Plastik yerine kraft kağıt kullanmanın avantajları

Admin Tarafından Yazılmıştır / Dec 28, 2021

Plastik yerine kraft kağıt kullanmanın avantajları

Plastik Poşet Yerine Kraft Çanta Veya Bez Çanta Kullanın:

Günümüzde teknolojinin giderek ilerlemesi ve insanların yaşamlarının makineleşmesi ile birlikte biyo-kirleticilerin miktarı da artmıştır.
Bu biyolojik kirleticilerden biri de plastik poşetlerdir. plastik poşetlerinin hava koşulları nedeniyle tamamen geri dönüştürülerek çevreye absorbe edilmesinin yarım milyon yıldan fazla sürdüğünü duymuş olabilirsiniz. Plastikler, yapısında kullanılan kimyasalların yanı sıra çevreyi de kirletmektedir. Ayrıca birçok hayvan doğada yiyecek ararken bu maddeleri yiyecekle karıştırır ve genellikle ölümlerine neden olur.
Bez Çanta ve Kraft Çantaların kullanılması, bu malzemelerin kolayca geri dönüştürülebildiği ve çevreye daha kısa sürede emilebildiği için çevre kirleticilerinin oluşumunu engelleyebilmektedir.

En İyi Yol Nedir?

Çevre kirleticilerinin yayılmasını önlemenin en iyi yolu geri dönüştürülebilir malzemeler kullanmaktır. Meyve ve sebze alışverişi yaparken kraft çantalar kullanabilir veya marketten alınan diğer ürünleri taşımak için bez çantalar kullanabilirsiniz.

Plastik ambalaj

Bez Çanta Kullanmanın Avantajları:

Geri dönüştürülebilir bez çantalarının kullanılmasının çevresel faydalarının yanı sıra başka faydaları da vardır:

• Defalarca kullanılabilir
• İyi bir görünüme sahiptir 
• Daha fazla dirence sahiptir

Plastik, Kağıt Veya Bez Çantalar?

Bir karar vermeden önce, bilinçli bir seçim yapmak için bu çantaların her birini kriterlere göre tartmak en iyisidir.

Ambalajda plastik

Yapı:

Plastik poşetler fosil yakıtlara dayalı polietilenden yapılmıştır. Kraft çantalar, kıyılmış ağaçtan yapılan selüloz elyafından ve son olarak tamamı bitki bazlı olan pamuk, keten ve kenevir (çok yaygın olmayan)  bez çantalar yapılır. Her bez çanta, kullanılan malzemelerin boyutuna ve kalitesine bağlı olarak, yaklaşık 10-15 kg ağırlık taşıyabilir, bu da plastik ve kağıt malzemeler için çok daha az tolere edilebilir.

Çeşitlilik:

Organizasyonlarda, sergilerde, etkinliklerde ve sosyal aktivitelere katılımlarda kullanılmak üzere istenilen renk, ebat ve baskıda bez çantalar sipariş edilebilir. Çoğu zaman şeffaf olan ve mağaza logosu ile basılı olan plastik poşetlerin aksine, farklı renk, şekil ve ebatlarda ve istediğiniz baskıda, zevkinize daha yakın olabilen bez çantalar bulunmaktadır. Bu çantalar sadece alışveriş için değil, yaşam tarzınızı ve çevreyi koruma konusunda ne düşündüğünüzü gösterebilirler.

Kraft kağıdı siparişi için tıklayınız

Çevre:

Dünya çapında yaklaşık 127 ülke ve şehir, plastik ve naylon alışveriş poşetlerinin kullanımını yasakladı. Plastik poşetler biyolojik olarak parçalanabilir olduğundan, onları sokaklarda, bozulmamış doğada, okyanuslarda ve hatta suda yaşayan hayvanların midelerinde bırakarak, modern tehdit olarak adlandırılan doğaya ve ormanlara büyük zarar verir. Kağıt üretimi için ormansızlaşma nedeniyle kağıt torbaların kullanılması önerilmez. Bez torbaların üretimi çok fazla kaynak gerektirmesine rağmen, yeniden kullanılabilirliği olumsuz etkisini azaltmakta ve ne kadar çok kullanılırsa doğa üzerindeki olumsuz etkisi o kadar az olmaktadır.
Bez çantalar, fosil yakıtlardan elde edilen propilen ve polietilenden yapılan plastik poşetlerin aksine, pamuk ve kenevir gibi yenilenebilir liflerden yapılır ve üretim süreçleri artan hava kirliliğine ve ozon tabakasına zarar verir ve nihai ürün ayrışır.
Bez çanta baskılarında kullanılan su bazlı kumaş boyalarının kullanılması sağlığa zararlı olmadığı için doğa dostu çantalar olarak bilinmektedir.
Birleşik krallık çevre ajansı tarafından yapılan kapsamlı bir araştırmada, üretimin olumsuz etkisine karşı koymak için kraft çantaların en az 3 kez, plastik poşetlerin ise 327 kez kullanılması gerekiyor, peki öyle mi?

Ambalajda Kraft kağıt Kullanım alanları

Direnç:

Bez çantalar, plastik poşetlerden daha kalındır ve bu da onları yeniden kullanılabilecek kadar güçlü kılar. Daha da fazla güç için zeminde güçlü karton kullanabilirsiniz. İnce plastik poşetlere yük eklenmesi yırtılmalarına ve kullanılmaz hale gelmesine neden olur ki bu bez çantalarda olmaz. Ayrıca bu tip poşetler ıslanmaya karşı dirençlidir ve kağıt poşetlerin aksine ıslanma bütünlüklerini kaybetmelerine neden olmaz. Bu tip çantaların şeffaf olmamasından dolayı her türlü yiyecek-içecek, büro malzemeleri, her türlü kişisel eşya vb. eşyaların taşınması mümkündür ve daha güvenle taşınabilir.

Pazarlama:

Plastik veya kağıt poşetlerden farklı olarak bu tip poşetlerin üzerine verilen reklamlar daha dayanıklıdır ve markanın hizmet ve ürünlerini daha uzun süre tanıtabilir.

En iyi ambalaj hangisidirj

Çözüm:

Tek kullanımlık (veya bazen yeniden kullanılabilir) plastik poşetlerin aksine, bez çantalar r daha iyi dayanıklılık için tekrar tekrar kullanılabilir çünkü plastikler ve naylonlar gibi parçalanmazlar ve görünümlerini kaybetmezler. Ayrıca bez çantalar, naylon gibi tehlikeli kimyasallardan yapılmadığı ve insan sağlığına zararlı olmadığı için yıkanabilir ve gıda içerebilir. Bez çantalar sadece eşya taşımak için basit bir çanta değildir, özel bir logo veya marka basılarak diğer reklamlara göre fiyat açısından daha ucuz olan etkili bir reklam aracı ve aynı zamanda vatandaşların günlük kullanımı için bir vesile olarak kullanılabilir.

Kraft Çanta Nedir?

Çevre koruma bilincinin günümüzde hemen hemen her yerde olduğu ve çok önemli olduğu söylenebilir. Bu, tüketicilerin her zaman çevre dostu ürünlerle işletmeleri desteklemeyi dört gözle beklemelerini ve geri dönüştürülebilir ürünlerin kullanımını memnuniyetle karşılamalarını sağlar. Bu nedenle mağazanızda çevre dostu ambalaj kullanmak her zaman sizin için daha iyidir.

Doğa dostu en iyi taşıma ve paketleme vesilelerinden biri de kraft çantadır. Bu çok yönlü ürün kraft kağıttan üretilmiştir ve %100 geri dönüştürülebilir. Baskı yapabilme özelliğine sahiptir ve farklı boyutlarda da mevcuttur.

Kraft kağıt ile ambalaj fikirleri

Kraft Kağıt Nedir?

Kraft kağıt, çevre dostu bir kağıt türüdür ve kağıt hamurundan üretilir. Kraft çanta üretiminde kullanılan geri dönüşümlü kraft kağıdı yüksek mukavemete sahiptir ve kolay kolay yırtılmaz. Neme ve sürtünmeye maruz kaldığında kolayca ayrışır ve doğaya geri döner. Geri dönüştürülmüş kraft kağıdı, kraft çanta yapımı için uygun maliyetli bir kağıt türüdür ve doğaya veya canlılara zarar vermez.

Kraft kağıdı siparişi için tıklayınız

Naylon Nedir?

Profesyonel bir bakış açısından naylon, petrokimyasal malzemelerden yapılmış termoplastik bir malzemedir. Bu ürün, yüksek moleküler ağırlığa sahip lineer poliamidler adı verilen bir grup sentetik polimerdir.

Naylonun Özellikleri:

Naylonlar genellikle yarı kristalli ve değişen derecelerde bulunan çok sert malzemelerdir, genellikle mühendislik plastikleri olarak yapılanlar Naylon 6, Naylon 66 ve Naylon 6.12'dir. Bu üç tip naylon çoğu kimyasala karşı iyi bir dirence sahiptir. Naylonlar, performanslarının belirli yönlerini geliştirmek için cam veya yağ gibi dolgu maddeleriyle karıştırılabilir.

Ambalajda naylon ve nylex

Naylonun Kullanım Alanları:

Naylon, insan yaşamının günlük aktivitelerinde çeşitli kullanımları nedeniyle en kullanışlı sentetik malzemedir. Bu ürün, çeşitli endüstrilere girdiği için insan hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Naylon kilimlerden, dişlerinizi naylon fırçalarla fırçalamaya, çanak çömleklere ve hatta güneşi veya yağmuru engellemek için başınızın üzerinde bir naylon şemsiyeye kadar hepsi naylondan yapılmıştır.

Naylon en yaygın kullanım alanlarından biri kadın çorapları veya çorap endüstrisidir. Naylon ayrıca giyim, mayo, işlemeli pantolon, valiz ve şemsiye, branda, gelinlik, kumaş ve yatak örtüsü imalatında da kullanılmaktadır. Daha az kullanılan ürünler arasında yelekler, paraşütler ve savaş kıyafetleri bulunur.

Nylonun Özellikleri Nelerdir?

 • lüks
 • Mükemmel esneklik
 • Çok güçlü
 • Yağlara ve birçok kimyasala karşı dayanıklı
 • Hızlı kuruma

Plastik ambalajın dezavantajları

Nylex Nedir?

Nylex'ler iki bileşenden oluşur: Ağır polietilen ve hafif polietilen. Bu filmlerin kuruluk, darbe ve inceliği ile naylonlara göre daha az tokluk ve şeffaflık özelliğinden dolayı bu ürüne parlaklık, yumuşaklık ve daha iyi dikiş özellikleri kazandırmak için %20 hafif polietilen kullanılmıştır.
Nylex'ler çeşitli kalınlıklarda üretilmektedir.Naylonlardan farklı olarak bu ürünler opak bir yüzeye sahiptir ve ışığı yansıtmaz, diğer yandan değiştirilmesi zordur.

Plastik ürünleri tanımlamak için Nylex kelimesinin nasıl kullanıldığı henüz cevaplanmadı. Ancak söylentilere ve söylentilere göre bu isimlendirme, son yıllarda ürünlerinde Bay Manouchehri (Nilex'in kurucusu) adında bir kişinin isimlendirilmesinden kaynaklanmaktadır.
Geçmişte mağazalardaki çöp ve plastik poşetlerin çoğu hafif polietilenden yapılırdı, ancak günümüzde çöp, eşya ve gıdaların daha kolay taşınması için kullanılan bu plastik poşetlere (aşağıdaki şekil), Nylex denir.
 

Naylon ve nylex baskısı

Nylex'ın Bazı Kullanım Alanları:

• Tek kullanımlık masa örtüleri
• Dondurucu poşetleri
• Tek kullanımlık eldiven
• Meyve ve yiyecek taşıyan plastik poşetler

Plastik poşet kullanımının henüz yaygın olmadığı eski zamanlarda, ilk satıcılar ve esnaf, çoğu müşterinin yanlarında getirdiği mallarını müşterilere getirmek için bez çantalar kullanırlardı. Birkaç yıl öncesine kadar çoğumuz hala plastik poşetlerin tehlikelerinden habersizdik. Bu sıralarçevre uzmanlarının bize sunduğu çözümlerden biri de çeşitli bez çantaların kullanılmasıdır.
 

en uygun kahve paketi nedir?

Baskılı plastik ambalaj çeşitleri

En Yeni Makaleler

Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!
Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!

Kağıdın matbaacılık sektöründeki temel ve ana unsurlardan biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Daha Fazla Göster
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?

Aydınger kağıdı, katalog, broşür, zarif kitap ve promosyon hediyeleri basmak için en iyi kağıtlardan biridir.

Daha Fazla Göster
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?

Yağlı kağıt üzerine pişen hamur işleri ondan kolayca ayrılabilir.

Daha Fazla Göster