Gelin Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 24, 2022

Gelin Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Gelin ayakkabısı seçimi, düğün öncesi en önemli programlardan biridir. Bazı gelinler gelin ayakkabısına çok önem vermezler ve gelinlik ayakkabısı sadece bir gecelik olduğu için kalitesinin ve dayanıklılığının önemli olmadığını düşünürler, ancak gelinin yürüyüş şekli nedeniyle düğün ayakkabılarının dayanıklı, rahat ve kaliteli olması gerektiğini de düşünmeliler. Yanlış bir gelin ayakkabısi seçmek gelinin tekrarı olmayan gecesinde yürümesini zorlaştırır ve ayaklarına zarar verir. Bu tür sorunları önlemek için gelin ayakkabısı seçimi yapmadan önce birkaç önemli noktaya dikkat etmelisiniz.

gelin ayakkabısı seçimi

Gelin Ayakkabısı Seçiminde Topuklara Dikkat Edin :

Bir gelin ayakkabısının en önemli özelliklerinden biri topuk ölçüsüdür. Yüksek topuklu ayakkabılar veya sandaletler çok çekici ama bu ayakkabıyı birkaç saat giymeniz ve onunla yürümeniz gerekiyor, bu yüzden topuğuna dikkat etmelisiniz. Her zaman 3 veya 5 cm topuklu ayakkabı giyiyorsanız, gelin ayakkabısı seçiminde de aynı ölçüde topukları tercih etmelisiniz. Çünkü bugün yeni deneyimler için iyi bir zaman değildir ve yaşam tarzınıza uymanız önerilir.

sade gelin ayakkabısı

Topuklu Gelin Ayakkabısı Seçiminde Aşağıdaki Noktalara Dikkat Edin:

• Yüksek topuklu ayakkabı seçerken damadın boyuna dikkat edin ki damadın boyu gelinden çok daha fazla olmasın. Damatla aynı boydaysanız çok kısa topuklu gelin ayakkabısı seçimi yapabilirsiniz.

• Damat ile boy farkı çok fazlaysa, uzun ve kuyruklu gelinlikler için bir düz tabanlı ve kısa topuklu gelin ayakkabısı seçimi yapabilirsiniz.

topuklu gelin ayakkabısı

Stiletto Gelin Ayakkabısı:

Gelinlikler o kadar uzundur ki, genellikle çok az kişi ayakkabınızın modelini görebilir, bu nedenle sade ve rahat ayakkabılar almayı düşünün. Damatla boy farkınız çok fazlaysa, turang ambalaj’ın önerdiği gibi ince ve yüksek topuklu ayakkabılar almak yerine, dolgun bir kulübeye sahip yüksek topuklu ayakkabılara bakmak daha iyidir. Bu ayakkabılar nispeten rahattır ve ayaklarınıza ve sırtınıza daha az baskı uygulayacaktır.

düz tabanlı gelin ayakkabısı

Gelin Ayakkabısı Seçiminde Ayakkabı Tabanına Dikkat edin :

Ayakkabı alırken sadece görünüşüne değil, ayakkabının tabanına da bakmalı ve topuklarının çok sağlam olduğundan emin olmalısınız. Ayakkabının tabanı tamamen düz olmamalı ve salonda yürürken kaymamanız için oluklar olmalıdır.
Gelinlik uzun, çok katlı ve kabarıktır ve biraz ağırdır ve normal yürüyüş size sorun çıkarır. Bu nedenle ayakkabının sağlam olmasına ve tabanının kaygan olmamasına dikkat edin.

kısa topuklu gelin ayakkabısı

Ayakkabıların Rahatlığına Dikkat Edin:

Düğün gününüzde oldukça telaşlı ve hareketli olacağınız için rahat bir gelin ayakkabısı satın almalısınız. Ayakkabınızın sıkı olmamasına ve ayak parmaklarına veya topuk arkasına baskı yapmamasına dikkat edin.

ince topuklu gelin ayakkabısı

Ucuz Bir Gelin Ayakkabısı Satın Almayın:

Düğün ayakkabıları kaletisinin sadece bir gecelik olduğu için önemsiz olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Düğün ayakkabıları dayanıklı, rahat, yumuşak ve hafif olmalı ki onlarla yürümek kolay olsun. Pahalı ayakkabılar genellikle daha kalitelidir, ancak bazı gelinler onları bir gecede giyecekleri için ucuz ayakkabılar alırlar. Ayakkabıları erken satın alırsanız, sezonun son indirimlerinde daha ucuza iyi ayakkabılar bulabilirsiniz, bu nedenle gelin ayakkabısı satın almayı son günlere ertelemeyin. Ayakkabınız iyi ve rahatsa düğün sonrası davetlerde de kullanabilirsiniz.

kalın topuklu gelin ayakkabısı

Gelin Ayakkabısı Ve Çeşitli Renkleri:

Ayakkabınızın rengi gelinliğinizle çok tezat olmamalı, bu nedenle elbisenizle aynı rengi seçmek için yanınıza bir parça kumaş alın.
Eğer gelinliğinizin rengi beyaz ise bilmelisiniz ki beyazın geniş bir renk tayfı vardır ve elbisenizin rengine yakın bir seçeneği tercih etmenizde fayda var ama çok da takıntılı olmanıza gerek yok. Bir ayakkabının rahatlığının renginden daha önemli olduğunu unutmayın.
Gelinliğiniz beyaz ise ve üzerinde işlemeli taşlar varsa beyaz veya gümüş renkli bir gelin ayakkabısı satın alabilirsiniz.

ort topuklu gelin ayakkabısı

Düğün Salonunuza Dikkat Edin:

Düğün mekanınızın zemininin yapısı ve durumu da gelin ayakkabısı seçiminde önemlidir. Düğününüz bahçede yapılıyorsa, düz ve geniş topuklu ayakkabılar tercih edin ve çok yüksek topuklu ayakkabılar seçmeyin çünkü topuğunuz çamura batacak ve yürümeniz zorlaşacaktır. Töreniniz taş ve halı döşemeli bir salonda yapılıyorsa, ayakkabınızın tabanı düz olmamalıdır, bu nedenle gelin ayakkabısı satın almadan düğün salonunuzdam emin olun.

çiçekli gelin ayakkabısı

Düğün Mevsimine Göre Doğru Gelin Ayakkabısı Seçimi:

Gelin ayakkabısı seçimi yaparken tören mevsimine de dikkat etmelisiniz, çünkü sonbahar ve kışlık ayakkabılar ilkbahar ve yazlık ayakkabılardan çok farklıdır. Bu yüzden yılın soğuk mevsimlerinde kutlama yapacaksanız, yazlık sandalet almamakta fayda var. Kış ve sonbaharda bahçede fotoğraf çekerken yanınızda iki çift ayakkabı bulundurmanızda fayda var. 

İkinci El Gelinlik Nasıl Seçilir?

trend gelin ayakkabısı

Yedek Ayakkabı Düşünün :

Yüksek topuklu ayakkabılarla iyi yürüyemiyorsanız, yanınızda bir çift yedek ayakkabı bulundurmanızda fayda var. Bu ayakkabı sizin rahat ayakkabılarınızdan biri olabilir ve gerektiğinde ayakkabınızı değiştirebilirsiniz. 

Hatanı Telafi Et:

Düğünden önceki günlerde ayakkabının ayağınızı rahatsız ettiğini fark ederseniz, gazeteleri limon suyuyla ıslatın ve ayakkabınızın içine koyun ve ayakkabınız biraz açılana kadar bir gece bekletin. Bu sayede ayakkabılar ayağınızı rahatsız etmez.

taşlı gelin ayakkabısı

Gelin Ayakkabısı Seçiminde Ayakkabıların Üzerindeki Süslemelere Dikkat Edin:

Güzel ayakkabıların bir diğer özelliği de üzerinde bulunan süslemelerdir ki bu da gelin ayakkabısının güzelliğine güzellik katmaktadır. Uzun askılı ve baldırda çapraz bağlanan ayakkabılar daha güzeldir. Ayakkabının üzerindeki mücevherler de ayakkabının güzelliğine güzellik katıyor, bu nedenle gelinliğe uygun ve süslemeleri güzel olan bir ayakkabı tercih edin. Bir gecede pahalı bir çift ayakkabı almak rahat değildir, bu nedenle düğünden sonra kullanılabilecek ve yürümesi zor olmayan rahat gelin ayakkabısı seçimi yapın.

Evde Gelinlik Temizlemesi:

parlak gelin ayakkabısı

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster