en uygun kahve paketi nedir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Feb 4, 2022

en uygun kahve paketi nedir?

En Uygun Kahve Paketi Hangi Pakettir? 

Bu makalede kahve nedir ve en uygun kahve paketinin hangi paket olduğuna hep birlikte bakacağız. Kahve, tropik bölgelerde yetişen ronasian ailesinin çiçekli bitkilerinin bir cinsinden gelen çok seveni olan bir çekirdektir. Bu ağacın boyu 3 ila 10 metre arasında değişmektedir. Bu bitkinin yasemin çiçeklerine çok benzeyen beyaz ve kokulu çiçekleri vardır. Kahve Petrolden sonra en çok ticareti yapılan ikinci emtia ve sudan sonra en çok tüketilen ikinci içecektir. Dünyada her dört kişiden biri onunla doğrudan ve dolaylı olarak ilgileniyor ve dünya kahvesinin %40'ı Brezilya'da yetiştiriliyor.

sade kahve

Kahve Nedir? 

Kahve, kavrulmuş ve öğütülmüş kahve çekirdeklerinden yapılan yaygın bir içecektir. Kahve ağacı, subtropikal Afrika'ya ve Güney ve Güneydoğu Asya'daki bazı adalara özgüdür. Bu bitki afrika'da ortaya çıktı ve daha sonra dünyanın diğer bölgelerine yayıldı ve şu anda başta amerika, güneydoğu asya, hindistan ve afrika'nın tropik bölgelerinde olmak üzere 70'den fazla ülkede yetiştiriliyor, hasat ve işleniyor. 
Kurutulmuş kahve çekirdekleri istenilen tada bağlı olarak farklı derecelerde kavrulur, bu ürün için farklı dereceler düşünülür, kahve hafif asidiktir ve yüksek kafein içeriğinden dolayı bazı insanları rahatsız edebilir. Aslında bu içeceğin nasıl yapıldığını kimse tam olarak bilmiyordu.

Kraft kağıt satın almak için tıklayınız

kafeinsiz kahve

 Ancak insan merakı muhtemelen ortaya çıkmasının ana nedenidir. Altıncı yüzyılın sonlarında etiyopya'da coldy adında bir çoban efsanesi vardır. Hikayeye göre bir gün coldy, bilinmeyen meyve ve bitki yapraklarını yedikten sonra keçi sürüsünün garip huzursuzluğunu ve endişesini fark eder. 
Kısa bir süre sonra, yerel rahipler böyle bir bitkinin varlığından haberdar oldular ve çok fazla test yaptıktan sonra, bu bitkinin tohumlarının kavrulması, ezilmesi ve ıslatılmasıyla ondan özel bir içecek yapılabileceğini anladılar. Bu içecek aynı zamanda onların uyanık kalmalarına ve saatlerce dua etmelerine yardımcı olurdu. Aynı şekilde kahve dillere de sıçradı ve Mekke, Medine gibi daha uzak kutsal şehirlerde popüler oldu. 

kahvenin faydaları

Yavaş yavaş kahve ticari bir meta haline geldi ve arap topraklarının liderleri verimli tohumların ihracatını yasakladı. On yedinci yüzyılda, Bababudan adında bir hacı ekilebilir tohumun bir kısmını kaçırdı ve onu kendi ana vatanı hindistan'a götürdü. 
Ancak bu popüler tohum, 1616'da Hollandalı tüccarlar tarafından Yemen'deki Moka limanı aracılığıyla Avrupa'ya getirildi.  İlk kahvehanelerin Mekke'de ortaya çıktığını ve daha sonra arap dünyasına yayıldığını ve buradan Venedik, Paris, Londra ve Kuzey Amerika'ya ulaştığını bilmek ilginçtir. Kahve dört türe ayrılır: Axelsa, Liberica, Arabica ve Robusta, ilk ikisi dünyadaki toplam kahvenin %1.0'ını oluşturur. Arabica ve Robusta bitkilerinin farklılıkları ve benzerlikleri vardır. 
En önemlilerinden biri Robusta tohumunun daha düz ve orta çizgisinin düzgün olmasıdır. Arabica tohumları daha uzundur ve orta çizgi kavislidir. Robusta'nın şekerleri, yağları ve organik asitleri Arabica'nın yarısı kadardır, ancak kafeini Arabica'nın iki katıdır.

kraft kahve paketi satın al

Arabica aroması hafif ve meyvemsidir, Robusta aroması ise acıdır ve dili biraz yakar. Sıradan Arabica'nın maliyeti normal Robusta'nın iki katıdır. Brezilya, Arabica'nın en büyük üreticisidir ve Vietnam, Robusta'nın en büyük üreticisidir. 
Solate, "Su" ve "Latte" adlarının birleşimidir, Su, Solico Calais markasından türetilmiştir ve Latte, süt anlamına gelen İtalyanca bir kelimedir. Ayrıca latte, süt ve espressonun bir arada olduğu bir kahve tarifi türüdür.

sütlı kahve

Solata, enerjik bir güne başlamak veya hareketli bir öğleden sonra geçirmek için harika bir içecek olabilir. Kahve, şüphesiz dünyanın en popüler içeceklerinden biridir. Kahve çekirdekleri, gördüğünüz gibi fincanınıza sığacak kadar uzun yol kat ediyor. Kahve sektöründe çalışanlar, bu çekirdeğin beklediğiniz etkiyi ve tadı alabilmesi için özel bir bakıma ihtiyaç duyduğunun farkındadır. Kahve saklamanın en temel ilkelerinden ikisi olan kahvenin kalitesini güneş ışığı ve nem gibi faktörler olumsuz etkiler. Kahvenin size doğru tat ve aroma ile ulaşabilmesi için yetiştirme, dağıtım, ihracat vb. sırasında özel saklama dahil olmasının yanı sıra her kahve türü için iki farklı parametre olan hassas zaman ve yoğunlukta öğütülmesi gerekir...

sıcak kahve

Kahve şirketi olmayan ve bu çekirdekleri sıcak veya öğütülmüş olarak satan kişiler, büyük şirketler gibi kahveyi paketlemek için yeterli olanaklara sahip değildir ve hem güzel hem de kahveyi nemden ve güneş ışığından koruyan doğru ambalajı seçerler.Bu tabiki kolay kolay alınacak bir karar değildir. Ancak bu günlerde, kahve satıcıları arasında kahve paketleme için kraft kahve paketi kullanımı oldukça yaygın ve mantıklıdır. Kraft kahve paketi kullanma sebepleri de aslında bellidir. Ucuz, güzel, dayanıklı ve kaliteli olan bu paketler, tüketicilerin de özel ilgisini çekiyor ve en önemlisi güneş ışığına ve neme karşı iyi bir koruyucudur. İşte fikir edinmeniz için kraft poşetli kahve paketleme modelleri. Bu model kahve paketi  fiyat, üretim süresi ve bulunabilirlik açısından basitten katıya doğru düzenlenmiştir.

Kraft kağıt satın almak için tıklayınız

Sade Kraft Kahve Paketi: 

Bu paketlerin herhangi bir şey için en basit ve en erişilebilir ambalaj malzemesi olduğu söylenebilir. Tabi ki kahve paketlemek için kraft poşetin üst kısmının açık olmamasına dikkat etmelisiniz ki içine oksijen ve nem girmesin. Yukarıdaki fotoğrafta bu zarflar bir dikiş makinesiyle dikiliyor ki bu ilginç ve yeni bir fikirdir. Fermuarlı çanta satın alamıyorsanız, bu ürün sizin için en iyi seçimdir.

pencereli kraft kahve paketi

Bu paketler aynı zamanda ucuz ve dayanıklıdır, ancak sade kraft paketlerine göre iki avantajı vardır. Paketin üst kısmında bulunan fermuar tüketicinin kolayca açıp kapamasını sağlar ve kahvenin nem ve oksijen ile temas etmesini engeller. Ayrıca üzerindeki şeffaf pencere de ürünün kalitesini belirtmek için iyi bir malzemedir. Bu pencere çantasına kahve tozu veya kahve çekirdekleri koyabilirsiniz. Kahve paketlemek çok basit değildir ama tasarım ve baskı için büyük bir bütçeniz yoksa istediğiniz tasarım veya mağazanın isim ve logosu ile bir pul satın alabilir ve bu sayede istediğiniz kahve paketinin üzerine baskı yapabilirsiniz. Hatta çok sayıda kraft kahve paketini önceden mühürleyebilir ve uzun süre kullanabilirsiniz. 

kahve ve faydaları

Kraft Kahve Paketi Ve Kelepçe: 

Kraft kahve paketine baskı yaptırmak yerine, tasarımınızı çok sayıda kağıda basmak için normal bir yazıcı kullanabilir ve bunları küçük bir klipsle kahve ambalajına iliştirebilirsiniz. Bu paket üstüne Bask basmanın ve paketlemenin başka bir basit yoludur. 

Tek Renkli Kahve Paketi Baskısı: 

Son olarak, kraft kahve paketinin baskısını bir matbaaya veya profesyonellere yaptırmak istiyorsanız, monokrom baskı siparişi verebilirsiniz. Kraft kağıda beyaz ve siyah gibi renkler güzel ve baskıları daha ucuzdur. Pek çok yabancı firma da bu yöntemi minimal ve basit ambalajlara sahip olmak için kullanıyor.

filtre kahve

En Yeni Makaleler

Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!
Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!

Kağıdın matbaacılık sektöründeki temel ve ana unsurlardan biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Daha Fazla Göster
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?

Aydınger kağıdı, katalog, broşür, zarif kitap ve promosyon hediyeleri basmak için en iyi kağıtlardan biridir.

Daha Fazla Göster
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?

Yağlı kağıt üzerine pişen hamur işleri ondan kolayca ayrılabilir.

Daha Fazla Göster