalısınız.

saten gelinlik kumaşı

Gelinlik Kumaşı Çeşitleri:

Bir gelinlik dikmek için hemen hemen her kumaş kullanılabilir, ancak bazı kumaşlar daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Gelinlik kumaşı seçimi yaparken hava durumu, mekan, bütçe, aile kültürü gibi şeyleri göz önünde bulundurmalısınız.

gelinlik kumaşı nerde alabilirim

Mikado Gelinlik Kumaşı Seçimi:

Mikado, şifon ve saten gibi diğer ipek kombinasyonlarından daha kalın olan bir ipek türüdür. Bu kumaş, yüksek kalınlığı nedeniyle yılın soğuk mevsimlerinde gerçekleşen düğünler için daha uygundur. Bu ipek türü ağırdır ve bu da kırışıklıkları önler. Bu nedenle formunu koruyan bir gelinlik arıyorsanız mikado gelinlik kumaşı sizin için iyi bir seçenek olabilir. Bu kumaş türünün kışın yapılan düğünler için daha uygun olduğunu ve gelini soğuktan koruduğunu unutmayın.

dantel gelinlik kumaşı

İpek Tülü:

Gelinlik dikiminde tül kullanımı oldukça yaygın ve uzun süredir devam eden pöpuler bir uygulamadır. Elbisenizin modası hiç geçmesin istiyorsanız tül kullanmanızı öneririz. Dantel ile dikilen gelinlikler diğer elbiselere göre daha ucuz ve daha ekonomiktir. Bu kumaş çok hafiftir ve yaz düğünleri için çok uygundur. Bu gelinlik kumaşlarının tek sorunu çabuk yırtılabilmesidir.

güpür gelinlik kumaşı

İpek Gelinlik Kumaşı Ve Sade Gelinlik Modeli:

İpek, en popüler gelinlik kumaşlarından biridir. Bu kumaş naylon, ipek, polyester veya bu liflerin bir kombinasyonundan yapılmıştır. Bu kumaş, uzun etekleri olan veya güzel boncuklarla süslenmiş gelinliklerde kullanılır. İpek kumaşlı gelinliklerin modası ise hiç geçmez

tüllü gelinlik kumaşı

Organze Gelinlik Kumaşı:

Bu kumaş ipeğe çok benzer, dolayısıyla "cam ipeği" olarak da adlandırılır. Organze gelinlik kumaşı ipek gelinlik kumaşı kadar incedir, ancak aynı zamanda biraz daha pürüzlüdür. Bu nedenle de prenses gelinlik modelleri için oldukça uygundur. Organze kumaş ipekten yapılmıştır ve çok hafiftir. Bu kumaş kabarık gelinliklerde önemli bir röl oynamktadır. Bu kumaşla dikilen gelinlikler hafifliği nedeniyle sıcak mevsimler için uygundur. Ancak organze kumaşın çok hassas olduğunu ve yırtılabileceğini de unutmamak gerekir.

en ucuz gelinlik kumaşı

Dantel Gelinlik Kumaşı:

Dantelli gelinlik kumaşı en popüler ve en ünlü gelinlik kumaşlarından biridir. Aynı zamanda gelinliklerde kullanılan en eski kumaşlardan biridir. Muhtemelen dantel kumaşının nasıl göründüğünü zaten biliyorsunuzdur. Ama dantelin aslında onlarca çeşidi olduğunu biliyor muydunuz? Bu çeşitlerin her biri gelinliğinize farklı bir hava katabilir. 

en güzel gelinlik kumaşı

Modası hiç geçmeyen bir gelinlik giymek istiyorsanız, dantel kumaşından yapılan gelinlikleri seçebilirsiniz. Bu kumaş, herhangi bir havada ve herhangi bir düğün kutlaması için uygundur. Dantelin tek sorunu ise yırtılabilir bir kumaş olmasıdır.

Gelinlik kılıfı nedir ve ne işe yarar?

en pahalı gelinlik kumaşı

Şifon Gelinlik Kumaşı:

Şifon, ipek gibi mat bir yapıya sahip hafif ve narin bir kumaştır. Bu kumaş çok ince bir yapıya sahiptır bu nedenle de düğünlerini yazın yapmayı planlayan gelin ve damatlar bu kumaşı kullanabilirler. Şifon gelinlik kumaşı seçmenin diğer avantajı ise yumuşak olması ve işlemeli dantel ve inci işlemelerinde kullanılabilmesidir.

en çok satıla gelinlik kumaşı

Saten Gelinlik Kumaşı:

Mat olan şifon kumaşın aksine saten iyi bir parlaklığa sahiptir. Bu kumaş yüksek dirençli ve farklı gelinlik modelleri için uygundur. Saten aynı zamanda ağır bir kumaştır ve satenden yapılan gelinlikler kış için daha uygundur.
Bu tip kumaşın şu anda farklı amerikan isimlerine sahip, LX ve Miss New olmak üzere üç farklı modelli bulunmaktadır.

kaliteli gelinlik kumaşları

Güpür Gelinlik Kumaşı:

Dantel ve güpür gelinliklerde en popüler kumaşlardır. Güpür, ipekten dokunan ve üzerinde çiçek deseni bulunan bir kumaştır. Güpür çeşitli gelinliklerde yaygın olarak kullanılmaktadır ancak gelinliğin her kısmı güpür ile dikilmez ve genellikle üst kısım ve kollarda güpür kumaş kullanılır.

Siyah Elbise Nasıl Kombinlenir?

en çok kullanılan gelinlik kumaşı

Dantel Ve Güpür Arasındaki Fark:

Dantel ve güpür kumaşlar birbirine çok benzer. Dantel ve güpür arasındaki tek fark, kabartmalı dantel modellerinin file üzerine dikilmesidir. Maliyet açısından ise dantel güpürden daha pahalıdır.

en güzel gelinlik kumaşı

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster