Gelin Makyajında Nelere Dikkat Edilmeli?

Admin Tarafından Yazılmıştır / May 18, 2022

Gelin Makyajında Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelin Makyajında Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelin makyaj seçimi büyük ölçüde gelinin zevkine bağlıdır. Ancak her kızın gelin makyajı modelini daha güvenle seçmek için düğün gününden önce dikkat etmesi gereken ipuçları var.

gelin makyajı seçimi

1- Gelin Makyajı Yaşınıza Uygun Olmalıdır

Genç bir gelinseniz, makyajınızın çok kalın ve feminen olmaması daha iyidir. Genç gelinlerimiz için bir makyaj daha akıllıca bir seçim olabilir. Elbette eşinizle aranızdaki yaş farkının da önemli olduğunu unutmayın. Damat çok daha yaşlıysa ve birkaç yaş daha yaşlı görünmek istiyorsanız daha abartılı gelin makyajı seçimi yapabilirsiniz. Ancak makyajla daha yaşlı görünmek istemiyorsanız mat makyaja yönelmeniz daha doğru olur.

gelin makyajı modeli

2- Gelin Makyajı Gelinlik Modeli İle Uyumlu Olmalıdır

Gelin makyajı gelinlik, takı, taç ve diğer aksesuarlarla uyumlu olmalıdır. Kıyafetleriniz Avrupai ve sadeyse ve sade bir topuz seçtiyseniz, abartılı gelin makyajı kesinlikle size hiç yakışmayacaktır. Dantelsiz veya işlenmemiş sade gelinliklere ve sade etekli kıyafetlere sade gelin makyajı eşlik etmelidir. Öte yandan büyük bir taç seçerseniz ve gelinliğiniz çok yoğunsa orta ve abartılı gelin makyajı modellerinden birini tercih edebilirsiniz.

gelin makyajı modelleri

3- Gelin Makyajı Modeli Kuaförün Uzmanlığında Olmalıdır

Seçtiğiniz kuaför ve makyözün hangi gelin makyajında uzmanlaştığını görün. Kuaförünüz çok profesyonel değilse ve ne kadar temiz olduğundan emin değilseniz, sade gelin makyajı seçimi sizin için daha iyidir.

gelin makyajı nasıl yapılır

4- Gelin Makyajı Modeli Gelinin Zevkine Uygun Olmalıdır

Her şeyden önce gelin makyajı seçiminizi zevkinize göre yapmalısınız. Gelin olarak abartılı gelin makyajı yapmak istiyorsanız belki abartılı gelin makyajınızı kimse beğenmez diye düşünmeyin. Gelin olduğunuzu unutmayın ve gelin makyajı seçiminize güvenin.

gelin makyajı ne renk olmalı?

5- Gelin Makyajı Modelinin Modası Geçmemelidir

Düğün günü yaptığınız makyajın düğün fotoğraf ve videolarına kaydedilmesi gerekiyor ve makyajınızı uzun yıllar düğün fotoğraf ve videolarında göreceksiniz. Bu nedenle uzun süre görmekten keyif alacağınız bir tarz seçmelisiniz.

gelin makyajı nasıl yapılır?

6- Saç Modeline Göre Gelin Makyajı Seçimi

Saçınızın açık renkli veya koyu renk olması ve saçınızın karmaşık veya sade olması düğün gününüzde yapacağınız gelin makyajı seçimini etkileyecektir. Bazı saç renkleri iyi hafif bir makyajla pek güzel çıkmaz, bu nedenle gelin makyajı modelini seçmeden önce kuaförünüze danışın ve karar verin.

gelin makyajı neye göre yapılmalı?

Gelin Makyajında Nelere Dikkat Edilmeli? Gelin Makyajı Nasıl Olmalı?

Yüz şekline göre gelin makyajı seçmek ve elbette profesyonel bir kuaför seçmek düğün gecenizden önce düşünmeniz gereken en önemli seçimler arasında yer almaktadır. Profesyonel bir kuaför seçmezseniz ve gelin makyajınız sadece güzel olmakla kalmayıp yüzünüze de uymuyorsa, hayatınızın en güzel gününün anısı muhtemelen pek hoş olmayacaktır! En uygun ve en yeni gelin makyajı nedir? Gelin kuaförü seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Gelin makyajı nasıl olmalı? Düğününüzden önce bilmeniz gereken her şeyi bilmek ve öğrenmek için bize katılın. Gelin makyajı seçimi için ilk adımda kaç model gelin makyajı olduğunu ve her birinin özelliklerinin neler olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu bölümde sizlere en popüler gelin makyajı modellerini tanıtacağız.
Sizce gelin makyajı ne renk olmalı?

gelin makyajında nelere dikkat edilmeli?

Gelin Makyajı Modelleri, Gelin Makyajı Ne Renk Olmalı?

Doğal Gelin Makyajı (Avrupa Gelin Makyajı)

Şu anda en popüler gelin makyajı modellerinden biri Avrupa makyajı veya doğal gelin makyajıdır. Doğal gelin makyajı çok hafif ve nazik ama yine de sizi çok değiştirecek ve sizi daha güzel yapacak. Doğal gelin makyajı modelinde gözlerin daha güzel ve çekici görünmesi için daha çok odaklanılır, ancak geniş eyeliner kullanılmaz. Doğal gelin makyajında yüzü daha çekici ve güzel kılmak ve olası kusurları kapatmak için yapılan en önemli şeylerden biri kontürdür. Gölge rengi genellikle ten tonajından seçilir ve yüz makyajı için birbirini tamamlayan üç açık renk kullanılır. Doğal gelin makyajında allık büyük oranda hafif ve soluktur ve genellikle şeftali renkleri kullanılır. Doğal gelin makyajındaki dudakların rengi açık renklidir ve ten rengi veya açık pembe gibi ten rengiyle uyumludur. Genç gelinlerin daha çok tercih ettiği bir diğer gelin makyajı modeli ise parlak makyajdır. Bu gelin makyajında parlak, ışıltılı ve soft renkler kullanılmaktadır.

gelin makyajı nasıl seçilir?

Porselen Gelin Makyajı

Diğer gelin makyajı modelleri arasında kendi de hayranları olan porselen gelin makyajı yer alır. Bu makyajda genellikle sıcak renkler ile kırmızı veya pembe rujlar kullanılıyor ve pütürsüz bir yüze sahip olursunuz. Gözler de genellikle eyeliner ve altın ya da gümüş tonları ile çizilir. Düğün gününüz için bu makyaj türünü seçtiyseniz, makyözünüzün profesyonel olması gerekir, aksi takdirde çok kalın ve çok güzel olmayan bir makyajla karşı karşıya kalırsınız.

 

İkinci El Gelinlik Nasıl Seçilir?

 

doğal gelin makyajı

Arap Gelin Makyajı

Bu gelin makyajı modeli, günümüzde gelin kuaförlerinde nadiren kullanılan en eski gelin makyajı türlerinden biri olarak kabul edilebilir. Bu gelin makyajı modelinde kaşlar inceltilir ve genellikle renkli tonlar kullanılır. Göz makyajı çok kalın ve dudaklar olabildiğince geniş, ufalanan ve renk dolu olacaktır. Bu gelin makyajı modelinde genellikle koyu ve sıcak renkler kullanılır.

sade gelin makyajı

Moda Gelin Makyajı

Diğer gelin makyajı modelleri arasında açık ve parlak, koyu ve açık renkleri aynı anda kullanan moda gelin makyajı yer alır. Bu makyaj aynı zamanda avrupa makyajının bir parçası olarak kabul edilir ve makyöz bunu yapmak için yeterli uzmanlığa sahip olmalıdır.

abartılı gelin makyajı

Doğru Takma Kirpikleri Seçmeye Dikkat Edin

Takma kirpikler gelin makyajının ayrılmaz bir parçasıdır ancak seçim çok önemlidir. Kirpiklerin uzunlukları ve yoğunlukları farklıdır ve kuaförünüz bunu göz tipinize ve makyajınıza göre seçmelidir.

doğru gelin makyajı seçimi

Makyajınızı Farklı Işıklarda Görün 

Düğün gününüzde salonlar, bahçeler, stüdyolar gibi her biri farklı ve özel bir ışığa sahip farklı ortamlarda olacaksınız. Makyajı bitirdikten sonra, her şeyin mükemmel ve güzel olduğundan emin olmak için makyözünüzden makyajınızı odanın içinde ve dışında farklı ışıklarda görmesini istemek daha iyidir.

Gelinlik Seçiminin Püf Noktaları!

gelin makyajı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

En Yeni Makaleler

Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!
Dünyanın En Lüks Bebek Giyim Markaları!

En lüks bebek giyim markalarından biri de baby dior. Baby Dior, dünyaca ünlü Dior markasının bir parçasıdır.

Daha Fazla Göster
En İyi Hamile Giyim Markaları
En İyi Hamile Giyim Markaları

Hamilelikte giyim söz konusu olduğunda rahatlığın yanı sıra şıklığına da dikkat edilmelidir.

Daha Fazla Göster
Dünyanın En İyi Mont Markaları
Dünyanın En İyi Mont Markaları

Dünyanın en iyi mont markalarını arıyorsanız bakalım neler bulabileceğiz.

Daha Fazla Göster