Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 7, 2022

Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?

Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşmen Kağıdı) Kullanmalıyız?

7 Parşömen Kağıdı Uygulaması:

Yağlı kağıt söz konusu olduğunda, çoğu kişi hala bu kağıdın çok fazla özelliğe sahip olmadığına ve kolayca değiştirilebileceğine inanıyor.halbuki özellikle pişirme ve pastanelerde, bu kağıdın kullanımı kusursuz bir sonuç elde etmek için gereklidir. Birçok insan yağlı kağıt kullanmak yerine kaplarını kek ve hamur işleri için yağlar. Ancak bu sadece böreğin yanmasına ve aynı zamanda sertleşmesine neden olur. Böyle bir yöntem ile kek pişirmeyi düşünüyorsanız, size hemen bu düşünceden vazgeçmenizi öneririz. Çünkü yağlı kağıt kullanmadan kek pişirmek olmaz! İşte bu makalenin devamında size parşömen kağıdı ile ilgili bir çok konuyu anlatacağız ve bu kağıdın yararları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacağız. 
Şimdiden bu makalenin sonuna kadar bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz.

sarı parşömen

Düzgün Ve Eşit Şekilde Pişirin:

Sizinde bildiğiniz üzere tüm pasta tepsileri ve kalıpları aynı değildir. Bazıları ısıyı daha iyi dağıtır ve bu, içlerinde kullanılan metalin türüne bağlıdır. Bazı tepsiler iyi çalışmaz ve hamur işlerinde sorunlara neden olabilecek daha soğuk parçalara sahiptir. Profesyonel fırın tepsileri az çok pahalıdır ve işi pastane ve restoran olmayan insanlar için ucuz değildir, bu nedenle yağlı kağıt kullanmak bu sorunu çözmenin iyi yollarından biridir. Parşömen kağıdı, hamur işi ile tepsi arasında ısıyı eşit olarak dağıtmaya yardımcı olan ve daha sıcak alanları nötralize eden ince bir tabaka oluşturur.

ucuz yağlı kağıt

Yemeğin Veya Tatlıların Tepsiye Yayılmasını Önler:

müşteri ve şef için, pastanelerdeki düz, kabarmayan ve yağlı tatlılar en korkunç ve telafisi olmayan tek şey olabilir. Hamur işi veya kekler parşömen kağıdına yapışabilir ve yüzeye yayılmak yerine şişmesine neden olabilir. bildiğiniz üzere tatlılar dolu ve kabarık olduklarında içleri daha yumuşak olur.

Yağlı Kesinlikle Tepsiye Yapışmaz:

Yağlı kağıt üzerine pişen hamur işleri ondan kolayca ayrılabilir ve parşömen kağıdı ile kaplanmış kek kalıbı kekin kalıba yapışmasını engeller ve kalıp döndürülerek kolayca çıkarılabilir.

Parşömen kağıdı satın almak için tıklayınız

toptan yağlı kağıt satın al

Temiz Kesim:

Fotoğraflarda gördüğünüz brownilerin nasıl bu kadar kusursuz olduğunu ve yaptığınız şeyin niye her zaman ezilmiş ve temiz olmadığını hiç merak ettiniz mi? Yağlı kağıt alıp üzerine browni sıvısı dökerseniz, piştikten sonra aynı yağlı kağıtla keki kalıptan çıkarıp kalıbın kenarlarına yapışmadan kesebilir ve müşterilerinize veya konuklarınıza sunabilirsiniz.

Temizlik:

Yanmış parçaları temizlemekten, kalıplara ve tepsilere yapışmaktan da nefret ediyorsanız, fırında yaptığınız herhangi bir yemeği yağlı kağıt ile kaplayabilir, böylece temizliğin size içme suyu gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Fırında sebze, lazanya, tavuk, balık vb. pişirmek için yağlı kağıt kullanabilirsiniz.

kaliteli yağlı kağıt

Havalandırma:

Havanın girmesini tamamen engelleyen gıda sınıfı plastik ve folyo ambalajların aksine, yağlı kağıt, gevrekleri yumuşak ve ıslak değil, onların daha çıtır olmasını sağlar.

yırtılmaz yağlı kağıt

Yağlı Kağıt Yerine Ne Kullanılır?

Bu soru pişirmenin son aşamalarında yağlı kağıtlarının olmadığını fark eden herkesin aklına gelebilir. Yağlı kağıt alternatiflerini öğrenmenizin tek nedeni bu değil elbette. Bu kağıdı nereden alacağınıza erişiminiz olmasa bile parşömen kağıdının fiyatı sizin için yüksek olabilir. Ancak bu makale, sorununuzu verilen çözümlerle çözebilmeniz için yazılmıştır. Dolap kapakları için veya mikrodalga fırının kirlenmesini önlemek için dolap kağıdı kullanıyorsanız, yağlı kağıt kulanmak sizin için daha iyi bir seçimdir. Hatta kek kalıplarının, muffinlerin vb. altlarını kaplamak için yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Bu kağıt dolaylı ısıya dayanıklıdır, ancak duman çıkardığı için yemeğe kötü bir tat verebilir.

yağlı kağıt nerden alabilirim

Silikon Fırın Tepsisi:

Fırın silikon tepsileri çok esnektir ve tamamen ısıya dayanıklıdır. Bu silikon tepsileri sadece pastaneler için değil aynı zamanda sebze, tavuk ve et pişirmek için de kullanılır. Bu ürünün fiyatı yağlı kağıt veya parşömen kağıdından daha pahalıdır, ancak birkaç yıl kullanılabilir, bu nedenle ekonomik bir seçimdir. Bu tepsilerle ilgili tek sorun, ayarlanamamasıdır. Halbuki yağlı kağıtları istediğiniz boyut ve şekilde kesebilirsiniz, ancak bu bir silikon tepsisinde mümkün değildir.

yağlı kağıt alımı

Alüminyum Folyo:

Alüminyum folyo, yağlı kağıt için başka bir alternatiftir, ancak yine de ihtiyaçlarınıza ve kullanım türünüze bağlıdır. Folyo, ince bir metal tabakası anlamına gelir ve yemek pişirmek için tepsileri kaplamak için uygundur, bu da onların temizlenmesini kolaylaştırır. Ancak alüminyum folyo, parşömen kağıdı veya yağlı kağıttan farklı olarak yapışmaz hale getiren herhangi bir malzeme içermez, bu nedenle yiyecek parçaları ona yapışabilir. Alüminyum folyo ve yağlı kağıt arasında büyük bir fark olmasına rağmen, birçok yaygın kullanımları da vardır.

yağlı kağıt satın al

Sıvı Yağ:

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işinize yaramazsa her zaman eski yöntemi kullanarak kalıbı ve tepsiyi yağlayabilirsiniz. Piyasadan pahalı yağ spreyleri almanıza bile gerek yok, kendi yağ spreyinize sahip olmak için boş bir sprey kutusunu hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, susam yağı vb. ile doldurmanız yeterli. Kek kalıbına tereyağı sürmek veya kağıt havluyla yağı yaymak gibi eski yöntemleri bile kullanabilirsiniz.
Bildiğiniz gibi parşömen kağıdının evlerde pek çok kullanım alanı var ve ne kadar çok kullanırsanız o kadar çok kullanım alanı bulacaksınız! Ancak bazen, her ne sebeple olursa olsun, parşömen kağıdını hızlı ve zamanında alamazsınız ve bu yağlı kağıt değişimlerine tam da o zaman ihtiyaç duyacaksınız.

Umarız bu öneriler size mutfakta ve pastacılıkta daha iyi bir deneyim yaşamanız için yeni fikirler vermiştir. 

Parşömen kağıdı satın almak için tıklayınız

En Yeni Makaleler

Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!
Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!

Kağıdın matbaacılık sektöründeki temel ve ana unsurlardan biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Daha Fazla Göster
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?

Aydınger kağıdı, katalog, broşür, zarif kitap ve promosyon hediyeleri basmak için en iyi kağıtlardan biridir.

Daha Fazla Göster
en uygun kahve paketi nedir?
en uygun kahve paketi nedir?

Bu makalede kahve nedir ve en uygun kahve paketinin hangi paket olduğuna hep birlikte bakacağız...

Daha Fazla Göster