Gelinlik Kıralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 26, 2022

Gelinlik Kıralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı?

Pek çok gelinin evlenmeden önce aklına gelen ortak soru, gelinlik kiralamak mı yoksa satın almak mı?

Her kişinin bu soruya yanıtı kısmen kendi deneyimine bağlıdır. Turang ambalaj’ın bu makalesinde bu soruyu farklı açılardan inceleyeceğiz. Böylece gelinlik kiralamak mı yoksa gelinlik almak mı hep beraber daha iyi göreceğiz.

gelin kıralama fiyatı

Gelinlik Kıralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı?

İdeal bir düğüne sahip olmak, kutlama ile ilgili tüm konulara dikkat etmeyi gerektirir ve elbette düğüne özel gelinlik gibi konular daha önemlidir.
Birçok kadın düğünlerde güzel ve gösterişli gelinlik giymeyi sever ve bu nedenle kıyafetlerini büyük bir özen ve takıntı ile seçerler. Öte yandan iyi bir gelinlik seçmek için gelinliğin fiyatı, gelinliğin şekli, gelinlik satın alma zamanı ve daha birçok faktöre dikkat etmelisiniz, çünkü önemsiz bu öğelerin her biri düğün gecesinde az ya da çok ciddi sorunlara neden olabilir. Gelinlik almak mı yoksa kiralamak mı daha iyi olduğu da gelinlik seçmeden önce cevaplanması gereken önemli sorulardan biridir. Aşağıdaki noktalar bu konuda size yardımcı olacaktır.

gelinlik satın alma

1- Gelinlik Kıralamak Her Zaman En İyi Ve En Ucuz Seçim Değildir:

Birçok kişi, gelinlik kiralamanın çok ucuz ve çok uygun fiyatlı olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, bir gelinlik satın alma fiyatı, gelinlik kiralama fiyatından mutlaka daha yüksek değildir. Aynı zamanda bazı kıralık gelinlikler satılık gelinlilerden bile daha pahalıdır. Bu nedenle bir gelinlik kıralamadan önce bütün noktalara dikkat etmenizde fayda var.

gelinlik kıralama

• Evlendikten yıllar sonra gelinliğinizden bir hatıra kalması sizin için önemli mi?

• Sizden sonra bir yakınınızın gelinliğinizi kullanabileceğini düşünüyor musunuz?

• Düğünden sonra gelinlik satma veya kiralama imkanınız var mı?

• Yaşadığınız şehirde kiralık ideal gelinliğinizin bulunduğu bir gelin salonu var mı?

 

kaliteli gelinlik kıralama

Bir gelinlik satın alıp almama ya da gelinlik kiralama konusunda karar verirken kesinlikle yukarıdaki soruların cevaplalanması önemlidir. Bu soruların cevaplarını göz önünde bulundurarak ve cevapları özetleyerek nihai kararı vermek daha iyidir. Gelinlik satın almak ya da kiralamak arasında en iyi seçeneği seçmek için öncelikle gelinliğe ayırabileceğiniz bütçeyi belirleyip bu bütçeye göre karar vermeniz daha doğru olacaktır. Tabiki nispeten küçük bir bütçeniz varsa, gelinlik kıralamak sizin için daha iyi ve daha mantıklı olacaktır. Ama gelilik satın almak için ısrarcı davranıyorsanız gösterişsiz ve sade gelinlikler arasından bir seçim yapabilirisniz. Bu gelinliklerin fiyatı diğer işlemeli gelinliklere göre daha uygundur. Böylece gelinliğinizi daima dolapta saklayabilir ve yıllar sonra çocuklarınıza gösterebilirsiniz.

gelinlik satın alma fiyatı

2- Gelinlik Satın Almanın Avantajları Ve Dezavantajları :

Gelinlik satın almanın avantajları aşağıdakileri içermektedir:

• Gelinlik satın alarak gelinliğinizi uzun yıllar hatıra olarak saklayabilir ve evlilik yıldönümlerinizde ona tekrar tekrar bakabilirsiniz.

• Gelinliğinizi sevdiklerinize hediye edebilir ve böylece onların nikah törenlerini düzenlemelerine yardımcı olabilirsiniz.

• Gelinliğinizi hayır kurumlarına veya ihtiyacı olan kişilere bağışlayabilirsiniz.

• Gelinlik satın alarak, kiralık gelinlik bulmak, gelinliğin temizliği ile ilgili sorunlar, gelinliği zamanında iade etme zorunluluğu gibi gelinlik kiralama sorunlarına ve benzerlerine bulaşmamış olursunuz.

ucuz gelinlik satın al

Gelinlik Satın Almanın Dezavantajları Aşağıdakileri içermektedir:

Çoğu durumda, bir gelinlik satın almak, bir gelinlik kiralamaktan daha pahalıdır. Gelinlik hacimli ve ağır bir parçadır ve bu nedenle de oldukça yer kaplayıcıdır.nispeten büyük miktarda saklama alanı gerektirir. Genel olarak gelinlik satın almanın en göze çarpan dezavantajının daha pahalı olması olduğu söylenebilir. Bir gelinlik satın almanın yüksek fiyatı ve ileriki günlerde kullanışlı olmaması genellikle birçok insanı gelinlik kiralamaya yöneltiyor.

Gelinlik Satın Almaya Karar Verirseniz Aşağıdaki Noktalara Dikkat Edin:

Gelinlik mağazasına gitmeden önce, vücut tipinize dikkat edin.
Ünlü gelinlik mağazalarının mutlaka en iyi gelinlik mağazaları olmadığını unutmayın, bu nedenle onların itibarına aldanmayın ve bir gelinlik almadan önce mümkün olduğunca fiyatlar hakkında bilgi edinin.

gelinlik siparişi

3- Gelinlik Kıralamanın Avantajları Ve Dezavantajları:

Dediğimiz gibi çoğu kişi maliyetleri düşürmek için gelinlik kiralamayı tercih ediyor. Gelinlik kiralamak sadece maliyeti düşürmekle kalmaz ve aşağıdaki avantajları da sağlar:

• Gelinlik kiralamak için daha az bir zaman harcamanız gerekmektedir. Böylece düğünün başka işlerine daha odaklı bakabilirsiniz.

• Günümüzde apartman daileri daha çık kullanılmaktadır ve bildiğiniz üzere bu apartmanlar genellikle küçük olur. Özellikle genç çiftler için küçük daireler daha uygundur. Bu dairelerin fazla alanı yoktur bu nedenle gelinlik kıralamak genç çiftler için daha iyidir.

gelinlik satın almak

Gelinlik KIralamanın Dezavantajları Aşağıdakileri içermektedir:

• Gelinliği teslim aldıktan sonra gelinlik üzerinde yırtık, leke gibi bir değişiklik olursa hasar bedelini ödemeniz gerekecektir.

• Gelinlik kullanmanın zaman sınırları vardır ve gelinliği zamanında teslim etmezseniz para cezası ödemeniz gerekecektir. Elbette bu, düğününüzün tamamında veya bir kısmında beklenmedik bir değişiklik olması durumunda sorunlara yol açabilir.

nasıl gelinlik kıralayabilirim

• Gelinlik kiralayarak, detayları zevkinize ve ihtiyaçlarınıza göre değiştiremezsiniz ve mağaza sahibinin koordinasyonu ile elbisenin boyutunda sadece küçük değişikliklere izin verilir.

Bir gelinlik kiralamaya karar verirseniz, aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun:

• Çoğu durumda gelinlik aksesuarı kiralamanın ayrı bir maliyeti vardır.  

• Gelinlik kiralarken satıcı ile aksesuarlar ve fiyatları üzerinde anlaşmak daha iyidir.

• Kıralayacağınız gelinliği mutlaka daha önceden rezerve edin.

özel gelinlik kıralama

• Daha yüksek bir ücret karşılığında bedeninize düzgün bir şekilde oturan bir gelinlik kiralayabilirsiniz.

• Bazı mağazalar teslimat ücretini ve kuru temileme ücretini müşteriden alır ve bu konuda satıcıyla anlaşmak en iyisidir.

• Kıraladığınız gelinlikte herhangi bir değişiklik yaptığınızda o değişikliğin tazminatını ödemeniz gerekir.

Beyaz Elbise Giymenin İpuçları!

gelinlik kıralama yerleri

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster