İyi Bir Pişirme Kağıdının Özellikleri Nelerdir?

Admin Tarafından Yazılmıştır / Nov 13, 2021

İyi Bir Pişirme Kağıdının Özellikleri Nelerdir?

Pişirme Kağıdı Nedir? Neden Her Mutfakta Bulunması Gerekir?

Parşömen kağıdı ruloları veya pişirme kağıdı, birçok kullanım alanları nedeniyle fırıncıların ve profesyonel şeflerin mutfaklarında uzun zamandır popüler olmuştur. Bu kağıt, popüler bir yemeğin tarifi gibi, artık ev mutfaklarında değişen miktarlarda kolayca bulunabiliyor. Bu makalede parşömen kağıdının neden her evde bulunması gerektiğini anlatacağız. Lütfen bu makalenin sonuna kadar bizimle kalmaya devam edin.

Parşömen Kağıdı Nedir?

Parşömen kağıdı veya yağlı kağıt, mum kaplı bir kağıt olan mumlu kağıt ile karıştırılmaması gereken, yapışmazlık ve yağa ve neme karşı direnç gibi özellikler sağlamak üzere tasarlanmış selüloz esaslı bir kağıttır.
Parşömen kağıdı beyaz veya beyaz olmayan olarak üretilip kullanılabilir. Yağlı kağıt onu yapışmaz ve aynı zamanda dirençli yapan bir silikon kaplama ile kaplanmıştır. Bu silikon kaplama aslında yağlı kağıt ile mumlu kağıt arasındaki en büyük farktır çünkü mumlu kağıt ısı karşısında eriyen hatta yanan parafin mumu veya doğal çam mumu ile kaplanmıştır.

Mutfakta parşömen kağıdı

Bahsedildiği gibi yağlı kağıt yapışmaz bir yüzeye sahiptir ve ısıya ve yağa karşı oldukça dayanıklıdır. Bu nedenlerden dolayı, bu özellikler bu kağıdı yemek pişirmek ve çeşitli ekmek ve hamur işleri için çok popüler bir seçim haline getirmektedir. Tipik olarak, bir ev mutfağında, kurabiye ve kek gibi unlu mamullerin bulaşıkların yüzeyine yapışmasını önlemek için fırın tepsilerini veya kek kalıplarını kaplamak için parşömen kağıdı kullanılır. Bununla birlikte, bu kağıtlar çeşitli endüstrilerde daha da verimlidir.

Pişirme Kağıdı Yemek Pişirmek İçin Uygun Ve Güvenli Midir?

Evet, pişirme kağıdı yemek pişirmek için tamamen güvenlidir. Parşömen kağıdını ekmek pişirmenin yanı sıra çeşitli yemek ve pasta tarifleri yapmak için de kullanabilirsiniz. Bu kağıtları üreten ve satan şirkete bağlı olarak, yağlı kağıtlar 450 Fahrenheit dereceye kadar sıcaklıklara dayanabilir, ancak yağlı kağıdın yüksek sıcaklıkta pişirme için tasarlanmadığına dikkat edilmelidir. Yemeğiniz 400 ila 450 derecenin üzerinde bir ısı gerektiriyorsa, yangın olasılığı olduğundan bu kağıtları kullanmaktan kaçınmanızı öneririz. Ancak daha düşük sıcaklıkta pişirme için yağlı kağıt seçilebilecek ve kullanılabilecek en iyi seçeneklerden biridir.

Parşömen kağıdı ile yağlı kağıt arasındaki fark nedir?

1. Fırın Tepsileri Ve Kek Kalıpları İçin Yapışmaz Pişirme Kağıdı:

Bu uygulama parşömen kağıdının en yaygın kullanımlarından biridir. Fırın tepsilerinin ve kalıplarının üzerine bir kat parşömen kağıdı serilmesi onların yağlama ihtiyacını ortadan kaldırırken, üzerlerindeki malzemeler kolayca çıkarılır ve bittiğinde ise yıkanması daha kolay olur. Yemeğinizi veya tatlılarınızı daha fazla pişirmeniz gerekiyorsa, eski parşömen kağıdını tekrar kullanabilirsiniz. Parşömen kağıdının hafifçe bastırarak tavaya kolayca yapışması için tavayı hafifçe yağlayabilirsiniz. yağlı kağıt, aynı zamanda sebzeleri fırın tepsisinde kızartmak için harikadır.

Parşömen kağıdı satın almak için tıklayınız

2. Yağlı Kağıt Kullanarak Tek Kullanımlık Huni Yapın:

Aşçılık öğrencileri, özellikle de yemek yapmayı öğrenenler, çikolatalı kurabiye yapmak veya pastaları süslemek için genellikle tek kullanımlık krem şanti hunisi kullanmak zorunda kalıyorlar, bu hunilerin parşömen kağıdından yapıldığını bilmenizi isteriz. Parşömen kağıdı aynı zamanda oldukça dayanıklıdır ve asla delinmez. Bu nedenle yağlı kağıt hunisi kullanarak pastanız üzerine farklı farklı yazılar yazabilirsiniz.

3. Pişirme Kağıdı İle Çalışma Yüzeyini Örtün:

Ana yemek pişirme yeriniz olan ana tezgaha kolayca parşömen kağıdı yapıştırabilir ve köfte şekillendirme, hamur açma gibi pişirme işleriniz için çok kısa sürede anında, hijyenik ve temiz bir çalışma yüzeyine sahip olursunuz. İşinizin sonunda yapmanız gereken tek şey bandı veya yapıştırıcıyı soyup kabuğunu toplamak ve bir süre tezgahın etrafında döndürüp atmak, böylece tezgahın temizliği ilk günkü kadar kolay olur.
Bunlar, parşömen kağıdının sonsuz kullanımlarından sadece birkaçı.

parşömen kağıdı nerede kullanılır

Parşömen Kağıdının Kullanım Alanları Nelerdir?

Parşömen kağıdı rulolar, kesikler veya laminatlar halinde mevcuttur. Evde bu parşömenlerden bir rulo veya paketiniz olduğunda, bu kağıdın tüm işlevlerini kullanmanız mümkün değildir. İşte bazı yaygın kullanımlar:

Parşömen kağıdı, bir yaprak ince kağıdın sülfürik asit veya çinko klorür ortamından geçirilmesiyle oluşturulan ince, beyaz selüloz bir kağıttır. Piyasada siyah kalem tasarımında kullanılan biri mat diğeri parlak olmak üzere farklı türlerde parşömen kağıdı bulunmaktadır.
Pişirme kağıdı ile mumlu kağıt arasındaki fark, bu konuda mumlu kağıttan daha dayanıklı olan ve mumlu kağıdın aksine daha parlak bir görünüme sahip olan ısıya duyarlılıklarındaki farklılıktır.

İyi Bir Pişirme Kağıdının Özellikleri Nelerdir?

Parşömen kağıdı satın alırken bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir ve genel olarak bu tür kağıtların kaliteli olması için aşağıdaki özellikleri taşıması gerekir:

Mutfakta parşömen kağıdı

Beyaz Ve Şeffaf Renk:

Bu kağıdın rengi beyaz olmalı ve her yerinde aynı görünmelidir. Piyasada bulunan ucuz sarı parşömen kağıtlarından bazıları kaliteli değildir.
Çünkü bu kağıt beyaz ve şeffaf olmadığında, ışık spektrumunun eksikliğinden dolayı tasarımınızı kolayca çizemezsiniz. Ayrıca olası kırılma ve kopmaya karşı daha düşük dirence sahiptir.

Parşömen kağıdı satın almak için tıklayınız

parşömen kağıdı uygulaması

Kağıtta Kırık Olmaması gerek:

İyi bir pişirme kağıdının mükemmel şekilde pürüzsüz olması ve yüzeyinde herhangi bir kırılma olmaması, kağıdın tamamen sağlıklı olduğunu gösterir.

Kalınlık:

Kağıt, görüntünün ve ince ve büyük çizgilerin arkadan kolayca görülebilmesi ve görülebilmesi için nispeten ince olmalıdır, bu nedenle bu kağıdın diğer adı buzlu cam kağıdıdır, ancak bu durumda çok ince olmamalıdır çünkü kağıt çalışma veya tasarım sırasında delinebilir veya yırtılabilir.
Düzgün olmayan bir yüzeye ve çok kalınlığa sahip olan kağıtlar, ışık tayfının tam olarak geçmemesine neden olabilir, bu nedenle siyah kalem tasarımınızı doğru ve eksiksiz bir şekilde çizemezsiniz.

Kağıt Yüzey Pürüzlülüğü:

Bu özellik siyah kalemle çizim yapmak için daha uygundur, kağıdın yüzeyi, kalemin üzerindeki etkileri iyi tutacak kadar pürüzlü olmalıdır. Ayrıca bu özellik, siyah kalemle çizimin etkisini kağıt yüzeyinde yapar.

parşömen kağıdı, tasarım kağıdı

Parşömen kağıdının yaygın bir kullanımı, kalıbı yağlama ihtiyacını ortadan kaldırmak ve yiyeceği kalıptan kolayca ayırmaktır. Parşömen kağıdı ayrıca buharda pişirilmiş yiyecekler yapmak için kullanılır. Bu kağıt, fırınlamadan servise ve depolamaya kadar pişirme işlemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak bu kağıt, mumlu kağıt ile karıştırılmamalıdır.  Bahsedilen kullanımları dışında bu kağıt çizim ve kopyalamada ve dikiş desen kağıdı olarak kullanılmaktadır. Bazen bu kağıdın örneklerini ayakkabı ve giysi ambalajlarında da kutunun içinde bir kapak olarak görebilirsiniz.
Düzgün tasarlanmış kağıdın, uyulmadığı takdirde siyah kalemin tasarımının iyi gitmeyeceği kriterleri vardır. Siyah beyaz olarak en yaygın kullanılan iki parşömen kağıdı türü 100x70 ve 50x70'dir.
Siyah kalemle çizim yapmak için şeffaf veya parlak parşömen kağıdı kullanılmaması tavsiye edilir ve mat tipi bu amaç için mükemmeldir.

Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?

Parşömen kağıdı ile kireç arasındaki fark nedir?

Parşömen ve kireç kağıdı bir tür mühendislik kağıdıdır, başlangıçta mühendisler ve mimarlar için tasarımlarını çizip kopyalamaları için tasarlanmış kireç kağıdı daha sonra başka kullanımlar buldu. Çizim veya aydınger kağıdı olarak da adlandırılan bu kağıt, parşömen kağıdına göre biraz opaklık ve opaklığa sahiptir ve sonuç olarak ışık geçirgenliği parşömen kağıdına göre daha azdır. Mukavemeti diğer parşömen kağıtlarından çok daha yüksektir ve aşağıda. bahsedeceğimiz farklı uygulamaları vardır:

 -Geleneksel baskı yöntemleri: tipo, ofset, ipek, lazer baskı ve inkjet

 -İşleme: parlatma, laminasyon ve delme

 -Tasarım: mürekkep, kurşun kalem ve…

 -Sinema aydınlatması ve nihai ürünlerin fotoğraflanması

Zarflar, yazılar, broşürler, albüm kapakları, kartvizitler, davetiye kartları, oyun kartları, posterler ve origami.

Şimdi siz de mutfağınız için çok yönlü bir ürün arıyorsanız:

Turang Ambalaj en yüksek kalite ve en uygun fiyat ile bu konuda ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Her türlü kağıt üretiminde parlak bir geçmişe sahip olan Turang Basım Şirketi, profesyonel kadrosu ve güncel makineleri ile size en iyi imkanları ve malzemeleri sunmaya hazırdır. Parşömen kağıdı siparişi vermek için iletişim sayfamıza başvurabilir ve iş ortaklarımızla iletişime geçebilirsiniz. Müşteri memnuniyeti şirketimizin en büyük hedefidir ve bunu başarmak için çalışıyoruz.

parşömen kağıdı uygulaması,mühendislik kağıdı

parşömen kağıdı

En Yeni Makaleler

Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!
Kağıt Türleri Ve Kullanım Alanları!

Kağıdın matbaacılık sektöründeki temel ve ana unsurlardan biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Daha Fazla Göster
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?
Aydınger Kağıdı Ne İşe Yarar?

Aydınger kağıdı, katalog, broşür, zarif kitap ve promosyon hediyeleri basmak için en iyi kağıtlardan biridir.

Daha Fazla Göster
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?
Neden Hep Yağlı Kağıt (Parşömen Kağıdı) Kullanmalıyız?

Yağlı kağıt üzerine pişen hamur işleri ondan kolayca ayrılabilir.

Daha Fazla Göster