Vücut Şekline Göre Etek Seçimi

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 23, 2022

Vücut Şekline Göre Etek Seçimi

Günümüzde pek çok kadın, imajlarını güzelleştirmek için etek kullanıyor. Aslında etek, bir kadının taze ve canlı ruhunu kolayca gösteren kıyafetlerden biri olarak kabul edilebilir. Bilindiği üzere piyasada farklı etek modelleri bulunmaktadır. Peki sizin vücut tipinize hangi etek modeli daha çok yakışır? 

Vücut tipine göre etek seçimi

Kloş Etek Seçimi:

Kloş etek ana kalıp olarak basit ve düz bir eteğe çok benzemekle birlikte biraz daha geniş olması farkıyla adeta çok bol ve pileli eteklerden biridir. Bazıları kloş gibi serbest etek modellerinin vücudunuzu şişman gösterebileceğini düşünür ancak kemer kullanarak stilinize özel bir güzellik kazandırabilirsiniz.

uzun etek

vücut tipine göre etek seçimi

Bürümcük etek seçimi:

Uzun kırışık etek seçimi,80'li yılların sonundan itibaren kadınlar arasında popüler olmuştur. Bu model bacakları çok daha uzun ve güzel gösteriyor. Bohem stili seven hanımlardansanız mutlaka kırışık etek seçimi yapmanızı öneririz. Kırışık etek modeli,sıcak yaz günlerine uygun olabilecek tamamen özgür bir modeldir.

vücut tipine göre etek seçimi

Mini etek seçimi:

Günümüzde pek çok kızın hayran olduğu en şık etek modellerinden biri de mini etek modelidir. Bu eteğin adından da anlaşılacağı gibi çok kısa bir modeli var. Bu etek modeli için her türlü kumaş kullanılabilir ancak kumaşların deri, rexin veya denim ile birlikte kullanılması görünümü çok güzel ve şık kılmaktadır.

saten etek

vücut tipine göre etek seçimi

Pileli etek seçimi:

Pileli etek, kumaşın neredeyse büyük bir kısmının belde toplandığı ve eteğin alt kısmının daha gevşek olduğu etek modellerinden biridir. Organze veya saten kumaşlar genellikle pileli etek yapımında kullanılır çünkü bu kumaşlar hafif bir yapıya sahiptir ve vücuda güzel bir düşüş sağlar.

vücut tipine göre etek seçimi

Maksi etek seçimi:

Her uzun etek modeline maksi etek denir. Bu etek tipi, kadınları çok daha ince ve çok daha uzun gösterir. maksi etek modelini tasarlamak için çeşitli kumaşlar kullanılır. Örneğin, sıcak yaz günleri için çok güzel bir maksi eteğe sahip olmak istiyorsanız, neşeli renklere sahip ipek modelleri, özel günler için ise krep, güpür gibi parti kumaşları ve daha şık modeller kullanabilirsiniz.bu sizi oldukça çekici gösterir.

kısa etek

vücut tipine göre etek seçimi

Tüllü etek seçimi:

İlk zamanlarda insanlar bale dansı yaptıklarında bu modelde etek seçimi yapardı veya çocuklara bu etek modeli giydirilirdi. Ancak günümüzde etek giymek genç kadınlar arasında neşeli ve çekici bir tarz haline geldi. Bu etek modeli günlük kullanım için uygun bir etek seçimi olmayabilir ancak özellikle özel günler ve partiler için çok şık bir genç kız tipi için uygun olabilir.

vücut tipine göre etek seçimi

Balon etek seçimi:

Balon etek oldukça kısa, şık ve genç kız etek modellerinden biridir. Bu modelin ana kalıbı yuvarlak etek olup ve aynı zamanda çok kısadır. Bu tür etekleri hazırlamak için genellikle vücudu çok güzel gösteren hafif ve saten kumaşlar kullanılır. Balon eteklerini her türlü partide kullanabilir ve herkesin gözünde parlayabilirsiniz.

mini etek

vücut tipine göre etek seçimi

Kabarık Etek Seçimi:

Çok güzel ve zarif bir etek seçimi yapmak istiyorsanız kabarık etek sizin için ideal bir seçenek olabilir. Bu etek modeli belinizi oldukça ince gösterecektir. Kabarık etek modelinin yapılması için hafif veya file kumaşlar kullanılır.

vücut tipine göre etek seçimi

Yarım Kloş Etek Seçimi:

Nispeten büyük beden ve basenlere sahip olan, çok çekici ve göze çarpan etek giymekten korkan kadınlardan biriyseniz yarım kloş etek modeli sizin için çok iyi bir etek seçimi olacaktır. Yarım kloş etek modeli hafif pilili ve bol bir görünüme sahiptir ama aynı zamanda herhangi bir vücuda sahip herkes için uygun bir etek seçimi olabilir.

trend etek

vücut tipine göre etek seçimi

Trompet Etek Seçimi: 

Trompet ya da çift taraflı etekler uzun ya da kısa olarak üretilebilen en çekici ve şık etek modellerinden biridir. Bu etek modelini hazırlamak için genellikle sıcak yaz günlerine çok uygun olabilen ipek kumaşlar kullanılır.

düz kesim etek

vücut tipine göre etek seçimi

Uzun Etek Seçimi:

Uzun etek modeli tam maksi eteğe benzer ve boyu ayak bileğine kadardır. Bu iki model arasındaki tek fark, maksi eteğin genellikle daha ince kesimlere sahip olması ve vücudu daha iyi ve daha ayrıntılı göstermesi, ancak uzun eteğin daha özgür olmasıdır.

desenli etek

vücut tipine göre etek seçimi

Düz Ve Dar Etek Seçimi:

Düz etek her yerde kullanabileceğiniz bir etek modelidir. Bu eteğin tarzı klasiktir ve tüm vücudunuzu çok iyi gösterir.

vücut tipine göre etek seçimi

Büzgülü Etek Seçimi:

Büzgülü etekler aslında birkaç farklı etek modelinin birleşimidir. Diğer etek modellerinden farklı olarak bu eteğin beli büzgülüdür ve karnın üstünde yer alır ve bu küçük detay bu etek modelinin her vücut tipine uygun olmasını sağlar. büzgülü eteği aynı zamanda günlük bir parça olarak da kullanabilirsiniz.

mini elbise

vücut tipine göre etek seçimi

Çeşitli Vücut Tiplerine Uygun Etek Seçimi:

Armut Vücut Tipine Uygun Etekler:

Kalçaları ve alt vücudu üst vücudundan daha ince olan kişilerin armut vücut tipleri vardır. Bu grup insan için mini etek gibi etekler uygun olabilir. Bu etekler üst beden ile alt beden arasına uyum sağlayarak tarzınızın güzel görünmesini sağlar.

Dünyaca Ünlü, Lüks Ve En Pahalı Çanta Markaları!

Elma Vücut Tipi Ve Etek Seçimi:

Elma vücut tipine sahip olan insanlar, armut vücut tipine sahip olan insanlar gibidir. Yarım kloş,maksi, trompet ve pilili etekler bu vücut tipleri için oldukça uygundur.

çiçekli etek

Kum Saati Vücut Tipi:

Alt ve üst bedeni fit olan ve beli ince olanlardansanız, vücudunuzun en iyi formlardan birine sahip olduğunu ve hemen hemen her tür etek seçimi yapıp kullanabileceğinizi bilmelisiniz. Bu nedenle alışveriş merkezine gidip istediğiniz eteği seçebilirsiniz.

Dikdörtgen Vücut Tipi:

Bu vücut tipi için maksi veya pilili bir etekler çok uygundur. Bu gruptaki kişilerin üst ve alt bedenleri bir çizgi halinde olduğundan kavisli ve yuvarlak bir desene sahip etekler uzuvlarının güzelliğini ve belirginliğini daha fazla gösterebilir. Dikdörtgen bir vücuda sahipseniz, uygun bir eteğin yanında neşeli veya parlak renklere sahip bir üst kullanmayı deneyin.

Dünyanın En Popüler Ve En İyi Moda Markaları!

kareli etek

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster